ЯНУАРКИ 2010 - 9 тема

• 15 315
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Благодаря ви за успокоителните думи  Hug
sugar_lady, верно е доста стресиращо с това кървене. Моето си беше светла кръв, но малко. Но аз си знам че имам раничка от преди забременея и е напълно възможно да е от нея. А и лекаря ми ме прегледа вътрешно (оле, колко е неприятно), та явно това е причината за кървенето. Дано не се повтаря.
И да покажеш снимки от празненството!
ilindi4ka, май май наистина ще е Самуил  Grinning Той мъжът ми още не знае за името, но аз го нося това дете, аз ще го раждам, така че мисля е мое правото да му дам името. Макар че ще гледам да се съобразя и с мнението на мъжа ми. Аз съм против това детето да се кръщава на баби и дядовци. Това не значи, че не ги уважавам. Ама като не харесвам имената им... Първото ми дете не е кръстено на никой, и това няма да е. Свекърва ми прави някакви намеци да го кръстя на свекър ми, но ще си остане с надеждите.
Аз се чудя дали да не си взема болнични до края, не ми се ходи на работа, въпреки че не е тежка. Но там е много топло и нещо не ми понася. Обаче ми се ще първо да си вдигна малко осигуровките и след това да изляза в болничен. Трябва да говоря със счетоводителката на фирмата по въпроса.
Katinche, ти кога щеше да ходиш на преглед, да знаем кога да стискаме палци?
И да напиша за момичетата от Варна. Днес открих един магазин за дрехи - аутлет, където се предлагат и дрехи за бременни. Имаше доста симпатични неща на прилични цени, примерно повечето панталони бяха по 16 лв. Което за дреха за бременна си е направо ниска цена. Предлагаха даже бански за бременни. Адреса на магазина е: ул. Сава Радулов 12 (лицето е ул. Любен Каравелов). Ако не знаете, това е от пазара за цветята на Чаталджа, надолу в посока сладкарница Синчец, втората улица в дясно. Ама и аз го обясних, дано сте ме разбрали. Има такъв магазин и на ул. Презвитер Козма 13 (което идея нямам къде е).

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 17:03 от Rosi79

# 121
Здравейте и от мен!

Най-напред: честит рожден ден на малката Дамяна:  nbirthday дано да ви е все засмяна Simple Smile))

Добре дошли на всички нови мами!   bouquet

Копнеж, аз преди време също зададох въпрос за спорта, но май няма мн ентусиасти. На мене ми е първа бременност и не знам кое колко е полезно, но лекарката (аз съм в САЩ) настоя, че дори да не съм спортувала досега, да почна, поне 5 пъти в седмицата, по 30 мин. Била препоръката на не знам коя си здравна организация. Каза, че така раждането е по-лесно и бебето било по-здраво. Предупреди ме само да не правя нищо, при което рискувам падане (като езда, влакчета на ужасите и пр.) А тук, в БГ, приятелки ми казват, че не им препоръчват рязко вдигане на ръцете и подскоци. Пък то аз аеробика обичам, тя мн такива неща включва... Пак ще я питам следв път. Но пътечката във фитнеса не би трябвало да е някакъв проблем, даже напротив, стига да не оставаш без въздух.

Sipirumi, не си сама, поне две други очакващи мами сме в САЩ, та може да си споделяме Simple Smile

Ние се опитахме да изкараме едноседмична планинска ваканция, но ни валя непрекъснато и си се прибрахме Sad Сега Витоша ни зове, ма ето на, пак гърми Close.

До по-скоро Simple Smile

# 122
  • Madrid
Ама и аз не съм по кръщаването на баби и дядовци,пък и имената им не ми допадат,та и моите ще си останат с намеците и надеждите.Моя дядо ве се сърдеше,че майка ми не е кръстила брат ми на него и като се роди братовчед ми,го кръстиха на дядо ми,еее,така се радваше човека,наистина беше във възторг.Ами може да е прекрасна тази емоция,но неусетя ли с интуицията си,че името е подбрано именно за моето дете,не мирясвам. Mr. GreenАз затова съм пред дилема как да го кръстя ако е момче,затова по-добре да е момиче Laughing,ще се казва Ема! Heart Eyes

# 123
И аз незнам ако е момиче.Свекърва ми иска да е на нея и казала на мъжа ми(на мен не посмя),като си мисли,че той не знае,че ми е казвала да направя аборт.(ама сега,като е късно вече за аборт,давай да го кръщавам на нея Crossing Arms)

А за спорта,и аз с първата бременност си пражех и гимнастиката и мнооооого дълги разходки,и танци.Сега обаче се скапвам от едно ходене до пазара(на няма и 200-300м)

# 124
  • София
Здравейте и от мен!
Първо 4естит рожден ден на Дамяна!
За имената, ако е мом4е, ще е на единия дядо, но по-скоро,защото името ми харесва - Кирил. А ако е моми4е пък ще го кръстим на другия дядо и едната баба и то пак защото името ни харесва - Рада. И така вси4ки доволни.
За гимнастиката и на мен ми се иска да се занимавам с нещо, но все още не знам. Може би ще ходя на фитнес със програма за бременни, но все още не съм се интересужала подробно.

Извинете ме за тази 4 и други грешки,ако има,но сам на друг комп и трудно се оправям с фонети4ната БГ.

# 125
Здравейте Simple Smile
И аз много искам някакъв спорт за бременни - йога ми се струва чудесно, обаче курсовете за бременни все са по никое време - през работен ден, а аз съм си на работа тогава  Rolling Eyes Мисля скоро да поразгледам по-подробно все пак дали няма да открия някакъв вариант... иначе не съм спортувала активно преди да забременя и не мисля, че сега е моментът да започвам, но пък да се поддържам във форма и да си подпомогна раждането - за това съм с две ръце ЗА Simple Smile
А някоя от вас вече ходила ли е на отворени врати в някоя от болниците? Аз мисля скоро да се заема с този "спорт", ще ми се да се ориентирам къде ще раждам, а не толкова при кого... много се притеснявам, че като се уговориш с лекар и той трябва да дойде специално за теб и гледа да те претупа, тоест да ти ускори изкуствено раждането, а ако просто си те следи екипът, който е на смяна, те няма закъде да бързат... Е, това крие друг вид рискове, аз затова искам да си избера родилен дом с лекари с опит, които непрекъснато израждат много бебета... Кажете си мнението, моля ви, голямо чудене ми е как да подходя към въпроса... Може накрая и съвсем друго да реша  Thinking

# 126
За спорта аз съм пас-просто отвсякъде ми е потивопоказно Confused Но ако нямате проблеми, ниско разположена плацента или проблем с кръвното, няма причина да не се занимавате с нещо по-леко..йога-та е мн добро Peace а има и за бременни.

edna ot nas
в сп. "9-месеца" има дните и в кои болници ще има "ден на отворени врати" за м. юли-иска се записване по тел.; това е за София, Пловдив, Ст. Загора, В. Търново, Габрово, Бургас, Плевен и Варна.
Принципно има и опция с/у заплащане в болница в която искаш да родиш, да си вкараш екип Peace

# 127
Преди да забременея се бях ентусиазирала и 5 дни в седмицата ходих на фитнес. После обаче ме хвана мързела..  Blush
Но докато бях редовна, виждах две-три бременни, които си бяха наели инструктор. И от пусто любопитство гледах какви упражнения правеха. Ходеха на пътечката /не тичаха/ около 20-30 минути. После правеха упражнения за крака с най-малката тежест, за гръб, за ръце - пак с най-малките тежести. Та явно, ако бременността е без усложнения може да се спортува. Но стига да няма никакъв риск.

# 128
  • Mediterraneo
Мама цоцоланка не е влизала във форума от събота насам... Някой да има инфо? Дано всичко с нея, бебето и дечицата й е наред и са просто на почивка  Grinning

Аз съм адски натоварена тези дни в работата. Нерви не ми останаха. Добре, че вече не ми е лошо, не ми се гади и всичко е ок. Броя дните до следващата консултация след две седмици и все повече се навивам за ФМ. В тази връзка обмислям ходене до Варна в началото на август.

# 129
Katinche, ти кога щеше да ходиш на преглед, да знаем кога да стискаме палци?

Във вторник съм първо при моя лекар и после отивам на ФМ при доц. Димитрова и ще чакам да ме приеме, но понеже нямам час не е ясно дали ще ме огрее  Laughing

# 130
  • WA, USA
Момичета, влизам само да ви благодаря за топлият прием. Аз ви напускам. Върнах се от спешното. Бебо е умрял преди две седмици, а аз сега започнах да го изхвърлям.
ПОжелавам ви лека бременност и най-важното здрави бебчета на финала!  bouquet

# 131
Картинче,стиска палци  Hug
sipirumi,съжалявам  Sad

# 132
  • София
sipirumi страшно съжалявам мила  Hug

# 133
sipirumi страшно съжалявам мила  Hug
и аз се присъединявам. Sad

# 134
sipirumi много съжалявам, че се е случило това. Дано скоро те видим в друга отчетна темичка  Hug

Аз вчера звънях до Фемина да си запазя час за Димитрова за втората ФМ, която ми се пада в началото на септември и ми казаха, че за септември записват през август. То малко избързах но нали наплива е голям и реших да се презастраховам. Само да не забравя в началото на август  Laughing

Katinche стискам палци да те приеме и всичко да е наред  Hug

Общи условия

Активация на акаунт