Отговори
# 255
  • not found
Влизам на бързо , защото ми е много нервно , защото непрекъснато се караме с нашия татко за захранването ...

desi054224 , да в хладилник ги държа . Днес даже 10 капки му дадох  Embarassed Ми какво да правя нищо не помага . Писна ми  ooooh!

snesh , дано , дано скоро да ни трябват повечко памперси дето викаш  WinkКак с вода да правя клизма с вода ? Ние т.е. мъжо му бърка с термометъра в дупето и така той ака след известно време  #Crazy И моята педка каза , че може и наследствено да е . А ти как му правиш клизма ?

Днес му дадох сок от сливите и си го изцока , а той е кисел малко Rolling Eyes Горкото , като видях как жадно цокаше и му дадох и водичка , но от нея съвсем малко пи . Най-вероятно както си писала , ако започна соковете пак ще привикне и към тях , но найстина не знам какво вече да правя . Мъчно ми е всеки път с термометъра , то детето реве и плаче , даже сълзички има  Sad

ksd_g, минавай по-честичко  Wink

# 256
за запек-защо не пробвате вие да хапнете нещо,от което получавате разтройство? Thinking ние нямаме проблеми с изхождането но като ви чета и се сетих за това.на мен например така ми действа лимон+сладолед,а разхлабващо знам че действат и кайсиите  Wink
magdalena.savova,chockolina въпреки че и аз съм едно от тези майчета рядко влизам в този  подфорум защото се изпълвам с толкова гняв...и болка.....за това днес писах че не трябва толкова да обръщаме внимание на килограмите след бременността,важното е че е имало такава и е завършила успешно!!!
ksd_g прегръщам те силно,с теб съм в мъката ти

# 257
Снощи след като написах поста си,влязох в тъжния форум...прочетох писмата на ksd_g до нейната звездичка,но да и пиша сили не намерих,само тихичко си поплаках.Толкова мъка...
Отнякъде бях чувала че за да разбереш какво имаш е достатъчно да ходиш понякога болница-оценяваш че ти си щастлив и богат,защото си жив и здрав.Но прочитайки тези тежките съдби на толкова много момичета...и семейства...мисля че е още по-отрезвяващо... Sad Cry.Като си легнах взех в леглото при мен дечицата,гушках ги и благодарих на Бога че ги имам.
ksd_g, Hug Hug Hug  Hug Hug те силно!

# 258
Jylieta, клизма се прави с топла водичка и мисля, че слагат нещо сапунено по болниците. А бъркането с термометър си е просто бъркане с термометър! Simple Smile При нас за съжаление не помага. С Водичка съм го изхождала 2 пъти, но с вчера не се получи. Емииии, ще се надяваме капките да подействат с наслагване в скоро време.

ани4ka, аз се накъсах да ям разхлабващи храни. Аз дето по принцип имам сложно изхождане, точно сега ходя всеки ден!  Wink Което за мен си е велико постижение!!! то не бяха кайсии, череши, салати.... Еми дано подейства всичко в комбинация!

Купих си крема Melkfett, ха дано има ефект за стриите, които и аз съм понатрупала. Но в тон със засегнатата тема и аз съм супер щастлива и с корема си и със стриитре си, защото всичко това ми е донесло най-великото усещане на света!!!!  Heart Eyes

# 259
  • not found
Snesh как с водичка ? Можеш ли по-подробно да ми обясниш .

# 260
  • София
Здравейте и от нас!  bouquet
Влизам да се оплача:
нашта кака е болна от скарлатина Twisted Evil
Отложиха ни ваксината за по-нататък Tired
КСД-Г Дано скоро ни зарадваш с една новина за нова Сиянна Hug Praynig Heart Eyes
Целувки от нас и до скоро. Rolling Eyes

# 261
Току-що се върнахме от консултация-Ани е наддала 1.100кг,и вече е 6.100кг,и е порастнала с 1.5 см,т.е. вече е 62.5см.Този месец добре е трупала сланинки,двойно повече от предния месец Party
Сложихме втория Пентаксим,засега е спокойна,няма температура,дано така да си остане fingerscrossed

Enigma,много гадно Rolling Eyes,дано мине по-леко,и да опазите бебо да не се разболее и той Praynig

Олче,вие как сте с малката бонбонка,пооправихте ли се?

Вашите дечица с какви неконвенционални играчки си играят?
С ушите си ooooh!,такова дърпане ги дърпа,направоооо...ужас,все едно са ластици Crazy

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 13:27 от *dessi*

# 262
Хайде и аз да се отчета най-после.
Първо да ви почерпя за нашата трета месечинка и да честитя месечинките и на Марина на Nadeto_K и Самуил на katti79. (все не се наканвам да сен ауча как се качват снимчици, та черпя който каквото му е на сърце)
Ние имахме малко проблеми с ушетата ама до колкото разбрах от педката не беше възпаление ами втърдяване на секрета в ушетата, сичер на ушната кал и не можела да излезе от ушето и боляло  newsm78 Някой да е имал такъв проблем? Горкичката беше много нервна и не искаше да яде, ама аз докато разбера че има проблем и то минаха няколко дни. Сега се чувствам свръх виновна, че съм я мъчила толкова време и при всеки рев или неспокойство вземам да търся симптоми на нещо. Ще взема да стана един хипохондрик и само ще се шашкам и ще тормозя нашта педка, ама като не може да си каже горката ми буболечка ... В тази връзка да ви попитам - виеп азите ли ушетата на бебчовци като ги къпете? Педката ми каза да не ги пазя, а от разни хора чувам че ги пазели много, та не знам сега какво да правя.
Иначе сме добре вече, хапва си хубаво и даже бузките взеха пак да растат Simple Smile Беше наддала за две седмици само около 200 гр. и пораснала с 1 см, сигурно защото я е боляло, горкичката ми. Надявам се да не се повтаря.  Praynig
От няколко дни насам взе да хваща играчките, да ги държи около минута и после им се ядосва.
От време на време ми се струва че проявява симптоми на кърмаческа стачка пак - някой страда ли още от такава? Забелязах че по горе-долу едно и също време много мами се оплакваха от това. Дано не ни хваща пак, че голям зор беше.
Виждам че сега на дневен ред е проблема с бутането на празни колички. И ние сме в отбора  Twisted Evil Вече ме е страх да излизаме с количката. Започнах чат-пат да й вдигам гръбчеот в полулегнало положение, че така поне има малко мир.
Другото което ни мъчи е че много трудно заспива и спи по много малко. Та през целия ден се редува рев докато заспи някакси, половин час мир и после занимавка един час и пак рев, щото пак ни се спи и въобще мама пощръклява ... Заспива само на цица и от време на време в шезлонга докато мама люлее и евентуално след голямо дране в количката. На ръце вече не става; сама в леглото абсурд, та се чудя какво да измисля за приспиване вече, ама нищо не ми идва. Вие как се приспивате?
Еми наоплаквах се  Wink дано сега вземе да се поправи. Забелязвам, че понякога като похваля малкото ми тиранозавърче веднъж и то става лошо, а като го наредя нещо и става много добро. Simple Smile Не че за това с еоплаквам де, ама сега тъкмо ще проверя тази си теория и после ще докладвам резултата. 

# 263
Ji_Ji_Ji , все едно за Ния пишеш, и ние сме така с успиването, няма как, сама не ще да заспи - никога!При нас взе, че подейства залъгалката, ама трябва много да й се е доспало и я гушвам, прибирам й ръцете и я разнасям, аз съм  права и се въртя около кръста си, без да мърдам с краката, и то сигурно свят и се завива и заспива, пак за малко де, ама все е нещо!За хвалбите и оплакванията от бебетата ни тук във форума и при нас е същото, та не смея сега да ви се похваля! Laughing
Аз исках да ви питам докога смятате всичко да стерилизирате преди всяка употреба?На мен взе яко да ми писва вече! Tired
А всеки ден ли къпете бебетата и докога така?
Момичета, на мен ми дойде цикъла, и сега се чудя дали ще ми спре кърмата и дали въобще има връзка?Вие знаете ли повече по въпроса?
Енигма, много кофти!Дано бързо се оправите и да няма други болни вкъщи! fingerscrossed
Деси, ама много сте сладки бе!Как й повлия на Ани морската вода и пясъка?
ksd_g, благодарим за милите думи!От сърце ти желая скоро само хубави мигове да изпълват живота и душата ти! Hug Hug Hug

# 264
Здравейте, мам4ета.
Всеки ден ви чета , но рядко мога да пиша , понеже все нямам време .
Сега и аз да кажа нещо за което пишете тук , 4е малките бебоци неискат да заспиват ве4е така лесно както преди Simple Smile
Ние също сме така от 2 седмици на (3,5 м сме).А що се отнася до изваряването , го правя всеки ден и ще го правя поне до 6 месеца.princessa raia - прави го и ти .А за къпането в тези жеги неможеш да не го изкъпеш всяка ве4ер, поне ние се къпем така!
 Wink
Няма да ти писва от нищо....мама лесно се нестава
Айде до скоро... Hug

п.с. А , забравих да кажа , че и на мен ми дойде мензиса и още не ми е спряла кърмата , така че не се притеснявай.При всеки е различно, 4ела съм 4е при някои спира като им дойде , а други 4е си кърмят поне още 5-6 месеца.Индивидуално е !
Само без паника.. newsm10 smile3525

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 15:07 от kaili1

# 265
princessa raia, за съжаление при нас няма зспиванка. Пробвала съм всячески, явно много й харесва да си я гушкам и само гледа нагоре-надолу и още по трудно се успива, а като й се приспи твърде твърде много взема да реве и в ръцете ми.  ooooh! Залъгалката все още не я иска никак, аз упорито я пробвам почти всеки ден, както и предлагам вода ама нъц. Инатесто си ми е и това е то. Нали си ми е овне  Rolling Eyes и то като мама, ама май от мама по е инатесто.
За стерилизирането на мен още първия ден след изписването като дойде педката ми каза д ане се престаравам с преваряването. Тогава още ми каза на няколко дни да преварявам. Аз в началото преварявах всеки ден ама то като стана ясно че нито биба искаме нито вода пием и малко заебах цялата работа. Добре че не си взех стерилизатор (толкоз му се чудех - явно съм предусещала) - щеше да ми седи като паметник. Та сеаг преварявам пак и бибите (изпонакупила съм всякакви видове белкем зацока някоя) и шишето, с което пробвам да и давам вода, ама вече от дъжд на вятър, като се сетя, сигурно става на седмица. Пък и на ли все пак бебечовци трябва да свикват с микроби. Не мисля че до 6 месеца трябва да се преварява всеки път. Ами те вече както почнаха да лапат играчките и пръститек ато са все в устата то на преваряването му се губи смисъла...
За къпането не знам и аз се чудих до кога се кара с къпане всеки ден. Иначе аз мисля да си се къпем, особено сега лятото е хубаво да минават всеки ден през водичка буболечките.  

# 266
kaili1, добре дошла! За стерилизирането питах дали след всяка употреба го правите или само веднъж на ден, защото аз дохранвам и на всяко ядене давам АМ, просто се чудех дали вече не е време само веднъж на ден да стерилизирам, а иначе да ги мия само с детски препарат през останалото време!За къпането то е ясно, че като е адската жега и всеки го гушка и мачка това бебе, трябва да си се къпят, питах по принцип кога започва през ден къпането!
Ji_Ji_Ji, напълно ти влизам в положението, доскоро и ние се успивахме по 100 часа, то и сега често се случва де, пробвала ли си със столчето за кола и да го люлееш като махало във въздуха?Доста тежи, но при нас в кризисни ситуации върши чудеса, е не винаги де, ама все е нещо!

# 267
  • Някъде там...
За приспиването ферман мога да напиша вече, от края на 2ия месец сме зле с тази част.
За кърмещите - пробвайте на гърда. Може да гушнете бебето и да му дадете да суче/дъвче като го полюлявате леко. Или легнете и сложете бебето до вас, Йоана така заспива най-лесно, сдъвква ме и отнася плувката. Правя го на спалнята, там поне малко им мирише на мама.
В количката спят само ако маам краци, спра ли - очите се отварят и се започва мрънкането. Бутане напред-назад на количката не помага, трябва да си върви в прав ход, по възможност да подрусва повече. Напоследък Йоана не ще да се приспива само от тръскането на количката, а си търси и цицата. Като спра да й дам обаче, другото зверче надава вой...
Откакто Яна откри палеца се родих, лапва го, смуче си го и в повечето случаи заспива. Помагам й само да си го намери. Инак рошава ме прави.
Люлеене в кошче за кола - напред-назад на земята с пуснат сенник или във въздуха нагоре-надолу.
Люлеене на горно ниво в преносима кошара.
Ако много мрънка, помага да я нося изправена. Като се успокои, пак се пробвам да я приспя. Редовно чак в истерия изпада, така й се спи, а не заспива. Дере се до посиняване, няколко вечери и аз ревах с нея, защото не знаех как да я накарам да заспи. Извива се на дъга, дере се, мята се. Като я взема на ръце, реве още повече. Единствено права се успокоява.
В момента Йоана спи на спалнята, а Яна в преносимата кошара... познайте защо.  Tired Пак се дра до посиняване диването, успя да събуди и Йоана.
Къпя всеки ден, засега не мисля да намалявам,а и те си търсят банята.

Имам въпросче - как почиствате мъхестите играчки, на които пише, че се почистват само повърхностно, без мокрене?  newsm78 Дребните вече всичко си завират в устата, а освен с влажни кърпички, не се сещам как да почистя този тип играчки.  Rolling Eyes

ksd_g, радвам се че намина!  Hug

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 17:32 от Жабче

# 268
Отдавна не съм писала в подфорума- за съжаление баба ми почина на 76 в съня си, та нямах много настроение. Поне видя правнучето.

Времето си върви, а малкият става все по-силен и събуден. Което значи- приспиване. Начините- подскачане върху гимнастическа топка с бебето на ръце. Носене със слинг из къщи. Или пък с помощта на татко.

Рецепти срещу киселеене- гимнастика или показване на "другото бебе" в огледалото. Много го обича това друго бебе и му се хилоти.

В цялата тази идилия на сцената излиза педиатърката с нейното ранно захранване. Значи след месец трябва да съм сменила едно хранене със зеленчуково пюре. Сори, ама няма да стане. Това дете трябва да си отгледа мозък, а за това му трябват мазнини и протеини, не моркови от буркан. Така де, човек ще гледам, не зеленчук.

Понеже еволюционната биология ми е нещо като хоби, се замислих за забравените ни прадеди-хоминиди. Едва ли косматите майчета в саваната преди 100 хил. години са бързали да дадат диви плодове на малкото маймунче. Щото утре плодове може да не се намерят, а кърмата ще е намаляла...Даже само преди 100 години не мога да си представя прабабите да са правили пюренца. А аз понеже съм мързел, смятам да се водя от логичното- детето се кърми, а като е готово за храна, почва да се храни.

Освен това някак си се почувствах обидена, че кърмата ми отива на заден план и първо трябва да давам пюре, а после да дохранвам- нещо като втора цигулка ще да е тази кърма...

За къпането- малкият не дава мира, докато не си получи банята вечер. А и си му трябва, щото почва да миришка гнусничко. Лаком е, олива се с млекце, а една нощ му наквасих косата с кърма, докато беше легнал до мен- цял ден се чудех защо мирише на вкиснало. Обаче е много обиден като приключи банята...

# 269
Жабче относно играчките и аз ги минавам с една мокра кърпа и толкоз,то няма какво друго да направиш.
За стерилизирането на шишета от самото начало го правя на няколко днитогава само вода пиеше.Сега го правя сигурно в месеца веднъж,вижда ми се излишно ,като ги изтрия с четката или гъбата и после ги сплаквам с много гореща вода.В една тема четох,че стерилността свършва с раждането и наистина е така.Принцеске не си създавай допълнителни трудности ,моето мнение е да си спестиш това стерилизиране на всяко хранене.
За къпането -ние го къпем всяка вечер и тъй като ака по веднъж през деня го мия на чешмата и пак му поливам телцето ,за да го разхладя.Всеки ден го оставям да порита на повивалника без памперс да му подиша кожата,че тук при нас жегата е ужасна.
И Ники спи много малко през деня,след всяко ядене си поиграва и после започва да мрънка.Знам,че идва време да спи,приспиваме се ,но бързо бързо се събужда.Аз най лесно го приспивам като го сложа на леглото ,давам бибата и го завъртам на една страна,ако му се спи заспива веднага.
*dessi* много сте хубави .Аз тази година нямам никакво желание за море,въпреки ,че не съм пропускала лято откакто съм ученичка.Твърдо отказах поканата за Бургас и сигурно ще отидат Вики и баща и.
Enigma дано мине леко при каката и подмине малкия.
Mamacita Bandida моите съболезнования  Flowers Rose Flowers Rose
ksd_g и аз четох писмата ти до Сиянна.Сигурна съм че тя чува думите ти ,няма как те са толкоз силни и разтърсващи.
И за плаках доста след като четох ,плаках и благодарих.Сили да пиша и аз не намерих,но силно ви прегръщам момичета преживели най-тежкото нещо на света Hug

Общи условия

Активация на акаунт