МАРТенските ни деца греят като златни слънчица!

• 8 908
  • 302
  •   1
Отговори
# 210
Хайде и аз преди лягане да се запиша.
Алек вече спи сладко-сладко. Биха му втория Пентаксим днес. Няма да ви казвам преди и след консултацията какво риткане, смях и песни на народите бяха newsm68. По едно време имах чувстото, че това дете ще стане и една ръченица ще друсне Joy Joy Joy От инжекцията малко заплака, но после пак се нахили бързо-бързо Rolling Eyes
После го вдиме на кръчма с градина-малко на въздух - е въобще не разбрах, че е с ваксина (за разлика от преднния път). И ние май ще сме от финните:
*  роди се 3.050, изписаха ни 2.800
* 1м. - 3.500 (+700гр.)
* 2м. - 5.050 (+1.550гр.)
* 3м. - 5.800 (+750гр.)
* 4м. - 6.300 (+500гр., като от предния месец са минали 20 дена)
Иначе е пораснал с 3 см. и вече сме 63 см Simple Smile

Хайде, лека нощ на всички Hug

# 211
  • София
Хайде и аз най-накрая да се разшпиша, че то само да се чете не бива Wink

Никита, ама верно днес спечели приза - най-активна във форума. Тази вечер липсваше в паркчето Wink

Аз да кажа за нас - Биба до миналата седмица беше само на кърма - от шише и определно си пийва и водичка. Тази седмица се опитвам - вече все по-успешно да дохранвам с АМ, че ми приключиха запасите от замразена, а изцедената не стига. Ама от жегите ли, от зъбки ли, ама детето хич няма апетит. За сметка на това пиеше по шише и половина (+- 220 мл.) вода. Дори всяко хранене, колкото и оскъдно да е започваше с пиене на вода. Аз си го обяснявам с това, че изцедената кърма е еднородна, докато при кърменето тя си променя състава - като в началото наистина е по-редичка, точно за утоляване на жажда. Та според мен е съвсем нормално да не искат вода.

За АМ - Окич - аз давам ХИП ХА 1 (по препоръка на педиатър), та според инструкциите на кутията се разтваря във вода 40-50 градуса и после се охлажда до 37. В това мляко има пробиотици и ако е по-висока температурата те се разпадат - поне така е обяснено на кутията. Та ако те притеснява може да пробваш това - само дето ми се струва малко скъпичко (мисля, че вече го бях споделила) - 22.80 лв. за 500 гр.

Иначе аз много му се притеснявах на това дохранване, но май му намерих цаката - имам си преварена вряла вода в термуса, като отделно си сипвам и нужното количество в шишенце. Като додйе времето за ядене, ако водата в шишето е изстинала повечко отливам и добавят от термуса, така че да не е изцяло вряла. И тя после бързичко изстива до телесна Т. Оф, и аз как го обясних само, ама може пък да е било полезно за някой  ooooh!

И последно да кажа, че май са ни налегнали зъбките. Вчера и онзи ден голям рев, големи писъци и киселене падаше. Добре че се сетих, че имам едно глече за венци - Dentinox - та днес мазах 3 пъти и определно има разлика - доста по-спокойничка беше Бибуна, заспиваше си по-лесно и е по-приветливо дете. Мамина душица тя

Хайде лека нощ от нас

# 212
и ние сме само на кърма и много рядко пие вода,очудващо вчера изпи 50мл на един дъх #Crazy ,друг път аз му давам,той я плюе Rolling Eyes
ние се родихме 2,590 и ни изписаха 2,370 47см
1м. 3,500 / + 1,230 / 53см
2м. 4,610 / + 1,110 / 55см
3м. 5,150 / +  540  / 60см
4м. 5,700 / +  550 (за сега сме толкова,за см не знам)

като се има предвид колко сме се родили,бързо си удвоихме родилното тегло Grinning по принцип обичам пухкавите бебчета  Rolling Eyes ние от няколко дена се задоволяваме с по 100-тина грама на ядене и иска да яде по-начесто,може би на тази консултация доки ще ни каже да започнем със сокчетата.

майчетата започнали да дават пюренца (по-повече количество),как се отрази на кг на детенцето ви,т.е. по-малко ли наддават,защото аз съм останала с впечатлението че като се започне захранването и те качват по малко от обкновенното newsm78

ами това е от нас,лека нощ    bouquet

# 213
Здравейте момичета, гледам мерки обсъждате! Петя на 4 навършени беше 6,1 кг и 62 см! Мисля, че е в нормите! Вода не ще това детет и това си е! От няколко дни изпива по 10 мл и сокове по не повече от 20-30мл на ден!

Преди ден-два я усетих Петюната, че нещо свири с нослето, слагах физ разствор, но нямаше промяна! С помпичката не мога да издърпам нищо!Вчера през ноща кашля на няколко пъти, но не от задавяне а сякаш да отхрачи секрет! Водих я вчера при личната лекарка, от която съм доволна! Прегледа я нищо и няма, дави се от слюнките! Тръгнах си аз, но го чувам дребното че кашля отново! Срещнах една приятелка, която води детето си при същата лекарка! Тя ми каза, че преди седмица детето и както уж е било здраво според лекарката са водили при друга за консултация и се оказало, че детето е с пневмония! Като го чух това и ток ме удари! Веднага запазих час за дребната и я водих! Оказа се, че има гъст секрет в носоглътката и предписа капки и сироп за втечняване на секрета! Дано минем само с тези сиропи! В понеделник сме на преглед отново! Дано дребната вече е здрава!
Лекарката каза, че има начален стадии на рахит и ще давам вече по 4 капки Вигантол! Аз я усетих, че от седмица насам се поти повече, но се надявах да е от жегите, но не е само от това! Вчера и беше така жега в количката, че не можа да спи повече от 30 минути! Направо ми стана жал за дребното!
И си викам ми, ако не бях срещнала тази приятелка можеше и по-лошо да стане?

Слънце и АН ИВ, Даниелка, извинявам Ви се предварително но няма да мога да успея да дойда на срещата защото днес ще съм без кола!Пожелавам ви приятно кафенце и щракнете по една снимка!

Лек ден на всички!

# 214
  • София
Дайтона, радвам се да те видя Simple Smile

Отворена кутия АМ може да се ползва в рамките на 3 седмици, а не месеца.

Ноктите ги режа наш тата, той се справя прекрасно и малката му позволява.

Къпането сама: ами доста добре се справям, но вече започва да ми тежи, та чакам с нетърпение да започне да сяда, та пак да си я къпя сама. Наш тата в момента не е много добре и ме е страх да не изпусне бебата, та не сме я прали две вечери Blush

Никакви признаци нямаме за обръщане, но за сметка на това от полулугнало вече успява сама да се надигне.

Пюре в момента яде броколи с ориз, на ред са тиквичките с ориз, пащърнака, картофите и спанака. Сок пие от ябълка, тия дни ще почна и динята. В момента изяжда 125 грама пюре и 30 мл. мляко. И най-накрая туй дете започна да огладнява. Захраних по бързата процедура (стана случайно, защото забравих да броя лъжиците), та цяло пюре ми прояде на петия ден.

За гъзария имам едни обущета с панделки и едни маратонки.

# 215
Ей открих ви...има-няма изпуснала съм от поглед 4-5 теми май, ама в момента ме тресе 7класна  вълна  Joy
Хвърлих бърз поглед на написаното от няк предни страници и да се включа.
Притеснявам се,че не пием вода,а и предлагам редовно.-.Майките, които са на кърма биха ли споделили пиете ли вода?!
Спокойно, моята от месец-два не е пила вода и си е жива и здрава, основно на кърма е и на ок 10-20 гр сок на ден, който упорито се бута от тати, мен ако ме оставят спокойно пропускам прием на сок. Положението ни е като при *Nikita* вчера и дадох да пие вода от шише, за да видя дали ще я бъде работата, че се налага да я приуча на такова, защото няма да ме има няк дни и се заемам със задачата от рано, ама тя само сдъвчи от едната, от другата страна шишето, усети, че не е това, дето обикновено и се муши в устата, направи кисела физиономия и го избута с езика  hahaha

Grinning Браво на вашите хлапета, нашето не може още да се обръща, то дупешника и тежи къде да  се обърне, само на 90 градуса някак мн странно се завърта като е на гръб, а по корем прави неуспешни опити да се премести напред и се нерви, че няма ефект.

newsm78 Има ли някакво АМ, което да продават като тестер или не знам как да го обясня - като за опитване или поне по или < 100 гр и т.н., а не кутии от по 500 и нагоре? Правяси разни сметки и искам да знам.

# 216

майчетата започнали да дават пюренца (по-повече количество),как се отрази на кг на детенцето ви,т.е. по-малко ли наддават,защото аз съм останала с впечатлението че като се започне захранването и те качват по малко от обкновенното newsm78

В пюретата има въглехидрати,от които се качва.Те засищат ,затова се препоръчват ,когато на бебето вече не му стига 1л яденен за денонощие.И разбира се ,все някога трябва да се почнат Peace

# 217
natsti благодаря за отговора  bouquet

# 218
ха добро утро,
дано не вали днес, че да излезем малко.

# 219
  • София
 Бейби Мони, Илийчо определено качва, откакто му давам  пюрета. Започнах да му давам след консултацията на 18 юни, на която го премериха 6,100 кг. Днес вече е 6,700 кг., а яде по-рядко. Досега беше на плодови пюрета, но от вчера му давам и картофено и и него го излапа за нула време. Само на първите две-три хапки правеше някакви физиономии, обаче после явно реши, че и това става като за гладни мъже и го изпуха набързо. Мисля до седмица изцяло да съм му заместила обяда с пюре, че да мога да ходя по за повече от два часа на работа, щото в офиса вече им пушат главите на дечурлигата.
 Вчера какви песни е пял душата... Точно след като си изяде картофа и му се напълни тумбака, като един доволен мъж взе да го избива на философия. Grinning Grinning Grinning И те така.

# 220
  • под кривата круша
Е вече мирясах! Ситната днес сама се прекатури от гръб по корем и тръгна да пълзи уж ама последното не ни се получи. Такива напъни бяха, че и се ядосва, голям образ Laughing
Ние сме изцяло на кърма, но сега в жегите и давам водичка. Много рядко иска да пие, по-скоро докато се усети че е вода е глътнала малко и после ме гледа обидено.
Искрено се надявам днес да повали тук защото вече не се издържа. Снощи я изведохме в 19.30 и се прибрахме в 21.30 и все още беше отвратителна жега sweating

# 221
  • София
Добро утро на всички
Бухтa, когато Вики имаше проблем и педито не беше наясно ни изпрати на детски стоматолог, а стоматоложката ни прати при стоматолог хирург. За по сигурно посетете и другите специалисти.
dessiss, нашата Вики върви така: 0м-3.200кг;51см, 1м-3.900кг;54см, 2м-4.500кг;57см, 3м-5.00кг;61см манекенката на мама  Sunglasses само на кърма сме, все още  Whistling
Вчера за пръв път дадох сок от диня, 2-3 лъжички. Не беше очарована Sick а вечерта се скъса от рев милото  Cry Дали е от сокчето  Thinking и всеки път ли ще е така при въвеждане на нещо ново  newsm78

# 222
добри ден Simple Smile))
за мерките и теглилките - бебо се роди 2810, изписаха го 2720гр, 49см., сега на 4 месеца беше 6400 и 66,5см., обиколка глава 41,5, а гърди 43см.(по месеци преди 4ти не мога да ви ги напиша, защото едва сега ги засякохме то4но на датата му) В този ред на мисли - имате ли нормите за глава и гърди, 4е аз намирам само ръст и тегло?

Глафира спанака на коя фирма ви е?
а за пащърнака - аз ли4но не съм яла такова нещо, вие ядете ли - как се приготвя за големи хора  newsm78 аз взех на бебо комбинация от пащърнак и картоф, но още не съм го дала, мисля първо брокулите и си търся спанак...

# 223
Привет и от мен  Hug
Ей, онзи ден ви оставих на 8 стр, а днес сте на 15  Whistling
Аз да ви се оплача - завчера, като се прибрах от парка и си полегнахме с бебочко и като станахме - аз като парцал  Sad И се почна мъката. Повърнах, разстройство и като качих една ми ти температура вечерта  Whistling Вчера цял ден с 38 градуса. Мъка ви казвам, никаква сила нямах, звъняхме на педиатъра какво мога да пия, щото още кърмя. Почнах с фервекс сутринта и ефекта беше нулев. На обяд пак му звъннах, че не я свалям и ми предписа антибиотик. Ставал за кърмачки, но за всеки случай да изцедя и хвърля малко кърма преди да го храня. И вчера вечерта вече я смъкнах, и днес съм ок Peace За щастие Борко вчера беше много спокоен и не дава ядове на свекърва ми, която беше покрай нас, щото аз дори не можех да стана от леглото. Мъка ми казвам. Не мога да го гушна, не мога да го целувкам- ужасно е! Вчера вечерта като насъбрах сили-така го нагнявих, а той така ми се е радвал. Смеейкаше ми се и се гушеше в мен  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Честити месечинки на бебковците от днес!
И честити 5 месеца, малко на патерица, на Симонка на Слънцето  Hug

# 224
  • София
Ние сме изцяло на кърма, но сега в жегите и давам водичка. Много рядко иска да пие, по-скоро докато се усети че е вода е глътнала малко и после ме гледа обидено.
и ние сме точно така.... изцяло на кърма сме, не съм давала още ни сокове, ни пюрета.... мъча се упорито единствено с водичка или чай от копър, но средно на ден успявам да я залъжа с 20-30 мл. макс
за мерките:
родени - 3,300 кг. - 50 см, изписани 3,020
1 месец - 4,040 кг. - 54,5 см
2 месец - 5, 020 кг. - 59 см
3 месец - 6,090 кг - 63 см
Тони, това дето и ние го имаме в устата - като нещо беличко отстрани на венеца, педиатърката ми каза, че е кърмаческа перличка и да не и правя нищо, сама щяла да изчезне - потърсих в гугъл малко повече инфо и попаднах на следното - цитатът е от книгата на д-р спок:
"Кисти на венците. Някои бебета имат 1–2 малки бели като перли кисти на острия ръб на венците. Може да помислите, че са зъби, но те са доста заоблени и не тракат при захапването на лъжицата. Те са без значение и след време изчезват."
http://bg3.chitanka.info/mylib/lib/text/2377/13
хубав ви ден и цунки от мен и киселячката Стела

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 11:26 от rossykv

Общи условия

Активация на акаунт