ЮНСКОТО бебе расте, а мама радва му се от сърце! Тема №83

• 17 205
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте и от мен!

Ние се върнахме от разходка и вече се зарекох, докато не се оправи Марти да не излизаме. През цялото време ревеше в количката и искаше на ръце. Чакам след час педиатърката да видим какво ще каже.

Близначкова, какво ти изреваване? На него толкова рев му се събира за цял ден, че няма на къде. Ако се наложи да го оставя за 5 мин се захласва. ooooh!

за подплънките, аз ползвам еднократните на Чико и съм супер доволна, нито са ми мокри гърдите, нито се виждат.

# 136
Здравейте,
Петя, напълно ти съчуствам за Марти. Сутринта бяхме на разходка и като се разрева моя сладурчо, бях единствената майка с ревящо бебе. Прибрах се набързо, нахраних го и оттогава спи на ръце. Оставя ли го за 5 мин се събужда и разревава. ooooh!

Ако някои се разхожда в парка Заимов да пише Hug

# 137
Хайде, преди да спра компа официално чао от мен, Кати и Симона. Да слушате, ей! Naughty

# 138
Днес бяхме на консултация.Пак сме с обривчета-и двамата и няма ваксини.Кефя се вече са 3850 и 4250 гр. Grinning
Значи добре хапват добре.
Сдобих се и с 2 слинга, да видим сега как се ползват и дали ще е удобно.

От днес възобновявам фитнеса newsm39

# 139
  • Ловеч
Фантазия ами мисла че като ми стане много мека гурдата и немога да изцедя нищичко повече,мисла че е изцокал всичко...Но както казва Феникс,може и от помпата да е..Незнам,ще продължаваме така пък да видим..Дано като му давам сега и двете да предизвика повече производство на кърма..Феникс ми той моя хубавец никога не пуска доброволно,май там правя грешка а? Ама като заспи,го мъча малко и като не иска,го дръпвам и го слагам на другата,и той почва да си цока...

# 140
Здравейте мили мами и от нас - вече двама!
Роди се най-накрая и нашия син - Симеон - 49 см, 2930 кг и от днес вече сме си вкъщи:)
Сега ще свикваме един с друг и така:))) Simple Smile Много съм щастлива !
А иначе относно кърменето, ние още от първия ден сме на цица и сега от вчера цицте ще ми пръснат, явно е тръгнала вече кърмата и от днес се цедя:)) Мойто дете или много бързо суче или тече по много незнам, защото се нахранва много бързо, даже вчера изповръща доста, мисля си че е преяло и изповръщало излишъка! Вие как мислите - възможно ли е?

# 141
Феникс, Бобо НИКОГА не пуска гърдата сам  Laughing!

Моите проблеми със силно чувствителни зърна намаляха значително, когато започнах да се мотая из къщо гола до кръста. Кърма капе от гърдите ми, когато е минало повечко време от кърменето, особено ако говоря за Бобо или той плаче... Въпреки това рядко нося подплънки.

Като е нервен му пускам тази песен, аз пея и танцуваме: http://www.youtube.com/watch?v=H_Bmbv13y9c. Само дето не в изпълнението на Далида, а в едно по-любимо за мен изпълнение, което не мога да го намеря в ютюб. Правя го, защото много слушах тази песен като бях бременна и мисля, че го успокоява  Grinning. Пък и защото самият той е плод на една любовна история!

Ние отиваме на разходка, че малкият човек е пълен с енергия. Мисля вече да му купя някакви дрънкалки, че се опитва да хваща разни неща. Вчера баща му му сложи биберон в устата, за да млъкне, нашият протегна ръка, извади с нея биберона от устата си и го метна на другия край на кошарката  Laughing после си поигра малко с него като го хващаше и пускаше и аз се изпълних с решимост да ида на пазар!

Ах, сега виждам новините! Маями, честито! Живи и здрави и бързо възстановяване и адаптация към новите реалности!!!

# 142
Маями, честито!
Петя, съчуствам ти и аз за Марти, още повече че ми е ясно за какво става дума. Вече сте почти на 2 мес., стискай зъби още 1 мес. и съм сигурна, че после ще се оправят нещата. Голямата беше същата картинка до навършване на 3мес.-рев по цял ден, бабите я разнасяха по цял ден, ама ревовете не спираха, аз като оставах сама много не съм я носила, оставях я да си реве в креватчето, че каквото и да я правиш нямаше спиране, а ревеше супер силно и дразнещо. Shocked Ами то ако не я оставях, абсолютно нищо нямаше да мога  да свърша-нито да се нахраня, нито до тоалетна, баня, нито да изпера или наготвя. И на мен ми беше съвестно, че я оставям да реве, но то нейното нямаше изреваване, нито изтърпяване. А иначе и тя посиняваше от плач. Нищо й няма сега, само че сега пък постоянно бърбори нещо, изобщо не си затваря устата и пак много ме дразни Twisted Evil, особено бебка като започне да заспива, а тя нещо изкрещява или започва да рита и хвърля топки из стаята.

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 14:34 от vanny_76

# 143
  • София
Здравейте,
Петя, напълно ти съчуствам за Марти. Сутринта бяхме на разходка и като се разрева моя сладурчо, бях единствената майка с ревящо бебе. Прибрах се набързо, нахраних го и оттогава спи на ръце. Оставя ли го за 5 мин се събужда и разревава. ooooh!

Ако някои се разхожда в парка Заимов да пише Hug
ние се разхождаме и там, днес точно там бяхме.

vanny и Габи е така, даже вече отказва сама да си играе и иска само да се занимава някой с нея. Това е от ревност според мен, аз само разнасям Марти и не мога да седна да строя или друго с нея. Затова сега съм седнала с една книжка да я уча на буквите, нещо различно за нея и и е интересно.

# 144
ФРАНЧИ завиждам ти благородно ще ни липсваш HugКАТЕРИНКА честита ви втора месечинка Ники и Сави да са ти живи и здрави и много да ви радват  bouquetМаями честито ти бебче  bouquetПри нас няма нищо ново за сега Дени е спокоен и послушен(пу-пу).Дано да продължава така на мама котето!

# 145
  • София
Ох момичета дали и при мен няма лактационна криза...Бях започнала да давам на мъника да цока само от едната гърда на ядене и другата на следащото хранене..Обаче от вчера,като изцока цицата,и е неспокоен и плачка,и като му дам и от другата и заспива по спокоен..Преди се доизцеждах,а сега като мине и през двете гърди немога да изцедя нищо..Криза ли е,или ми спира кърмата? Само на кърма сме,не давам добавки...
  Просто се регулира лактацията. Винаги в началото има излишък за да може да стигне ако са две бебенца например. След което постепонне количеството се регулира спрямо нуждите на бебето, а и към втория месец вече гърдите спират да се препълват и много често майките смята че кърмата им е спряла, защото ги чувстват "меки и празни". Искам да споделя, това изобщо да не ви плаши. Нормален процес е и именно тези меки гърди произвеждат без проблем достатъчно мляко за вашите бебчета. За съжаление не може година или повече докато кърмим да изглеждаме като Памела Андерсен. Казвам за съжаление защото моят бюст е малък и само първите дни в болницата си личеше че имам гърди  Simple Smile След като разполагаш с две гърди няма никакъв проблем да даваш на бебчо да суче и от двете, а и дори се препоръчва в първите седмици от кърменето  да предлагаш и двете на всяко кърмене за да стимулираш лактацията. След като свърши с първата предлагаш и втората, ако има нужда ще посуче малко и от нея, на следващото хранене започваш първо от тази, която си предложила втора. Няма нужда да се доизцеждаш ако искаш да се регулира лактацията спрямо нуждите на твоето бебче. В този случай ще имаш точно колкото му трябва, а когато се повишат нуждите му с малко по-често кърмене няколко дни нещата се решават, докато изцеждането след всяко кърмене за изкуствено поддържане на една по-висока лактация според мен си е мъчение и отнема всеки ден много време, което би могла да използваш за гушкане с бебчо или почивка за теб. И с близначките и сега с Ели никога не съм се цедила след кърмене, а каките ги кърмих до две годинки. Докато има сучещо кърмаче, млякото няма как да спре  Simple Smile

# 146
  • София
Здравейте мили мами и от нас - вече двама!
Роди се най-накрая и нашия син - Симеон - 49 см, 2930 кг и от днес вече сме си вкъщи:)
Сега ще свикваме един с друг и така:))) Simple Smile Много съм щастлива !
А иначе относно кърменето, ние още от първия ден сме на цица и сега от вчера цицте ще ми пръснат, явно е тръгнала вече кърмата и от днес се цедя:)) Мойто дете или много бързо суче или тече по много незнам, защото се нахранва много бързо, даже вчера изповръща доста, мисля си че е преяло и изповръщало излишъка! Вие как мислите - възможно ли е?
   Честито бебче  Simple Smile Възможно е ако суче много бързо да хапне малко повече и да повърне след това излишъка, а и често още не е напълно узряла храносмилателната система на малките и връщат по малко в началото. Ако не повръща на фонтан няма причина да се притесняваш. Искам да попитам защо искаш да цедиш? Бебчо не суче ли от гърдата?
   Ето една статия в която е посочено кога би могло да има нужда от цедене   Simple Smile Изцеждане на кърмата, кога е необходимо това?
   А ето и една статия която показва какво може да очаквате от бебчетата първите седмици - Кърменето през първите шест седмици от живота на бебето

# 147
Близначкова,те Ерик и Макси много надебелели бе-браво! Hug

Глория,за местенето на другата гърда го казах в смисъл,че трябва хубаво да си хапне от първата и чак тогава.Но ако съвсем спира да посуква и заспива на гърдата,естествено че няма да го държиш,я.Ти си знаеш Simple Smile
Понеже кърмата съвсем условно се дели на "предно мляко" и "задно мляко":първото е по-воднисто и е за утоляване на жаждата,един вид супичката,а после следва по-мазничкото задно мляко-основното ястие Laughing  Та,ако бебето бива отстранено от гърдата по-рано и преместено на другата,то все едно изяжда две супички без основно-няма да се засити хубаво.
Инак си права,ще се стимулира лактацията по-добре при предлагане и на двете,но просто първо се изчаква беб да си изсуче докрай първата.
Моите предното мляко го изсукват за секунди и после се започва едно бавно и мързеливо примлясване,а като се напапкат съвсем,пускат или заспиват и аз лекичко ги махам,но само като се убедя,че наистина спи(че някой път като тръгна да махам беб,той засуква с ново настървение Laughing)

Франч,приятно изкарване Hug

Петя,дали си имаш някой помощник,който да гледа Марти от време на време и въобще как се държи той в прегръдките на други хора,пак ли така плачлив?Понеже моите някой път се успокояват,ако ги гушне по-външен човек,примерно моя приятелка.

Маиами,честито и добре дошла Hug

Уф,още нещо щях да пиша,но Йо ме "вика"
А, и в таз връзка, Галя,Кате-вие познавате ли кое от двете бебета плаче,ако не ги виждате?Аз не,сега знам,че е Йоан,защото Бо е в мен Laughing

Мима77,сега ти загледах аватара и подписа и установих,че Деян е хем коте,хем мишле LaughingСладур,и аз така ги оприличавам на всякакви животинчета.Баткото наричам "миши" и половината вход мислят,че се казва Михаил Mr. Green

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 15:13 от 凤Феникс凰

# 148
Simple Smile fenix гледах ви снимките, и вие сте напред с материала Peace
да познавам, макси плаче силно и истерично, а ерката мяучи като котенце Simple Smile))))

май съм в лактационна криза-цицките меки,бебетата нервни и сърдити newsm78

# 149
Катеринка, ние имаме сушилня - купихме я малко преди да се роди Боян и ужасно съжалявам, че не сме го сторили много по-рано! Това е един чудесен уред, който ми спестява доста работа. Нашата е на АЕГ - изключително съм доволна! Има си специална програма за детски дрехи, не ги мачка, аз съответно не гладя  Grinning.

Последна редакция: вт, 07 юли 2009, 16:15 от slavena

Общи условия

Активация на акаунт