Как приготвяте зимнина?

  • 179 066
  • 775
  •   1
Отговори
# 690
  • Плевен
  • Мнения: 614
Аз сложих ванилия и малко канела, освент ова малко оцет преди края на печенето.Стана добре, а половината го пасирах още горещо и се получи чудесна консистенция за мазане на филийики или палачинки.

# 691
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001


И универсалната ми подправка е готова...   Peace

# 692
  • под тепетата
  • Мнения: 11 161
Карма135, да те питам - тази подправка , ако е като ма пеп-4о, не мирише ли много на чесън, защото в такъв случай не бих могла да я слагам на всичко ( например супи...)?

# 693
  • София-Младост
  • Мнения: 24 074
Карма135, да те питам - тази подправка , ако е като ма пеп-4о, не мирише ли много на чесън, защото в такъв случай не бих могла да я слагам на всичко ( например супи...)?
Не, не мирише...а за да си по-сигурна или не слагаш чесън, или слагаш само в 1-2 буркана Simple Smile

# 694
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
Ние пък обичаме чесън, така, че не ми представлява проблем. Hug PeaceИ все пак тя е само една главичка. Другото е кромид.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2010, 15:17 от Карма135

# 695
  • под тепетата
  • Мнения: 11 161
 Благодаря, Карма135! Значи и аз ще се развъртя тези дни...

# 696
  • Мнения: 1 425
Мен само ме приесни солта в тази рецепта....много соленко ми се стори.... Thinking

# 697
  • под тепетата
  • Мнения: 11 161
 berina, едно време ( преди ерата на фризерите ) така си съхранявах магданоз. Въпрос на навик е да солиш след магданоза / подправката, за да не пресолиш манджата.

# 698
  • Мнения: 1 252
Карма , страхотно! много ми харесват.
Но дай линк от, какво има в тая попдправка??

# 699
# 700
# 701
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001

Така де. Това си е нейната подправка. Превари ме. Ама и аз като охлюва... Докато се шмугна във храстите и... hahaha JoyАз взех рецептата от тук и за пръв път я правя. Ще трябва да си наложа да внимавам със солта, но ще свикна. Като пресоля една-две манджи и... ще свикна... rotfImao
Аз съм ваш'та леля, мен не ме ли обичаш а? А? Praynig Joy

# 702
  • от Луната
  • Мнения: 1 769
И аз я направих таз подправка на Пепчо, че много я хвалите  Mr. Green. Само не намерих пащърнак в наше село и не сложих и дано не ми се развали в шкафа, но ще ви се доверя. И понеже ми остана около половин бурканче, веднага ще я пробвам в манджичка  още утре  chef

# 703
  • Мнения: 9 455
и аз днес я направих - без пащърнак, не намерих, но после ще прибавям в бурканчетата-

Ей я



Радвам се, че ви харесва, момичета  Hug
ЧЕсън не сложих, карах го по памет, но мисля че и миналата година я правих без чесън. Който не обича да не го слага, не е толкова важно. Вярно, че аромат, но може и без него  Peace

Освен това - песто от босилек, песто от магданоз - заляти обилно със зехтин, прибрани внъв фризера. По едно за проба с повечко сол, една приятелка каза, че издържат така в шкаф до следващото лято.



Лютеница - нова реколта. Тази е с камби - почистени само от семена и дръжки, фино смлени през машинката за месо. Много по-бърза, също толкова вкусна



СЕга довършвам една  newsm78 лютивка да кажем.

# 704
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
А рецептата за лютеничката ще дадеш ли? newsm78 Praynig Praynig HugИ пестото е якоооо... драсни малко...  love001

Общи условия

Активация на акаунт