Как приготвяте зимнина?

• 179 140
  • 775
  •   1
Отговори
# 540
  • Лондон
Дайте идеи за нектари и сокове  ,които да са подходящи за малки деца.

# 541
  • София
Ала-бала, рецептата за сладкото е - ананас голям, след като го изчисих остана 1,2кг, посипах го със 600-700гр. захар и оставих 24 часа в хладилника. После го сварих до средна гъстота и малко преди да стане готово сложих 2ч.л. лимонена киселина. Имах и оше един по-малък ананас, на който сложих повече захар. След изчистването остана 600гр и му сложих същото количество захар. Но много сладко ми се струва, с по-малко захар ми хареса повече. Това е, не е по точна рецпта, импровизация е.

# 542
Момичета, търся рецепта за нектар и пюре от моркови, но за консервиране. По-скоро ме интересува стерилизацията, колко време е? Имам голямо количество моркови домашно производство, а още е много рано за туршии, и само за това се сетих , че мога да ги оползотворя. Моля, помагайте.

# 543
моля дайте рецепта за сушени домати имам доста чери и от консервния и мисля да ги суша но незнам дали става и как точно се прави.

# 544
  • София
За доматите ето тук един линк http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=638.0
А за нектари и сокове  http://www.receptite.com/recepta.php?cat=zim-sok

# 545
Майка ми, да е жива и здрава, доста добре се справя с тази задачка. Дава лютеници, лапад, ропотамо, зелен фасул, кисели краставички, компоти...... какво ли не. Ако някой се интересува от някоя нейна рецептичка, ще попитам. Ама тя е майстор, голям. Особено ропотамото й е......   chef

# 546
Ами .. ако имаш предвид торшията .. Има една много хубава салата ``Ропотамо`` Ето и рецептатаза 1 доза :
4кг червен пипер - печен нарязан
2 буркана кисели краставички
2 буркана грах
2 кг моркови - нарязани пържени
1 кг боб сварен
0,700 олио
0,300 оцет
1 връзка магданозсол на вкус
обърква се и се заварява 10 мин.

има и доста рецепти за рязани туршии.

# 547
Аз пека тиквички на бърбекю/грил тиган и замразявам във фризера. Кьопоолу - пак на барбекюто - син домат, чушки и домати и в пликчета и пак замразявам.

Verabel,чак сега ти видях поста. Но аз стигнах до същия извод. От 2 дни имам нов чугунен тиган- грил и гриловам всичко наред. Резултата е страхотен Laughing Мириша цялата на кебапчийница- направо съм се вманячила Mr. GreenНо тиквичките станаха много вкусни -замразих за едно денонощие и размразих после- напрао са си като истински-трябва само малко копър да им добавя или микс със печени на ленти чушки и гъбки.А сините домати цели ли ги печеш като за кьополу? или също на филийки- би трябвало да става и по двата начина.Направо ме уби със сладкото от ананас.Вкусно ли е?Бих могла да предложа рецепта за сладко от червени портокали в замяна

# 548
А някой опитвал ли се е да консервира в домашни условия(апартамент),а не на село?Тази година искам да си приготвя зимнина,но незнам дали ще ми се получи вкъщи на печката. newsm78

# 549
А някой опитвал ли се е да консервира в домашни условия(апартамент),а не на село?Тази година искам да си приготвя зимнина,но незнам дали ще ми се получи вкъщи на печката. newsm78

Трябва да имаш удобна тенджера за стерилизиране, аз го правя на газ, но е повече врътнята, побира малко буркани, не е като в големия казан да ги наредиш наведнъж. А сладка и лютеница насипвам горещи, веднага затварям с капачки и обръщам бурканчетата, не ги варя. Отвреме паля газта да загрява хубаво сместта. Зависи от лютеницата, разбира се, предпочитам "мързеливата", дето не се пържи, но пък се варят бурканчетата 30 мин. Може да се направят и в домашни условия (апартаментски) консерви, не е страшно.  bouquet

# 550
  • София
Аз съм в апартамент и затварям всичко вкъщи,имам голям казан и триножник на газ  Grinning купих си го от Илиянци и струва 7о лв тоя триножник(то си е голям котлон,но е на газ).И казана ми събира 21 буркана от големите  Mr. Green

# 551
Аз съм в апартамент и затварям всичко вкъщи,имам голям казан и триножник на газ  Grinning купих си го от Илиянци и струва 7о лв тоя триножник(то си е голям котлон,но е на газ).И казана ми събира 21 буркана от големите  Mr. Green

didolinaa, ти си направо за завиждане! Grinning Пък аз кретам с една тенджерка, дето побира 4 буркана....... Cry Но все пак повечето неща правя при майка, тя живее в къща с двор, а у нас като се наложи. Peace

# 552
  • София
Ами Лабрекс нямам избор мила,правим по много и така е по удобно ето какъв е котлона http://www.kolos-gas.com/bg/burners.html .На пазара Кирков се продават доста големи казани,а нашия е алпака и е стар,но си е здрав и си ми върши работа  Mr. Green

# 553
ккави са ви фурните?
Моята има опция за срерилизане на буркани. Разгледайте си книжките на фурните , вече почти няма такива , без тая опция.
Фурната ми не последен модел -Горение от преди десетина години.
Но съм много доволна

# 554
  • София /Абсурдистан
Аз стерилизирам на водна баня с бързовар в дълбок пластмасов леген или в пластмасов казан когато бурканите са повече.

Общи условия

Активация на акаунт