До кога е безопасен коланът при шофиране?

• 5 866
  • 105
  •   1
Отговори
# 75
Не съм слагала колана от самото начало на бремеността

# 76
При положение, че бременните са на първо място от категориите, които имат право да шофират без колан, значи не е безопасен, не е ли логично това?! 

Най- сетне един разумен довод.   bouquet

Не виждам никакъв разум. Както и изключването на въздушните възглавници.
Коланът тук е задължителен. Без приспособления отдавна за бременните. Не ми пречи и не бих го пропуснала за нищо на света.

# 77
  • В горичката, до рекичката
Слагах си колана до последно.

# 78
Аз се чуствах добре с колана, не ми пречеше и си го слагах до последно.

# 79
Спрях да слагам колан около 3 месец, защото много много ме дразнеше! Но може би беше по-скоро внушение!

# 80
  • Пловдив
Слагах го почти до последно.

# 81
  • под кривата круша
Слагах го до последно, само хоризонталната част минаваше под корема. Станало ми е като рефлекс-вляза ли в колата да закопчея колана и не смятам, че така съм си вредила през бременността, напротив.

# 82
 Слагам колан заради собствената си безопасност, а не защото е задължителен. По тази причина и докато бях бременна винаги съм го слагала. Важното е да е поставен правилно. И ми адски чудно коя умна глава измисли да отпадат коланите за бременни....
(с риск да наскачат върху мен всички, които 'коланът ги дразни и е адски опасен')

# 83
Слагането на колан е задължително за всички пътници в колата, независимо от състоянието им  Peace

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 18:34 от Iventse

# 84
  • София
 Слагам колан задължително! Понеже в началните масеци ниамаш голям корем, под който да мине и на мен ми минаваха мисли да го махам.... Но баща ми ми подари едно чудесно приспособление, което се закача на самия колан и всъщност служи като стоп в горния край - така аз си определям колко да ми е дълъг колана ( без той да се враща автоматично и да се получава ефекта на притискането). Много е удобно! Потърси в магазините за автоаксесоари. Не ми се вярва и да е особенно скъпо - все пак на практика е една пластмаска нищо по-сложно....  Но слагай винаги колан!!!

# 85
Слагането на колан е задължително за всички пътници в колата, независимо от състоянието им  Peace

Не и според Закона, който вече беше цитиран.  Naughty
Няколко пъти.
  Tired

# 86
Здравейте, понеже ми се налага да шофирам често, а съм бременна, се чудех до кога е безопасно за плода да слагам предпазния колан и дали е позволено бременните да карат без колан? Благодаря за отговорите   bouquet
Коланът е винаги безопасен.Причината бременните да могат да не слагат колан е, че при дори и по-рязка маневра колана се прибира рязко и може да причини дискомфорт, контракции.Но при разумно шофиране е безопасен, а при катастрофално - спасява животи!

# 87
  • Пловдив
Шофирам всеки ден, и го правя без колан от 3тия месец.
А когато с мъжа ми пътуваме извън града го слагам, тогава ми е много по-удобно да го регулирам.

# 88
  • след Околовръстното

Коланът е винаги безопасен.Причината бременните да могат да не слагат колан е, че при дори и по-рязка маневра колана се прибира рязко и може да причини дискомфорт, контракции.Но при разумно шофиране е безопасен, а при катастрофално - спасява животи!
По-безумно твърдение не бях чувала.
1. Коланът не винаги е безопасен. Може да те спаси, а може и да ти попречи в даден момент. Въпрос на ситуация, а и на късмет.
2. Достатъчно е да ми причини контракции в шестия месец примерно, които да не могат да овладеят. Това стига да спрем спора до тук.
3. Аз мога да съм разумен шофьор, но да не забравяме че не съм сама на пътя. И както колана може да ми спаси живота, така и може да ми попречи да изляза навреме от колата в дадена ситуация.

# 89

По-безумно твърдение не бях чувала.
1. Коланът не винаги е безопасен. Може да те спаси, а може и да ти попречи в даден момент. Въпрос на ситуация, а и на късмет.
2. Достатъчно е да ми причини контракции в шестия месец примерно, които да не могат да овладеят. Това стига да спрем спора до тук.
3. Аз мога да съм разумен шофьор, но да не забравяме че не съм сама на пътя. И както колана може да ми спаси живота, така и може да ми попречи да изляза навреме от колата в дадена ситуация.

Aз пък по- безумно от твоето. Ако с колан има шансове да се предизвика раждане, то без колан си родила без проблем и от раз, особено ако изхвърчиш през прозореца и забиеш корем или глава във волана. Казвам го от позиция на човек, който е бил във верижна катастрофа и удрян в рамките на 3 минути 2 последователни пъти. Ако не беше коланът, който минава под корема и през гърдите над него щях да съм извън колата още след първия удар.

Общи условия

Активация на акаунт