Бебешките подаръци от роднини

• 6 151
  • 106
  •   1
Отговори
# 30
  • след Околовръстното
Иреенааани-не ти разбрах коментара! Имах си всички накупено от моята заплата,и ако някой искаше да подари нещо и ме попиташе предварително-казвах,че си имае всичко,мерси!А ако той настояваше си ми даваше пари!
Ако беше прочела поста на авторката щеше да ми разбереш и коментара. А и това едва ли е темата, в която се обсъжда кой колко е олекнал покрай бебето.

# 31
Ок,разбрах сорри!
Та подаруците които получих нито един не ми хареса! А ми се стори обидно да им връча списук с нещата ,защото аз си избирам хубави неща,а те надали имат такива пари!Ако са решили да отделят 30 лв ,а аз искам нещо да речем за 45 лв?Затова им казвах пари ако сте решили толкова!

# 32
Нас ни питаха какво искаме, но не и каква марка да бъде. Бяха ни подарили едно столче за хранене, което никога не използвахме, защото е толкова нестабилно и такъв боклук, че... Sad Да бяха казали мислим да му вземем еди какво си, но имаме такава възможност щеше да бъде много по добре. Отделно ни бяха взели шезлонг без да ни кажат, а ние вече бяхме купили...Sad Изобщо добре, че ви питат. А активната гимнастика не е глезотия.  Peace Предпочитах да ни подаряват практични неща (изключвам дрехи, чаршафи и т.н.)

# 33
Когато ме питаха какво искам да подарят роднините за децата, израх практични неща, които да ми влязат в употреба и да съм сигурна, че ще ползвам достатъчно дълго време, но самата аз не бих купила веднага или на всяка цена - ние избрахме подаръците по цвят, марка и т.н. Дрехи категорично отказах, с изключение на бодита и космонавти. Подариха ни шезлонги, столчета за кола, испански одеала, разни дребни принадлежности /термометър за вода, термометър-биберон, люлки-слончета/. Повечето близки подариха по-скоро символични подаръци, които да останат за спомен и децата да ги ползват след години, както и ако решат - златни монети, златни украшения /буквички, зодии, синджирчета и подобни/.
Всичко останало предпочетохме да си го купим сами, за да е по наш вкус. Peace

# 34
Аз също почти всичко си купих сама (аз и мъжа ми), и като правех бебешко парти в 7ми месец от бременността, подготвих списък с подаръчета, от които гостите да решат какво да купят - списъка включваше неща, които нямам, или от които още един комплект няма да е излишен и се съобразявах да са на достъпни цени : дрехи, хавлийки, играчки, спален чувал, или изненада Simple Smile Май наблягаме на дрехите, че при децата се износват бързо - сега бебето още не е родено, но има дрешки за 0-3м. 3-6м поне Simple Smile

Иначе биберони, козметика, скъпи играчки и прочие предпочитам да си купя сама за да си избера най-хубавото според мен, малко съм претенциозна в това отношение. Одобрявам съветите на момичетата, да си поръчаш нещо, което сама не би си купила ако не е много скъпо разбира се. При всички положения - винаги давай няколко варианта на приятелите / роднините - за да могат да изберат подарък - хем да е от списъка с желани неща, хем да е изненада и те да имат свобода на избор Simple Smile

# 35
Искала съм каквото ми е необходимо.Как да ти кажа какво-ти си знаеш най-добре Simple Smile Шезлонг, акт. гимнастика, кошница,бебефон,стерилизатор,сокоизтисквачка-на тия залагам.
И сега близките си знаят какво имам и какво не-май няма да питат този път  Grinning

# 36
Вчера ми се обади една приятелка да ме пита какво да ми вземе като идва да ни види... ми поръчах си въртележка за над леглото.То само това нямаме за сега.Иначе каквото и да ни вземе ще ни е в употреба или поне така си мисля.. Wink

# 37
Одобрявам съветите на момичетата, да си поръчаш нещо, което сама не би си купила ако не е много скъпо разбира се.
Това е и моята "философия" за купуване на подаръци и то не само за деца. Човек винаги се радва на неща, които е искал, но е смятал за излизшни или ненужни  Grinning

# 38
Аз исках дрешки и казвах за каква възраст (примерно 6м. зимни или 12М; летни). Всички ми влязоха в употреба. Декорация на стая и чаршафи предпочитам да си избирам аз.

# 39
  • Пловдив
Както вече са те посъветвали  включи неща , които нямаш и не мислиш да ги купуваш веднага и за които не ти се отделят средства.Аз бях купила почти всичко и без да ме питат подаряваха пари , дрешки и играчки.С парите вече си избирах неща, които ги бях оставила за по нататък.

# 40
  • Лондон
Все се чудя,защо искат да ти подарят подаръци,/независимо дали за сватба или за бебе/,а не ти кажат   -  ето ти .......лева,да си купиш това което ти е необходимо.

# 41
Все се чудя,защо искат да ти подарят подаръци,/независимо дали за сватба или за бебе/,а не ти кажат   -  ето ти .......лева,да си купиш това което ти е необходимо.
може би защото възможностите на хората са различни- едни може да купят подарък за 20лв., а други за 2000лв .....това малко като да подариш подарък с ценовия етикет на него Wink

# 42
Аз пък момичета си мисля, че е най-добре подаръчетата да са такива, които не изискват проява на кой знае какъв вкус, като термометър, стерилизатор, бебефон и такива разни, защото като ти подари бабата някаква смешна дрешка, която не харесваш и те пита после защо бебо не я носи, ще има неловка ситуацияя  Laughing

# 43
  • Лондон
Girl from Ipanema мислиш ли ,че с подарък без етикет ,може да заблудиш за цената му?

Всеки дава според възможностите си.Но по добре пари,отколкото не използваеми вещи.

# 44
Girl from Ipanema мислиш ли ,че с подарък без етикет ,може да заблудиш за цената му?

Всеки дава според възможностите си.Но по добре пари,отколкото не използваеми вещи.

не казвам, че можеш да заблудиш за цената, но има хора, които се стесняват от по-скромните си възможности...пък и подаръкът е по-скоро за мен проява на внимание е не начин да събереш някой лев.... Peace

Общи условия

Активация на акаунт