Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 43-а тема

• 72 099
  • 664
  •   1
Отговори
# 645
  • На брега
milenanamilen  Добре дошла  при нас  bouquet !  Тук е мястото да се откъснеш от терзанията и притесненията и да се потопиш в магията на кулинарното творчество. Надявам се, че процеса по създаването на едно ястия ще ти помогне да не се съсредоточаваш толкова върху другия проблем...
Вкусна мусакичка. А какво е левурда?
...а панираното със сусам сирене е на Ася от вълшебствата  Wink (позволявам си да допълвам защото ми е от любимите)

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 11:01 от NovaTema

# 646
мечи лук е.

благодаря за сладкиша   bouquet

# 647
Здравейте момичета,
Благодаря за топлото посрещане   bouquet
Ето тук е обяснено и е обсъждано по темата - случайно го открих: http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.2597.html,
А относно намирането, да не забравя да кажа че милото работи в цех за подправки и адетиви разни и левурдата ми е много ароматна ( един вид от изворчето, дето се казва).
 Та за довечера, съм решила да си направя кюфтета - по тайна рецепта(която ако ми хареса, хич няма да е тайна). Много се вълнувам какво ще стане, защото напоследък сме свикнали всичко на готово - готови кюфтета и кебапчета и само хоп във фурната или на скарата. да ама не! Искам аз да си ги направя - ще си избера месо, ще ми го смелят, а аз ще го овкуся и опека......въпреки че звучи толкова просто - КЮФТЕ, ще видя какво ще с еполучи. Всъщност имам рецептата по която приготвят кюфтетата(същите дето ги купуваме) в различните фирми, така че, довечера, или утре ще разкажа всичко подробно.  chef  bouquet

# 648
  • На брега
... Мерси! Сега направих връзката с отговора на Стоева  Embarassed За първи път го чувам. Често попадам на продукти, които дори не знам какво представляват или другия вариант е - да ги знам под друго име  Joy

# 649
мечи лук е.

благодаря за сладкиша   bouquet

Здравей, видях в предишните страници нещо - мисля брускети(дано не греша) с охлюви.

Може ли рецептата, че имам в хладилника една консерва с охлюви от миналия месец и направо незнам какво да ги правя!
Благодаря  bouquet

# 650
...а панираното със сусам сирене е на Ася от вълшебствата  Wink (позволявам си да допълвам защото ми е от любимите)

нее  Naughty Naughty това е панирано само в белтък и сусам, след това в тигана  Heart Eyes

пеп-4o   ще споделиш ли рецептата за сиренцето със сусам   Praynig  Обожавам такива вкуснотии   Blush

# 651
 пеп-4o благодарско Hug  Знаех си че има чалъм  Wink  А сиренцето обикновено краве ли е или от специалните  newsm78

# 652
това е краве сирене, подбирам без шупли, здраво или Дунавия ако намеря хубава.
Но същите  правя и с топени сиренца
като овалям в сусама леко притисна с ръце да прилепне. Пържи се много бързо.

# 653
  пеп-4o  bouquet  Ще го пробвам. Досега съм правила само с камембер.

# 654
  • Варна
Ох, ще свърши темата а аз още нямам рецепта за малките типови хлебчета  с кащкавал и гризини на Nel@. Благодаря предварително.  bouquet  bouquet

# 655
Ох, ще свърши темата а аз още нямам рецепта за малките типови хлебчета  с кащкавал и гризини на Nel@. Благодаря предварително.  bouquet  bouquet
Писах на лични,извинявам се,но не съм видяла,че си питала.

# 656
  • На брега
Сладки с овесени ядки

# 657
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
От мен днес един импровизиран сладкиш с ананас, който не се получи точно както очаквах, но пък детенце го хареса (нали е "кекс"  Laughing)

NovaTema страхотни сладки    bouquet
Ама и аз как публикувам моето жалко кексче след тази красота  Embarassed

# 658
  • На брега
От мен днес един импровизиран сладкиш с ананас, който не се получи точно както очаквах, но пък детенце го хареса (нали е "кекс"  Laughing)

NovaTema страхотни сладки    bouquet
Ама и аз как публикувам моето жалко кексче след тази красота  Embarassed
Супер ти е кекса! Ако знаеш аз какъв трагичен опит имам със соления преди няколко дни... Кекс не умея на правя. Не го докарвам или на гъстота или пък градусите за печене не  улучвам.
Как го приготвяш?

# 659
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Ами кексовото тесто е много просто, срещала съм го под много наименования, но от майка ми го знам като "Негърче"
Това е рецептата:
НЕГЪРЧЕ

1.   1 яйце
2.   1 чаена чаша захар
3.   ½ чаена чаша олио
4.   1 чаена чаша кисело мляко
5.   1 супена лъжица хлебна сода
6.   1 ½ чаена чаша брашно
За глазурата:
1.   2 супени лъжици какао
2.   5 супени лъжици захар
3.   4 супени лъжици вода
4.   ½ пакетче масло

Приготовление – всички продукти се смесват. Кекса се изсипва в предварително намаслена и набрашнена тавичка. Пече се в умерена фурна до готовност. След като е готов се залива с разбитата глазура.
Кекса си е бял, ама е негърче заради шоколадовата глазура  Laughing
Естествено аз вместо с глазура метнах готовата кексова смес директно върху парчетата ананас....Btw и аз имам горчив опит със солените кексове.....все едни глетави стават. Май само солените мъфини са ми се получавали newsm78

Общи условия

Активация на акаунт