На плажа - по голо дупе или с бански

• 29 794
  • 323
  •   1
Отговори
# 15
Откакто за пръв път стъпи на плажа на 1 г. и 3 мес. е с бански. От хигиенична гледна точка. Случвало се е във водата да е гола. Инциденти с напикаване и прочее не са се случвали.

# 16
  • София
Не е бил никога гол на плажа, освен в минутите от събличането на мокрия бански и последвалото веднага обличане на нещо сухо (било слипчета или бански).
Съображенията ми далеч не са толкова сериозни колкото на katiABV  Thinking, по-скоро от хигиенична гледна точка, поне някаква преграда е плата между мръсния вече пясък и голото дупе. Колкото и чисти плажове да посещаваме, кучетата си остават проблем и само при мисълта какви гадости разнасят......, абе гледам да не си го слагам чак толкова на сърцето, но да никога не е ходил гол по плажа.
Пясъка не е също причината да е с бански, като е на плаж естествено, че ще е с пясък по цялото тяло.

Абе по тялото ясно, ама в дупето... нали се сещаш, че се търка там - мисля, че ужасно ще драска...

От хигиенна гледна точка намирам, че е добре да се използва бански.
За малки момиченца смятам, че е достатъчно само долнище, така и не ми е ясно
защо някои родители слагат горнища на деца на 1-2-3-4-5...г.

Laughing

Понеже го правят в Америка - как тък ша изостанем от Хамериканците, сакън!

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 16:31 от katiABV

# 17
С бански е от хигиенна гледна точка!Не бих го пуснала гол в никакъв случай!

# 18
  • София
Памперсите,които не са за плуване/обикновените/ ,когато са във вода се надуват и даже са опасни,понеже дупето изплува на повърхността, а главата пада под водата и детето може да се удави много лесно.

Това едва ли е така. Подгизналите памперси би трябвало все пак да потъват. Впрочем, памперс- банските са абсолютно същите като памперс- гащите, но с по- приемливи картинки, а памперс- гащите са същите като обикновените памперси, само с друг дизайн.

Който има съмнение по въпроса може да накисне един памперс в легена в домашни условия за успокоение.

# 19
С бански ама като намокри банският в морето и го събува и хуква по голо дупе. Та така.

# 20
Памперсите,които не са за плуване/обикновените/ ,когато са във вода се надуват и даже са опасни,понеже дупето изплува на повърхността, а главата пада под водата и детето може да се удави много лесно.

Това едва ли е така. Подгизналите памперси би трябвало все пак да потъват. Впрочем, памперс- банските са абсолютно същите като памперс- гащите, но с по- приемливи картинки, а памперс- гащите са същите като обикновените памперси, само с друг дизайн.

Който има съмнение по въпроса може да накисне един памперс в легена в домашни условия за успокоение.

Хахах, по повод опитите в домашни условия - преди време имаше една реклама на паста за зъби с едно яйце, дето едната половина намазана със съответната паста, другата не и съответно показваха как ненамазаната половина омеква, както емайла по зъбите, като не си ги миеш с тази паста. Та брат ми и едно негово приятелче, недоверчиви и любопитни към света, решават да проведат експеримент и да видят дали рекламата е вярна. Купили паста, яйце, намазали го, обаче как да симулират условията в устата...? Ми много просто - взели една купичка, сложили яйцето и дружно плюят вътре  ooooh! Crazy Crazy Crazy

Мойта щерка беше гола преди година, инциденти не е имало, нито пък измиването на пясъка беше проблем, сега си има бански, ще го слага, надявам се, ама ако не ще - и без него ще ходи.

# 21
  • София
Моят син си ходи по голо дупе. От хигиенична гледна точка гащите само задържат пясъка, а не пазят от него. От другата... ами не ме гони параноята толкова. А най-вредното нещо, особено за момиченцата, е мокър бански.

А до каква възраст? Ами, докато не реши сам да ходи с гащи.
Аз ходих гола на плажа докато не ми се появиха първите косъмчета. Тогава ме беше срам.

# 22
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Нашет дете миналата година беше с памперс за море-на 1 годиа и 3 месеца. Пробвахме и гол, но се изрина от пясъка.
Тази година - 2 години и 3 месеца беше гол.
Но догодина ще гледам да е с бански- въпреки, че той не иска Laughing

# 23
а то за момченцата и претоплянето е опасно-едно е да седи директно на пясъка,друго е да има все пак някаква изолация,колкото и да е незначителна

# 24
  • Бургас
аз съм "за" банските поради хигиенни причини... не че пак не влиза пясък и т.н.,ама все пак е по-добре отколкото съвсем без нищо.
а относно прикриването на голотата-мисля,че тя не е проблем за малко дете,по-големите сами започват да искат бански след определена възраст.

# 25
а относно прикриването на голотата-мисля,че тя не е проблем за малко дете,по-големите сами започват да искат бански след определена възраст.

за детето не е проблем,но за мен е проблем да пусна дъщеря си гола и сума ти народ да я гледа.Аз вкъщи не я пускам гола като има външни хора,макар и познати,пък какво остава на плажа.
Пък и не е естетично,не на всеки му се гледат задници,пък били те бебешки.

# 26
  • София
Какво пък неестетично има в едно бебешко дупе?!

# 27
ами,мен ме притеснява като ми се навре на няма и един метър някое голо бебе и се чудя накъде да гледам,смущаващо е.

# 28
Моето дете миналата година(тогава на 2г) беше с бански- с нега седеше на пясъка ,с него се къпеше в морето. Не го сменям като се намокри, а съхне върху него. Аз с бански като космонавт няма да го облека, ако ще не да са УВ лъчи, а не знам какво да е. В края на краищата който го е страх от мечки да не ходи в гората.
А по повод голите дупета не мога да разбера защо мадами по монокини е хубава гледка, а бебешко дупе е перверзно newsm78

# 29
Винаги с бански,първо от хигиенична гледна точка и второ - не се знае кой точно гледа голото детенце,има всякакви извратеняци.

Общи условия

Активация на акаунт