Въпроси и отговори относно кърменето на близнаците - 2

• 82 762
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
моите са големи лакомници и вече знаят къде мама държи папането. Като им се прияде или са жадни (то при кърменето не е много ясно), отварят големите очи и ту гледат гърдите ми, ту ме гледат в очите, а ако са наблизо дори започват да си търсят newsm62 Захапват с такова настървение, че си мисля добре е, че още нямат зъбки. Само дето са поотвикнали да сучат заедно и като ми се напрегнаха и двете гърди и започна да тече силно и двамата се позадавиха. Явно като папкат поединично ефекта е по-слаб.

# 76
  • София
  Мими грешиш, в момента и близначкова кърми изцяло и то отново две момченца. Реално повечето които кърмят изключително в момента близнаци, са само с момченца. Мина нашето време с мадамите  Simple Smile

# 77
А, не е вярно това за момченцата и ние сме изцяло на кърма.
Ходихме на преглед, Криси е наваксала с хапването и от 2650 при изписването след 4 седмици в къщи е 3820, а Лори- от 2580 сега е 3900. Само дето им се притеснявам.
Проблемът ми е, че като заплачат, аз веднага го свързвам с храненето и започвам да си мисля, че на последното сукане явно не са се наяли добре и ги слагам пак на гърдите, пък те доста плюват и сме в една нескончаема поредица- сучене, после ни тече кърма от устата и пак отново и отново. А пък гърдите не са ми така твърди като в началото и все не съм сигурна дали им стига и това много изнервящо ми действа. А да не споменавам оригването, като почнем да се държим, по половин час ни отнема. През деня добре, ама през нощта  ooooh!. Но ако не се оригнат, после почти винаги повръщат като фонтан.

# 78
Хм,те и моите симпатяги повръщат.Но нощем няма и начин да ги оригвам,защото спя,докато ги кърмя.
Аз съм установила,че един от ключовете за успешно кърмене е да не се мисли много-много стига ли,не стига ли,кога са яли,дали пак са гладни и прочее...особено като ги виждам как дебелеят,май няма смисъл да си товаря ежедневието още повече с подобни съмнения.Те моите са много ревливи и ако нямах опит и увереност в кърменето,сигурно щях да свързвам плача им с глад.(Както почти всички околни-това е дежурния въпрос-сигурна ли си,че им стига кърмата Tired-все едно не се вижда как са се напомпали като прасенца)...

# 79
slavina_S, браво на вас! Те девойките си наддали като за световно въпреки всичките ти притеснения  Laughing Трябва да си призная, че моите никога не са наддавали по толкова.
А сега не търси под вола теле, че гърдите ти не били твърди. Те не може вечно да са като в първите дни bombs Също така бебетата плачат и когато НЕ са гладни, особено вечер  Naughty Опитвала ли си да ги слагаш по коремче, за да се оригнат? Понякога помага, стига да не повръщат като ги сложиш по корем, ти си знаеш децата  Wink
Още веднъж поздравления и бъди сигурна, че се справяш отлично!  Hug

# 80
  • TX
А, не е вярно това за момченцата и ние сме изцяло на кърма. ...........  Но ако не се оригнат, после почти винаги повръщат като фонтан.

Мина се бая време като и аз кърмих, но това повръщане като фонтан още ми държи влага, смея да кажа , че доста кърмих едната до 6 а другата до 7 месеца и млякото ми стигаше, дори и малко оставаше ( изцеждах ) ама моите бяха от модела дето трябваше два пъти да се оригнат, след което да се разхълцат и чак тогава лягат иначе фонтан на около 1.5 метра и така докато не минаха на твърда храна

# 81
  • София
    За оригването съм чела следния съвет, може да опиташ -
    Бавно сваляте бебето от изправено до легнало положение и също бавно, но наистина бавно го изправяте. Обикновенно като се направи три пъти бебето се оригва  Simple Smile
    Иначе и аз с близначките а дори  и с това бебе се страхувах дали им стига кърмата. С каките продължи до четвъртия месец, когато едната седмица ми казаха че малко са наддали, а на следващата ме похвалиха че много добре са качили. Оттогава се успокоих и си казах, че щом досега сме се справили вече може да се кърмим докогато искаме - оказах се права, над две годинки изкарахме  Simple Smile А и след шестия месец вече когато са захранени винаги може да си спокойна, че ако не им стига кърмата просто ще увеличат твърдата храна. Дотогава просто спокойствие, ако се съмняваш че не са гладни, се опитай да ги разсееш с нещо и ако не помогне най-лесно е просто да им дадеш гърдата  Simple Smile

# 82
Айла, благодаря за съвета, ще пробваме, иначе и ние сме както обяснява Murka, ако не се оригнем два пъти и не се разхълцаме, следва задължително повръщане като фонтан.
Лошото е, че като дам да суче на някоя от момите преди два часа и половина да саинали от предишното ядене, се засилва повръщането и все сме мокри около врат и отпред на блузките, независимо, че слагаме лигавчета и тензухени кърпи.
На ден събирам по една пералня от мокри лигавчета и тензухи  #Crazy.

# 83
  • TX
........следва задължително повръщане като фонтан.
Лошото е, че като дам да суче на някоя от момите преди два часа и половина да саинали от предишното ядене, се засилва повръщането и все сме мокри около врат и отпред на блузките, независимо, че слагаме лигавчета и тензухени кърпи.
На ден събирам по една пералня от мокри лигавчета и тензухи  #Crazy.
Ами дано имаш помощник , трудно е но трябва да се мине от там. Ако ще те успокои като минат на по твърда храна вече не е така. Опитай като ги слагаш ъгъл 45 гтрадуса телцето спрямо леглото  или шезлонг , една идея по добре, а относно прането така е  wash и гладенето да не пропуснем 1ironing  ще се справиш, всички сме се справили Hug

# 84
Феникс, обясни, моля, как става това с кърменето и спането едновременно?!?
Аз така се разсъня докато ги кърмя, че после по един час не мога да заспя... newsm78

# 85
Феникс, обясни, моля, как става това с кърменето и спането едновременно?!?
Аз така се разсъня докато ги кърмя, че после по един час не мога да заспя... newsm78

Ами бебетата ги взимам до мен на спалнята-те спят или в креватчето си,долепено до нея,или често направо от двете ми страни на спалнята... като усетя,че е засукало бебето,пак се унасям и заспивам.

# 86
  • Някъде там...
Славина и аз заспивам докато кърмя - лягам на една страна, бебето до мен, завиваме се, предлагам му гърдата и заспивам. То като се наяде на свой ред заспива до мен. Като ме събуди другото бебе за хранене, просто ги разменям. Така процедирах като бяха по-малки. Друг вариант е да легнеш по гръб, слагаш бебетата от двете ти страни върху ръцете, подпрени отстрани с възглавници (Айла беше пускала снимка с въпросната поза). Ти си спиш, а те се самообслужват. Тази поза обаче е възможна при по-малък бюст, при мен например е неприложима.
В момента нощем едната си спи в креватчето, тя се буди по-рядко за хранене и спи като цяло спокойно. Другата обаче спи при мен на спалнята. Спя на една страна, а тя си се самообслужва, само ако премрънка се будя. Като се събуди другата, ги разменям и пак заспивам, но обикновено за малко, защото Йоана не издържа за дълго сама в кошарата и премрънква да си я взема при мен. Лошото е, че така едната гърда бива изпразвана постоянно нощем, а другата се случва да се препълни ако Яна въобще не се събуди за нощно хранене. А се притеснявам да сложа Йоана от външния край на леглото за да не падне.

# 87
Благодаря,  Hug, Феникс, Жабче, а не се ли давят бебетата легнали, когато струята е по- силна?

# 88
Благодаря,  Hug, Феникс, Жабче, а не се ли давят бебетата легнали, когато струята е по- силна?

И аз така се опасявах,но се оказа,че именно тогава сучат най-добре.
После попаднах и на една статия,в която пишеше,че при много силна струя мляко бебчетата сучат по-добре в сънено състояние,така че излиза,че кърменето легнали нощем е най-безопасният откъм задавяне вариант.

Искам да споделя какво прочетох в новия брой на сп.9 месеца.Там има материал за близнаците,списан от психоложка.Статията е хубава,но има една част в нея,която още ме озадачава леко:жената е писала едва ли не да не се опитваме да кърмим близнаци,защото е много трудно и изтощително...и т.н. пък и кърмата и без това нямало да стига,освен ако не ни измучат Twisted Evil и така нататък в този род.

# 89
  • Някъде там...
Славина, всъщност като си легнала струята не е толкова силна, гравитацията не действа така както, когато си права. А и като са сънени сучат много добре, единични са случаите, в които са се задавяли. Яна например задължително се дави почти всеки път като я кърмя денем, а нощем суче чудесно - захапва, яде ефективно и пуска чак като се засити.
Феникс, то повечето хора си мислят, че близнаци не могат да се кърмят. Като бяха на 2 месеца малките бях седнала да ги кърмя в една градинка. Наоколо имаше и други кърмещи майки. Слушам реплики - вижте, близнаците са на кърма!... Те сигурно ядат по-малко от нашите щом им стига...  Joy

Общи условия

Активация на акаунт