На плажа - по голо дупе или с бански

• 29 777
  • 323
  •   1
Отговори
# 60
Зависи колко голямо е детето.
Наистина след 4-5-та година не е много приятно да гледаш голи деца. Поне за мен гледката се различава от това да видиш голо бебе.
Миналото лято имахме и следната случка на плажа в Созопол- едно 7-8 годишно голо момиче цял ден се гъзи точно срещу нашата компания, даже и се изпика между хавлиите. Е, ще кажете дете, но половите му органи вече наподобяваха тези на жена.  Confused

# 61
  • София
С бански, от чисто хигиенни съображения

# 62
Задължително с бански.  Nature Sunny

# 63
A kakъв е аргумента "за" да ходи голо дете? Банските на децата изсхъват за минути,а и те са постоянно във водата или преоблечени за тръгване,  "мокър парцал на задника"не ми е смислен.Да се опича цяло или по естетични причини някакви?
Защото според мен децата много обичат да са голи. Не виждам и причина на толкова ранна възраст да се насажда чувство на срам от голото тяло. Не ми се струва естествено. Та това са деца.
Даже и от хигиенична гледна точка не откривам чак толкова голяма разлика.
Прашки пък въобще не мога да приема ooooh!

мерси за отговора;за мен и 2та посочени агрумента не са убедителни,децата ни не носят бански от срам от голотия,и "обичат" много неща к за мен са неприемливи..

# 64
 Съществува твърдение, че  "...80% от количеството ултравиолетово лъчение, достигащо до кожата, се натрупват през детските и юношеските години. Кожата на децата е по-чувствителна при излагане на слънчева светлина от тази на възрастните.
Затова от голямо значение е излагането на ултравиолетово лъчение при децата да се намали до минимум. Това означава :
 Да се избягва излагането на кърмачета и малки деца на слънце.
 Дори при престой на сянка да се използва крем, предпазващ от слънчево изгаряне:
- при кърмачета на възраст до една година да се прилагат единствено продукти на базата на чисти микропигменти
- при деца над една година да се ползват защитни продукти против слънце, които са водоустойчиви, с много добра поносимост и с висок фактор на защита.
 Децата би трябвало да са с шапка и тъмни очила, а по-малките деца - с фланелка и шорти.
 Излагането на слънце между 12:00 и 15:00 ч. да се избягва..."

А някъде между изказаните мнения срещнах много добро обобщение: здраве(цитата по-горе), хигиена, педофили.
Относно мокрите бански-  нося няколко броя с мен и сменям щом се наложи, предпочитам от тези тип скафандър (с ръкав и крачол) от материя с ув защита.

# 65
  • София
 първо е с бански, а като се намокри я събличам гола....

# 66
Стана ми любопитна темата, защото на местата, на които обичам да ходя на плаж, децата, особено малките -до три, четири години, винаги са голи. Дори не очаквах такива резултати от анкетата.
Сестра ми преди малко се върна от почивка на море и нея я поразпитах голички или по бански са били децата, тя категорично ми каза, че само по-големите са с бански.
Може би ние ходим на места, където хората са по- "зелени", местностите по-диви, няма надпревара за марки бански костюми, по-чисто е и въобще нагласата за света на плажуващите е различна

# 67
С бански.

За малки момиченца смятам, че е достатъчно само долнище, така и не ми е ясно
защо някои родители слагат горнища на деца на 1-2-3-4-5...г.

Защото искат да са като мама  Simple Smile Така отговарят моите девойки, когато ги попитат защо са им горнища.

# 68
Ами по този въпрос мисля че децата до 3-4 годинки няма нужда да носят бански-все пак не трябва от бебе да си крият цицките Laughing!А ако говорим за хигиената трябва да си с бански от бебе до старец-нашите плажове не са чисти.Откъде ще разбереш дали точно там където е седнало да си играе детенцето,преди това не е минало някое куче и се е изпикало.Затова от хигиенна гледна точка казвам с бански! Peace

# 69
Моят син си ходи по голо дупе и от 12 до 16ч. е само на сянка  - пак по голо дупе. Намазан е с най-висок фактор. И миналата година беше по голо дупе - не сме имали никакъв проблем със здравето. Ако е по бански ще спре ли пясъка? Децата не стоят мирни и не лежат по хавлии и шезлонги. Спомням си като дете дали бях с или без бански пясък в дупето винаги имах, защото играех на пясъка.
Робен влиза с неопренче в морето когато е за по-дълго време - предпазва от студа и медузи ако има. Има и "ръшгард", който носи в най-слънчевите и безоблачни дни - той го предпазва на 100% от UV-лъчите.
Мисля, че ако искате да спазвате истинска хигиена не трябва да пускате децата си на плажа... тогава със сигурност ще ги предпазите от пясъка.

# 70
  • София
Мислех да отговоря по голо дупе, но след като по прочетох темата, съм на друго мнение. Прави сте, от хигиенна гледна точка и от педофилска такава само по бански това лято /в басейна в двора може и по голо дупе/. Явно ще търся бански и за нея.

# 71
Синът ми доста често е на плажа и то от ранна бебешка възраст. Винаги гол! Не виждам причина да не е.
По плажовете, където ходим няма кучета, а и със сигурност на пясъчника е по-мръсно от на плажа, а там децата дори пипат с ръце...
А за педофилската ви мания думи нямам... Shocked

# 72
Хм не знам тъй като нямам деца, но плажовете ни са толкова мръсни че не знам дали изобщо е добре да се водят деца там. Аз самата от години не ходя на плаж заради мръсотията и вредното слънце.

# 73
Синът ми доста често е на плажа и то от ранна бебешка възраст. Винаги гол! Не виждам причина да не е.
По плажовете, където ходим няма кучета, а и със сигурност на пясъчника е по-мръсно от на плажа, а там децата дори пипат с ръце...
А за педофилската ви мания думи нямам... Shocked
Зачестилите покушения над деца ако не Ви притеснява  ни най-малко......то тогава продължавайте,но ако не Дай си Боже вашето дете е огледано и завлечено някъде и никога не го видите повече-видите ли друга песен ще запеете!

# 74
Да, наистина на никого да не се случва, но става въпрос за болен мозък, който не виждам как ще го спре един бански. Освен това говорим за бебета и съвсем малки деца. Аз моето и за минутка не го оставям да ходи на някъде само. Непрекъснато аз или баща му сме с него. Едно дете не винаги има изразен страх от водата и не ми се мисли ако влезе сам. Така че съм с две ръце да го пазя, но в случая от нещо по-реално и опасно според мен.

Общи условия

Активация на акаунт