Слънце, плаж, море, палавото ЯНУАРЧЕ сладко се пече

• 15 679
  • 292
  •   1
Отговори
# 60
Момичета като ви гледам ръстовете и килограмите на децата и като знам моя как яде всичко и е все на масата а е само 11100.  #Crazy С какво ги храните тез деца?!?  Laughing
dama аз много се чудя Боби как ги качва тия килограми, напоследък почти нищо не яде само плюе. Може да кара само на белени домати и краставици. Повечето плодове също ги плюе, само сливи и банани яде, какво ли не съм пробвала някои само на външен вид ги отказва. Не го насилвам , явно отнякъде си набавя енергия,но се притеснявам дали се храни пълноценно така.

# 61
Добра вечер мацки,
Джули май лъвовете влизаме във черна дупка преди рожденните дни и затова прехвърчат искри. Моя мъж напоследък като му се ядосам за нещо все ми отговаря, с: - Ти си луда!
Страноо защото преди за същите неща не бях луда а ме гледаше в очите. Днес даже каза че май имам нужда от специализиран преглед. Май даже си вярва! Не знам обаче защо така лесно ми е поверил детето, къщата и други куп неща. Ама явно съм луда когато имам изисквания, а съм си добре като се върши работа. Та и аз нещо съм на гребена на вълната. Но това не е съществено поне засега. Важни са постиженията на мъниците!!!

Саши днес си каза името, даже каза АЗ САСсшИ. Още не е съвсем изчистено, но като го питахме как се казваш детето доволно го повтаряше няколко пъти! Другото е, че започва все повече да проумява какво му се обяснява и аз вече се чувствам доста добре. Говорим си и като обяснявам, човечето реагира адекватно. Това много ми харесва. Иначе бели, колкото искате, къщата няма оправяне, все нещо е на земята. Поне за някой шкафове вече резбра и не вади от тях.

Вчера реших да се разходим по магазините с една приятелка, плана беше да нахраня детето и да слезем за да може то да спи в количката а ние да хайманосваме. Дъжда ни заля, нищо не видяхме, само си хапнахме пилинце и картофки и това беше. Следобеда Саши си сефтоса гумените ботуши, поджопа в локвите, събра малко охлюви и шашна съседите, ще отнеса доста клюки. Защото бяхме сами на улицата и аз насърчавах детето да влиза в най-дълбоките локви. Но той беше доволен и спокоен, прибрахме се и заспа като къпан.
Днес същото, пощръклахме до обяд, след обяд половинчо го изведе на разходка. После си откри много интересна игра, обърнахме дръжката на Wolker-a и наредихме отпред насядали няколко плюшени играчки. Тигърче, мишка, лъвче и други подобни, детето много се кефеше да ги разкарва из цялата къща.

За заведенията, аз напоследък съвсем съм се предала, още се кърмим той заспива само с мен, не признава никой друг, като се събуди. И аз се отказах да излизам за да не го мисля. Да видим колко ще устискам.
Още нещо ние от 4 дни сме без биба, но горко им на гърдите ми, те я заместиха напълно. Сеща се да суче кога ли не и аз започнах да се изнервям. Но детето не се сеща да търси биба и това е доста добре, а всичките биберони някак изчезнаха, и аз не разбрах как !
За следобедните закуски давам кремчета, грис, филийка намазана с пастет и доматче, плод или кисело мляко с бисквити. Напоследък не иска кремовете, повече хапва сандвичи. Онзи ден даже си посочи сам от чинията какво да ме дам, реи че иска сирене и домат иси похапна добре. Отказва супи и манджи, предполагам и от топлото и задушно време.  

Хайде да си лягам, че се улях от писане! Лека Ви нощ и сладки сънища!

# 62
Духче, Саши също плюе доста неща, той например не пие никакви сокове. Похапва плодове, но ако по нещо не му пасват всичко е навън. Аз не съм го мерила, ще видим тази седмица. Но не си и мисля колко кг е. Имам ли възможност и ако забележа, че нещо привлича интереса му веднага се възползвам и давам!

# 63
  • Бургас
Добро Ви утро!

На нас също ни се случи случката с изгубването на биберона. 1 час търсихме с баща и бибата, Ксюша и тя вървеше след нас и нареждаше разни работи, накрая се отказахме. Тя, милата, разбра всичко и си легна кротко с мечока си и заспа. Малко по-неспокойна беше през нощта, сякаш, но не се разплака нито веднъж. И на сутринта, моля Ви се, си я намери. Е, аз не съм искала и без това, все още да я отучвам, тя само за през нощта си я ползва, та не смятам, че е вредно за нея.

Иначе, друго интересно няма. Пристигна поръчката с подаръците за бебшока на приятелката ми, та може да посетим Търновския район в скоро време Wink. Мари, препоръчай някое хубаво хотелче Sunglasses

# 64
Привет
Вчрно много пусто тука. Отпускарииииии  Sunglasses

Аз се забатачих с двете дечица. Калина иска да си гукаме и да се държим за ръцете. Започна все повече да будува и да иска внимание. А Яни...ами Яни се научи да се разкарва из целия апартамент с една табуретка. Избутва си я докъдето иска, качва се и започва да разтребва. Пуска чешмата, мие чаши и чинии, забърсва плота с МНОООГО многра гъба. ... Или просто с едно канче изсипва вода на теракота, слиза долу и си играе на аквапарк.  Crazy Mr. Green Вече няма недостъпно място за нея, освен високите рафтове на гардероба и кухнята.

За излизането-излиза ми се! Много! Но обикновено си имам и ремарке. Ноооо с кеф вечер бих пила по една бира по женски. Айде кат свърши отпускарския сезон да се съберем на спявка  bowuu В този дух мога да се похваля, че получих официална забрана от свекър ми да излизам.  Shocked Twisted Evil Още не мога да го повярвам, че ми се случва. Мъж ми няма проблем с това, ама дъртия....  #Crazy Еееегати и турчина! Е, изпратих го по бързата процедура да си ходи и демонстративно тръшнах вратата зад гърба му.  Crossing Arms Прояви се кръвчицата ми на луда врачанка и инатлива шопкиня.  Mr. Green

Айде до скоро.
Дама, къде е туй то АКВАЛЕНД??  Thinking КАто ми мине карантината да се фързулнем с половинката до там.

ПС. СЕга се върнах и прочетох, че почти си има уговорена среща за спиване. И мен ме пишете! Само не разбрах- Гади тази седмица ще е на Долна баня, а коя седмица е свободна?  newsm78 Аз тази седмица мога вечер. Другата седмица половинката вечер е на бач и няма кой да ми гледа децата. Хаха, а може и на свекър ми да се обадя..  Joy

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 09:15 от tedsan

# 65
Абе Тедсан, къв е този свекър, много му се разпростират нещо правомощията Joy
Ане, аз успях с малко инат да отхвърля това с кърменето, не че не му давам нощем си цока най-много 2-3 пъти, но може спокойно и без, като е у майка ми става, разхожда се един път, вижда, че ме няма и пак заспива, има си един мечок там у тях огромен и много мек и ме замества напълно. Аз много се бях изнервила с това кърмене, денем като седнех някъде и идва,почва да ме дърпа, след обед трябва постоянно да съм му на разположение, иначе спеше по1 час и после рев, а гърдите ми вече не бяха толкова пълни и като поне да ме дърпа, ужас....
Така почнах като се събуди, взимам го не му говоря, само го гушка, той реве-реве и най-накрая съня надделява. на мен ми беше зор заради яслата, нощното още няма да го мъча, защото не ми се става нощем да люшкам и гушкам, въпреки че и седнал в кревата става, но все пак....Според мен може да пробваш, ако се дразниш от това постоянно кърмене по-добре така, пък и са големи вече, не им е нужно това, то не е нужда,а чиста липса на занимания. Hug
За закуската - ако има от кремчето на обяд, кроасан, бисквити с мляко, макарони, каквото измисля, филийки също става.

# 66
На моя син му растат 4 кучешки едновременно та купонът е пълен у дома.  Party С това общия брой на зъбите става 16 - като последните 8 са дело на този и миналия месец.  Shocked Аз също кърмя все още и мисля, че това отчасти го успокоява нощно време, че тогава е най-зле положението.

Мерките са - 11кг и 85см, по тукашните таблици е много дълъг и слаб.  Laughing Много ми е добричък милия, онзи ден едно бебе, по-малко от него, отиде до него и му издърпа лопатката от ръката, а той милия и кофичката си подаде.  Joy

Ане - ние правим набези за по 3ч нощно време. Излизаме точно като се накърми и знам, че имам горе-долу толкова време, преди да се събуди. Е, случва се някой път да нададе вой и преди това, звънкат ни да се върнем по спешност и така.

Ханна, мерси за френската песничка, много ми хареса, пък и мога да си преговарям езика така.  Grinning

# 67
Здравейте Hug
Тази сутрин бихме Пентаксима и Боби плака повече от вида на сестрата, отколкото от ваксината. Сега се моля всичко да е наред Praynig
Приятен ден с много разходки Hug

# 68
Здравейте Hug
За да не ни забравите ,решихме да се включим Crazy.
БЯхме на психолог и тя каза ,че Мария е здрава и отговаря напълно на коригираната си възраст Praynig. Успокоих се малко. Сега остава да започне да говори на български.Че китайския го владеем много. По цял ден не млъква,но за сега само тя си разбира Crazy.
И като заговорихте за рекорди-кой ще мине нашия-9200 и 81 см #Crazy. Дълга и слаба-като майка си hahaha.

# 69
На година и половина Никол е с мерките 10 кг. и 80 см., незнам как е по кривите на растежа, но на мен ми изглежда съразмерна. Е, вярно че с тези мерки не може да се угоди на баба й, която искаше тя да бъде 110 см. на година и три месеца  Shocked, но какво да се прави. Нисичко върви детето, като майка си  Mr. Green няма да е почти 2 метра като баща си  Wink
Иначе за срещата и аз се ослушвам да видя дали ще успея да се включа. Ако е тази седмица, и то вечер съм на линия, но ако е уикенда ще се изям от яд, защото няма да сме в София. Ако е другата съм на линия по всяко време  Peace.
За яденето - вече не иска да яде нищо, което й даваме от нейната купичка, а иска да яде от нашето ядене, но да е забодено на вилица. Може да се излъже да хапне нещо от бурканче, но трябва тя да си държи сама лъжицата и с моя помощ да си уцелва устата.

# 70
  • В сънния Люлин, прибулен...
Здравейте, момичета!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Днес съм безпричинно щастлива. Най-светлия, ведър и оптимистичен понеделник от две години насам! И не ми се яде. Нищо! НИ-ЩИЧ-КО! Метод Гейбриъл при мен действа перфектно, е, кг са с много малка промяна, но аз не бързам.
Сега съм се зарибила по музика за медитация и релаксация. Като се натръшкаме всички по креватите, татито ако няма претенции към мен, бутам си в ушите едни слушалки и 20 минути си правя пълно отпускане преди да заспя. На сутринта съм като нова, ама то оптимизъм, ама то позитивност... Не мога да се позная.
Е, и времето като е хубаво, какво повече?

Отчет - на 18 м. Митко е 81 см и 10,700 кг. Пораснал е с 3 см и е наддал 300 грама. Развива се по учебник. Бихме пентаксим, здрави, прави и корави сме, както обичайно.

Мидичке, браво на Мимето! Браво и на теб!   bouquet  bouquet  bouquet Сега отдъхни си!  Hug

Nikitali, вчера от този магазин му взех една интересна и според мен полезна играчка за 9 лв. Това са дървени елементи в 4 цвята с различна форма - основно кубчета и паралелепипедчета, едно с вид на мост и цилиндърчета, 50 елемента. Нареждат се по разни начини и стават за трополене и търкаляне. Мисля, че биха развивали въображението и координацията
Не просто съразмерна, тя е изумително красива!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Баща й да тръпне от сега.

За спявка ме пишете, моя свекър нищо не ме... съветва... Теди, никакво съчувствие от мен. Ти си силна, ще го сбориш тоя с лява ръка  Hug

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 14:48 от veihaivei

# 71
  • София
Здравейте!
Ивана на 18 мес. е някъде около 10,5 кг и 85 см. Меря си я вкъщи, затова стойностите са ориентировъчни. Не сме я мерили и теглили при педи откакто навърши годинка. Много се стряска от сестрата и доктора и гледам максимално да ограничавам посещенията си и времетраенето им. Изглежда ми здрава и жизнена и това е най-важното. Пък щом има сили нон-стоп да търчи и да лудее, значи си е ОК детето.
За яденето се оказа че девойката ми не е злояда, а е МЕСОЯДНА. Така нападна на РД на баща си масата, че докато се усетим вече беше омела половин кюфте, половин кърначе и вече наденицата й дойде много пикантна и се спря. Досега всеки ден съм предлагала местна манджа, но винаги месото е било наситно нарязано и не се е усещало. Сега вече й го давам да си го хапва на големи късчета в ръчичка и между другото успявам да вкарам "гарнитурата".
Следобед като се събуди от сън давам първо някакъв плод и след час някъде кисело мляко. Обикновено го яде чисто, сама с голямата лъжица директно от кофичката. Понякога й давам в ръка да си ръбка бишкотка или козунак.

Теди, що така тъй запрял у вас твоя свекър, булка? newsm78
Мидичке, да ти е живо и здраво Мимето, а ти най-сетне да се успокоиш и да спреш да се притесняваш за нея!  Hug
Маце, а дано Боби да леко да мине ваксината!!! Praynig

# 72

Джули май лъвовете влизаме във черна дупка преди рожденните дни и затова прехвърчат искри. Моя мъж напоследък като му се ядосам за нещо все ми отговаря, с: - Ти си луда!
Страноо защото преди за същите неща не бях луда а ме гледаше в очите. Днес даже каза че май имам нужда от специализиран преглед. Май даже си вярва! Не знам обаче защо така лесно ми е поверил детето, къщата и други куп неща. Ама явно съм луда когато имам изисквания, а съм си добре като се върши работа. Та и аз нещо съм на гребена на вълната. Но това не е съществено поне засега. Важни са постиженията на мъниците!!!

А, то да беше само преди РД, щеше да е лесно, ама не е.
Иначе, все едно аз съм го писала.
И на мен ми е казвано (и то не веднъж), че съм луда и имам нужда от психиатър.  Whistling
Но, както казваш ти, луди сме само за каквото им изнася, а за другите неща сме си нормални.
Макар, че този път лавината тръгна от многоуважаемата му майка  Twisted Evil , ама то има ли значение от къде и защо, като изхабените нерви все са си мои?!  Crossing Arms
Иначе, децата са добре.
Малчо не сме го мерили, не сме и ходили на консултации.
Нещо съм го ударила през просото, ама тъкмо са ми се позакрепили здрави всички, хич не ми се ще да ги напъхам в Поликлиниката при болните дечица.
Оф, май стана дългичко, ама при вас си ми е добре като се пооплача.  Hug

П.С. Ще има ли среща, и ако да, кога и къде ще бъде?
  newsm78

# 73
Маце,дано няма странични реакции от ваксината.

Мидичка,радвам се,че при Мими всичко е наред.Дано си спокойна вече.

За следобедна закуска давам кремче,данонино,козунак,сандвич с кашкавал или сирене,мюсли с плодове на Сънвал

Теди, Акваленд е в Пловдив.Едно приятелско семейство живее до него и сме се наканили и ние някой път да отидем там,че само сме го виждали отвън,вътре не сме влизали.

# 74
  • Пловдив
Дама, прибираме се в Пловдив в неделя. Ако ще сте там - обади се  Hug Стелли, вие също  Hug
Midi4ka* , край вече на всичките ти притеснения  Hug Радвай се спокойно на красивото си момиченце  Heart Eyes
Маце, дано няма странични реакции ваксината  Praynig

Аз нямам с какво да се отчета ... Освен с едно много лошо падане върху една тръба  ooooh! .. Сега Михаела е с насинена скула и цепната ноздра на нослето  Cry

Общи условия

Активация на акаунт