ЮНСКОТО бебе расте, а мама радва му се от сърце! Тема №83

• 17 178
  • 286
  •   1
Отговори
# 30
Успях и аз да се добера дотук Simple Smile

Ние имахме горе-долу спокойна нощ, но затова пък от рано сутринта сме на ръце за по 2-3 часа без прекъсване Tired Добре, че си направихме двучасова разходка, та поспа навън, но пък аз се уморих адски много от жегата и вървенето и съм каталясала. След мъничко ще отида да подремна, дано Боян ми даде поне 1 час да поспя  Praynig  ДОбре, че Жоро си е вкъщи и ми помага много, но утре като съм сама, не ми се мисли  #Crazy

Gloria83, и преди съм казвала, че аз чистя нослето на Боян с клечка за уши, натопена в малко преварен зехтин. Клечката се завърта по часовниковата стрелка, аз успявам да направя по 2-3 оборота на ноздра, преи да се размрънка. Почиства много добре  Peace  И след това капвам по една капка кърма. Досега оплаквания не сме имали с нослето.

Боян е целият обринат  Sad  Не знам от жегата ли е, от някаква храна ли е  newsm78  Досега личицето му беше супер чисто, а от тази сутрин май няма неизринато място. Чак в четвъртък сме на педиатър и дано не се окаже нещо сериозно  Praynig Чудя се дали не е от Вигантола, но ме мързи сега да чета указанията...

И нашето хранене от 2 дни е пълен хаос - яде сумати време от гърдата, после почива известно време, давам другата, суче, заспива на нея, сложа го в креватчето, започва да пищи и да си яде ръцете, давам му втората гърда отново, яде и мрънка едновременно, пак заспива, пак го слагам, пак след малко започва да пищи и да търси цица. Междувременно, пълни памперсите като за световно и това сменяме. Накрая уж пак заспи, но дремва само за 15 мин. и отново плаче на гладно, а циците ми вече са пресъхнали и съм принудена да дам добавка. Изяжда я цялата и чак тогава заспива  Sad  Явно не му стига вече кърмата ми.

# 31
Кари и при нас има хълцане - предимно след храна, и то мисля че след обилно кърмене!!!  breastfeeding
В книгата на Спок пише че е нормално, даваме малко затоплена водичка - 4-5 лъжички и май има ефект!

Promiscuous Girl не бъди тъжна, слагай бебчо повече на гърдадата за да стимулира лактацията!

Ние ползваме Хипомер, а не стеримар - няма видими секрети след като пръснем, а пак нослето ни хрипти?!

# 32
Гъди, казват му бебешки пубертет.

# 33
Здравейте и от мен в новата тема!

За сега не мога да се оплача от моето бебче, само спи и яде. Кърмя я на поискване, нямам представа колко кърмения имаме за денонощие,но са най-малко осем. Не гледам и часовника (нямам навика от Килиан). През деня Силия си спи в легълцето си, а през нощта я взимам при мен, за да не ставам и си спим двете много добре. Събужда се през около 3 часа за ядене и после веднага си заспива.

Днес Килиан се разболя, вдигна температура, иначе нищо друго му няма, много ме е страх да не зарази бебето.

За обривите по главичката - на бебетата им излизат ситни пъпчици с бяло връхче по лицето и главата около 1 месец след раждането. Нарича се бебешко акне, не се маже и не се прави нищо, само си минава.

Желая ви лека вечер и спокойна нощ!

# 34
  • София
Здравейте и от мен!

Вчера ни беше втората погача и след нея Марти взе много да ми реве Thinking И очите михме със светена вода и не и не. Направо откачихме, само на ръце, стряска се насън и реве истерично.
Иначе коликите ни продължават, пробваме различни хомеопатични неща, дано нещо помогне.
Качвам 2-3 снимки и от вчера и една на масата, че там ми е и тортата. Mr. Green

# 35
          И от мен едно здравейте

Днес голямо висене навън направихме от10.30 до 15.00ч, Андреа се държа геройски, ама се прибрахме защото се притесних, че ще прегрее въпреки, че бяхме на сянка,  доста се зачерви! Друг път  такива излизания по никое време няма да правим! Засякохме се с DI пред една избирателна секция Simple Smile, големи бонбони  са нейните момченца Heart Eyes

Кари и ние много хълцукахме, питах педиатъра  и тя каза, че това се дължи на не добре развития  сукателен руфлукс на новородените, сега и намаля хълцането, я хълца по веднъж на деН , я не, я преди хълцаше след всяко хранене по 20 мин и от нищо не минаваше! Като гледам моята Андреа  и твоята Ива следват един и същи път на развитие, както имаха и еднакъв термин! Grinning

Да похваля Аптамила много съм доволна от него, днес като хапна от него, се изака два пъти и то както си трябва, от както си е вкъщи, ака за първи път два пъти за един ден!! newsm44

Promiscous girl
 относно кърмата и аз цедях по толкова първите дни, днес за първи път изцедих 60мл без да съм пила нищо Mr. Green, много се зарадвах, може би постепенно се увеличава млеконадоя Mr. Green Иначе и моята мома май е обявила стачка на гърдата нещо не я иска, захапва я, дърпа 5 мин и заспива, като пич и после стиска здраво устните и няма как да и набутам силиконовото зърно!! Crossing Arms

И ние сме с този характерен обрив на лицето, който се появява при повечето бебета, предполагам е от жегите!!

ninand , качих снимката на малката Heart Eyes

Последна редакция: нд, 05 юли 2009, 20:02 от somebody

# 36
  • София
И нашето хранене от 2 дни е пълен хаос - яде сумати време от гърдата, после почива известно време, давам другата, суче, заспива на нея, сложа го в креватчето, започва да пищи и да си яде ръцете, давам му втората гърда отново, яде и мрънка едновременно, пак заспива, пак го слагам, пак след малко започва да пищи и да търси цица. Междувременно, пълни памперсите като за световно и това сменяме. Накрая уж пак заспи, но дремва само за 15 мин. и отново плаче на гладно, а циците ми вече са пресъхнали и съм принудена да дам добавка. Изяжда я цялата и чак тогава заспива  Sad  Явно не му стига вече кърмата ми.
  Това което описваш е точно лактационна криза. Наблюдава се третата седмица при бебенцата. В случая се препоръчва да не прибягваш до добавката или съвсем рядко и няколко дни до седмица просто да предлагаш често гърдата.
   Ето статия по въпроса - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5186.0;all

# 37
Кари и при нас има хълцане - предимно след храна, и то мисля че след обилно кърмене!!!  breastfeeding
В книгата на Спок пише че е нормално, даваме малко затоплена водичка - 4-5 лъжички и май има ефект!

sharky, там е работата, че вода по никакъв начин не мога да и дам, или я плюе веднага или се дави с нея.

somebody, точно това си мислех, докато четях, че пишеш, че доста от нещата при Ива ги има и при Андреа. И видях, че си го написала... Laughing
И аз четох, че е свързано с рефлукса. Дано и при нея скоро отмине.

# 38
И ние май сме навлезли в "бебешкия пубертет", вчера за целия ден спа 3-4 часа, а днес за целия ден около час и нещо само е спала Shocked, добре че поне през нощта спи и яде добре и макар, че ми се налага да я кърмя през около 2 часа съм доволна. През деня нещо не й се суче, постоянно реве като й дам да яде суче малко и се отказва, след половин час максимум пак започва рев. И аз взех да се усъмнявам да не би през деня да намалява млякото и да не й достига и затова да реве често, но като гледам, че суче вяло, сама взе да се пуска/а преди често насила я откъсвах/ и млякото потича от устичката й и дори не си прави труда да го глътне, вероятно я мъчи нещо друго/колики, жега и кой знае още какво/.
 Иначе пак от 48ч. нищо не е правила в памперса, а предните дни стигахме до 6-7 пъти на ден, ама аз бях пила едно прахче Дуфалак и се чудя дали може то да й е подействало или е просто съвпадение. Thinking
Вчера докато се наканим да отидем на плажа, заваля големия порой, днес отидохме, тъкмо се съблякахме по бански едва успяхме да си натопим краката във водата и беба нададе вой, търсихме пейка, кърмихме се, но после пак ококорена и не спи. После ходихме да гласуваме, пак рев, хранене и пак будува, прибрахме се вкъщи пак рев и будуване, направо се чудя кога ще заспи това дете, ами то вече така е преуморено и пак не заспива.. Sick
Нашият обрив по лицето беше изчезнал, но сега от жегите пак се появи.
Когато й хърка нослето капвам Стеримар, но не пръскам, че много се стряска, а пръскам в капачката и оттам с един обикновен капкомер й слагам.
За килограмите- на десетия ден почти напълно ми изчезна коремчето, също и лохиите и бях -12 от +16 Grinning, но оттогава не мърдам надолу и пак съм си толкова, само коремчето се доприбира и кожата му се постегна. Но с това кърмене, както съм постоянно гладна и жадна, остава само пак да тръгнат нагоре килцата. Embarassed

Последна редакция: нд, 05 юли 2009, 20:19 от vanny_76

# 39
Aila, благодаря много за статията  Hug Описанието на тези кризи наистина е едно към едно с нашата ситуация. От 2 дена не чувствам такова напрежение в гърдите, както беше преди и си мислех, че кърмата ми спира. Вече ще знам, че по-често кърмене му е майката, дано издържим и физически, и психически с малкия  Praynig  И явно трябва да се заредя с търпение и някакви скрити резерви със силички, защото ще се очертаят дълги дни и нощи.

На Боян обривите обаче не са само по лицето, а по цялото тяло. Точно това ме притеснява  newsm78

# 40
И Ицко е с обриви по лицето и горната част на гърдичките, но нямат бяло връхче пъпчиците, а по-скоро са червени и много ситнички. Мисля, че е от прегряване, въпреки че го държа само по боди с къс ръкав, даже и чорапки не му слагам, защото в Пловдив наистина е много горещо.  По ушенцата му също бяха излезли такива ситни пъпчици и сега стои ушенцето грапаво. Обаче ме притеснява това, че на едната бузка е доста червено и също грапаво. Утре ще ходим на педиатър и ще питам. Дано не е някаква алергия. Изобщо не ми прилича на бебешкото акне както го описват.

# 41
Мамчета, здравейте  и от нас  Hug днес и ние обикаляхме цял ден навън по жегите, и вече като стана нетърпимо се прибрахме ...
Somebody, ви каза днес, че се засекохме, а пък Андреа на живо е още по-красива, моите мъжлета си я харесаха и после цял ден са плакали за нея...  Heart Eyes от единя и  Hug от другия  Mr. Green
Незнам какво им стана днес на тия деца наистина, цял ден плакаха, нахранени, преобути, и няма значение кой ги гушка-те си ревът  ooooh! Ей сега тъкмо заспаха, ама пък ние трябва да излизаме и ми е жал да ги разбутам...  Sad няма начин, дано да е било моментно  Praynig
Топлата водичка помага и против колики  Peace но за кратко  Tired

# 42
  • София
Aila, благодаря много за статията  Hug Описанието на тези кризи наистина е едно към едно с нашата ситуация.
  Радвам се че съм ти помогнала. А за обривите и на моята Ели се появиха към 20-тия ден и едва сега към втория месец изчезнаха. Не съм ги мазала с нищо  Simple Smile

# 43
Здравейте, и аз имам юнско бебче, затова реших да пиша тук Heart EyesМоже ли да ми кажете ,кога се ходи за първи път на педиатър след домашното му посещение, тогава когато се планира и втората ваксина ли? Мерси предваритено.

# 44
Да ви питам - имали ли сте проблеми със съня - защото ние сме си харесали дивана в хола и не искаме да спим на страхотната кошара, която имаме....сега се връщам да ви прочета и ще пиша, защото изпуснах многооооо.
И нашата кошара е вече паметник. Стелиян вече си мисля че е способен да заспи навсякъде из къщата стига да е на пикливката, но не в кошарата си. Иначе спи при мен на спалнята отново на любимата му пикливка. Хем и за кърмене ми е по-удобно така - кърмим се легнали. Дори не светвам понякога лампата. Междувременно започнах да пера и нашето пране с неговия прах за пране - използвам Персил Сенситив. На нашите неща слагам и омекотител Ленор Сенситив. Неговите засега са без омекотител, но като стане стане на месец се каня да слагам че съм голем фен на омекотителите.
Нослето и аз съм го почиствала два или три пъти с намокрена клечка за уши, когато съм забелязала че има сополчета. Определено тази процедура хич не му е приятна.
Promiscuous Girl, и аз бих ти препоръчала да слагаш бебчо по-честичко на гърда за да стимулираш лактацията. При мен това определено даде резултат  Peace
Днес беше много хубав ден - предиобед имахме гости, направихме една голяма разходка от близо четири часа, а хем бяхме с колата, ходихме и да гласуваме, преди малко изпратих свекърва ми. Много добре ми действа да съм сред хора. Нашия човек да чукам на дърво много добре приема храненето по час. Днес все едно нямаме бебе.

Общи условия

Активация на акаунт