На плажа - по голо дупе или с бански

• 29 800
  • 323
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Задължително с бански от бързосъхнеща материя.

# 76
  • София
Стана ми любопитна темата, защото на местата, на които обичам да ходя на плаж, децата, особено малките -до три, четири години, винаги са голи. Дори не очаквах такива резултати от анкетата.
Сестра ми преди малко се върна от почивка на море и нея я поразпитах голички или по бански са били децата, тя категорично ми каза, че само по-големите са с бански.
Може би ние ходим на места, където хората са по- "зелени", местностите по-диви, няма надпревара за марки бански костюми, по-чисто е и въобще нагласата за света на плажуващите е различна

Хм, спомням си на Иракли преди години присъствах на нуди-плажен волейбол на възрастни. Там си беше така - който иска си ходи с бански или изцяло облечен, или изцяло гол... но на по- малко "зелените" места голите деца са рядкост и има по- голяма вероятност да са обект на... по- особени погледи. Не че на Иракли няма - просто ще са повече потенциалните обекти и съответно вероятността да се спрат точно на твоето - по- малко. Въпрос на вкус, но мен лично мисълта за подобна възможност меко казано ме ужасява.

Впрочем, какво по- точно означава "по- големи"? Как точно ще му обясните, че миналия месец, примерно, можеше, а сега - не? По какво се определя кога са "големи"? След появата на първия срамен косъм? Или при определена концентрация? Или? Понеже у децата на 6 и на 7 и на 8 и на 5 себеусещането е... еднакво - като на деца. Не бебета, но не и юноши. И между 5 и 6, 6 и 7, 7 и 8 осезаема разлика просто няма.

# 77
katiABV, да, Иракли е едно от моите места. Не знам кое точно определя усещането, че искаш да си скриеш тялото. То обикновено се появява при децата без външна намеса. Цивилизационни натрупвания, много телевизия и пр.

# 78
С бански.   Peace

# 79
  • В светлината на слънцето
До 3-годишна възраст дъщеря ми стоеше на плажа или гола, или с памучни гащички, че й бяха най-удобни. Но вече е голяма и съответно с бански. Че на всичко отгоре има и претенции относно вида бански - цял да е, в определен цвят и т.н. ooooh! Иначе синът ми още не е ходил на море - това лято ще му е сефтето, и мисля да стои или гол, или с памучни слипчета.
За смяната на мокрия бански мисля, че се подразбира. Едва ли някоя майка си оставя детето с мокър бански на плажа. Едва ли и мнозина стоят с малки деца целодневно на плажа. Ясно е, че водим децата в часовете, когато се предполага, че слънцето е не така опаснорано сутрин и в късен следобед. За педофилите - не ми се коментира, отвратително е просто. Когато прочета или чуя по новините за пореден случай на блудство на педофил с бебе или дете, ми се прииска неистово да има смъртно наказание. #2gunfire А иначе съм много благ и хрисим човек.

# 80
С бански. Не ми е хигиенично да е гол.

# 81
  • Бу-у-урга-а-ас
На плажа, където ходим ние, повечето деца са голи или в началото с бански, а после дюс. Не виждам проблем в това. Пускам го с бански, които той с удоволствие маха, когато се намокрят. Миналата седмица около нас имаше 4 момченца на една и съща възраст и всичките бяха голи и с добре изпечени дупета. Децата с бански са малцинство. Това са моите наблюдения. Изненадана съм от отговорите в анкетата.

# 82
с бански

# 83
Винаги с бански.
Най-малкото от хигиенична гледна точка.

# 84
И до каква възраст мислите,че е редно да са голи?

До никаква.

Потрепервам само при мисълта, че може да има някой, който да гледа малкото сладко дупенце на сина ми и... да не мисли точно за бебета.
Да не говорим, че памперс- гащите за малките имат и друга функция, а по- големите вече съхраняват ясни спомени и отношение към живота. Да не споменавам не особено приятното усещане от пясък в задника. Ако пък става дума за момиче е просто абсурдно - от чисто хигиенична гледна точка.

Подкрепям. Peace Задължително с бански.

# 85
Отиваме с бански на плажа, но като се намокри го събувам да изсъхне и също съм я оставяла по голо дупе на плажа.
После щателно я мия, за да не останат песъчинки в дупето и.

# 86
С бански, нося по няколко чифта, за смяна !

# 87
  • Sofia
Винаги с бански.
Най-малкото от хигиенична гледна точка.
абсолютно подкрепям Peace Само в краен случай бих си пуснала детето без бански

# 88
  • у дома
Първите 20 - 30 мин. с бански, после ми свършват запасите и е гола.
Много ме изненадва мнението на майките относно хигиената на пясъка. Дали с бански или не - винаги има пясък там, където не трябва да има.

# 89
  • София
Преди малко се прибрахме от кратка почивка на морето.Децата ми-на 5 и 8г бяха с бански.Всяка година са с бански.Първо,защото от хигиенна гледна точка банския поне малко ги предпазва от влизане на пясък къде ли не,второ-не ми се нрави гледката на детенце/не бебе/ по голо дупе...това си е мое вътрешно усещане.
Не сменям бански на плажа,защото децата ми са постоянно във водата-от 9 до 11часа,после от 16 до 19часа.

Общи условия

Активация на акаунт