За нас, Земята и Вселената

• 36 560
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  Здравейте, искам да поздравя всички вас, които намират време и усилия за да се потопят из дебрите на същността си, и които с такъв плам участват в приключението, наречено "живот"- той, прекрасния и изпълнен с любов и мир...много се радвам за темичката и се надявам повече хора да се включат в тези разговори...от мен, малко хубава музика, надявам се да ви хареса:

http://www.youtube.com/watch?v=axfe6Pl1SbQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=yOWBCvJlppI&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=fEE0MSTy-pg&feature=related

МИР И ЛЮБОВ НА ВСИЧКИ!!! bouquet

# 286
Тази нощ в 0 часа и 18 минути настъпва есенното равноденствие.

Винаги 2-3 дена преди и след есенното равноденствие, както и по време на него, енергията в природата е много силна. Това не е случайно, а е свързано с природните цикли. По време на есенното равноденствие дните са равни на нощта. Т.е. Ин и Ян в природата и вътре в човека се уравновесяват. Постига се хармония на енергията в Космоса. Това е важен период за набиране на чиста енергия от природата и за хармонизиране на вътрешните компоненти в организма с тези от природата. Затова сега е особено полезно да тренираме мисловното упражнение (медитацията) по чигун.

Според древните мъдреци в Китай, есенното равноденствие е един от 8-те важни дни в годината, които са изключително благоприятни за набиране на енергия от природата и за качествено култивиране на енергията в организма.

Hug

# 287
  • София-в сърцата на моите деца
  bouquet

# 288
  • София
страхотни сте! Simple Smile

# 289
"Във физическото тяло на човека има суперкомпютер, даден му от природата – това е мозъкът. Хира Ратан Манек го нарича мозгютер. Нашият мозък е по-мощен от който и да е съвременен суперкомпютер. Всеки човек на планетата има голям брой таланти и безгранични сили и възможности, дадени му от природата. Хората никога не трябва да се подценяват. Всеки човек е надарен. Ако използваме тези сили, то можем да стигнем големи висоти в развитието си. За съжаление, тези безгранични възможности са запрограмирани в тази част на мозъка, която в по-голямата си част бездейства, „спи” или не я използваме. Дори медицината е съгласна с това, че използваме мозъка си едва около 5-7%, а най-издигнатите представители на човечеството, като например Айнщайн, е използвал само 32% от своя мозък.

Ако успеем да активизираме мозъка си и да събудим тези безгранични, присъщи ни сили, то ще успеем да се издигнем на по-високо ниво на развитие. Ще успеем да постигнем каквито си искаме резултати.

За да работи мозъкът ефективно, е необходимо да се активизира. Тъй като е единно цяло, мозъкът се нуждае от цялостна енергийна поддръжка. Слънцето е източникът, хранещ мозъка, изпълващ го със сила и енергия.

Слънчевата енергия може да постъпва и да се подвизава в човешкото тяло или мозъка само чрез един орган – очите. За слънчевата енергия очите са входната врата към мозъка. Очите също се наричат „огледалото на душата”. Последните изследвания на учените са показали, че човешкото око има много други функции освен зрението. Много нови данни за функциите на очите продължават да се откриват. Очите са сложни органи, състоящи се от 5 билиона частици – много повече, отколкото космически кораб например, който се състои от 6-7 милиона части. Знаейки това, може да разберем огромните възможности на човешкото око.

Хира Ратан Манек (ХРМ) казва, че дъгата се намира в нашите очи, а не на небето. Седемте цвята на слънчевата светлина само отразяват това, което вече го има в този чудесен орган – човешкото око.
"

Ето повече информация по тая тема:
http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=626

Намерих и филм, в който се дава много полезна информация   :)http://www.beinsadouno.com/downloads.php?id=83

# 290
  bouquet
Благодаря за филма, практикувам от известно време гледане на Слънцето, но не винаги успявам...
Понякога и облаците пречат....

Меморандум на едно дете

Не ме разглезвайте. Зная много добре, че не мога да получа всичко, което искам. Аз само ви изпитвам.
 Не се страхувайте да сте строги с мен. Аз го предпочитам. Това ще ми позволи да разбера къде ми е мястото.
 Не ме насилвайте. Това ще ме научи, че силата е всичко. Аз ще откликна по-лесно, ако ме убеждавате.
 Не бъдете непоследователни. Това ме обърква и ме кара да се измъквам по какъвто начин мога.
 Не ми обещавайте. Вие може да не сте в състояние да изпълните обещанието си. Това ще ме накара да не ви вярвам.
 Не се връзвайте на моите предизвикателства, когато ви кажа или направя нещо, което може да ви разстрои. След това аз ще се опитам да извоювам още по-големи "победи".
 Не се разстройвайте много, когато ви кажа "мразя ви". Аз не искам да кажа това, а само да ви накарам да съжалявате за онова, което сте ми сторили.
 Не ме карайте да се чувствам по-малък, отколкото съм. Аз ще го компенсирам, като започна да се държа като "важна клечка".
 Не вършете неща вместо мен, които мога да свърша сам. Това ще ме накара да се чувствам като бебе и мога да продължа да ви използвам.
 Не обръщайте голямо внимание на "лошите ми навици". Това само ще ме насърчи да продължавам.
 Не ме критикувайте пред други хора. Аз ще възприема по-добре, ако разговаряте с мен спокойно и насаме.
 Не се опитвайте да обсъждате моето поведение в разгара на кавгата. По някои причини слухът ми в този момент е нарушен, а способността ми за контактуване още повече. Правилно е нещата да са такива, каквито се изискват, но е по-добре да поговорим за това по-късно.
 Не се опитвайте да ме поучавате. Вие бихте се изненадали колко добре знам какво е добро и какво е лошо.
 Не ме карайте да чувствам грешките си като грехове. Аз трябва да се науча да правя грешки, без това да означава, че не съм добър.
 Не ме гълчете постоянно. Ако го правите ще се наложи да се правя на глух.
 Не искайте обяснение за лошото ми поведение. Понякога не знам защо съм се държал така.
 Не поставяйте твърде много на изпитание честността ми. Лесно мога да се изплаша и да ви излъжа.
 Не забравяйте, че обичам да експериментирам. По този начин се уча. Моля ви, изтърпявайте ме!
 Не ме предпазвайте от последиците. Аз имам нужда от опит.
 Не обръщайте голямо внимание на леките ми заболявания. Аз може би ще свикна да се радвам на неразположението си, ако това ми носи повече грижи.
 Не избягвайте отговорите на честните ми въпроси. Ако го правите, скоро ще разберете, че съм спрял(а) да ви питам и търся информация от някъде другаде.
 Не казвайте, че въпросите ми са "глупави" или "безсмислени". Ако постъпвате така, много скоро ще усетите, че го правя, за да се занимавате с мен.
 Никога не се представяйте за идеални и безгрешни. Ще ми бъде трудно да ви следвам.
 Не се притеснявайте, че прекарваме малко време заедно. Важното е как го прекарваме.
 Не позволявайте страховете ми да предизвикват безпокойството ви. Така ще се страхувам повече. Вдъхнете ми смелост.
 Не забравяйте, че не мога да се справя без вашето разбиране и насърчение. Макар и често заслужени, понякога забравяте похвалите и одобрението. Изглежда само гълченето не го забравяте.
 Отнасяйте се с мен, както се отнасяте към приятелите си и аз ще бъда също ваш приятел. Запомнете, че е по-лесно да се учите от модел, а не от критик.

И още нещо - аз ви обичам много, моля ви обичайте ме и вие!

http://izvorite.com/text/text121.htm

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 15:43 от ЧОВЕК

# 291
Разкажете повече за личната си практика със слънцето ЧОВЕК, ще ни бъде интересно.

# 292
Щом ви е интересно - да разправям....
Следя от http://www.foreca.com/ кога изгрява и кога залязва слънцето. В рамките на 1 час след изгрев и 1 час преди залез, ако имам възможност - наблюдавам слънцето. Всеки следващ ден увеличавам с 5 секунди - вече не помня с колко започнах (мисля че с 10 секунди), но сега съм на 3 минути. Не знам дали на слънцето или на цялостният ми начин на живот или на любовта, която усещам около мен, но се чувствам много добре вече 3-4 месеца. Принципно имам дископатия, която се обади 2 пъти за този период, но си замина 2-3 пъти по-бързо от обикновено. Друго не се сещам да споделя  newsm78
Поздрави за всички!
Wink

# 293
  • Русе
Мои приятели, семейство гледат слънцето вече няколко месеца и твърдят, че се чувстват чудесно.
Мъжът ми, който по принцип е доста скептичен към такива практики, беше за няколко дена на колопоход из Рила с този същия наш приятел. Та той го запали по това гледане на слънце, докато са карали из планината. Твърди, че му действа добре, не че забелазвам някаква промяна, но той си е непоследователен.

# 294
И аз го гледам.... Laughing

# 295
Аз само съм опитвала един-два пъти, интересно е усещането. Благодаря ЧОВЕК, за инфото.   bouquet
didiela   споделете и вие.. Simple Smile

# 296
Ами, хубаво ми е !! Hugи весело сутрин след гледането! Ама , то си ми е весело и без да го гледам!!!Когато го няма ми е  Sad малко кривичко!!

# 297
И аз съм започнах отскоро  да гледам слънцето   Nature Sunny  Когато посъбера впечатления ще пиша  Simple Smile

# 298
Днес е пълнолуние и е Празникът на средната есен (наричан още "Празникът на голямата луна" и "Лунният фестивал" - джун чю дзие 中秋节), широко честван в Китай и страните от Източна Азия. Той отбелязва пълнолунието, което се пада най-близко до есенното равноденствие и винаги се пада на 15 лунен ден, 8 лунен месец.

Тук можете да прочетете повече информация за Празника на средната есен /на английски/:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mid-Autumn_Festival

В други части на света, специално това пълнолуние е познато като "Жътварска луна" (Harvest moon).

Често жътварската луна изглежда по-голяма и ярка или по-цветна от останалите пълнолуния. Тези ефекти са свързани със сезонните наклони на Земята. По-топлия цвят на луната малко след изгрева се дължи на лунната светлината, която минава през по-голямо количество атмосферни частици в сравнение с положението, когато луната е отгоре, високо на небосклона.

Според метода чигун, тези 1-2 дни около Празника на средната есен, както и всички останали пълнолуния и новолуния през годината, както и дните на перигей и апогей на луната, се смятат за много важно време за медитация и качествено набиране на енергия от природата.

Ако случайно някой от вас не може да спи добре тези няколко дни, да не се притеснява - просто луната е силна и ярка (въпреки, че не я виждаме поради дъжда и мрачното време в България) и ни влияе благоприятно, давайки ни от своята енергия.

# 299
http://toltecs-today.hit.bg/daily-agreement.htm

Изтеглете си споразумения за деня, усещането е прекрасно, идват си като най-точните послания за деня  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт