Болница ТОКУДА - тема 3

• 94 587
  • 885
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, защо толкова се притеснявате за това кърмене??? На мен само веднъж ми показаха и си тръгна всичко идеално, нито ми стискаха гърдите, нито бебето не искаше да суче, въпреки,че през ноща си беше на адапте! Използвайте тези дни да се наспите, че като се приберета вкъщи ще търсите съня!! WinkМомичетата в моята стая бяха на моя принцип, никой не искаше бебето през ноща, въпреки,че през деня си бяха изцяло на кърма!! Никой не натоварвам с мнението си, просто го подхвърлям, като идея!!/много се вманиачавате на тема кърмане, карайте по-лежерно и всичко ще си върви по мед и масло Wink/

# 631
SoulMate и Old Sport -разбирам отлично притесненията ви..и те са основателни Confused
Да, най-добре е бебетата да са при нас-родилките. Аз раждах секцио и бях 3 дни в реанимация..след това взех ВИП стая /говоря за държавна болница 2005-та год./-едва тогава бебето бе при мен постоянно, и ме гониха като империалист що по дяволите не давам вода и АМ  People No Good

Нямах никаква идея дали и колко кърма ще имам, но се бях подковала на теория Peace И добре че четох, та се справих и с практиката, защото никой не дойде да се поинтересува в АГ-то, имам ли или не кърма и какво се случва с мен..за бебето вече поясних-връщах им пълните шишета Mr. Green
Така че четете-само от полза ще ви е инфото Peace

# 632
Somebody, благодаря ти за споделеното мнение. Аз още напред казах, че чета с интерес всякакви впечатления. Което не значи, че толерирам квалификации по отношение на скромната ми персона от страна на хора, които не ме познават  Peace
MTV, именно за това става дума - да сме информирани. А после всеки сам ще си решава кое и как.  bouquet

# 633
 Искам и аз да изкажа мнението си от престоя в болница Токуда. Вчера се прибрахме вкъщи след нормално, много леко и бързо раждане, което вярвам, че беше такова заради професионализма на д-р Илиев и д-р Илиев, акушерките и всички педиатри, които се погрижиха за нас.
 Имаше много различни мнения и разбирания по отношение на кърменето от различния персонал (то колкото хора, толкова и мнения), храненето, добавянето, обличането, къпането, грижата и т.н., но никой не ми е отказал да ми покаже, помогне или отговори на въпросите.
 В началото бях много силна и буйна, че добавката и водата са неща, които ще навредят на детето ми и не исках да й давам. След като говорих с няколко педиатъра и акушерки, промених отчасти мнението си и осъзнах, че може би не е толкова лошо, ако му се помогне на детето да не свали много още в началото. Обясниха ми се някои неща, които ги няма написани из Интернет-а и взех решението за себе си, че няма лошо да й дам добавката след като съм й дала да сучи и след като съм отделила време, за да се научим да го правим добре. Пак казвам - колкото хора, толкова мнения и всичко много зависи от конкретния случай, няма универсална рецепта и прекаленото надъхване към която да е крайност определено не носи спокойствие. В крайна сметка още на втория ден бях спкойна, защото тя започваше все по-добре да се научава да общува с гърдите ми, а на третия просто не ми остана време за добавката, защото я кърмих прилично често и тя спеше с пияска физиономия на ситост. Simple Smile
 По отношение на битовизмите мога да кажа само, че съм много впечатлена съм от хигиената, храната, уюта и удобствата в болницата. Изкарах едно много хубаво раждане и престоят ми там ще е просто един много хубав спомен от новото ни начало.

Последна редакция: нд, 25 окт 2009, 16:40 от mirence

# 634
  • София
Еее, имам основания да се притеснявам, като не знам и не умея нищо на практика  Simple Smile
Седя и се надявам бебенцето ми да е добро - здраво, ящно и неревливо...

Благодаря ви за подкрепата и оптимизма! Продължавам безметежно напред, както досега (боужеей, след два дни бебето ще е факт Whistling)

# 635
Благодаря ви за подкрепата и оптимизма! Продължавам безметежно напред, както досега (боужеей, след два дни бебето ще е факт Whistling)

Сискам палци всичко да мине по мед и масло, и да имаш "добро - здраво, ящно и неревливо..." бебе на финала Peace

И да не забравиш после да пишеш! Hug

# 636
SoulMate, имаш стиснати палци и от мен! Praynig И да си водиш записки кое, как.. Mr. Green

# 637
  • София
Кърменето е съвсем естествен акт, който ни идва "отвътре" (ако ме разбирате какво имам предвид) и не е необходимо постоянно да ти висят на главата екип от педиатри и акушерки за да схванеш как става. Мисля, че притесненията ви са малко пресилени и вероятно продиктувани от ширещото се (признавам основателно) мнение, че в България във всички болници не насърчават естественото хранене. Успешното засукване е преди всичко въпрос на координация между вас и мъничето ви. Разбира се, ако имате някакви затруднения, ще се обърнете за съвет и помощ и бъдете убедени в Токуда ще ви дадът такъв, независимо какво е мнението на конкретния човек по въпроса. Peace

# 638
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile
Родих моето малко съкровище на 1ви август в Токуда при АГ д-р Лазарова, анестезиолога д-р Илиев и една изключително милa и приятна акушерка, чието име за съжаление не разбрах (висока с чуплива тъмна коса на около 45 год).
Цялата ми бременност бе проследена от д-р Лазарова - бих казала изключително стриктна, коректна и без особено разточителство при прегледите.
Раждането ми не беше никак леко, но благодарение на нея и акушерката накрая всичко беше ОК.

Като удобства болницата предлага всичко необходимо за да се чувствате спокойни, хигиената е добра - не бих казала отлична, защото бебо се прибра вкъщи със стафилококова инфекция в нослето (благодарение на персонала), но явно такова е положението в повечето БГ болници.

За персонала - както писалите преди мен ще кажа - колкото хора толкова и различни мнения и съвети. На майката от съседното легло не й обърнаха достатъчно внимание по отношение на кърменето и малкото бебче отслабна повече от колкото трябваше та без малко да го сложат на системи. Накрая всичко се оправи, но според мен просто сестрите не обърнаха нужното внимание.
Трябва просто да бъдете по-настоятелни, ако има неща за които се колебаете и имате нужда от съвет.

Като цяло обаче имам доста положително мнение за цялата болница, не само за АГ отделението, защото:
- базата е нова и чиста (много подтискащо ми действат мрачните и стари бг болници, които миришат на дезинфектант)
- там ме третират като клиент, а не като пациент (съобразяват се с желанията ми)
- и докторите и администрацията работи и се съобразява с клиента, а не със себе си

Ако имате въпроси - на ваше разположение съм Simple Smile

# 639
Elyah, честита радост! Да ти е живо и здраво бебчето и много да се обичате  bouquet

# 640
Привет, момичета,
Бременна съм с второто си бебче и засега и аз съм се насочила към раждане в Токуда. На 23.11. имам час при д-р Димитров, надявам се той да ме изроди. Исках само да попитам вече раждалите там дали са били доволни от анестезиолозите, защото по време на първото ми раждане (в друга болница) нещата не се стекоха съвсем както трябва...
И другият ми въпрос - колко струва сега раждането там (и каква е разликата ако си в VIP и в обикновена стая)?

# 641
Кърменето е съвсем естествен акт, който ни идва "отвътре" (ако ме разбирате какво имам предвид) и не е необходимо постоянно да ти висят на главата екип от педиатри и акушерки за да схванеш как става.
Ето, с това съм напълно съгласна. Природата си го е създала. Освен това относно даването на адаптирано мляко или вода мисля, че всяка майка може сама да реши дали да го прави и едва ли някой може да я принуди насила.

# 642
  • София
Благодаря ти buggy-->   Simple Smile
Привет, момичета,
Бременна съм с второто си бебче и засега и аз съм се насочила към раждане в Токуда. На 23.11. имам час при д-р Димитров, надявам се той да ме изроди. Исках само да попитам вече раждалите там дали са били доволни от анестезиолозите, защото по време на първото ми раждане (в друга болница) нещата не се стекоха съвсем както трябва...
И другият ми въпрос - колко струва сега раждането там (и каква е разликата ако си в VIP и в обикновена стая)?

Моята епидурална я постави д-р Илиев (ако правилно си спомням името му). Не съм го избирала, просто той беше дежурен.
Нямам никакви оплаквания - всичко беше ОК. Дори помага при самото раждане - държеше ми краката заедно с АГто Simple Smile
Но ако ти желаеш може предварително да се срещнеш с някой от анестезиолозите и да си поговорите.
За цените - задължително плащаш 1500 - избор на екип + 500 или 600 лв грижи за бебето (600 при секцио) - това включва няколко изследвания, които не се праят в държавните болници.
Епидуралната е 300 лв, присъствие на бащата е мисля 200.
Нормалните стаи са с 4 легла - достатъчно големи са, има и телевизори. Има завеси, така че по време на преглед си изолиран визуално от другите.
ВИП са единични - доста мънички, може таткото да остане за вечерта на едно диванче. Цената е около 100 на вечер - по назад има публикуван ценоразписа.
Аз лично предпочитах 4ка, за да не съм сама.
успех

# 643
Здравейте! Обръщам се в частност и към Carmen, тъй като искам да споделя нещо с вас. Аз съм на 38 години, това ми е първа бременности и това ще ми е първо раждане. През цялото време бремеността си следях при АГ по ЗК извън Токуда. От началото до днес, докторката е категорична, че трябва да раждам секцио заради възрастта и според нея всичко друго би било поемане на излишен риск. Когато преди два месеца и половина реших, че искам да раждам в Токуда при д-р Илиев и поставих нетърпелива пред него въпроса относно раждането, той ми каза, че има време да видим как вървят нещата. Е, на последният преглед при него /миналата седмица/ той каза, че няма нито един основателен аргумент за секцио и възрастта ми в никакъв случай не се явява решаващ такъв. Така, че живи и здрави ще раждам нормално  Simple Smile Но между другото ми каза, че ако аз лично имам притеснения и страхове ще ги уважи и ще направим секцио.
С всичко това искам да кажа, че прави чест на д-р Илиев, а смятам и на докторите в Токуда, които според мен малко несправедливо са набедени, че са фенове на секциото и гледат да те резнат за по-бързо и сигурно. Впечатлена съм от личното отношение и внимание.
Carmen, надявам се това да те окуражи в избора ти, а относно здравните осигуровки, мисля че може да преведеш за определен период от време накуп като самоосигуряващо се лице без доходи /не съм много сигурна в формулировката/. И все пак потърси консултация в НАП както вече са те посъветвали. Все пак това ще намали сумата за раждане наполовина.

Здравейте пак,

Писах тук преди доста време, през август, и ви благодаря за информацията. Оттогава доста време мина, вече съм на 20 седмици. Правиха ми амниоцентеза, за щастие всичко излезе добре.

Благодаря на Stefi Stefi за мнението. От всичко прочетено аз също мисля да се ориентирам към д-р Илиев в Токуда - за мнение и за самото раждане. Искам само да попитам нещо - струва ми се, че името Илиев в тази тема се споменава и за анестезиолог както и за акушер-гинеколог. Двама Илиев-ци ли има в Токуда, или аз нещо съм се объркала?  Embarassed

Мисля в края на другия месец да се върна в Бг за проследяване на остатъка от бременността и раждането. Би ли могъл някой да ми препоръча доктор за следене на бременността в София, от който сте доволни? Може би някой доктор, който има опит с майки около 40г...?

Благодаря предварително, и успех на всички бъдещи мами!

# 644
Да Кармен, двама има- единия е е гинеколог ,другия е анестезиолог и двамата са от АГ отделението Peace

Общи условия

Активация на акаунт