Бебешките подаръци от роднини

• 6 144
  • 106
  •   1
Отговори
# 15
  • гр.София,кв.Овча купел
Аз съм си поръчала легло и количка,от бабите и дядовците,а за останалите,написала съм списък с необходимите неща,всеки да прецени, какво може да купи според  възможностите си. Peace

# 16
  • София
Аз бих си поискала шезлонг. Нито е толкова скъп като кошницата за кола, нито има значение ако е по-кофти марка, нити е чак такава глезотия като активната гимнастика.
Но активна гимнастика също одобрявам.  Peace
Харесвам кошара за игра - в чужбинско не са така скъпи като у нас и в сгънато състояние не заемат много място, а за мен това е нещо много полезно.
Моя приятелка ми подари много хубав термометър. Безкрайно се извиняваше, че навявал асоциации за болести. Но качествения бебешкия термометър (за ухо например)е полезна вещ, която ползваме вече 4-та година.
Термос, бебешка чанта, бебешка хавлийка...

Изобщо бих си искала неща, които са съобразени с финансовото състояние на хората и такива, които наистина не ме вълнува от каква марка са, в какъв цвят са или какъв модел.

# 17
Ние вече си имаме всичко, но бих подредла така списъка си с "не задължителни неща" (тоест, които не са ми трябвали в началото и в същото време, не са скъпи):
1. Активна гимнастика
2. Музикална въртележка за легло (вече любима вещ на бебка  Peace )
3. Подгревател
4. Стерилизатор
5. Шезлонг

# 18
Аз затрудних силно роднините и приятелите, тъй като бях купила повечето неща предварително, но количката, кошарата за спане, столчето за хранене и видеобебефона са точно такива предварително уговорени подаръци. Специално за завивките и одеалата - събрах два комплекта с олекотена завивка и три одеала, които още си стоят неотворени, тъй като и аз си бях купила. Мисля, че това са стандартните подаръци за 40 дни, кръщене и първия рожден ден, така че не е необходимо да се поръчват, както и хавлийките за баня.

# 19
с първото не исках нищо,сега имам готов списък,нищо,че не съм родила още

# 20
аз лично от роднини искам пари,когато ми потрябва нещо отивам и си го купувам сама.

# 21
  • В светлината на слънцето
Честно казано винаги много съм се притеснявала като ме попитат директно какъв подарък да вземат.  Embarassed Е, не мога да го превъзмогна това чувство на притеснение, дори и когато става дума за много близки хора. Май само два или три пъти съм казвала нещо конкретно. Като единият път всъщност имаше предложение и съответно питане дали ми трябва подбно нещо. Но пък винаги много съм се радвала на подаръците, които са получавали децата ми. Абе все едно аз получавам подарък. Grinning

# 22
  • ул. "Мечтание"
Според зависи. Поръчвала съм си както неща, които наистина са ми необходими и така или иначе ще си купя или някоя глезотийка за малкия, която вероятно няма да купя, но бих искала да има. Обикновено второто си го поръчвам, ако няма нищо наложително.
Никога не съм се притеснявала да си кажа какво ми у нужно, ако ми е нужно нещо. Ако ли не, казвам парички да дадат. Пък те имат свободата да се съобразят с желанието ми или да не се съобразят. Не ги задърлжавам за нищичко.  Sunglasses

# 23
  • София
От офиса ни подариха активна гимнастика, и въпреки че още и е рано бебка много обича да си лежи нея.
Проучи какво ти харесва. Почти всичко в Германия например е много по евтино от тук, сестра ми ми донесе куп неща, и като каза колко струват направо не повярвах.
Люлеещ се шезлонг също е добър подарък.

# 24
  • BG
Поръчай нещо,което ти самата няма да го купи венага,а ще му мислиш много.

# 25
Има ред ''дреболийки'', които са нужни, а де факто не са толкова евтини: хубави биберони, шишета, термометър, козметика.. От дрешките най ми се харчеха бодитата, особено през първите месеци, а никой не се сещаше да ми подари точно това. Иначе най-полезните покупки дотук бяха стола за кола, стола за хранене и една сгъваема кошара за игра, но са по-голяма инвестиция и не всеки приятел може да си ги позволи.

# 26
Аз от най близките не съм искала подаръци, казах им да ми дадат пари и аз сама да си избера какво да купя, а и за тях беше  по лесно Peace
На мен идеята за активна гимнастика ми изглежда добре да си поръчаш или пък шезлонг(той ще ти е повече от полза) Peace

# 27
--------------------------------------------------------------------------------

Аз започнах  да си купувам всичко необходимо от 16 гест.седмица и когато бебка се роди имаше готова стая ,изпрани и готови дрешки,памперси и кърпи подредени в скрина й,мазила и всичко под рука и бе много удобно и полезно!

Аз както казах купих всичко наведнъж ,а играчките ,люлки,количка,вибриращо столче ,за кола столче ,активната гимнастика,чаршафи,чувалчета и бутилки и стерлизиращи продукти и стерилизатора месец след 20 гест.седмица  след това,защото като излезнах от болницата ми трябваше всичко ! Книжки и интерактивни светещи и музикални играяки,залъгалки,козметика си набавих от един магазин!Като се върнах стерилизирах бутилките и нахраних бебка и навън с гордите вуна и вуйчо на кафе!Излезнахме на 5-ия ден след секцио и когато всичко ти е готово според мен е много удобно! Похарчих около 9 000 лв за всичко!Така,че помолих за пари-всичко друго си имах до годинката!

# 28
  • след Околовръстното
--------------------------------------------------------------------------------
 Похарчих около 9 000 лв за всичко!Така,че помолих за пари-всичко друго си имах до годинката!
Освен да ти кажа браво. Според теб излиза, че роднината трябва да се бръкне с някоя хилядарка и да се върне от чужбина с празни куфари.

# 29
Иреенааани-не ти разбрах коментара! Имах си всички накупено от моята заплата,и ако някой искаше да подари нещо и ме попиташе предварително-казвах,че си имае всичко,мерси!А ако той настояваше си ми даваше пари!

Общи условия

Активация на акаунт