Кой отива и се връща от море, СЕПТЕМВРИйска мама тук чете ...

• 13 950
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
Минавам за един бърз отчет да не ни мислите  Hug Алексче вчера през деня беше без Т, но вечерта вдигна отново  Confused Дадох нурофен и от тогава нещата са добре (дано да е било за последно  Praynig). Иначе още не сме оправили акитата, но пък той от три дни е само на кърма и започна пак да ги вади едни такива кърмачески. Твърда храна днес ми отказа, но довечера ще го пробвам пак. Притеснява ме, че някак не е още "моето си дете" Sad По принцип е страшно шило, а от три дни един такъв тихичък и спокоен, че на моменти чак се плаша  Sad Ох, много е лошо с болно дете.
Освен това горните втори резци са слезнали вече и всеки момент ще избият (за момента е с 4 зъбчета). По този повод по цяла нощ ми виси на гърдата  Confused
Иринче, как е Ради? Ходихте ли на доктор?  Hug
Стефина, дай отчет за Васко  Hug
Ане, шапка ти свалям за памперса  Peace Hug

# 196
  • София
Сонче, слава Богу. След вчерашното мълчание се притесних да не сте в болница.
Ради днес е по-бодър и весел  Praynig, сутринта беше с 37,3. Опасявам се, че и довечера ще вдигне, някак упорит ми се вижда този вирус.  Sad На Ради също акитата са като на кърмаче редки, а има и специфична миризма. Явно от вируса са такива, защото Ради нито е на кърма, нито е спрял да яде твърда храна. Ох, дано минава вече, че....
Неприятен начин за астралните близначета да посрещнат десетата си месечинка.  Confused
Стефина, как е Васко? Не пишеш.
Вики, а малката по-добре ли е?

# 197
Благодаря, че ни приветствате отново.. Притеснено ми беше да пиша след толкова време... ;о)

Стеф, ами аз наполовина го намокрих и го увих в хавлията и така го разнасях 10-15тина минути и после като измерих един градус някъде беше свалил... Изчаках, после пак повторих и после даже не съм я мерила, защото той живна и очевидно беше добре. ;о) Не знам доколко е добре или зле, че я свали бързо, но той половин ден си поддържаше висока Т и това много повече ме притеснява. Embarassed

ФЛУ, Гардения ние си взехме Nelson's Teetha от MotherCarе, за успокояване от избиването на зъбките. Представляват хомеопатични прахчета лайка. За сега като че ли действат добре, но на нас едва от два дни почнаха да ни избиват зъбчета, та не съм на 100% доколко са ефективни. Но бих могла да купя за теб или някоя мама ако иска такива?  Hug (Но правете си сметка, че доставката ще е 1-2 седмици!) Или за сега веднага можеш да вземеш лайка от аптеката и да видиш как се дозира за бебета и да опиташ с нея да й успокоиш венците.  Peace По Ники специално като гледам - рови в устата постоянно и си пипа венците...като му дам прахче и след малко престава и забравя да си бърка в устата. Така че на мен ми се струва лайката ефикасна.  Grinning ;о))
Ето ги: http://www.mothercare.com/Mothercare-Nelsons-Teetha-granules/dp/ … 7031&mcb=core

Отделно някой писа за устната хигиена ние си взехме от Mothercare и тези нещица Rolling Eyes:
http://www.mothercare.com/Mam-bite-and-brush-teether/dp/B0011FCS … 6041&mcb=core
http://www.mothercare.com/Mothercare-3-piece-toothbrush-starter- … 7031&mcb=core
http://www.mothercare.com/Brush-Baby-Teether-Brush-Blue-packs/dp … 6041&mcb=core

За сега ползваме масажора от комплекта с четка дето е, и синята гризалка-чисталка.
И мисля с тези "чистачки" да му мия зъбките докто се събере комплект...така де - станат повечко... ;о))))))) Много му харесват. Давам му ги да си ги гризе. А след ядене се чеше с тях или му чистя венците със силиконовото пръстче и после му давам водичка да измие... Имам и бебешка паста, която може да се ползва от 6 месеца, но мисля за сега да го науча първо да плюе водата след плакнене и чак тогава да му давам да "яде" паста ;о)))))))  Laughing Laughing

Всъщност докъде стигнаха всички със захранването?  Rolling Eyes Ние ядем 2 пъти на ден манджа. На обяд зеленчуково-местни, следобяд - каша или плодово пюре и разни такива. Обаче нещо се мръщуни в последно време на пюретата. Изяжда по 1/2 голямо пюре и после иска да цока. И всеки път се чудя да му давам ли, да не му ли? Така дали по-трудно или лесно ще се откаже да цока...Но ние доста мляко лочим...  Laughing От както сме на две хранения през деня, става през ноща да си допие млякото. И не знам.  Embarassed Пък ми се ще вече малко от малко твърда храна да взима. Инак често ако ям навън с него в парка, давам му колкото пюре изяде и отделно го дохранвам от моята чиния. Картофче, грахче, рибка, пърленка малко вчера пробва ;о)))) И така почва пак да яде... Иначе пилешка супичка си правихме... Най му харесват кокалите да гризка.  Shocked Laughing Иначе другото го яде ама му е малко странно да си сърба супата...обикновено духа в лъжицата и тя плиска наоколо... Heart Eyes Много смешно ;о)))  Mr. Green Сега съм му взела био спагети със спирулина. Аз много я ям таз спирулина и реших, че и той може да пробва малко. Отделно му взех био кашкавалче и моцарела да му дам със спагетките, но още не съм въвела кашкавала, та днес мисля да му дам малко така за проба. Сиренце инак хапва, но козето не му хареса. Кравето по го яде, но като цяло нещо им няма нещо доверие на млечните продукти. Мръщолеви им се. Сигурно, защото са като млекцето на мама, ама не баш. Предполагам, че ще ги прояде повече като спре кранчето с кърмата. ;о) Twisted Evil Laughing

Досега обаче не съм му приготвяла аз яденето основно, защото беше малък и честно казано мен много ме притеснява качеството на продуктите, когато аз му приготвям нещо.
На пазара не мога да ги контролирам и не знам какво ми продават, докато бебешките пюрета подлежат на контролирано качество, и затова досега ги предпочитах. Но сега вече сме по-големи и мисля да въвеждам вече обикновената храна и пластмасовите зеленчуци. ;о))))

Irinii, кажи някоя рецепта за домашно.  Rolling Eyes Grinning Че аз гледам горе-долу какво пише по пюретата ама са ми много скучни.  Rolling Eyes

Ради78 Ами хайде - пиши на лични някакъв телефон и да се вземаме... Ники е много общителен, много щъка и много ще се радва на компанията ви!! И аз също де ;о)))))))))
Аз Ники, срам не срам си признавам, че го оставям да си се търкаля вкъщи и да се тряска.  Laughing

Той е много смел, защото вкъщи няма много условия за пълзене или да си обикаля по мебели и доста време само аз го държах (какво ти доста време - той от 2 месечен иска да ходи...от тогава...), и сега като почна да може много неща и стана безсмъртен. Та аз си взех бележка и почнах да го оставям да се тряска. Жал ми е, обаче ще ми е по-жал да падне навънка на асвалта в момент в който аз няма да го видя и се е залетял някъде. Така че доста падания имаме вече, китарата доста я дрънкахме... Но така се учим...аз съм там да гледам да не се убие. Естествено оставям го да падне само когато виждам, че няма да се удари лошо. Затова досега въпреки многото падания нямаме нито една цицина или червенка. Но всеки сам си преценява де.

ИринаPraynig се да се оправи Ради по-скоро.  Hug

# 198
  • София
Здравейте!
Васко рева като магаре цяла нощ на 30 мин.-лошото е ,че не ще да суче.Тръгва лапва и реве и не ще .Снощи цяла вечер стоя гладен-през нощта цокна малко ,понатиснах го.Пи само сок от диня и то от чаша сам пожела и то за пръв път.Давах и вода през нощта пие 2пъти и реве адски много.Според мен го боли гърлото.Нямаза сега температура.Вчера беше много крив и отпаднал.Днес е по-добре,но пак не ще да суче.В 11.30ч. примрял от глад го натиснах и сука,но мног бавно и под напрежение.Пюрето на обед го изяде с мъка.Има пъпки малки с някакво връхче по крачетата и ръчичките и май се е запекъл.Сега ще го водя пак на д-р.
Сонче радвам се,че имате подобрение.
Ирина-дано и при вас отшумят нещата.
За болно гърло на бебе какво се дава,че съм забравила-сещам се само,че ако е мног болно изписват АБ.
Лъче и аз знам,че високата темп. е опасна за сърцето.

# 199
за болните сладурковци  Praynig Praynig Praynig Praynig

за обуването - никакво при Владчи  Laughing бос - по плочки и паркет, по пясък, трева и асфалт  Peace Сонче, я дай мнение на твоя тати за обувките Wink

# 200
Нели, тази снимка е прекрасна! Излъчвате любов двамата. Пу-пу да не ви е уроки.

Веч, тука си е около 18 градуса през деня, та да...по-топло ни е Wink  Ще се появяваш ли със снимки като си в България?

Ане, аз го промивах със солена водичка като му течеше носа като река. Това е. Вече се оправи, но беше около 10-ина дена с хремата. Поне нищо друго му нямаше. Браво за гърнето. И ние трябва да почнем, но ме мързи, да си призная. И ми е студено.

Сонче, радвам се че Алекс е по-добре.

На всички болнички бебоци, пожелания за бързо оздравяване.

# 201
ЗДРАВЕТЕ!!!
Минавам да почерпя,докато не се е изтъркулил днешния ден....Гого днес става на 10 месеца!Имаме юбилей   bigdance2 ПОЧЕРПЕТЕ СЕ!

Много стиснати палци на болните бебоци  Praynig Сонче,радвам се,че сте по-добре!
Иринка,Стеф,утре и вие да се похвалите с по-добри новини  Praynig
 Hug Hug Hug

# 202
стефина, гушки за васко. Спрд мен може става дума за херп -ангина  Sad Заведете го на док да прегледа устичката или ти разгледай. Всичко, което описваш напълно се припокрива с клиничната картина на момченцето което боледува на морето. Включително и отказа да се храни и суче. Около 12 часа не пи нищо и накрая майка му го пробва с чашка. Оказа се, че вакумът, който се създава при сукане прчинява още по-голяма болка. За 3 дни и този симптом отшумява. Прилага се панадол - като обезболяващо и успокояващо. Много ми е мъчно за вас и дано се закрепите.

Параход, пропуснах вчера да отбележа, че на снимката изглеждаш великолепно.

Пак съм набързо - ще извинявате.

# 203
Мили момичета, здравейте! Отдавна не съм ви навестявала, но се надявам всички вие и вашите семейства и бебчета да сте добре! Сигурно съвсем сте ни забравили с Даная. Не съм била от най- активните във форума, но съм успявала да влизам в крачка с вас. Сега обаче от известно време, нещата нещо не вървят и нямам желание за нищо. Откакто се върнахме от моите родители в края на май само напрежение вкъщи...Не знам какво да правя- отношенията с мъжа ми са в някаква криза или не знам как да го нарека, където все аз съм виновна, все нещо не правя както трябва , все не казвам нещата така както той иска и така нататък......Не зная къде бъркам, от къде се получи всичко?! Мисля е премислям всичко, но не намирам какъвто и да е било повод или причина за този перидо, през който минаваме. И сега вместо да отидем заедно някъде, за да се откъснем за малко от всичко, ние "ще заздравяваме" отношенията си при свекърите...Не зная дали си заслужава заради беба да търпя и унижение, и подценяване, и всичко........
Едва ли някой ще изчете поста ми, надявам се само да не съм ви натоварила.
Мисля за вас, макар да не съм сред вас и просто ви благодаря, че има с кой да споделя....Ще пиша, когато ...мога.
Приятна вечер на всички ви и хубави почивни дни!
P.S. Флучия, не съм ти звъняла, заради по- горните причини.

# 204
Денче, мъчно ми е за това, което изживяваш и не знам от къде, но съм вътрешно убедена, че това е просто труден момент, през който преминавате с мъжа ти. Аз сега съм в Пловдив, но другата седмица ако искаш ще ти се обадя да се видим. Дано само не сте заминали вече при свекърите  Hug
Стеф, какво стана при доки? Дано новините са добри  Praynig
Жужа, утре ще ти звънна да си  направим една Софийско-Бургаска среща в Пловдив Simple Smile Данип, Беба, Деска 72, вие на линия ли сте? Знам, че Дарушка вече плажува  Laughing
Лъче, мерси за предложението! Много  съм ти благодарна! Ще ти пиша на лични  Hug
Пенелопи, честито порастване на малкия ти бонбон!

# 205
den4e,  Hug , дано нещата не са толкова мрачни, колкото ги описваш  Rolling Eyes .

Стефина, нали доки беше казал, че му е зачервено гърлото. Може би затова отказва да суче  Thinking . Дано по-бързо се оправя малкият  разбойник  Praynig .

Пенелопи, честита ви месечинка   bouquet . Скоро ще почнем да празнуваме рождени дни   Crazy .

Сонче, Ирина,  браво за добрите новини.  Hug

Лия днес ме учуди и съвсем доброволно изяде цяло бурканче ЗП  Shocked . Дано не е инцидентен случай, а тенденция към прояждане  Flutter  Wink

# 206
Данче  Hug можеш да споделяш тук всичко ,нали знаеш че винаги ще те ислушаме.Дано е само период...
Пенелопе честита ви месечинка!!!Да растете големи и здрави.
Ние сега се прибираме .Гостувахме на наши съседи .Бебетата си играха ,майките побъбриха,а татковците пиинаха. LaughingЗа всеки по нещо....
Днес ходихме при друга докторка.Тя каза че кашлицата не  е от гърдите,както Асето каза Hug.Исписа си нейните сиропчета и да видим до вторник как ще е.... Praynig Дано най накрая се оправим.
Аиде лека нощ от мене ,че Вики най вероятно след час ,два ще се събуди.

# 207
den4e,   spoko ще се наредят нещата, ти бъди спокойна и се радвай на детето си Wink другото ще се нареди по-добре и от преди  Hug

Шейле, благодаря за коментара Simple Smile

# 208
Денче, всякакви мисли ми минаха през главата докато четох поста ти. Според мен в почти всяко семейство се случват подобни периоди на напрежение. Важното  да се дефинира проблема. При нас например преумората и рутината последните месеци покрай болудедуването на децата много ни изнерви, но не спирахме да говорим и осъзнавахме, че имаме нужда от почивка и промяна. Така се и оказа. ваканцията в Лозенец се отрази супер на всичко. Фактът, че не си била в къщи известно време, би трябвало да разтовари мъжа ти и даже да го отвори към теб, а не да се настрои така негативно. Според теб има ли вероятност да има друга жена? Говорите ли достатъчно? Ти го познаваш най-добре - ако си убедена, че почивка не-при-свекърите ще ви се отрази добре се пребори за такава. В името на любовта всичко си струва. Ако любвта я има, разбира се Прегръдка от нас и ако имаш желание да поговорим и да се разтовариш съм на линия!

# 209
Честит юбилей Пенелопи Laughing
То като се замисля и ние май имахме днеска, обаче кой да се сети... Хич ме няма за тез работи,
ето и на детето почнах да изключвам.  Embarassed Rolling Eyes

А и забравих- ще поръчвам за Флу и за мен хомеопатични гранулки, ако някой иска нещо
от Mothercare да казва докато е време  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт