СЕДМО-ОСМОКЛАСНИЦИТЕ - пожелай си училище

• 23 869
  • 377
  •   1
Отговори
# 330
  • София и там където не се пуши
ЧАКАЙТЕ - тази година за седмокласниците май не е с взимате на отпусно. Значи, затова ходим в РИО (гнездата). Там те си взимат сведение кой къде. Нямаме работа в старото училище. Имаме работа само, ако децата са от друг район - евентуално. Също училищата, които НЕ са към Мин на образованието - като ТУЕС, художественото, финансовите и др подобни там е нещо по така, но май пак вече си го правят служебно.

Една година моя приятелка я гониха от старато училище да дава бележка къде е детето и, а то беше в приложното вече. Май и това е уредено.

Ще ни кажат спокойно, ако още нещо трябва.

# 331
ами--няма да бързам тогава с тази бележка Thinking

Благодаря момичета Hug

# 332
  • София
х) Dorothy , може и да си права!  Hug Моята информация е от преди 3 години. Би било хубаво, ако са улеснили процеса!

# 333
Според Наредба 11:

Чл. 13. Учениците се записват в VIII или в IX клас в училището, в което са приети,
като подават следните документи:
1. Заявление до директора;
2. Оригинал на удостоверението за завършен VII клас или на свидетелството за
завършено основно образование;
3. Оригинал на медицинско свидетелство, издадено от лекуващия лекар на ученика
при кандидатстване за профили "Изкуства" и "Спорт" и за специалностите от професии.

Нито дума за отпусно. Вероятно се взима след записването, иначе би трябвало да го запишат в Наредбата?  newsm78

# 334
  • София
И аз да кажа - подадохме днес заявлението! Hug
В 44-то гнездо в София всичко си пишем ние - те само (набързичко) сверяват!..
Нямаше много хора, учителките показваха и самото подаване стана бързо, нооо,... стояхме около 2 часа!
Сина ми, както си беше подредил старателно  желанията на чернова , ги ПРЕНАРЕДИ (почти всички) на МЯСТО!,....
 Thinking

Имаше деца, които са с по-нисък бал, и изплашени, че няма да ги приемат по първо желание, пишеха училища с по-нисък бал най-напред!,.. Ето, казах си,.. това е едно от големите предимстава на майките в този форум - информирани сме как, защо, кога!!!

Един негов съученик, както си милееше за СМГ,.. изведнъж поискал 1АЕГ и то с руски! На моя въпрос защо точно руски, отг беше: Ми така ще съм си по първо желание,....   #Crazy

И да ви се похваля: доколкото знам има една-единствена ШЕСТИЦА по БЕЛ за София - тя е на съученичка от класа на сина ми!    bouquet
От нашето училище!    bowuu
/не съм сигурна дали са 1 или повече 6-ците за София (за страната са 5 мисля) , но това е невероятен успех!/

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 22:02 от Lady-B

# 335
Първо се записвате в новото училище, откъдето ви дават бележка, че сте записани. С тази бележка отивате във вече бившето училище за да ви отпишат.

Така беше и миналата година.
От старото училище дават отпускно, което септември занасяте в новото училище.

# 336
Здравейте! HugИскам да ви попитам, откъде в интернет мога да разбера къде съм влязъл.

# 337
  • София и там където не се пуши
Здравейте! HugИскам да ви попитам, откъде в интернет мога да разбера къде съм влязъл.
Където искаш там си влязъл и което си писал на първо място.

# 338
Първо се записвате в новото училище, откъдето ви дават бележка, че сте записани. С тази бележка отивате във вече бившето училище за да ви отпишат.

Така беше и миналата година.
От старото училище дават отпускно, което септември занасяте в новото училище.

това ,че ще трябва отпусно --сигурно го изискват от новото училище,така ли Thinking

# 339
това ,че ще трябва отпусно --сигурно го изискват от новото училище,така ли Thinking

Да. Тези разменки са нещо като доказателство за всяко училище, че си е свършило работата.
Но не го мислете - като ви записват, ще ви кажат.
Това не е нещо, което е важно да знаете сега, за да сте подготвени.

# 340
а по въпроса за записването,живот и здраве ,има време но,,,
нали може  някой роднина да го запише-,,,бабата ,в случая Laughing

# 341
Би трябвало да може.
Но за всеки случай й дай данните на родителите.
В нашето училище се попълваха данни - имена, адрес, месторабота, телефони (всякакви).
Не помня бланката специална ли беше или стандартна (за всички училища). Май изобщо не съм гледала каква е.
И въпреки, че си имат списъци, носете си бележката с оценките - в нашето училище я искаха и ни я взеха.
В някои училища май не ги искат, но за да не ви връщат...

# 342
благодаря ти Hug
изключително ценни съвети през цялата кампания  bouquet  bouquet

# 343
  • София
Момичета, не знам как е при Вас, но за мен тези 4 дни се нижат бавно и мъчително. Опитвам се да не мисля за първо класиране, но периодично поглеждам справочника от миналата година с баловете. Много искам, ама много искам детето ми да успее! Сигурна съм в него, че наистина в това училище, което иска ще си падне на мястото (както се казва). Дай Боже всички деца да успеят в това, което им е на съце!

# 344
Да се похваля- и ние успяхме да подадем заявление днес!!!Във Варна това е велико преживяване.Организацията е ужасна-всички седмокласници подават на едно място...Списъци с трицифрени номера ,чакане с часове,блъскане ... Cry

Общи условия

Активация на акаунт