И на слънце, и на сянка все съм си Дюканка - 198

• 25 906
  • 534
  •   1
Отговори
# 420
miss Marple явно съм останавила малко грешни впечатления споменавайки гладолечението... Всъщност ми се наложи заради един упорит гастрит, който само искаше хапчета и гелове, които не помагаха.
След него вече нямам такива оплаквания Simple Smile Не съм го спазвала за да отслабна. Всъщност никога не съм била повече от 57-58 кг, като се има предвид че съм с 90-100 см гръдна обиколка на ръст 158 винаги съм си била в нормата.

Сега с бебето след последните изследвания се установи липса на желязо. Което ме накара да се замисля за месото и дробчетата, които пренебрегвах близо 5-6 месеца. След консулт с майка ми - / готвач диетолог / реших да взема някакви по конкретни мерки от "яде ми се не ми се яде" което се чува от всяка бременна жена. Сега ми се налага да спазвам някакво строго определено меню, което много подобрява нещата. Разбира се че няма да се лиша от витамини. Както казах за мен диетата която се спазва е много по-балансирана и здравословна от моето хранене досега. Със загубения си апетит напоследък си карах само на някакъв плод и овесени, пшеничени и т.н. ядки и вода. А ако не усещах глад и само на вода. Отделно се появи лекото напълняване незнайно от къде от което пък съвсем ми натежаха гърдите, както писах имам проблем с гръбнака заради тях. Отделно усещането на задушаване е познато на всяка жена с голям бюст. Така че, спазването на режим не е нито прищявка нито каприз. То си е базирано на плюсове и минуси като всяко важно решение. Да вярно е че вчера не включих плод или зеленчук, но пък за сметка на това съм на 8 л вода. Предвид че и без да съм на диета съм имала такива дни...не мисля че ще уморя себе си или бебето.  Hug

Надявам се да съм успокоила нещата с този си пост и да не изглеждам съвсем лекомислена егоистична кучка мислеща за дупето си  Hug
Честито на рожденичката и на всички с повод. Желая ви един прекрасен ден и още много успехи  Hug

Edit: Всъщност Ето небременна Tuk
И бременна Tuk
Не съм супер фиданка, но аз никога не съм и била и си се харесвам така  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 08:43 от edira

# 421
Добро утро! Hug

Аз карам четвърти П ден,1.200кг стопих,и се чудя newsm78 от утре как да я карам третата newsm78,май ще трябва да се ограничавам,ще видим! ooooh!

Зоритке,
правилно си разбрала,идвам си на 1 ,ще ти пиша на лични! Hug

gachoni,да си жива и здрава,красива,слаба  и усмихната!Весел празник!

# 422
            edira , здравей миличка ! Аз прилагам режима на Дюкан от 04.09.2008год . , това което ме накара да го зпочна беше наднорменото тегло , което пречеше на мен да имам детенце ! след като постигнах целта си и в процеса на режима се разделих с доста лекарства и с липсата на МЦ , както и с ПКЯ ! Забременях в началото на април но за съжаление с тъжен край ! ще ти дам примерното меню по дни от седмицата , което представих на доки когато бях бременна  и тя го удобри !
  ТРЕТА ФАЗА  Олекотена за Бременни
Закуска овесени трици с кисело мляко за всички дни!
понеделник - ПЗ+2 плод+40гр. сирене /кашкавал/+1филия пълнозърнест хляб
вторник - ПЗ+2 плод+40гр. сирене+1филия пълнозърнест хляб + една порция режимно приготвени нишестени в разрешения грамаж
сряда - ПЗ+2плод+40гр. сирене+1филия пълнозърнест хляб + една гала вечеря
четвъртък - ПЗ+2 плод+40гр. сирене+1филия пълнозърнест хляб
петък - ПЗ+2плод+40гр. сирене+1филия пълнозърнест хляб
събота - ПЗ+2плод+40гр. сирене+1филия пълнозърнест хляб + една гала вечеря
неделя - ПЗ+плод+40гр. сирене+1филия пълнозърнест хляб + една порция режимно приготвени нишестени в разрешения грамаж
Кисело мляко, прясно  2 %  , забранени подсладители
 Това се надявам да ти помогне да си изградиш един график по дни и да си прилагаш Дюкан без да трупаш излишни мазнини и без да вредиш на бебо!
 Успех  Hug

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 09:18 от mmmshushy80

# 423
ДобрЮтро  Hug Hug Hug Hug

Гачониии ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Друго няма да пиша....Гледам,че си имаме една вироглава бременна,та.....ВИЕ сте на ред...най-много май Гарденийка(  Hughahaha hahaha hahaha hahaha - Така ти се пада! Да обясняваш  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 424
mmmshushy80  Hug Много благодаря и срашно съжалявам за загубата ти  Cry
Желая ти още този месец да ни се похвалиш пак със две чертички, този път с успешен финал  Hug

# 425
    edira--Добре  дошла и лека бременност . Знам че ти си достатъчно разумна и  няма да навредиш на бебо.Добре дошла при нас.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
mmmshushy80- Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug  remybussi  remybussi
Върнах се от разходка . Stop Stop StopБеше супер. Гората е пълна с билки, гъби и цветя. Всяко пиленце се стреми да изпее най- хубавата си песен за да покаже колко е прекрасен деня. Брахме  мащерка и жълт кантарион . Знам, че всеки харесва родния си край ,но аз като горски човек боготворя гората .Толкова красота и тишина чак боли от спокойствие. Щом някоя от вас посети моя град  Велинград ще го водя с мен за да видите, че няма грам преувеличение в думите ми. Hug Hug Hug Hug Hug
Snow4eva --Ще те чакам във Велинград да се разхождаме из гората да видиш какво е кеф newsm74 family
Желая ви лек ден и много ви обичам Hug Hug Hug Hug
gachoni--ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!
Miss Marple-    Пожелавам ти бързо да станеш двуцифрена ! Hug Hug Hug
Elence- Hug Hug Hug Hug

ПП-Забравих да се отчета днес съм - 300г

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 09:57 от mihi69

# 426
edira--Лека бременност и успехи!
Днес съм много весела,защото грамовете падат,а тялото придобива онези очетртания както през целия ми досегашен живот!Успехи на всички и минуси ви желая! Hug

# 427
edira, гладолечението ти не ме е стреснало, аз самата съм го прилагала и то точно защото си мислех, че с него ще отслабна, тъй че му знам и добрите, и лошите страни. Притесни ме по-скоро досегашният ти хранителен режим по време на бременността, както и упорството, с което държеше на своето. И не, не мисля, че си егоистична кучка, мисля, че не си преценила правилно как да постъпиш и че снощи се почувства притисната и се заинати. А като търсиш балансиран режим, това е точно олекотената фаза за бременни, но не и ударната фаза. В твоя случай ударната е, бих казала, от трън, та на глог. А защо 8 литра вода, наистина ли чувстваш нужда да изпиваш толкова или нарочно се наливаш? За оптимално се счита 30-40 мл. на килограм тегло, ама ти наистина си много екстремна. Дай малко по-спокойно, направи си график, както вече те посъветваха и полека-лека всичко ще се нареди.  Hug

# 428
  • Варна
майка ми е най-големият ми съдник!винаги мнооого критична към мен във всяко отношение!докато бях 95 кг ежедневно ми се натякваше какво съм кюфте, как на нищо не приличам, колко съм обезобразена, какво мъъънинко детенце съм била преди и т.н.
днес се събличам пред нея и тя възкликна - мале колко и слаба!!! #Crazy е, втрещих се, честно! Shocked Shocked аз не се виждам слаба, даже никак, но от нейната уста това си е направо.....та много съм доволна от сутринта! Embarassed
Мастърче, пътеводна моя светлина в Дюканските кулинарии, имам една телешка кайма и незнам какво да ям вече!в П дни съм, имаш ли някаква идея?до гуша ми дойде от кюфтета!

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 10:03 от Petenci-cvetenci

# 429
Добрютро момичета   bouquet
Мименсита, ама няма повече да оставаш без гушки - че как може така - след всички тези сладурчета вечер и страхотните закуски сутрин  Heart Eyes Ето  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Мис Марпъл - честито ти минусче, много се зарадвах  Hug  мерси , че се интересеуваш за прегледа Hug Hug Hug Зъбът се оказа калпав мъдрец, който е израстнал погрешно и е болен - там инструмент за чистене на кариеси не можел да влезе, ми обясни докторката, много бил заврян ....в гърлото ми едва ли не  Rolling Eyes днес ще ходя пак за доуточняване, но ..... каза, че ще ми пише направление за хирург да го отстранява, така каза  Outta Joint
А за котката .... други си е да ти мяука в двустраен апартамент и да няма помещение, където да я затвориш, а баща ти през нощта много да иска да изхвърли някого .... нея или теб  Mr. Green

Едира, успешен първи ден на кърмаческата фаза  Peace Момичетата вече са ти предложили меню, а Гардения, като специалист по фазата на бременните и кърмачките ти е казала и неща, които ние сме пропуснали - още веднъж да обобщя - не е лошо да искаш да пазиш режим докато си бременна - не е подсъдно или егоистично (пак казвам, наскоро четох, че тъпченето на майката по време на бременността пораждало склонност към напълняване у детето  Thinking) Така че крачката, която правиш е добра отсвякъде - спор няма. Налагайки си балансирано хранене и броейки 1 от това, 2 от това , без да пропускаш никоя хранителна група (нещо, което нормален човек в ежедневието си прави - не яде от всичко и така си ощетява организма) ще е най-доброто за теб и бебето  Wink

Честит рожден ден на Гачони - само радости в живота  Hug  bdbaloni

Аиде от сутринта опънах чаршафите  hahaha Лек ден на всички, миуси и усмивки   bouquet
Мис Марпъл, Гардения, Мастерчето, МИменсита, Мимии, МИхии,  Хот Чили, Тони и за всички други  Hug Hug Hug Hug Hug

# 430
 Добро утро момичета !!!!

Miss Marple- браво- видя, ли че стана !!!!!  Пожелавам ти бързо да станеш двуцифрена !

Gachoni
-   newsm38 да си жива и здрава !!!

edira
- вече звучиш  по смислено. Добре, че  обясни спокойно как стоят нещата. Менюто на mmmshushy80 е много добро, защо не пробваш с него !

Аз искам да ви се похваля- в трета съм, а свалих още едно кило, така че огициално съм 56 !! Първо си мислех, че е само варияция, но са вече 5 дни как го задържам, така че го смятам за официално свалено ! И добавям още 10 дни към трета  Sad

Сега ви оставям, че имам много работа !!! Приятен ден !

# 431
Elence в нормата съм но не ми е добре, за мен съм си напълняла, тежко ми е потя се и кръвното ми започна да варира.
От друга страна ако не съм на диета, ставам съвсем драстична имах няколко дена и само на вода... Не е каприз за отслабване аз съм спазвала и гладолечение така че за мен не е проблем да ги сваля. Имам и волята има си и начините.
Но си мисля че е много по-здравословно да имам едно балансирано хранене, което да предотврати качването, още сега когато плода черпи запаси и ресурси от моето тяло, отколко да го лишавам нещо в последствие с кърмата.
Аз съм с изкривяване и на гръбнака заради големия си бюст и всяко леко напълняване за мен си е физическа болка, защото се трупа предимно там. А ударната фаза.. мислех да е два три дена с дробчета с много лук и пилешко със много кисело мляко, което е и допустимо и съм  хапвала така  и без да съм на диета Simple Smile В крайна сметка на диета или без не е задължително всеки ден да ям плодове.

По въпроса за пушенето...айде сега като съм бременна мозъка ми още не е околоплодна течност Wink
За мазнините и въглехидратитв аз не ям хляб и тестяно от близо 2 години, а мазнини казах че на рибата са много по-качествени. Именно те играят роля и при образуването на мозъчните клетки на плода.

Здравей Едира! Бих искала само да те предупредя,че не бива да консумираш дробчета ако пиеш витамини за бременни!Излишеството на ретинол -Витамин А е опасен за плода ,а той се съдържа доста в дробчетата!уУспехи!

# 432
           Здравейте момичета и поизчезнали момчета!

Много рядко пиша, но за сметка на това редовно чета.

Видях много хубави снимки от срещи и от постигнати резултати.Поздравления за всички вас.

gachoninewsm59 бъди щастлива.

Днес правя шест месеца с вас. Постигнах целта от минус 18кг. и от 25 дни съм в трета фаза. Включила съм всичко по устав и килцата се задържат, от което съм много щастлива.     
           Благодаря ви, че ви има. Без вашите мнения, съвети, напътствия нямаше да постигна тези резултати.

До всички новички - добре дошли, бъдете режимни и резултатите няма да закъснеят.

miss Marple - радвам се за твоето постижение и скоро да видиш двуцифреното число.
           шуши, веси, сани, липстик, деница, мимиии, юни  smile3525 smile3525 smile3525
           нарциса, мис марпъл, петенце-цветенце, пепена, пинк85, зорита, филюдка, кали08, айнур, дорчестър, крис, тумба-лумба, дидка23, янич  smile3525 smile3525 smile3525
           вещи - дълбок поклон пред теб за търпението и чудесното оформление на темите  newsm10 newsm51  love001
           мименситка - благодаря за за сутрешните и вечерни пожелания smile3525 smile3525
           михи, мастърче, гардения, кри, николинчето, гюлбенур, мирка, тони бг, хот чили  Hug Hug Hug Hug Hug
           И за всички останали, които не съм споменала  smile3525 smile3525 smile3525  love001  love001  love001

# 433
           Михинко , както съм свръх стресирана , като прочетох разказа ти и затвори очи и се пренесох на в тази чуна гора ..... благодарско за релакса  Hug Hug Hug  Heart Eyes

А сега по вчерашните ми бележки да си поздравя ....
   Зоритка - честита 7 месечинка  Hug
 Мирка - честита ти 7 пейка и много скоро да стигнеш целта   bouquet
  Ниалка , дано много скоро плюса си замине и да се успокат кг  Hug
   Марипоса , честит първи месец от трета , много добре ти вървят кг  Hug
  Марпълче , Петенце и за всички прекрасни дами много много гушшшш  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
  сега вягам на бач и в 1 часа се изтревам за Сливен при доки !  Heart Eyes

Гачони , миличка честит рожден ден , бъди красива , чаровна и много обичана жена  newsm59

Дианка , честита ти половин годинка  , режима работи значи за всички които се съмняват ! Браво за резултата , бъди все така стриктна както до сега !  Hug  bouquet
   Петенце , така е макар че вече сме слабички не можем да го приемем  и аз съм така ... само да не стигаме до снимките , които Вещи показваше по този въпрос !  Hug Heart Eyes

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 10:12 от mmmshushy80

# 434
Добър ден, милички!
Гачони, честит рожден ден ! Много здраве и положителни емоции!!!

Специални Hug за Николинчето и Мименсита, за бургазлийки (Шушинко и dj100 мерси за гушките), варненки, Михи, Чочосан (де се загуби), Тони-бг, болничко Мастърче!  Hug Hug Hug и за всички други!

miss Marple , бравос, чакаме те скоро на двуцифрените пейки!

Вая, Боби, Блулейди, невероятни сте!

Хайде приятен протеинов четвъртък!

Общи условия

Активация на акаунт