Болница ТОКУДА - тема 3

• 94 585
  • 885
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравейте!!!

Пак да се обърна към вас за съвет!! Предстой ми раждане в Токуда - секцио. Искам да ви попитам, какви обезболяващи Ви слагаха след операцията. Първият път раждах в Тина Киркова и ни слагаха само течен аналгин. Като ходих последният път попитах и ми казаха 4а слагат система, има и вариант за епидурална упойка..........

Споделете какво е усещането при различните видове обезболяване и кое препоръчвате и от гледна точка кърменето......

Очаквам мненията ви и благодаря на споделилите предварително!!!!  bouquet

# 691
Раждах секцио преди два месеца в Токуда. Ползвах "екстрата" следоперативно епидурално обезболяване. Честно казано не съм сигурна, че ще се възползвам втори път. Това е обезболяване до сутринта на следващия ден след секциото. Заради него няма възможност за по-ранно раздвижване. Не пречи на кърменето, просто защото през това време не ви водят бебето. В нашата стая бяхме три момичета със секцио в един ден и трите с такова обезболяване. Аз се събудих около два часа през нощта и установих, че абсолютно не мога да си движа краката все едно ги нямаше. Казах на дежурната акушерка и тя спря обезболяващото. До сутринта възвърнах чуствителността на краката си и болката естествено. На другото момиче му се беше изкривил епидуралния  катетър та викаха анестезиолог късно вечерта да й го намества. В следствие на това през следващите дни повтаряше, че болката на мястото на катетъра  е по-силна от тази от операцията. С написаното до тук съвсем не искам да ви отказвам - всичко е много индивидуално, но аз лично бях с нагласата за нещо различно.

# 692
  • София
Ами точно това казваш и ти - ако си осигурен, плащаш по-малко, а ако не си - повече. И не е задължително, ако не си осигурен, да нямаш парите (само един пример - живеещите в чужбина, които си идват тук за раждането)  Peace
По принцип е различна сумата. Но не се води "приспадане", а просто си е ценоразпис и се предполага че си здравно осигурен. Сумата по здравна каса е около 500 лв, а неосигурения плаща двойно, а не просто + 500лв.
За хората в чужбина - да права си, че биха имали тези пари. Но пък вече не знам дали си заслужава четири хиляди да платиш за 3 дни престой в болница. Все пак и хората в чужбина ги изкарват с труд тези пари.
Според мен е направена двойна таксата за неосигурените, за да не ходят разни индивиди от малцинствата, дето са посъбрали някой лев и биха платили за раждане.
 Peace

# 693
Привет отново,
А вярно ли е, че преди планирано секцио не правят клизма в Токуда  newsm78

# 694
  • София
Привет отново,
А вярно ли е, че преди планирано секцио не правят клизма в Токуда  newsm78
Не мога да отговоря на въпроса ти, защото раждах нормално, но лично мое мнение е, че във всички случаи е по-добре да ти направят клизма, защото  червата ще бъдат празни и няма да ти се налага в следващите три дни да ходиш по голяма нужда. Като гледах момичето със секцио в нашата стая (пък и за нас се отнася) - последно й беше до напъни в тоалетната, Дори тези със секцио се хранят първия ден с по-различна храна.
Освен това клизмата хич не се усеща - дори не почувствах вливането на разтвора.

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 16:14 от Elyah

# 695
Привет отново,

не е вярно! Първото нещо което ти правят е клизма

# 696
Ами точно това казваш и ти - ако си осигурен, плащаш по-малко, а ако не си - повече. И не е задължително, ако не си осигурен, да нямаш парите (само един пример - живеещите в чужбина, които си идват тук за раждането)  Peace
По принцип е различна сумата. Но не се води "приспадане", а просто си е ценоразпис и се предполага че си здравно осигурен. Сумата по здравна каса е около 500 лв, а неосигурения плаща двойно, а не просто + 500лв.
За хората в чужбина - да права си, че биха имали тези пари. Но пък вече не знам дали си заслужава четири хиляди да платиш за 3 дни престой в болница. Все пак и хората в чужбина ги изкарват с труд тези пари.
Според мен е направена двойна таксата за неосигурените, за да не ходят разни индивиди от малцинствата, дето са посъбрали някой лев и биха платили за раждане.
 Peace

Ясно е, че не се води приспадане, но де факто е такова. (Изказването за малцинствата намирам за дискриминационно.)
И в края на краищата Токуда освен болница е и бизнес, а парите нямат цвят и мирис, нали знаеш - който има и иска да си плати го прави. За едни едно си заслужава, за други - друго...

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 20:41 от Old Sport

# 697
Привет отново,

не е вярно, имах в стаята си момиче, което дойде за планирано секцио, вечерта  и сутринта преди секциото в стаята ни дойдоха сестрите  още в 6.30 и и направиха клизма, секциото и беше за 8ч!! Peace

# 698
  • София
Привет отново,

не е вярно, имах в стаята си момиче, което дойде за планирано секцио, вечерта  и сутринта преди секциото в стаята ни дойдоха сестрите  още в 6.30 и и направиха клизма, секциото и беше за 8ч!! Peace

Да ,прави се . Аз бях  секцио и ми направиха  преди раждането . Само да кажа,че  имам чувството,че от това най-много се притеснявах ,пък то  се  състои в следното :
  Една от сестрите  внимателно с помощта на  пластмасово шише с накрайник ти влива в ануса   разхлабващ гел ( става за секунди  и е абсолютно безболезнено ).След това те оставят на мира да  ти подейства и  да отидеш до тоалетната .Това е . Не е срамно,нито болезнено ! Извинявам се на останалите момичета за образното  обяснение !

# 699
  • София
Здравейте!!!

Пак да се обърна към вас за съвет!! Предстой ми раждане в Токуда - секцио. Искам да ви попитам, какви обезболяващи Ви слагаха след операцията. Първият път раждах в Тина Киркова и ни слагаха само течен аналгин. Като ходих последният път попитах и ми казаха 4а слагат система, има и вариант за епидурална упойка..........

Споделете какво е усещането при различните видове обезболяване и кое препоръчвате и от гледна точка кърменето......

Да повдигна въпроса си!!!

# 700
Здравейте!!!

gabata , писала съм по твоя въпрос страница - две назад.  Ако имаш още въпроси - насреща съм.     Peace

# 701
  • София
Здравейте!!!

Очаквам мненията ви и благодаря на споделилите предварително!!!!  bouquet

gabata , писала съм по твоя въпрос страница - две назад.  Ако имаш още въпроси - насреща съм.     Peace

Да благодаря, прочетох написаното от теб, но се надявам още някой да сподели!!!!!
Засега само ти сподели опита си!!!!
Очаквам още мнения по въпроса!!!! newsm53

# 702
  • София
Привет от мен и малкото човече, с което вече сме си вкъщи и усилено се гледаме и обичаме Party
Да ви разкажа накратко: много съм доволна от избора на болница Peace Всички си гледат работата и постоянно са на разположение. Никой няма да ви се цупи, че го викате или му искате нещо.

Ако раждате секцио, ви очаква горе-долу следното: постъпвате ден по-рано, правят ви изследвания, тестват ви за алергии, разговаряте с анестезиолог. Рано на следващата сутрин ще ви направят клизма и ще махнат излишните косми, ако не сте ги махнали сами. Следват абокат, кислородна маска, поставяне на анестезията, поставяне на катетър, суетящи се хора и bouquet гласчето на бебето... Питат ви как ще се казва, а вие от вълнение не можете да издадете звук  Embarassed и ревете с радостни сълзи (добре, че кислородната маска ги изсушава).

Горещо препоръчвам да изберете постоперативно обезболяване - епидурална (струва 125 лв), не жалете парите, защото иначе ще гледате тавана със сълзи на очи и ще броите всяка секунда на болка. Отделно вниманието към вас ще е четворно  Grinning

След 10-12 часа скачате от леглото и правите една дължина на стаята, а за награда получавате бебето за гушкане. На следващия ден ви го носят за хранене. Раждащите нормално са по-облагодетелствани, защото си получават бебето веднага щом могат да фокусират.

Една малка подробност е храненето - секциото стои два дни гладно, ама няма как.

Всяка платена стотинка си заслужава и не бих се поколебала пак да избера Токуда. Желая ви леко раждане и здраво бебе като резултат  Simple Smile

# 703
  • София
Привет от мен и малкото човече, с което вече сме си вкъщи и усилено се гледаме и обичаме Party
Да ви разкажа накратко: много съм доволна от избора на болница Peace Всички си гледат работата и постоянно са на разположение. Никой няма да ви се цупи, че го викате или му искате нещо.

Ако раждате секцио, ви очаква горе-долу следното: постъпвате ден по-рано, правят ви изследвания, тестват ви за алергии, разговаряте с анестезиолог. Рано на следващата сутрин ще ви направят клизма и ще махнат излишните косми, ако не сте ги махнали сами. Следват абокат, кислородна маска, поставяне на анестезията, поставяне на катетър, суетящи се хора и bouquet гласчето на бебето... Питат ви как ще се казва, а вие от вълнение не можете да издадете звук  Embarassed и ревете с радостни сълзи (добре, че кислородната маска ги изсушава).

Горещо препоръчвам да изберете постоперативно обезболяване - епидурална (струва 125 лв), не жалете парите, защото иначе ще гледате тавана със сълзи на очи и ще броите всяка секунда на болка. Отделно вниманието към вас ще е четворно  Grinning

След 10-12 часа скачате от леглото и правите една дължина на стаята, а за награда получавате бебето за гушкане. На следващия ден ви го носят за хранене. Раждащите нормално са по-облагодетелствани, защото си получават бебето веднага щом могат да фокусират.

Една малка подробност е храненето - секциото стои два дни гладно, ама няма как.

Всяка платена стотинка си заслужава и не бих се поколебала пак да избера Токуда. Желая ви леко раждане и здраво бебе като резултат  Simple Smile

Привет и от мен и честито бебенце!!!
Как се казва? Да е многооооооооо здраво!!
Ти при кой лекар беше и колко плати на болницата!!!!

# 704
SoulMate, честита радост!   bouquet Така бодро го разказа, че ми се прииска вече да раждам  Mr. Green
За постоперативното обезболяване може и да си права, но пък друга съфорумка беше брала ядове с него, така че не знам дали ще си го поръчам от менюто  Thinking
Ако бебето го носят за хранене чак на следвашия ден, дотогава предполагам,че са му давали нещо  newsm78 Има ли вариант, ако не береш душа, да ти го донесат по-рано?

Общи условия

Активация на акаунт