Кухни - 25та тема

• 45 058
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
когато аспиратора е вграден, на повечето кухни виждам, че е монтиран в една линия с долната част на горния шкаф, така, че вратичката става по-къса, дръжката съответно отива по-нагоре. та мисълта ми е някакъв стандарт ли е, или от фирмите така правят проектите?
Можеш да го наравиш да е под линията на шкафовете,тоест вратичката на шкафа на абсорбатоа и дръжката да се вървят в една линия с останалите,а абсорбатора да е монтиран отдолу.На мен също повече ми харесва шкафовете да си вървят в една линия. Peace

И аз така. newsm10
при  монтажа на аспиратора има изискване за разстояние във височина от котлоните примерно 70см , затова в стремеж да го спазят, някои го монтират равно с долните дъна . практиката показва, че по другият начин пак си работи достатъчно добре.../не твърдя, че е правилно !/ Simple Smile

# 241
  • plovdiv
Здравейте,
в голяма чуденка съм относно кухненското обзавеждане и трапезарията.Това е планътhttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=296330&pid=8288101Дайте идеи.

# 242
  • Русе
Здравейте,
в голяма чуденка съм относно кухненското обзавеждане и трапезарията.Това е планътhttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=296330&pid=8288101Дайте идеи.

Ще даваме идеи за кухнята и трапезарията, но къде е банята, че нещо не я виждам или това е на два етажа и на другата картинка е втори етаж.
На кухнята горе-долу е добро разположението, Може би бих прибрала по-навътре хладилника, да не е толкова в трапезарията, колкото в кухнята. И още нещо. Не знам дали е в строеж или вече е готово, но малко малко ми се струват прозорците, особено близо до масата, там където има колона.

# 243
  • Морска приказка
Здравей и според мен хладилника трябва да се прибере малко по-близо към кухненската част, най-малкото няма да е удобен за ползване толкова далеч от мивката и печката. Другото, което ми идва на ум, вижда ми се излишно хола да е с 2 отделени части за мека мебел, освен ако това не е свързано с работата по някакъв начин и се налага. Лично аз ако има възможност бих отделила холната част с многото прозорци в отделна стая. Ако дадеш повече подробности може да ти бъдем по-полезни.

# 244
  • plovdiv
Момичета,това го е давал архитекта като пример.Аз все още не знам кое къде да сложа.Банята и тоалетната са срещу входа.Да къщата е на 2 етажа.Долу е кухня ,трапезария и хол.Горе са спалните.Къщата е построена.С тези прозорци и аз съм в чуденка как да разположа кухненското.Относно хола там където е до трапезарията не мисля да има маса.

# 245
  • Където е сърцето
Дами някоя от вас да си е поръчвала мебели от "Ванерджи" Бургас?Интересува ме качествени ли са?

# 246
  • Русе
Здравей и според мен хладилника трябва да се прибере малко по-близо към кухненската част, най-малкото няма да е удобен за ползване толкова далеч от мивката и печката. Другото, което ми идва на ум, вижда ми се излишно хола да е с 2 отделени части за мека мебел, освен ако това не е свързано с работата по някакъв начин и се налага. Лично аз ако има възможност бих отделила холната част с многото прозорци в отделна стая. Ако дадеш повече подробности може да ти бъдем по-полезни.

Съгласна съм за двата отделни къта за сядане, бих направила само един, отделила масата за хранене малко по-наляво и разширила разстоянието между кухненския плот и барплота, поне да почва оттам където свършва прозореца, за да не ти е дупка в кухнята, все пак помещението е достатъчно голямо. И още нещо можеш ли да кажеш колко е дълга стената,  на която е разположена в момента кухнята? Но определено си мисля, ако имате възможност, да избиете един прозорец.

# 247
привет момичета!!
моите поздравления за чудесните кухни, които си имате
и идейките,които давате на нуждаещите се  Mr. Green Mr. Green
като мен  Laughing

започнахме ремонт и в последствие решихме кихнята да я изнесем в коридора,
понеже е доста голям, а "кухнята" да стане детска..и да си направим тристаен
един вид..другите стаи са спалня и хол+трапезария!!
приобщихме терасите и на двете стаи  Confused
едва се прежалих ...

такаа,
пускам ви снимки на схемата на кухнята и това, което взаимствах от предните странички
да видим дали ще е добре..
цвета на кухнята ще е червен със сув плот(титан),
стените не сме измислили още ..

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2335/153226911113256361901248 … isoZXtsPm7iqo.BMP
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2500/197517754937816256012486 … EJQs2ZeS7MEdh.JPG
долу целия ред е уреди!
и искам да сложа в средата такава редица от аксесоари, където
да намеря разни нещица..

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2395/150933048738938915812486 … FXCSGNlQQXo0Y.JPG

# 248
  • Морска приказка
Ами добре сте го измислили,но искам да те посъветвам нещо ако не е късно. Щом кухнята ще е в коридора съответно няма пряка слънчева светлина, не бих ти прпоръчала червения цвят. Този цвят е много ангажиращ и като цяло се ползва в големи помещения. Някъде из дизайнерските форуми бях чела , че този цвят почва да дразни след 3-4 месеца. Ако много държите на червени шкафчета пробвайте да са някакъв светъл нюанс на червеното.

# 249
благодаря за съвета!
имам го наум това и сме предвидили доста лампички!
все още не сме избрали точния свят, но мисля, че няма да бъде тъмно бордо,
а по-скоро по-светъл нюанс, както казваш  Hug Mr. Green..
ух нямам търпение вече Simple Smile

а такива поставки за аксесоари къде мога да видя?
има ли такива висящи сушилни за съдове??

# 250
d_cvetanova, такива висящи (и дори точно тези, които си показала) има в магазините на Kent Impex.

# 251
  • Морска приказка

а такива поставки за аксесоари къде мога да видя?
има ли такива висящи сушилни за съдове??

Принципно тази снимка мисля, че е от кемп импекс, но почти във всички магазини за мебелен обков има подобни артикули. Зависи какво търсите, качество или цена.

# 252
  • Където е сърцето
Понеже не можах да открия мамата с бялата кухня да ви питам тези които под кухненското обзавеждане и отпред не са слагали плочки а са решили да оставят изцяло с ламинат.Трудно ли го подържате сега имате ли проблеми и съжалявате ли че не сложихте плочките.Аз съм в голяма чуденка.Не ми харесва като цяло един остров от плочки и после ламинат някак не ми стои добре.Мислех да слагам само под шкафовете за да може ако нещо се наводня да махна само отпред ламината да не ми се налага да разглобявам кухнята .Вие как мислите как ще е по-добре?

# 253
и аз не харесвам пред кухнята островчето от плочки,а останалото ламинат,но масово го практикуват.Мислех навсякъде да ми е ламинат,но в последствие се спрях на гранитогрес и засега не съжалявам.

# 254
  • Sofia, Bulgaria
D-cvetanova, да не те разколебавам, но понеже плотовете ми - и хоризонталния, и вертикалния, са титан, си позволявам да изкажа мнение, пък дано ти е полезно. Първо, не мога да се освободя от усещането за офис или болница, някак не ми е уютен този плот. Второ, на мострите изглежда светъл, но реално е доста по-тъмен - при мен има естествена светлина, макар че идва от 5 м разстояние, и въпреки това плотът много тъмнее. и трето, скоро се осмелих да зачистя едно петънце с твърдото на гъбата #Crazy лакът се отми и остана матово и по-тъмно петно. Иначе чудесно се съчетава с червеното, но ако сега можех да избирам, не бих сложила титан.

Общи условия

Активация на акаунт