Слънце, плаж, море, палавото ЯНУАРЧЕ сладко се пече

• 15 679
  • 292
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте и от нас!Ние се позагубихме нещо напоследък.Бяхме малко на гости при бабата и дядото.На Никол определено и хареса новата обстановка.След 2 седмици заминаваме на море и във връзка с това искам да попитам как се справяхте с храната там?На заведенията има всичко,но все пак колко е качествено не се знае.Имахте ли някакви проблеми със смяната на климата?Ако може споделете вашия опит.И Никол си дава играчките,но в повечето случаи не успява да вземе чужди.Когато иска да види някоя играчка,отива при детето и му дава в ръцете нейната.Ако не получи исканата отскоро започна да плаче,посочва играчката,ако знае я назовава,тръшка се.Обяснявам,че не е хубаво така,но не винаги има ефект  newsm78.Искам да се похваля,че ние сме без памперс и вечерта  вече месец. LaughingИзобщо при нас нещата бързо се развиха.За около месец свикна без него,като още след втората седмица започна да става  и сутрин със сух.Харесва и да е с гащички.Понякога се пробужда насън и казва,че има чиш.Как сте с говоренето? Повтаря всичко,което и харесва.От играчките най-обича да играе с бебета,да ги вози в количката,да готви със сервизче.Всичко останало си стои непокътнато в чувалчето, освен ако не се сети да го изсипе цялото от време на време.Упорито твърди,че е бебе а не дете Grinning.Има ли мами,които все още кърмят?Ние ще се кърмим до първи клас като гледам. newsm78Търси си ги като наследство,особено за приспиване.Баща и може да я приспи с люшкане и пеене ако е много изморена,но при мен това не върви.Това е от нас засега.Лека!

# 256
  • Карлово
Има ли мами,които все още кърмят?
Аз, аз! И цикъл нямам още дори.  Party

Момичета, каня ви да посетите мероприятията от Световната седмица на кърменето. Програмата е много разнообразна и пъстра, обхваща 20 града от страната.

За морето - ние бяхме във вила, с възможност да си готвим. Но и навън хапвахме. Има ресторанти, които предлагат обедно меню, на тях се доверявахме. Вечер - нещо на скара. На морето избягвам пърженото, защото е всеизвестно, че фритюрниците ги зареждат в началото на сезонаи така до края само допълват мазнина.

# 257
Честити годишнини на Надя и Вей! Пожелавам Ви да запазите любовта и разбирателство помежду си, да си се радвате и откривате!

Мирка, Луси, благодаря че ми оценихте "чудесния резултат", за него бяха допринесли като ме ядосаха адски. Но ще разкажа по-натаък за това сега не ми се говори.
Мирка за почивката правилно си усетила, аз не съм почивала, само минах до морето за 4 дни. Много бих се зарадвала на една по-дълга релаксираща отпуска. Обмисляме го, но разни хора се опитват да ни скапят плановете.

Микки, добре си наминала! Трябва по-често да се отбиваш.
И АЗ КЪРМЯ още!

Дега неприятни са тези ситуации, но не трябва да се отдалечаваш и да изолираш. Мисля, че Ханна е права трябва да играят с по-големи деца. Александър много свикна с ншата кака Габи и тя му е нещо като водач. Всичко което му покаже той гопопива. Не се дърпа за играчките, дори да има спор ние много обяснавяме, говорим и не са викали и ревали. По скоро тя не винаги отстъпва но вече се напаснаха. В градинките, големите се грижат за него а той ги гледа и иска да прави всичко като тях.
При нас, тръшкането е хапане но от два дни е по-спокоен, дано го забрави. Усещам, че има моменти когато доста опитва да се налага. Аз прилагам метода, но само като сме вкащи, когато той крещи, аз го имитирам. Опитвам се да викам като него и той се сепва и започва да се смее. Не винаги има ефект но поне по-малко са тръшканията.

Хубав ден, от нас!!!

П.С. Гадинка няма ли да измислим едно виждане за изпроводняк, така ли ще хукнеш към Канада?

# 258
  • до една звездичка
Ane , Ханна , благодаря! Hug

микки , desitababy , наминавайте по-често. Wink

# 259
  • Пловдив
Браво на Ангел и Никол, че захвърлиха пампите  Hug

При нас често се случва предиобяд вкъщи само веднъж да пишка (веднага след сън). После излизаме към 10.30-11ч. и слагам памперс.
Немога да стоя до 12ч. вкъщи да я чакам с гърнето  ooooh!  Crossing Arms
Реално неможе да се упражнява на гърне, защото или вкъщи не и се пишка и все излиза, че я върши тази работа по време на разходката  Crossing Arms
Чувала съм, че трябва да се махне изцяло пампреса (само по време на сън да остане) и тогава може да се постигне резултат, но ... да пишка навън, да сменям гащи .. не се наемам още Simple Smile  Embarassed

Аз да споделя за бибата Simple Smile
Който се чуди на този етап дали да я маха - съветвам го да го направи.
Малко мъка първите дни, но после сънят става доста по-спокоен, намират си място в леглото, не търсят допълнителни стимули за приспиване, щом се пробудят по някое време.
Като се махне бибата, обикновено децата си намират заместител, някои странен навик (в най-лошия случай смучат палец  Confused )
Михаела започна са се приспива като подмята непрекъснато една малка кърпа или някакво нейно боди. Мятка, мятка, постила, опъва, разгъва като си седи седнала. В един момент се изморява и се просва на възглавницата.
Смешено, но безобидно Simple Smile

От играчките - и тя обича да "прави кафе" с детско сервизче, да "готви" на нейните си котлони. Да драска по дъската, да подрежда кубчета, конструктор ... обичайните неща. Но естествено най-интересно е да я включвам като помощничка в моите занимания Simple Smile

# 260
  • София
Оооооооо, Микки, ти се появи!!!  Hug И на нас ни беше домъчняло за теб. Определено липсваш в темичката. Heart Eyes  Страхотно е това което правиш за популяризиране на кърменето. Браво на Ачката за бързото отърваване от пампите!  Peace А Мартина е станала истинска госпожица. Пу-пу.
Гледам че и Фил липсва напоследък. newsm78  Дано да е отпускарка.
Десита, наминавай и ти по-честичко. Grinning  Браво за успеха с гърнето!  Peace И весело изкарване на морето! Относно климатизацията е хубаво първия ден детето да не се води веднага на плажа, а само да се правят разходки по брега. Втория само за малко да се отиде на плаж, без да влиза в морето. Изобщо нещата да стават постепенно. А за храната на морето - предварително си бях стерилизирала манжи в бурканчета, които пренесох с хладилната чанта. За закуска си носех малко туристическо газово котлонче и на него й правех ядките и кус-куса. В ресторанта на къмпинга също имаше обедно меню и чат-пат хапваше по малко от моята порция. Разбира се за сефте опита цаца, пикантни картофки, миди, сладолед, торта. Ама нали и тя трябваше да разбере нещо от морето.
За кърменето - колкото повече започва да разбира, става все по пристрастено кърмачище. Не знам дали от пустите му кучешки зъби (тия дни изби третия кучешки), но вместо да отказваме следобедното кърмене, върнахме предиобедното.  Thinking Как ще се връщам един ден на работа изобщо нямам представа.  newsm78  Не мога да я оставя на никой да я гледа, дори вечер не мога да изляза по женски. Нощем като се събуди нищо друго освен цицата не я успокоява. Абе изобщо като гледам и ние ще откараме до предучилищна. Ще трябва в обедната почивка да минавам през градината да удрям по една цица.  hahaha
Ане, я не позволявай да ти развалят настроението и плановете!  Hug
Ханна, и аз си мислех че трябва да махна от раз пампата. Но нали нещо времето се поразвали, та вкъщи беше по гащички и пишкаше на гърнето, а навън слагах пампата. Въпреки това и навън й предлагах да я изпишквам. И реално памперса си оставаше сух. После като се стопли времето тя сама не ми даваше да й слагам памперс за навън, защото беше свикнала да й е леко на дупето.
В началото беше трудно да я науча да пиша и ака навън. За целта винаги като видех някоя кака че ще пишка се строявахме и ние до нея и така с нагледен пример лека-полека свикна да си върши работата. Сега като отидем на някоя площадка първата ми работа е да си харесам някое дърво или храст и отиваме да си го "маркираме". После като й се доходи до тоалетна сама ме води там, да поливаме дръвчето.  Grinning

# 261
  • до една звездичка
Стела вече върши "голямата работа" в голямата тоалетна! bowuu Сутрин и наобед.
Е, от няколко дни едва, но ми дава оптимизъм.
Когато сме си в къщи, я оставям по гащи. Тях, обаче, редовно препикава. Blush
А гърнето засега е вещ тотално непотребна. Stop

# 262
лелеее, какви сте героини... махане на памперси, биби... браво, браво!
Емо опикава всичко, навсякъде ходим с по 4-5 чифта гащи/къси панталонки в раницата, а вечер събирам по половин пералня Simple Smile ака в тоалетната, ама се случват и "инциденти". в момента в който пишка - казва "ака", усеща се, но мисля, че още не може да се усети да каза преди това. обаче хич не му дреме, че е опикан Simple Smile в дИбелите книги пише, че средностатистическото дете се научава да си контролира мускулите на отделителната система на 1.8 г.
Микки, Ангел прав ли пишка или клекнал/седнал? ако има и друго момченце без памперс - кажете.

за бибата се надявам сам да се откаже Simple Smile скорошния ми опит, като я бяхме загубили, с половинчасово реване на заспиване и още толкова на събуждане..., че и посреднощ... с биба си спи по-спокойно, и той, и аз Simple Smile

за морето хич не съм се сетила за аклиматизация Embarassed отидохме и се цопнахме Simple Smile нямаше никакъв проблем, освен че на Емо не му хареса особено морето, поизплаши се от вълните и не драпаше да влиза много, обикновено по веднъж на ден да поскача Wink за храната също не му мислихме много-много - за закуска приготвяхме макарони със сирене и масло, през останалото време по кръчми. то голямото ядене беше де, основно на айрани и хляб я караше Simple Smile и плодове.

ханна, the wiggles са супер, ама и тази за автобуса е мнооого вървежна, особено за малките мъже, дето се интересуват от Хавтомобили Wink сетих се още една много яка песничка с готино клипче, enjoy

# 263
  • Карлово
Пипи, Ангел пишка седнал. Пробвах се на няколко пъти да е прав и аз да му държа пишлето. Резултатът - опикани гащи  Mr. Green Свеки е с двама сина, каза че на около 3 годинки започнали прави да пишкат, като могат сами да се държат и аз май ще последвам съвета й.
Днес завърших книжката за кръщението, беше на 21 юни, и двамата заедно. Ето, да ни видите кви сме убави
 http://www.artscow.com/share/ljxiu8oq0dj5

# 264
Браво, момичета, за свалените памперси. При нас се получава нещо като при Ханна. Първото пишкане след сън го хващам, после слагам гащета, които напикава, след това излизаме с памперс и общо взето няма време да се упражнява. Кукуто няма желание да го употребява по предназначение.

За кърменето - и аз кърмя още и няма да се отказваме скоро. Понякога наистина ми писва, особено тази нощ ме буди 3 пъти за цокане, но пък не бих я отбила по мое желание.
Микки е пуснала програмата за Световната седмица на кърменето, включете се в някоя от инициативите! Организираме ги с голямо желание!

# 265
Добро утро,
ще споделя на бързо, моя опит с пишкането на момченце. С големият ми син практикувах така. Навън го изпишквах като момиченцата, до момента в който не се научи на пишка прав без да се опикава, това стана някъде след втората му година,  в къщи (той имаше най-обикновенно гърне, кръгло с тънки стени) слагах гърнето по мъжките му атрибути, така че като пишка всичко да влиза в гърнето, стига да не върши и двете работи едновренно, тогава на 100% беше седнал. Надявам се да съм го обяснила добре(много не ме бива в писането), че да ме разберете. В момента Кристиян все още пишка седнал, защото гърнето му не е удобно, за да го изпишквам прав, но в най-скоро време, ще му взема обикновенно гърне и смятам да повторя процедурата.
За протокола, мерките на Криси на 1год. и 6 месеца са 12,2кг и 89см.
Хубав ден на всички!

# 266
Здравейте.  Hug
Малко ви пропуснах тия дни, ако е имало някакви поводи, честито на всички!  Hug   bouquet
Да се похваля - аз се сдобих с така желаната татуировка, и се радвам като малко дете!  Party
По- късно, като я снимам ще я кача някъде и ще ви я покажа!
Иначер, при нас няма нищо ново.
Надявам се, че всички вие сте добре.
Ако организирате срещичка, много ще се радвам да ви видя.

А ако можеше пък преди Валето да замине, още по- добре.

П.С. Ето, снимах се и качих татуировката, за да ви я покажа.
 Flutter

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 11:00 от Джуличка

# 267
Здравейте, момичета!  Hug
Аз доста се поизгубих, бяхме и ние на моренце, беше наистина страхотна почивка. Учудващо добре си починах въпреки че бяхме с две деца.  Mr. Green Калина само първите два дена се страхуваше от водата, после викаше: "там, там" и сочеше водата.  Crazy
За махането на памперса, не съм си давал зор  Embarassed, от септември като започне ясла, ще натоваря леличките с тази задача.  Whistling

Сигурно съм пропуснала много поводи, честито на всички за всичко. Ще се връщам да чета назад.

Джули, на рамото ли ти е татуто.

Последна редакция: пн, 03 авг 2009, 10:22 от Шушони

# 268
  • Троян
Уау Джули ти ме кефиш,преди да прочета поста се изкефих на аватора ,но мислех че е фотошоп,Браво на теб Hug
А какво ще правиш ако се появи номер 4?

# 269
Уау Джули ти ме кефиш,преди да прочета поста се изкефих на аватора ,но мислех че е фотошоп,Браво на теб Hug
А какво ще правиш ако се появи номер 4?

Хахахахаа...  hahaha
АлбенчеHug
Точно това каза вчера и момчето, което ме татуираше:
"Абе, аз хубаво го затворих това, ама ако се появи номер 4 какво ще правиш?"
И аз му казах, че ще ходя пак при него, да ремонтира.  Joy

Шушони, да, душко, почти на рамото е (мааалко по- високо от плешката).  Peace
Браво на вас за моренцето, само не разбрах малката последно престраши ли се да влиза във водата или?  newsm78
И къде, всъщност бяхте?
 Thinking

Общи условия

Активация на акаунт