„Живот с Майкъл Джексън” - леко смутена

• 26 722
  • 600
  •   1
Отговори
# 525
Ами не знам какво да ти кажа... някак на злоба ми намирисва човешка, това е тъжното. Все пак не е между живите човекът, какви са тия сеири и обсъждания. Ужас!
В другата тема бях споделила, че почти никой не пишеше в деня след мемориъла, което някак бе доказателство за сеирджийството на масата и поклюкарстването(което и сега се прокрадва). Тогава всички наскаха и започнаха да се отчитат.. Което пак е тъпо.
Какво да се прави - когато има някакъв вид стадност в нещо го усещам, за добро или за лошо Wink
Инак рядко коментирам, чета какво мнение имат различните хора, едни ме нервират, с други съм напълно съгласна, трети пък ме дразнят с позьорство, което ми се струва, че излъчват.
Те така е ...
Simple Smile

# 526
Преди малко чух по новините, че семейството още не е решило къде и кога да го погребе. Да им се не види, какво чакат? Защо не погребат човека, че да може най-после да намери покой! Пък и тези съмнения за убийство някак ми се струват странни. Сега ще има да го точат с години.

Мисля, че ще направят всичко необходимо да го погребат в Невърленд. И на мен ми се иска най-накрая да намери покой.

А статията горе е пълна скръб.

# 527
Някъде чух, че според тамошните закони, не може да бъде погребан никъде другаде, освен в гробище. Ако все пак се настоява за Невърленд, то тогава тялото трябва да се кремира. Но до колкото ми е известно, Невърленд в момента е собственост на някакъв голф магнат ( или поне тази територия, която някога е била лунапарк).

Да, статията е пълна идиотщина.

# 528
  • Там,където се събуждам щастлива.
Имало е няколко обвинения,но те са отпаднали още в началото.Просто очебийно е ставало дума за пари!
Америка е различно място с много различни от нашите представи за дружелюбност.

Dori i samo do pari da e. Ima li druga izvestna lichnost v Amerika, koiato da e bila obwiniavana tolkova chesto s tzel pari? (moze da ne znam, spodelete).

America e razlichna i kogato si chast ot kulturata tam, znaesh tova. Tuk sushto ne e prieto uchitelite v srednite uchilishta toku-taka da dokosvat ucheniztite. Uchitelite se suobraziavat. Triabva da si mnogo naiven ( ili moze bi drugo?), za da ziveesh tam i da si pozvoliavash da prekrachvash razni granitzi.

S niakoi (dosta) neshta ot statiata sum suglasna. Interesnoto za men beshe kak na edin priel Isliama chovek se pravi poklonenie s Gospel i Bog.

Izviniavam se za latinintzata: niama Kredor.

# 529
  • Toronto
За приемането на исляма самите мюсюлмани казаха, че не го е приел, макар че така пише в Уикипедия. Ама слухове пак де - четох го в някакъв форум или във Facebook - мюсюлманите, които го оплакваха като почина, се питаха дали е приел исляма, т.е. дали е спасен според тях. Тогава имаше няколко поста, че всъщност не го е приел. Не знам доколко е вярно. Ще ми се да си е останал християнин. Те въобще цялото семейство Джексън в това отношение (пък и не само) май са малко странни - част от тях са Свидетели на Йехова (което няма нищо общо с християнската вяра), Джърмейн станал мюсюлманин. Това е според различни медии. Къде е истината, можем само да гадаем.

# 530
Калинка, какво в крайна сметка искаш да кажеш с постовете си? Че Майкъл Джексън е бил педофил и че го мразиш ли?

# 531
kalinka има мнение по въпроса и то е че е педофил! И други варианти няма.
 Съжалявам да го кажа,но не съм фен на МД! Харесвам музиката му,но не съм му фен!И не ми е мъчно ако някои каже ,че не го харесва,защото аз не го харесвам. Ексцентричността му за мен е непонятна,но мисля че има и друг вариант! И да можеш в Америка да прекрачиш границата,но няма да останеш ненаказан!Просто нещо не ми се вързват нещата да си водиш децата в къщи да си блудстваш с тях пред всички които живеят в къщата.И то деца с родители и то в болна държава като Америка. Ами ако отидеш във Филипините или  кв.Факултето знаеш ли колко деца ще ти предложат почти безплатно!Без риск от наказание!
 И темата се обърнала пак на фенове и не фенове за което има още няколко теми.

# 532
Просто нещо не ми се вързват нещата да си водиш децата в къщи да си блудстваш с тях пред всички които живеят в къщата.

A ти от къде си толкова сигурна в това, което казваш?  Thinking Да не си била там. Whistling

# 533
A ти от къде си толкова сигурна в това, което казваш?  Thinking Да не си била там. Whistling
[/quote]

Фльор,чети по-внимателно!Или ти прочете само МД и не харесвам?
 Или пък ти също смяташ,че е педофил?

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 01:40 от enira

# 534
  • Там,където се събуждам щастлива.
Калинка, какво в крайна сметка искаш да кажеш с постовете си? Че Майкъл Джексън е бил педофил и че го мразиш ли?

Kude e tozi Kredor dnes  Sad

1. Ne sum kazala, che e pedofil. Opitvam se da si obiasnia podobni misli, povedenie, izkazvania, svurzani s neshtata v dadenata strana / kulturi/ zakoni i prochie.
Bih razsuzdavala po tozi nachin nezavisimo dali v tazi tema se obsuzdashe MJ ili niakoi drug.

2. Kak moze da se mrazi chovek, kogoto ne poznavash? Moze da imash mnenie spored tzennostnata si sistema i moral, no omraza....Ako go poznavah / biah chlen na obkruzenieto mu moze ili da go mrazeh ili bezumnno obicham....

Zadadoh  vupros po-gore, ako niakoi ima zelanie da spodeli kakvo znae (ako znae). Az tursia otgovori na mnogo vuprosi (ne samo v tozi sluchai, a po printzip) i izkazvania i mislene "che tzeliat sviat se e nagovoril sreshtu niakogo i go e unishtozil"ne sa mi dostatuchni.

# 535
ok Kalinka, извинявай не съм разбрала правилно. Ще потърся повече инфо и ще пусна за другите дела.
пак се извинявам за агресивния тон.

# 536
Просто нещо не ми се вързват нещата да си водиш децата в къщи да си блудстваш с тях пред всички които живеят в къщата.

A ти от къде си толкова сигурна в това, което казваш?  Thinking Да не си била там. Whistling
Фльор, аз мисля, че не разбра точно enira  Peace
Мисля, че тя искаше да каже, че не вижда логика в това, ако наистина е бил педофил да го прави точно по този начин. Ако не съм разбрала, моля enira да ме извини и поправи.

# 537
  • O.A.E./ Пазарджик
Имало е няколко обвинения,но те са отпаднали още в началото.Просто очебийно е ставало дума за пари!
Америка е различно място с много различни от нашите представи за дружелюбност.

Dori i samo do pari da e. Ima li druga izvestna lichnost v Amerika, koiato da e bila obwiniavana tolkova chesto s tzel pari? (moze da ne znam, spodelete).

America e razlichna i kogato si chast ot kulturata tam, znaesh tova. Tuk sushto ne e prieto uchitelite v srednite uchilishta toku-taka da dokosvat ucheniztite. Uchitelite se suobraziavat. Triabva da si mnogo naiven ( ili moze bi drugo?), za da ziveesh tam i da si pozvoliavash da prekrachvash razni granitzi.

S niakoi (dosta) neshta ot statiata sum suglasna. Interesnoto za men beshe kak na edin priel Isliama chovek se pravi poklonenie s Gospel i Bog.

Izviniavam se za latinintzata: niama Kredor.

Не знам колко е различна , но статисиките (официалните) за тормоз над деца са плашещи. Колкото и строги да са законите им, за което евала, бройката на доказания сексуален тормоз, поне за мен, е стряскаща.
Но иначе законите им са много добри. Ето един сайт , където можеш да откриеш осъдени за престъпления към деца. Със снимки и подробности.
http://www.childhelp.org/resources/learning-center/statistics
http://sor.state.co.us/index.cfm?SOR=captcha.verify

с добрите и лошите му страни МД си е единствен. Не съм чела някой друг да е тормозен от пресата така. Освен Лейди Даяна .

Ислям можеш  да приемеш по принцип дори,  ако само кажеш "шахада" пред свидетел. Но ме съмнява. Иначе до сега да беше погребан. Не знам.

# 538
Включвам се отново в темата за малко, защото се натъкнах а една друга в Клюкарника, която коментира неразбирателството ни тук. Аз не помня да съм твърдила, че някой не ме разбира. Казах само, че "дискусията" се концентрира в разяснение на една дума, (за която аз в самото начало казах, че не е перфектно употребена, но е най-доброто приближение) а не на основната идея на постингите ми.

Ето просто няколко цитата, с които според мен е очевидно, че не става дума за неразбиране, а за търсене на спор под наименованието "изясняване на понятията". Които понятия обаче не бяха в основата на тезата ми  Peace

Toва не съм го казала. Казах:

аз се надявах дискусията да е полезна, затова и се "хабих" да пиша толкова време борейки се с вътрешното ми нежелание да се обяснявам в такава тема очаквайки, че ще се окаже безпредметно. Само дето такава не видях след думите ми.

Tук е интересно какво казвам аз:

Отделно, че когато се срещнах с един от другите ми "ментори" и му благодарих за това, че е такъв, той се усмихна и ми благодари също, т.е. и той самия не реагира на неправилната употреба. Но за това вероятно ще кажете, че го е направил, за да не ме обиди, така че вероятно няма тежест в т.нар. ни дискусия.

И какво ми се отговаря спорейки с мен Rolling Eyes :

Ами, Милена, какво очакваш да каже човекът, когото си нарекла свой ментор? Да ти заобяснява как не е точно така ли? Приел го е като комплимент, кой не иска да чува разни приятни неща за себе си?

Ето как "въвеждам" думата "ментор" в "дискусията" и как коментирам употребата й:

Хм, а защо ги наричаш "идоли"? Аз тези, на когото съм голям фен ги имам по-скоро за ментори.

Вероятно думата не описва перфектно отношението ми, но е доста близка, затова от години ползвам нея. "Идол" е много далече от моето виждане към хората, на които съм фен.

Не е перфектното определение. Но е най-близко до това, което изпитвам. Ако някой има по-добра дума, може да сподели. Иначе мисля, че можем да се придвижваме напред в дискусията.

На което ми се отговаря с:

Дефиницията си е дефиниция.
......
Значенията на думите са важни, защото иначе хората няма да могат да се разберат, че говорят за един и същ обект или действие.
.....
Брей, да му се не види! Още малко ще трябва да се оправдавам за това, че обръщам внимание на точността на една дума и съответната дефиниция! Ами, менторът си е ментор и има определено съдържание. Това е положението.

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 10:38 от Millena

# 539
  • София
Millena  Темата не е за случая тук, а за грешките в комуникацията по принцип. Дадох пример с тази тема, защото беше най- пресен. Ако искаш направи копи  от последния си пост тук и пейст там, за да илюстрираме един случай и да го коментираме.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт