Как приготвяте зимнина?

  • 179 157
  • 775
  •   1
Отговори
# 600
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001

Може ли да задам един такъв мааалко тъпичък въпрос:"Къде да си намеря тези пликчета с "цип"?!? newsm78
Аз си ги купувам от едно миниатюрно магазинче на пазара Красно село- отзад-срещу по- големия магазин за риба има едно малко базарче. От едната страна на входа продават пици, а точно отсреща- всякакви пликове, пластмасийки за еднократна употреба, красиви салфетки и други полезни неща. Там винаги има -всевъзможни размери-в опаковки по 100 бр. Аз ги раздавам на познати/че са ми много/ ,а и използвам да си нося храна за работа понякога

Благодаря ти. Ще се възползвам от съвета ти и ще си купя и аз. Hug

# 601
  • Мнения: 106
Съншайн 84, каква е тази домашна руска салата - това консерверате ли го? За първи път чувам, ако е така. Кажи - как?

# 602
  • Мнения: 367
здравейте,

надявам се да не се повтарям, но темата е от 40 стр. и ми е невъзможно да я прочета

1. мога ли да правя компотите и соковете с мед, а не със захар? правя зимнина, но с много малко захар, но някой плодове се нуждаят от повече (примерно арония)

2. от къде в пловдив да си набавя буркани на винт. в метро са по 53ст. без капачка, но това ми се вижда много. казаха ми , че си купуват от ресторанти по 10ст. , но в други градове. днес питах на 2-3 места където приготвят закуски и дюнери, но деликатно ме изрязаха Sad . днес ще правя къпини и оставам без празен буркан, а искам да направя още доста неща.

така както имам въпроси да взема да се похваля и какво съм приготвила до сега : компоти от малини, ягоди, праскови и боровинки (изпуснах черешите и кайсиите Sad ) сок от боровинки и нектар от праскови ,направих си и доматен сок, домати в буркани и доматена манджа както и малко патладжан.


имам да приготвям къпини, сини сливи, дюли, печен пипер, лютеница, туршия и краставички (за това се сещам)


опитвам се да изчета темата и ако намеря някоя готина рецепта за нещо което не съм правила ще се възползвам Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 11:33 от veselina miteva

# 603
  • Мнения: 1 884
Съншайн 84, каква е тази домашна руска салата - това консерверате ли го? За първи път чувам, ако е така. Кажи - как?
Руската салата и аз най си обичам домашната.  chefМъжо като купи от магазина и полудявам.За консервиране не съм чула. newsm78
Може би си прави заготовки  и си ги замразява.
Ще ми е интересно и на мен да разбера.

# 604
  • Мнения: 120
Petu6ka63,направих 3 буркана цвекло, но го чакам хубостника да се прибере от морето да си каже тежката дума.Иначе аз си замразих бамя, че като правих гювеч още нямаше. Замразих и няколко пакетчета със миш=маш,тиквички, печени на грил тигана,магданоз, копър, целина.Вчера правих една рецепта от вестник"Журнал за жената" с нарязани на кубчета патладжани и лук- кромид , маслини,дом. сос, сол и чер.пипер и се получи много хубава.По рецептата имаше и 1/2 чаша оцет и аз сложих - та малко ми киселееше,но това може да се избегне. Мисля , че също ще става за фризер- незнам за маслините-? newsm78 Вчера пекох и сладко от сини сливи във фурната. Домашните ме гледаха скептично , но после всички се примъкнаха да обират тавата. Laughing

# 605
  • Мнения: 767
Petu6ka63,направих 3 буркана цвекло, но го чакам хубостника да се прибере от морето да си каже тежката дума.Иначе аз си замразих бамя, че като правих гювеч още нямаше. Замразих и няколко пакетчета със миш=маш,тиквички, печени на грил тигана,магданоз, копър, целина.Вчера правих една рецепта от вестник"Журнал за жената" с нарязани на кубчета патладжани и лук- кромид , маслини,дом. сос, сол и чер.пипер и се получи много хубава.По рецептата имаше и 1/2 чаша оцет и аз сложих - та малко ми киселееше,но това може да се избегне. Мисля , че също ще става за фризер- незнам за маслините-? newsm78 Вчера пекох и сладко от сини сливи във фурната. Домашните ме гледаха скептично , но после всички се примъкнаха да обират тавата. Laughing
Ще чакам отзиви за маринованото цвекло ! Ние го обичаме настъргано на салата с моркови, чесън, зехтин , лимон и магданоз в прясно състояние, но е хубаво зимата да хрупнеш киселко... newsm47
Аз обичам да приготвям нещата на момента и не обичам да замразявам сготвено - само от коледната пуйка ако е останало! Mr. Green

# 606
  • Мнения: 38
някой да предложи идея за кисели краставички, че са все ги докарвам на стерелизирани и не стават както ги искам.

# 607
  • София
  • Мнения: 1 832
някой да предложи идея за кисели краставички, че са все ги докарвам на стерелизирани и не стават както ги искам.

За компотен буркан оцет до резката 1с.л сол, 1ч.л захар краставички, чесън, лук, копър, бахар, черен пипер отгоре два аспирина или салицил от аптеката. Залива се с вряла вода. Затварят се добре и се разклащат, за да се разтвори аспирина. Това е, не се стерилизира.
 

# 608
  • Мнения: 38
Благодаря за бързия отговор! Ще пробвам рецептата съвсем скоро.

# 609
  • София
  • Мнения: 1 832
Благодаря за бързия отговор! Ще пробвам рецептата съвсем скоро.
Дано ти хареса, аз така си ги правя от доста години.

# 610
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 510
А краставичките, направени по такъв начи, трайни ли са? Колко време издържат бурканите?

# 611
  • София
  • Мнения: 1 832
А краставичките, направени по такъв начи, трайни ли са? Колко време издържат бурканите?
Имам още от миналата година и няма проблем с тях.

# 612
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 510
А краставичките, направени по такъв начи, трайни ли са? Колко време издържат бурканите?
Имам още от миналата година и няма проблем с тях.
Благодаря  bouquet Ще ги направя така и аз.

# 613
  • София
  • Мнения: 10 221
Аз искам да си приготвя домати за готвене за зимата.Как ги правите вие-трябва ми нещо простичко,само с домати и най-много и чушки да сложа,без лук ,моркови и подобни?Ще си ги правя на село и ще имам възможност да си ги кипна после бурканите.
Признавам,че темата не съм я прочела цялата.Unknown_lady,прочетох,че ти си правила нещо подобно,но не намерих рецепта?

# 614
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
Аз искам да си приготвя домати за готвене за зимата.Как ги правите вие-трябва ми нещо простичко,само с домати и най-много и чушки да сложа,без лук ,моркови и подобни?Ще си ги правя на село и ще имам възможност да си ги кипна после бурканите.
Признавам,че темата не съм я прочела цялата.

  Ние затваряме цели,когато имам време - попарени и обелени,ако ли не с люспата,домати.Нареждам в буркана доматите,ако са по-едри ги срязвам на две,на четири.Отделно смилам сок с машинка за делене на семки и люспи.Заливам до гърлото,отгоре 1/2ч.л.сол.едно две кръгчета сурова чушка,листенце целина или магданоз и запечатвам.Заварявам 15мин.бурканите.Зимата от тях готвя и приготвям зимна доматена салата с праз и олио. Peace

Общи условия

Активация на акаунт