Кухни - 25та тема

• 45 050
  • 303
  •   1
Отговори
# 255
mdr, и аз исках да е изцяло ламинат, но се разубедих като се наслушах на случки с повдигнат ламинат, тъй като се намокрил. Sad И на мен ми изглежда много по красиво с ламинат. Но ако се бях сетила по рано (и не бяхме направили вече "островчето"  Laughing), щях да се спра на ламинат и теракот (гранитогрес) с еднакви цвят и шарки...т.е. да изглежда все едно си е цялото една настилка.

freia, на мен пък ми е мечта такава къща  Heart Eyes И хем ми е мечта, хем винаги съм се чудила ако имам такива големи стаи какво толкова ще слагам вътре  Laughing
Имаш доста варианти. Може да изнесеш кухненската маса между двете помещения (незнам това между тях врати ли са...какво...? И да оставиш в ъгъла до прозорците. Така ще се получи много просторно помещение. Кухнята пък не би трябвало да ти е проблем - както ти харесва, в какъвто цвят и стил искаш си я направи. При това положение трябва само да си харесаш нещо Simple Smile Друг вариант е да събереш в кухненската част кухнята и трапезната маса. Меката мебел в хола да я сложите между кухнята и верандата. А ъгъла с прозорците да накачулиш с хубави пердета, да си сложиш красиви цветя, възглавнички по пода примерно. Разрови се по форумите за интериорен дизайн. Имаше един с много хубави неща вътре, дано някой се сети и да пусне линк.

# 256
Най- накрая да намеря време да се запиша и аз, отдавна гледам и се  радвам на тези красоти.
Преди малко попаднах случайно на това и много ме зарадва :
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.10265

# 257

Molli  много сладурски солнички.Аз от едно приятелче русначе преди много години имам солничка с джуждче,в кошничката му е солничката.

# 258
Понеже не можах да открия мамата с бялата кухня да ви питам тези които под кухненското обзавеждане и отпред не са слагали плочки а са решили да оставят изцяло с ламинат.Трудно ли го подържате сега имате ли проблеми и съжалявате ли че не сложихте плочките.Аз съм в голяма чуденка.Не ми харесва като цяло един остров от плочки и после ламинат някак не ми стои добре.Мислех да слагам само под шкафовете за да може ако нещо се наводня да махна само отпред ламината да не ми се налага да разглобявам кухнята .Вие как мислите как ще е по-добре?
Здравей, аз съм изцяло с ламинат ( не натрапвам мнение обаче), защото и двамата с мъжа ми не харесваме комбинацията половината плочки, другата половина ламинат. Много съм доволна, нямам никакви проблеми. Сложила съм точно пред шкафчетата един много красив килим ( 120/180), който се връзва идеално с кухненското и се пере лесно, щото е малък. Ламинатът се чисти по - лесно от плочки, защото няма фуги, които да се цапат и да ти се налага да ги търкаш с четка. А това за надуването - по принцип до сега нямам никакви проблеми, не съм чула някой друга да има, все пак ламинатът не е като естествения паркет - да се надува от най-малката влага. Аз лично смятам, че слагането на плочки усложнява живота на домакинята и е малко грозна комбинацията., освен ако не се съчетае 100 % с ламината или др. вариант е - ако имаш вместо вертикален плот за гръб - плочки, да сложиш същите и на пода.

# 259
  • Където е сърцето
благодаря ти за отговора,ще изчакам още няколко мнения и без това имам време докато направят кухнята.

# 260
  • Пловдив
И аз имам дилемата плочки или ламинат в кухненския бокс. Мъжът ми се опитва да ме убеди, че е добре да сложим плочки защото по-лесно се поддържат, на мен хич не ми харесва.
Обикаляме да търсим плочки, в гамата която търся нищо не харесах - ще видим.

# 261
И ние имахме чуденка, дали да слагаме плочки в кухненската част. Вариантът само гранитогрес го отхвърлихме в момента вкойто видях този пракет, влюбих се в него. В карайна сметка решихме, че е по-добре цялата стая да е с един тип настилка, защото и без това не е голяма и ще се смали още повече оптически. А и преходът между двете настилки с лайсна също нещо не ми допада.

# 262
Ако кухнята е отворена-без барплот ето така бих заложила изцяло на ламинат или паркет.
Ако кухнята има барплот ето така бих сложила в кухненската  част гранитогрес,а във всекидневната част ламинат/паркет/

# 263
  • Където е сърцето
Калиникол,благодаря ти вече го реших че ще сложа изцяло ламинат пък да става каквото ще няма вечно да съм само с това.Кухнята ще е отворена.

# 264
  • Бургас
И аз  искам само  ламинат  много  ми е накъсано  иначе  тук плочка  там лайсна  ужас

# 265
Ние ще слагаме само плочки или гранитогрес нз точно какво е .Плочките са мн хубави и имитират дърво (дано ме разберете какво имам в предвид).

# 266
Аз съм сложила гранитогрес в кухненската час и ламинат във всекидневната.Кухнята ми е с барплот,но снимки в довършен вид по-нататъка ще покажа HugТова е снимка в процес на сглобяване:

mdr  -и аз бих рискувала с ламинат при отворена кухня,всяко нещо като се поддържа няма да има проблем Peace

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 16:37 от kalinikol

# 267
Все повече се навивам и аз за ламинат в кухнята, но от нея има коридор към външната врата, който трябва да е с плочки, ламиниран паркет ако е се притеснявам да не се захаби.

Някой слагал ли е ламиниран паркет при входна врата да сподели какво се случва?

# 268
Moli, mdr,
Ние в стария апартамент бяхме абсолютно навсякъде с ламинат (без банята де  Mr. Green ) За 4 години не беше мръднал. Не съм имала никакви проблеми в кухнята, нито пък пред външната врата се беше захабил. А дори и не беше нещо специално ламината. Гледахме само да е малко по-висок клас.
За новия апартамент пак бих сложила в кухнята, но избрахме естествен и не посмях (но в коридора оставихме на паркет)

# 269
Ето и моята кухня - ако си спомняте се чудех какви цветове да избера/ още съм в дилема това ли бяха моите цветове Rolling Eyes/ - мястото на кухнята е преградена тераса и малка част от самата ни стая.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=392642&pid=13871638

На първо време си сложихме стария хладилник и миялната машина - ще се подменят занапред, че много разходи станаха.
Подът ми е гранитогрес - имитация на дърво цвят венге.

Още има дребни довършителни неща. Сега се чудя какво д сложа на прозорците - щори ли и какви, или някакви пердета? Съвети?

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 23:21 от Мухата Цецка

Общи условия

Активация на акаунт