Как приготвяте зимнина?

  • 179 225
  • 775
  •   1
Отговори
# 480
  • Сливен
  • Мнения: 68
 Ала - Бала, предлагам ти Стерилизирани корнишони на Жоро. Вече втора година правя само от тях и стават невероятни.

# 481
  • Мнения: 1 313
Здравейте,
някой да е правил туршия - нарязани зеленчуци
Виж тази на esy - http://vkusnoikrasivo.com/recepy/760/Търновска%20туршия
Дано е това което търсиш.


Ако esy не се включи ще ти я копна Hug

Момичета, извивявайте, но не съм влизала в темата тези дни.... Hug

Ако не се лъжа това е рецептата, която сте искали да покажете, ако пък не е тя ето тук може да си изберете, която ви допада  Hug


delicate, линка, който си дала не е активен, защото не си вкарала целия адрес в таговете    bouquetbouquet

# 482
  • Мнения: 1 798
esy ,аз разбрах и я пратих на лични на verabel .
Надявам се да нямаш нищо против Hug

# 483
  • Мнения: 1 313
Разбирасе, че нямам, радвам се, че разглеждате рецептите ми, пък ако ви харесат ще съм още по-радостна! Hug

# 484
  • София
  • Мнения: 1 832
Туршийката вече съм я направила преди около две седмици сигурно, когато стане ще ви кажа как е на вкус.

краставички без стерилизиране - може би повече от 5 години ги правя
оцет до разката, 1с.л. сол, 1ч.л захар, зърна бахар и черен пипер нареждат се корнишоните плътно, като между тях се редат копър, чесън, лук на шайби, най-отгоре два счукани аспирина /аз слагам салицил -1/2 ч.л/ долива се вряла вода до горе и се обръщат с капачката надолу до пълното им изстиване.

# 485
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Намерих една рецепта и сложих вече, рецептите си ги запазвам за догодина... Simple Smile

# 486
  • Мнения: 48
здравейте, аз направих вече 2 пъти от парената туршия. Стана страхотна! Сега искам да направя и кисело зеле за сърмички. Моля кажете как го правите Praynig

# 487
  • Мнения: 38
Някои да знае как се прави зеле в буркани ама само със сол режеш  осоляваш  и пълниш  .Аспирин ли да сложа или да го стерилизирам ,ох не знам ако някой може да помогне.

# 488
  • Мнения: 13 598
Зеле в буркани вече правих. Нищо сложно не е- нарязваш и намачкваш добре зелето, осоляваш и натъпкваш хубаво в буркани. Два дена го държиш с незавити капачки на стайна температура /може да пусне малко сок/, после завинтваш и го прибираш.
Вчера си сложихме и 10 зелки в бидон. Надявам се да ни стигнат за зимата, че така обичаме кисело зеле!

# 489
  • Мнения: 5 001
....Сега искам да направя и кисело зеле за сърмички. Моля кажете как го правите Praynig

Кисело зеле

# 490
  • Мнения: 1 793
Моята рецепта е като на TheNMaster, но не слагам в кочаните сол, а я разтварям във водата. Знам от свекърва ми на 50кг. зеле- 1,5 кг. морска сол.  Не претакваме често. Само 1 седмично продухваме с маркуч и не хваща сига( така му казваме в нашия край)

# 491
  • Мнения: 111
Ако искате пробвайте - преди много години киселото зеле ни се скапваше много бързо и една баба на пазара ни научи така - слагаме зелето в бидона и го заливаме с вода. Престоява 24 часа и изхвърляме водата. Така зелето се измива, очиства се от нитратите и си премерваме водата. След това се слага водата със солта - на 60 кг. зеле - 2,5 кг. сол. Зелето ни се запазва до април месец.

# 492
  • Мнения: 1 425
Момичета моля ви спешно за помощ Praynig.....Сложих си бидонче с трушия....смесена само със сол.....получи се страхотно Crazy.....но трябва да я пресека....сега колко натриев бензоат да сложа Rolling Eyes.....бидона ми е 15л.,а само течноста е 7л-вода.Та сега колко да сложа....... Thinking

# 493
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Момичета моля ви спешно за помощ Praynig.....Сложих си бидонче с трушия....смесена само със сол.....получи се страхотно Crazy.....но трябва да я пресека....сега колко натриев бензоат да сложа Rolling Eyes.....бидона ми е 15л.,а само течноста е 7л-вода.Та сега колко да сложа....... Thinking
1гр натриев бензоат на 1л течност
Това ми излезе в повечето рецепти...аз лично не съм правила до сега.

# 494
  • Мнения: 1 232
Моето зеле в бидон е като на TheNMaster, обаче с повече "подправки". И така:
Зеле в бидон
Бидона след като се измие се намазва(от вътрешната страна) с 1 лимон. На дъното на бидона се поставят 2 шепи ечемик в торбичка от тензух, марля или др. Зелето се подрежда в бидона, с цепнат кочан на кръст, както си се прави. Поставя се 1 корен хрян, нарязан на трески, 1 кочан червено цвекло, нарязан на четири и 1-2 царевици. Залива се с разтвор - на 1l вода - 40 g. сол. Претаква се през 3-4 дни, няколко пъти.
Тази рецепта беше публикувана във в. Капитал преди десетина години и от както я направих веднъж, не виждам причина да я сменям.

Общи условия

Активация на акаунт