Болница ТОКУДА - тема 3

• 92 916
  • 885
  •   1
Отговори
# 870

В деня на отворените врати е изключено да ви пуснат в родилното отделение и така е редно!
Че какво ще видим тогава newsm78.То една стая обиколка ли е.
В Шейново ни пуснаха екипирани с калцуни и дълги престилки.Вярно не е приятно докато си в предродилна някаква тумба бременни да наднича, но ние бяхме много мили Heart Eyes и само плахо надникнахме да не притесняваме майчетата милите дето ги бяха овързали за проследяване на тонове.
Видяхме предродилна зала, две родилни зали с по три легла вътре и ВИП родилната зала за самостоятелни раждания.И залата с бебенца през стъклото ни паказаха.бебенцата бяха при майките си за кърмене и там беше празно.

# 871
...
Самият пръви преглед включва основно разговор, преглед на изследванията до момента, а след това гледа и на ехограф. После пак се връщате в кабинета му, той си дава напътствията, определя кога пак да се видите и така. Моментът е удачен за задаване на всякакви въпроси - той е търпелив и отговаря изчерпателно. Peace

Благодаря  Peace

# 872
  • София
Да, има само една родилна зала! Като изключим операционната за секциото.
Аз раждах с още една жена. И тъй като тя беше отишла преди мен, беше настанена в единствената предродилна зала, а аз като втора (и явно прецакана  Mr. Green) ме натикаха в едно клаустрофобично помещение, с големина на килер. Така че не усетих нищо от екстрите на предродилната (като да се разсейвам с гледане на телевизия примерно).

Има 2 предродилни зали и всяка от тях е за 1 родилка.
Имаш предвид моето килерче ли?  Shocked То е всичко друго, но не и зала  Naughty
Чак пък килер  newsm78 Малко преувеличаваш. А за епидуралната - знам, че като цяло си имала проблеми с т.н. Д-р, която те е израждала и от там се коренят впечатленията ти. На мен не ми се е налагало да повтарям по 100 пъти на лекарката си, че искам епидурал, нито да чакам да дойде от някъде анестезиолог, защото той предварително беше уведомен, че трябва да присъства.

# 873
  • София
Чак пък килер  newsm78 Малко преувеличаваш. А за епидуралната - знам, че като цяло си имала проблеми с т.н. Д-р, която те е израждала и от там се коренят впечатленията ти.
Прочете ли и мнението на somebody? Повече не коментирам  Grinning
Колкото до епидуралната и моята докторка - предполагам, че тя продължава да практикува и може и други да имат късмета да попаднат на нея  Peace
То на чужд гръб и 100 тояги са малко, разбирам в случая отегчението в поста ти за това колко пъти съм повтаряла в темата едно и също. И ще продължавам, защото е недупостимо да се случват такива ужасии в частна болница и да се толерира некадърността и нечовечното отношение на някои лекари спрямо пациентите им.

# 874
  • София
Чак пък килер  newsm78 Малко преувеличаваш. А за епидуралната - знам, че като цяло си имала проблеми с т.н. Д-р, която те е израждала и от там се коренят впечатленията ти.
, разбирам в случая отегчението в поста ти за това колко пъти съм повтаряла в темата едно и също
Днес психологията не ти е силната страна Wink. Ужасно далеч съм от отегчението, даже напротив - радвам се, че споделяш преживяванията си, за да не патят и други. Сигурно така ти се е сторило, защото докато пишех си пиех първото сутрешно кафе Peace

П.С.: факта, че съм запомнила неволите ти говори, че не ми е безразлично какво ти се е случило

# 875
  • София
Niandre, психологията никога не ми е била силна страна  Wink
Съжалявам, ако съм прозвучала остро, но така ги усетих нещата, а съм доста чувствителна на тема раждането си  Peace
И да - не искам и други жени да минат и наполовина по моя път! Ако имаше навремето някой, който да ме беше посъветвал да не избирам Кръстанова, щях да съм му много благодарна.
П.П. Много ме гложди нещо обаче - кой модератор и защо ми е изтрил постовете с описанията за раждането ми и постът на една запалена защитничка на лекарката ми (която по всяка вероятност е била от екипа, защото беше запозната детайлно с цялата ситуация). Тази последната имаше наглостта да напише, че трябва да съм благодарна за това, че съм жива. Добре, че момичетата от темата я сметоха хубавичко... Да, ама постовете ги няма  ooooh!

# 876
Niandre, психологията никога не ми е била силна страна  Wink
Съжалявам, ако съм прозвучала остро, но така ги усетих нещата, а съм доста чувствителна на тема раждането си  Peace
И да - не искам и други жени да минат и наполовина по моя път! Ако имаше навремето някой, който да ме беше посъветвал да не избирам Кръстанова, щях да съм му много благодарна.
П.П. Много ме гложди нещо обаче - кой модератор и защо ми е изтрил постовете с описанията за раждането ми и постът на една запалена защитничка на лекарката ми (която по всяка вероятност е била от екипа, защото беше запозната детайлно с цялата ситуация). Тази последната имаше наглостта да напише, че трябва да съм благодарна за това, че съм жива. Добре, че момичетата от темата я сметоха хубавичко... Да, ама постовете ги няма  ooooh!

tonkabonka Аз съм отскоро тук. Това с изтритите постове е отвратително. Модераторите и админите трябва да се вземат в ръце, въпреки че вече е късно, тъй като такива действия няма начин да останат покрити. Хората вече знаят, че се трие. Срам и за Токуда и жалко за репутацията на този сайт - съществуването на манипулации е срам за този форум. Аз търсих назад по-рано и не открих нищо. Съжалявам много, че не мога да прочета мнението ти и да разбера какво ти се е случило. Дано все пак всичко да е завършило добре.  Hug Hug Hug

П.С. Защо не си направиш блог и да опишеш случката там? Там няма да има кой да те модерира, а четящи ще има.  Hug

# 877
  • София
Carmen  Hug

От позицията на изминалото време, вече изобщо не искам да се връщам към спомените си за раждането.
Огромната ми грешка е, че не вдигнах шум в самата болница и не се срещнах със завеждащия отделение. Просто тогава не знаех на кой свят се намирам и нямах сили да се боря и да търся справедливост. А след консултация с адвокат ни беше заявено, че усилията ни ще са напразни и завеждането на евентуално дело ще бъде обречено. Осъден лекар в България няма.
Най-важното е, че детенцето ми е напълно здраво. Аз обаче изпитвам ужас от повторно забременяване и няма да имам второ дете  Sad

# 878
Здравейте момичета, тъй като, живот и здраве, ще раждам в Токуда, се записвам да следя мненията  Hug Hug Hug Hug

Леко раждане на всички бъдещи мами и поздрави на вече родилите   bouquet

# 879
tonkabonka Hug.За Кръстанова вече имам мнение, че бърза.Благодаря ти  bouquet за споделеното.
Съмнявам се точно в Токуда да намеря лекар готов да води максимално естественно раждане, но  Rolling Eyes  нищо не пречи да пробвам.Може пък и да има такъв Rolling Eyes
Пробвай с Лазарова. Имам спомен, че едно момиче споделяше за раждане при нея без окситоцин и упойка. Иначе тя присъсва на моето раждане(беше дижурна) и помогна много. Водещ на раждането ми беше др. Кирякова, от която също съм много доволна. Преносвах и всеки ден ходех при нея на запис на тонове. Когато не беше дижурна идваше специално заради мен.

# 880
Здравейте,

термина ми е на 20.02.2009г. и мисля да раждам в Токуда и без това до сега се  водих там на ЖК, ако може да ме ориентирате вие какво си носихте като багаж и принадлежности.За което предварително ви благодаря. newsm51

P.S. Пък и екип вече трябва да избера така че и тук очаквам помощ newsm51 newsm17

# 881
  • София
Ето я темата за б/ца Токуда.
По-удачно е тук да попиташ каквото те интересува.
Леко раждане и здраво бебче! Hug

# 882
  • София
tonkabonka Hug.За Кръстанова вече имам мнение, че бърза.Благодаря ти  bouquet за споделеното.
Съмнявам се точно в Токуда да намеря лекар готов да води максимално естественно раждане, но  Rolling Eyes  нищо не пречи да пробвам.Може пък и да има такъв Rolling Eyes
Пробвай с Лазарова. Имам спомен, че едно момиче споделяше за раждане при нея без окситоцин и упойка. Иначе тя присъсва на моето раждане(беше дижурна) и помогна много. Водещ на раждането ми беше др. Кирякова, от която също съм много доволна. Преносвах и всеки ден ходех при нея на запис на тонове. Когато не беше дижурна идваше специално заради мен.
Аз раждах лятото при Лазарова. Мисля че е абсолютен привърженик на нормалното раждане без упойки и други екстри. Стриктна и бих казала че не обича лиготии и глупави въпроси. Слушах и изпълнявах през цялото време напътствията й за дишане и напъване и всичко беше ОК, а тя пък ме похвали дори че съм правила точно каквото ми каже  Blush е нямах избор Simple Smile така или иначе трябваше да слушкам  Blush

# 883
Момичета, време е тази тема да бъде заключена, моля, отворете нова!

Цитат
С оглед уеднаквяване максималния брой на страниците на отчетните теми и темите с продължение, вече всички подобни теми ще се заключват след 50 стр.

Дори и да не е пусната нова, ако старата тема е превишила 50 стр., то тя ще бъде заключена.

# 884
  • София
Към модераторите - пуснах нова тема, така че можете да заключите тази. Хубав ден Peace

Общи условия

Активация на акаунт