Всъщност знаем ли какво искаме?

• 2 756
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
А и какво лято ще е ако не откраднеш част от сливите на мърморещия комшия.......
Точно за това си говорехме преди няколко дни. Спомняхме си "набезите" за джанки и първите зелени череши. Кварталът ни е стар, пълен е със спомени и дървета. Пред нашата кооперация има слива (джанка), вкусна, едра перфектна, клоните стигат почти до земята ... и няма нито едно дете, което поне да направи опит да си откъсне. Така си презряват и падат...

Къде това?Я ела виж при нас, накачулват се на клоните съвсем дребни докато са, не ги дочакват.
Според мен се тръшкате за неща, които винаги ги е имало в поколенията.Едно и също.И мен като дете са ме нагрубявали възрастни хора, вдигали са ме да отстъпвам място с гипсиран крак с думи за днешната младеж, наричали са ме с обидни думи за дребни щуротии , типично детски.Преди 30 години някъде.Съъъъщата работа, какво да ви кажа...на площадката като ритаха момчетата-защо там, ние на народна като играехме-пак защо, като не играехме-пак защо, няма угодия за старците често, независимо от времето, в което живеят.

# 46
А и какво лято ще е ако не откраднеш част от сливите на мърморещия комшия.......
Точно за това си говорехме преди няколко дни. Спомняхме си "набезите" за джанки и първите зелени череши. Кварталът ни е стар, пълен е със спомени и дървета. Пред нашата кооперация има слива (джанка), вкусна, едра перфектна, клоните стигат почти до земята ... и няма нито едно дете, което поне да направи опит да си откъсне. Така си презряват и падат...

Имаме такава джанка в двора точно до оградата и всяко лято гледам през прозореца децата как се катерят и крият да не ги видят свекъра или свекървата да им се скарат.Явно тук традициите са си останали.

# 47
Ами по добре да се пъскат ,да викат и да се гонят,от колкото да пушат -вчера видях едно от децата пред блоко а нямаше 12 ShockedХората са нервни и озлобени,забравили са какво е да си дете или да имаш дете...

# 48
Според мен поуката от тази тема би трябвало да бъде:
Нека внимаваме как мислим, живеем и се развиваме, за да имаме някаква гаранция, че ще се превърнем в едно поколение много по-различни старци, отколкото тия, от които сега се възмущаваме.
Това е съвсем постижимо според мен. Който е бил повечко време в чужбина(по-точно в скандинавски д-ви), може да потвърди колко сладки дъртаци имат там: спокойни, приятни, обичащи децата и техните щуротии!
Защо да не сме и ние такива?  Hug

# 49
Ей значи,много обичам някакви бабички и лелки да дават акъл на детето ми как да си играе,особенно,когато с нищо не им пречи #Cussing out #2gunfire

# 50
  • Ботевград
Ами по добре да се пъскат ,да викат и да се гонят,от колкото да пушат -вчера видях едно от децата пред блоко а нямаше 12 ShockedХората са нервни и озлобени,забравили са какво е да си дете или да имаш дете...
Така е, жалко, но факт...
Дано да има все по-малко самозабравили се и злобни хора   Praynig

# 51
Хората са нервни и озлобени,забравили са какво е да си дете или да имаш дете...
Така е, жалко, но факт...
Дано да има все по-малко самозабравили се и злобни хора   Praynig

И аз мисля точно така!

# 52
За съжаление ,да,не знаем какво искаме  Tired
Пример ще дам и аз.До нас има огромен площад,който беше изоставен,всички мърмореха,че е гадно,тревясало,мръсно,в последствие общината спечели проект и започнаха да строят три игрища,а после ще довършат с детски площадки ,места за отдих ,люлки и др.Е познайте сега какво се говори?Ми кой знае каква олелия щели да вдигат децата и каква лудница щяло да бъде от майките с децата,които щели да крещят  ooooh!
И ми прави впечатление,че такива забележки потоянно се правят от странични хора,ако децата си играят,а на въпросните им е нещо криво  Tired
Онзи ден спирам колата до един офис,точно до вратата им,защото и двете деца са с мен,слизам и съм до колата,а те вътре,говоря със служителката.През това време минава една възрастна дама,напъхва си главата в колата ,през отвореният прозорец и казва "олее,каква е таз майка,горкичките захвърлени самички,кой знае от кога сте тук"  ooooh! ,а аз стоях отстрани и не знаех какво да кажа  newsm78

# 53
За съжаление ,да,не знаем какво искаме  Tired
Пример ще дам и аз.До нас има огромен площад,който беше изоставен,всички мърмореха,че е гадно,тревясало,мръсно,в последствие общината спечели проект и започнаха да строят три игрища,а после ще довършат с детски площадки ,места за отдих ,люлки и др.Е познайте сега какво се говори?Ми кой знае каква олелия щели да вдигат децата и каква лудница щяло да бъде от майките с децата,които щели да крещят  ooooh!
И ми прави впечатление,че такива забележки потоянно се правят от странични хора,ако децата си играят,а на въпросните им е нещо криво  Tired
Онзи ден спирам колата до един офис,точно до вратата им,защото и двете деца са с мен,слизам и съм до колата,а те вътре,говоря със служителката.През това време минава една възрастна дама,напъхва си главата в колата ,през отвореният прозорец и казва "олее,каква е таз майка,горкичките захвърлени самички,кой знае от кога сте тук"  ooooh! ,а аз стоях отстрани и не знаех какво да кажа  newsm78

ooooh! ами какво да й кажеш ! -да си гледа работата и да си върви по пътя !

Има най-различни бабички-и добри и лоши,не само в Бг,но и по целия свят.
Разликата е в начина на общуване- възрастен-дете!
Тук например,рядко можеш да чуеш чужд човек да се обърне към непознато/ или не-собсвеното си / дете на ти. Има една форма на учтивост-не съвсем като ´´Вие´´,но показателно не-фамилиарна като обръщението´´ ти´´.
Оттук като се тръгне, та до невъзможността да направиш забележка към чуждо дете, дори и да го виждаш да вилнее в парка !
Последното понякога е много крайно- имала съм случай да ме сърби езика  да се обадя, ама като знам как поне 2ма-3ма ще се обадят,че това не е моя работа ...и си затрайвам  Embarassed

# 54
Понякога хората забравяме, че и ние някога сме били деца...

Общи условия

Активация на акаунт