Отговори
# 120
Рея, Доня благодаря ви за поправката... аз самата се 4удех как да го преведа, за това дадох двете имена, ама и двете не са били верни.  Grinning  Грешката ми идва от немския превод – фула го купихме от немско, а тук му казват Grosse Bonhen, което пък на бг ще се преведе едър боб.  bouquet

Ето пове4е от уикипедиа
Бакла (на латински Vicia faba и Faba vulgaris, също Чер боб) е едногодишно тревисто растение от семейство Бобови. Култивиран е от човека още в праисторическа епоха. Растението е разпространено в Европа, Азия, Африка и Южна Америка. Използва се за храна, фураж, зелено торене и сурогат на кафето. Височината на стеблото достига до 1,5 m. Цветовете са оцветени в бяло-розово с черни петна на дъното. Издържа ниски температури до 4-5 °C. Отглежда се заради семената и зелените чушки, които се употребяват за храна. Зрелите семена са богати на белтъци (22-35 %) и въглехидрати. По-рядко се използва за фураж и зелено торене. В България е пренесена вероятно от древна Гърция. Най-разпространен е сорта Хиоска бакла. Отглежда се на ограничени площи предимно като ран пролетен зеленчук. Задоволява нуждите на пазара до излизането на зеления фасул, на-който отстъпва по хранителни и вкусови качества. Най-много се използва в арабската кухня.

# 121
  • сред маслини и портокалов цвят
Цветя за всички празнуващи!

Алаа и Алвера, да са ви живи и здрави рожденниците! Много радост да ви носят!

beba_momo, честита годишнина! Още много години да се обичате и уважавате! Весел празник!
Благодаря за фула, беше ми се приял. Grinning В наше село се яде цял, та с удоволствие ще го опитам по вашия начин!

# 122
  • Paris, France
Привет Имам проблм с клавиатурата и движа като охлюв Добре ни е тук при мама и сме доволни

Hug

# 123
здравейте,
извинете,че ще пиша тук но немарих къде пишат майките от Турция, а имам спешно пита:
ще бъдем на сватба в Турция и не знаем какъв е ритуала и най вече какво се подарява
Моля, помогнете   bouquet

# 124
БЪНИ, не че не си добре дошла тук, но в турската ще ти отговорят много по-компетентно
  bouquet

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=404428.225

# 125
  • София
Ето ме и мен, изгубих ви дирята... Rolling Eyes
Ама през последната седмица с една приятелка и дечурлигата го ударихме на веломаратон след работа.Вчера пък ходихме на Витоша, валя ни яко дъжд, а днес прекарахме деня в сладки брътвежи, докато децата си играеха...Та затова и не смогнах да пиша. Blush
Да поздравя най-напред рождениците(дъщерята на Алвера и сина на Алаа) и техните близки и да им пожелая много здраве, щастие и успехи в живота, сбъдване на мечти и покоряване на върхове...  bouquet
Беба-момо, на теб честитя годишнината от запознанството  ти с арабския принц! Желая ви много щастие, разбирателство и топлина в съвместния ви живот !  bouquet
Невена,дори и само  едно написано от теб редче  показва, колко доволна и щастлива си покрай мама в БГ. Heart Eyes HugАко сте в София, що не свирнеш за някоя срещичка?Би ми било приятно да се запозная с теб на живо, с дечицата - също. Grinning
Нищо ново покрай мен няма, с което да се похваля. ThinkingКаката  усилено ходи на репетиции, готви се за фестивала, малките ходят на градски лагер в училището, а аз, като най-онеправдана: на работа.. Crossing Arms
А сори, излъгах..Захванала съм се с разделното хранене.За 14 дни съм свалила около 4-5 кг, ама не искам да смятам още колко ми остават... ooooh!Но не това е важното, а причината която ме накара да се взема в ръце. WinkСъс същата по-горе упомената приятелка и преди две седмици водихме децата на Витоша.Вървяхме към Руски паметник, с цел оттам да вземем маршрутка към Златните мостове.Развърза ми се връзката на обувката и се наведох да я вържа.Изтънелият от ежедневно пране панталон (един от малко ставащите ми) се прасна много звучно... hahaha Сега ми е смешно, ама тогава яко се спекох - ни напред, ни назад, скъсаното беше огромно...Joy
Вързах си якето на кръста и се шмугнах припряно в първия магазин пред мен.Беше някаква втора употреба. Rolling EyesМежду десеткита панталони ,които ми предложиха момичетата вътре, успях да се намърдам единствено в един.. Sad Та от същия ден поограничих чувствително яденето,преминах на формата на разделно хранене, ходя ежедневно 7 спирки пеша до работата и покорявам Витошките пътеки... hahaha Joy Не се смейте, хей... Naughty
Зарекла съм се, че докато се появя в Йордания в края на август, ще съм заприличала на човек. Wink
Казвам го във връзка с един майтап.Сестрата на мъжа ми е дребна на ръст, но е доста едричка.С добро чувство брат й я нарича Ем Хиро от край време.Това е името на някаква героиня от излъчван навремето в Кувейт комедиен сериал.Както се сещате въпросната героиня е била  силно закръглена.Та при последното ми ходене в Атина, като се чухме със сестра му, моят благоверен имаше неблагоразумието да се "похвали " с това, че и моята особа е вече със завидните габарити на Ем Хиро. Mr. Green Щях да го натупам яко, твърди обаче ,че се майтапел, ама нали в майтапа има винаги и значителна доза истина.. Laughing В моя случай- 100%-ва hahaha Joy Ама живот и здраве ще се появя позаслабнала... Peace
Да ви оставям и да не ви тровя неделната вечер с моите терзания лакомийски...Желая ви лека вечер и успешна и слънчева седмица! Heart Eyes Hug

# 126
мерси много за препратката, Monsoon_rain  bouquet

# 127
нсе сериалът е сирийски ,комедиен и много готин  Grinning.Главната героиня -Ум Херо е много сладка,но пък е доста едра за разлика от съпруга си

http://i486.photobucket.com/albums/rr225/nezar55/Abu%20Elhana%20DVD1/2.jpg

ето снимки от сериала -ум Херо е русата

http://up.kingsof3rb.com/files/642/eymnguri.jpg

# 128
Честито на всички сладури които имат рожден ден!!! Да са живи и здрави и ви радват.
Беба честито и на вас с твоето хабиби   bouquet желая ви още много годишнини.
Невана мн се радвам че се чувстваш добре.
НСЕ успех с диетата то и аз все се каня ама ...
Лека вечер на всички а аз си лягам че днеска имах отвратителен ден на работа!!!

# 129
Копирам от другата тема, че незнаех за тази.

Добър ден, момичета.
Честито на дъщерята на Алвера, да е жива и здрава и попътен вятър.Ех, че хубава възраст - 20г
Снощи правих кус кус с пилешко - ама то било голяма вкусотия.Куркума ми е една от любимите подправки даже сложих повечко.Правих и реване с грис и кокос.Ми то това дъждовното време си седим у нас и само се мисли за ядене. В Русе вали почти 24 часа вече.
Момичета, исках да питам паролата в албума случайно да е сменена .Моля някой да ми я изпрати за всеки случай пак.Не съм влизала отдавна и е възможно да съм забравила.
хубава и слънчева неделя 

# 130

Момичета днес имам рожден ден -почерпете се  Hug

# 131
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ДЕСИ!За мен здравето ,щастието ,любовта и усмивките -са едни от най-ценните неща в живота.За това искам да ти пожелая,те да присъстват винаги в живота ти. И нещо скромничко от мен. Hug Hug Hug                        Честито на всички ,които са имали повод да празнуват през изминалите дни.  bouquet Hug

# 132
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Деси, честит рожден ден!
Да си жива и здрава, много щастлива с тези,които обичаш и все така да отстояваш мнението си !

# 133
честит рожден ден деси пожелавам ти  само щастие  защото човек когато е щастлив има всичко здраве късмет пари любов....ето скромно подаръче от мен

това е любимия ми парфюм

# 134
Дон Кихот,
желая ти един прекрасен празник, изпълнен с усмивки, позитивна енергия и много любов!

Добро утро на останалите, изпратихме миналата седмица с празници, запо4ваме тази с торта отново...Дано все така да върви темата – празни4но усмихната  Grinning
Прекрасен седми4ен старт на вси4ки арабелки!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт