Кой отива и се връща от море, СЕПТЕМВРИйска мама тук чете ...

• 13 965
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
Ехаа, два пъти Аида пусна акото и пикото в гърнето  newsm44 Голям кеф  Grinning Сложих я след сън и тя го свърши.
За следобедна закуска й направих кисело мляко с бананово пюре и натрошени бишкоти. Омете го за минути. Малко разнообразие от кашите.

# 181
Гарденийка, може и моята да я мъчи жегата  newsm78, но за жалост нямаме климатик и няма как да охладя стаята.
Ние сега се прибрахме от разходка до бабите и вуйчото. Малката си прекара много добре, поигра си с всички, а аз си отдъхнах. Сега ме чака опаковане на багажерии, че може още сутринта да потеглим, ако командироват мъжо за Южна България.
Ланвинка, и малката днес яде кисело млекце с 3 обикновени бисквитки на Житен Дар (ябълка и канела) и половин банан. Сложих й и две кайсийки и направо ми изяде пръстите Simple Smile Браво за успехите с гърнето. Ние такива нямаме, но като се замисля аз не съм я слагала от месец в него. Ще взема утре да пробвам  Hug Дано не плаче като преди.

# 182
Флу, навлажнен тензух сложи на мрежата.
всяко подухване ще вкарва хлад.

Ланвинка, точно така давай смело.
точно сега бебетата най-силно показват естесвеното си кодиране за хигиена.
след годинката се гезвезят.
пак да кажа, освен гърне ги изпишквайте,
хващайте за крачетата и пшшшшшшш.
Бобо действа прекрасно.
Толкова съм доволна.
Питат ме дали дава сигнали.
Не, не дава.
Аз си изградих си навици, не ми костава нищо,
трябваше ми малко време да свикна да го изпишквам.
Вече ми е навик.

Иринка, Ланвинка, ЧРД!
Да сте здрави и късметлийки, мили момичета!

bouquet   bouquet   bouquet

Сонче, Стефина, Иринка, покрепа.
има вируси.
Бобо изкара 2.
първия с Т до 38, кихане ужасно и реки от споли.
Втория Т до 39 за 24 часа, но аз го оставих сам да се бори.
Т изтрепа бацилите,
остнаха афти и полипи и ги тушира за 3-4 дни.
без кърмата не знма дали ще се справи.
пак мина само на кърма в този момент.

момичета, правя страхотни пюрета от ябълки, кайсии, праскови.
не мога да си преставя, че ще купя пюре от кайсии, праскови, банан... при пресни такива.
варя на пара, нямам пасатор, а пюрирам на сокоизтисквачка.
от 3-4 ябълки и 2-3 праскови правя прекрасно пюре, цял буркан от компот,
така има и за двамата, стефан също ги уважава..
не си струва да си давате парите.

два пъти в седмицата правя пилешка супа, борис много я харесва с хлебче.
супата всички ядем.
в общи линий рядко купувам пюрета,
само някои зеленчукови на Сънвал.
доста са си разширили асоеритимента за 2-3 години.
но като цяло е още на кърма, около 80%, моему  Thinking

Веч, Деси www.sunval.de е сайта.

Иринии, прекрасни морски снимки.
Варненските - също.
Ще кача и аз снимки, но от разходки, време не остава.
рядко сядам на компютъра.

Бобо няма зъби, толкова е сладък беззъб Simple Smile

Ина, честито зъбче на Точи, всеки ден съм в морската.
Т'варя елядта и сутрин, а понякога и вечер.
трябва да се видим с теб, Вики и всички гости.

Суити, кога идвате? В коя част е свекърва ти?

Шейли, малко захаросан мед в носа би могнало на Мейт.
макар, че хремата в този случай трябва да е в начален стадии.
зрънце морска сол в петдесетина мл вода също.
Бобо влачи хрема десетина дни, че и повече.
на него не помогна меда, на мен помага.
Какъв обрат.
При теб е зима.
Докато ние зъзнехме, при теб беше лято Simple Smile
Ти си точно под краката ни, или пък ние под твоите. Майтап  Mr. Green

Мацки така ви завиждам за трепетите около почивката.
Морето не приемам вече така, както преди.
Още повече, че работих в сферата на туризма и сновях м/у Сл. бряг и Синеморец цели 3 години.
Обзаведох обаче мен и съпружието с планинарски обувки и чакам момента,
ама май няма да е тази година.
Или пък октомври да направим едни Източни Родопи. Харесвам ги много.

Стон, уважавам хобито ви.
Много са сладки юнаците ти.

За обувките исках да питам.
Бобо щъка, но си мисля, че е рано за онези обувки за прохождане.
Много са твърди, оковаващи за неговите пухкави крачета, пък и той прави само стъпки с нашата, голяма помощ.
не ми се ще бос да върви, няколко пъти го пускам с чорапки.
има ли някакви съвсем лекички такива, като цвички  Mr. Green

айде да млъквам.
лека вечер и прохладна да е, като тука,
най-после дъждец и тук да падне.
тука изгоряхме, докато на запад дъждове ви удавиха или поне на места.

# 183
  • София
Ради пак е с висока температура. Появи се и разстройство.  Cry
Ане, извън килимите Ради пристъпва с буйки. Точно като цвички са. Ако искаш да ги снимам да ги видиш утре?
Сончето не пише. Дано са добре.  Praynig

# 184
Лека нощ, мами и бебоци  Hug По чаша мляко и курабийка за всички!

И утре да няма болни  Hug

# 185
Ане,детският ортопед,при който водих Гого ми каза,че напълно отрича обувките за прохождане  Naughty Препоръчва бебетата да прохождат боси,ако сезона го позволява  Peace Нашите бебоци ще прохождат точно в най-подходящият сезон,за да тичкат боси и аз мисля да не му купувам обувки за прохождане  Peace

Иринка,  Hug за Ради и дано утре да сте по-добре  Praynig
Лека нощ и от нас! Hug

# 186
Добра вечер, странници  Wink
Набързо само да кажа КУРАЖ на момичетата с болни дечица и СТИСНАТИ ПАЛЦИ за бързото им оздравяване. В действителност върлуват 2 сериозни вируса - първият ентеровирус, а вторият - причинител на т.тар. Херп ангина. Наборчето на Джи, с което бяхме на море се разболя, а други две дечица я бяха изкарали преди няколо седмици. Запчова с висока температура за ден-два, през които избиват пъпчици в устата /а в по-лошите случаи тръгват към червата, кето налага по-сериозните лекарства, вкл. АБ/ , има 1-2 редки изхождания и понижен апетит. Споделям всичко това, за да имате предвид и да преглеждате напвреме устата, за да се подтави диагнозата навреме.

Ане, драго ми беше да те чета  Hug

Аз също почти не купувам готови храни. Готвя и замръзявам, когато количеството е по-голямо. Във фризера винаги имам асортимент от поне 2-3 манджи - мусака, пюре от сьомга и зеленчуци, супа топчета, пилешки бульон /с който понякога разреждам пасиран зеленчук.../

Лека нощ и силно се моля за Алекс и Ради!

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 00:00 от irinii

# 187
  • София
Адаш,  Hug
Как могат да се видят тези пъпки в устата? Ради има 4-5 червени пъпчици на личицето от тези дни.  newsm78
Явно го боли нещо милото. И денем е нервен, и нощем се събужда и много плаче.
Температурата е висока и упорита (ето тази вечер дадох Нурофен в 21,30 и, вместо да свали, продължава да качва. Сега дадох и Панадол.)  Confused Има и две редки изхождания днес, както ти си писала.  newsm78 Май ще се ходи на лекар утре...

# 188
Добро утро дами!!!
Дано днес и Ради и Алекс са добре и да чуем добри новини.... Praynig
Вики пак спа от време на време  ,събужда се 4,5 пъти и мрънка и не може да заспи.Много гадно.
Ама то не може да диша детето аз какво  искъм.Днес сме на някаква нова лекарка ,работи в белодробното.Личната ни праща,вчера вече нищо не смее да каже,докато  беше компетентна по всички въпроси....Дано поне тази разбере какво и има на джуджето ми  Praynig
Лек ден на всички,аз ставам да правя закуска!!!

# 189
Ане аз на Крисито и взех едни обувчици точно като цвички на Барт за около 15лв от Бамболиното.

# 190
Пиша за Флу - тия дни беше пълнолуние и може би заради това Елито е била толкова нервна. Освен това може да е то зъбките, което значи, че до ден-два ще те ощастливи. Елиас беше такъв мрънкав, докато не избиха.
Болните, давайте отчет, минавам на визитация! Hug

# 191
Добро утро! Как са болните дечица? Ради свали ли Т? Соня, пиши за Алекс!
Мартин не спи през нощта, но като чета май не е само той.
И аз знам, че е хубаво дечицата да прохождат боси.
Вики, стискам палци!
Хубав ден на всички!

p.s. И аз купувам пюрета на Сънвал.

# 192
Добро утро, дами и бебоци!
Вики, дано тази лекарка помогне  Hug
Вечи, и аз мисля, че е от зъбките! Дано скоро пробият  Praynig
Ане, за жалост нямаме мрежа на прозорците. Сега чакаме един проятел да ни направи. А за буйките съм си запазила този пост на Асето:
"Ако под "първа стъпка" имаш предвид буйките на Колев и Колев - да, имам против наличието на ортопедична стелка вътре  Веднага обяснявам - има проучвания, че след въвеждането на "ортопедични" стелки придобитото плоскостъпие е зачестило  Т.е., има си деца, които го носят по наследство и след като се прояви се прави корекция, но превенция  е почти невъзможна. Това, което правят ортопедичните стелки е не да помагат за правилното оформяне на свода, а да правят мускулите му мързеливи. Ако детето стои максимално много босо, сводът се оформя прекрасно от само себе си. Докато ако детето ходи постоянно с обувки със стелки, то като дойде време да носи равно стъпало (обикновено всички фирми предлагат равни обувки след 27-28-ми номер) сводът провисва, защото не е трениран, мускулчетата му не са работили и са слаби  Именоно заради това, аз лично смятам, че прохождането бос е идеалният вариант. Още повече, че имаме късмета нашите деца да прохождат в сравнително топло време."
Асе  Hug, само те цитирам и трябва да ти плащам авторски права  Blush

# 193
Хем знам, че няма как мъничетата ни да не минат през куп болежки на тази възраст, но пак всеки път изтръпвам като чета за проблеми. Дано днес са по-добре дечковците!
За обувките - Митака вкъщи ходи бос, но навън как да го пусна босичък - при всичките тези боклуци в парка и гадинки в тревата newsm78 Взела съм му едни съвсем меки буйки на Колев и Колев за прохождане, но  май са тъкмо тези, за които Асето е писала, че вредят...
За срещата с Веч - има ли вече  предложения по кое време и къде? Аз съм за следобяд, че предиобяд не ми е възможно - няма да сме в София. Чакам и други мнения, ако не - да пускам аз редовната си оферта - ЮП Wink
В този ред на мисли, Лъче, хайде да се видим в ЮП някой ден - Иринката я изпусна като съсед, но аз и Митака още сме тук  Grinning
Ане, след твоя пост май и аз ще се престраша вече да приготвям по-често домашна храна за Митака. Доскоро се оправдавах с това, че няма български плодове на пазара, но вече е време да запретна ръкави...
И да похваля мъничето ми - вече стои все по-дълго прав без никаква опора, дори се опитва да крачи, но бързо залита. Вчера обаче успя да направи самостоятелно цели четири крачки без да залитне. Обаче ме притеснява въпроса с падането - аз винаги съм до него за да го хвана щом залитне, а знам, че трябва да се научи да пада... Ама как да го оставя - особено навън  - ще се катурне по очи или по гръб и ще си дрънне главата newsm78
Хайде стига за днес - хубав ден и повече приятни емоции с дечковците!

# 194
Ради и мен много ме е страх от тези падания.Крисито си стои предимно в кошарката за игра(под дъното съм сложила донапрени) и тя там самичка се научи да си пада на дупето.Отначало падаше само по очи, но след няколко дена почна по дупе, а ако се засили да пада пак по очи си слага ръчичките отпред и вири главата възможно най-нагоре - всичко това самичка.Незнам дали е правилно, но аз не я и не съм я "насилвала" да прави нещо.Никога не съм я слагала седнала, права или да съм я държала да прави крачки преди тя сама да е започнала.Просто мисля, че тя най-добре си знае кога и за какво е готова.Дори и като виждах вече, че прави опити да сяда или става пак не съм и помагала, тя самичка си научи всичко.В началото много падаше, но аз и подсигурих само да пада на по-мекичко, иначе сама да се оправя след това, не я вдигам и не се вайкам(мисля че това е важно).

Ние днес пътуваме за Асеновград и сигурно ще ходим и един ден до Пловдив.Ако организирате някоя срещичка да знаете, че в събота сме на линия.Най-вероятно няма да имам нет, затова ако има желаещи номера ми е 0896618210!

Общи условия

Активация на акаунт