(Био) зеленчукова градина

• 153 983
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Понятие си нямам по кого е. Хванах първия цитат от Гугъл.  Laughing
Чела съм по този въпрос преди години и пробвах - наистина преди пълнолуние семената покълват по-бързо. За влиянието на луната върху другите фази на растежа не мога да коментирам - не съм експериментирала.
Мислех днес да насея малко семенца, но като видях календара, реших да отложа за по-нататък.  Laughing

ПП Леле, колко съм заспала!  ooooh! Отивам да насея няколко саксии с моркови.  Mr. Green

# 316
http://www.astrohoroscope.info/moon.htm  Аз от тоя календар си гледам и съобразявам.
Съседите малко странно ме гледат като им заговоря за тия неща, затова не им говоря вече.
Мисля, че и по-нататък има значение в развитието на растенията. Ако се стопии снега и малко да поизпръхне земята, ще сея грах, магданоз и моркови.

# 317
Понятие си нямам по кого е. Хванах първия цитат от Гугъл.  Laughing

Нямаш понятие, ама си нацелила в десятката. Това е биодинамичното земеделие. Рудолф Щайнер, антропософия, Валдорф. .... виж къде заби  Mr. Green

# 318
Е, едва ли Щайнер пръв се е сетил да съобрази фазите на луната със земеделския труд. Мисля, че това са знания, които човечеството владее от най-ранните си години. Друг е въпросът защо са били забравени или загърбени в процеса на цивилизованост.  Peace

# 319
Така е. Човекът просто е открил природните закони.

# 320
значи какво сега- взела съм си семена за босилек,че миналата година не оставих,и да го слагам след 28 февруари,след пълнолунието  newsm78
не съм се заела още с нищо ...раное ,ама и ние сме готованци-хазяина ни снабдява с разсад обикновено...а и по него се водим,щото тукашните  обичайни срокове са малко изместени от нашите...а и за мен е много интересен неговият тертип на работа  Grinning

# 321
значи какво сега- взела съм си семена за босилек,че миналата година не оставих,и да го слагам след 28 февруари,след пълнолунието  newsm78

Напротив, точно обратното. От днес до 28-ми е най-благоприятния период за сеене на растения, които растат нагоре и цветя. Колкото по-близо до 28-ми, толкова по-добре, но не след.  Laughing

# 322
 Blush hahaha
какво съм гледала,какво съм чела снощи  ooooh!
веднага слагам семената   bouquet

# 323
Някой рязал ли е тази година лозите или асмите?
С тоя пусти Свети Валентин, забрайх, че имам работа и в градината!
 Crazy
"Лозите се режат непосредствено преди новолуние."
Това не го знаех! Thinking
Как`Сийке, що не свиркаш по-рано, бря?! #Silly

# 324
Ние ги режем преди новолуние асмите, но наесен.
Винарски край сме, но и сняг пада, та така ги щадим от счупвания
Обикновено измръзнали няма, така че сме го сторили на традиция това.
Колкото до лозите-изчакваме да се постопли до март.

# 325
Много благодаря за отговора!
Значи, ще изчакам до следващото пред-новолуние.
А, непосредствено след резитбата трябва ли да пръскам и с какво, за да стане евентуално биогрозде?
Питам, защото тази година смятам аз да се упражнявам с лозата на асмата - досега свястно грозде не съм видяла у нас.
Кой ли не идва - всеки дава разни акъли и един дядо, уж специалист, от съседите виках да го реже и пръска, но не би!
Поне, да видя сметката на лозите окончателно! Mr. Green

# 326
Не знаех къде да пусна този link  Confused smile3505
За ГМО продуктите  Confused

http://www.glatzkopf.net/fun/gentechnik/gentechnik.htm

# 327
  • Пазете Гор
Аз отглеждам асмалък за сарми, тоест за листа за сарми. Тая година се пробвах да консервирам и се получи мнооого добре, според мене заради лозата, щото аз съм мааалко смотан. Simple Smile

Ако някой знае резитба за повече шума моля, чакам.На мене ми трябва:

- сянка за гостите
- сянка за оджака
- евентуално сянка за колите
- 5 буркана по 100-120 листа за зимата и три-четири пъти по двеста листа през сезона

Това на шега, а инак чакам да си ходи снега, че да почвам...айде, деее

# 328

Има разлика дали се реже лозе, или асма. Също има разлика и от сорта грозде. Някои сортове се скъсват да плододават, шевка например, или памид. На тях не се остава много пъпки на плодниците. А има някои, които плододават малко - например лисича опашка. Тя дава на пръчка с чеп, и то чак на пета - шеста пъпка. на него трябва за плод да се оставят по-дълги пръчки.
Като имахме лозе, го режех на система подобрен Гийон.

# 329
  • София
Здравейте хора Simple Smile
Имам няколко много лаишки въпроса  Rolling Eyes
Понеже нямаме двор или вила или място където да мога да си направя градинка, все пак реших да си засадя нещичко на балкона. Купила съм си жълти чери доматчета, но нямам никакъв опит в саденето и отглеждането.
Моля дайте някакви съвети кога, къде и как да ги посадя? Някои казват в кофичка от кисело мляко, други в памук. Объркана съм, искам да стане както трябва. Simple Smile Детето от сега се е нагласило да иаде златни чери доматчета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт