104 четирилистни детелини в САЩ ( късметлийска тема)

• 18 066
  • 308
  •   1
Отговори
# 255
Леле Вики не режи тази хубава коса.

Цитат
Ина4е не е свързано с нашата ситуация, тя се премести в Кентъки.

Бенс браво на нея.

# 256
Ванхорн ...мерси мила  но с тази дълга коса съм от години и взе да ми омръзва много  а пък и сега в плувния сезон ми е трудно да се занимавам всеки ден със сушене балсами,искам нещо по-лесно и бързо.Ако не ми хареса пак ще пускам но нали знаеш поне да пробвам та да знам.

Да бенс...супер дюпер готина новина (two thumbs up )   Wink

# 257
Орбиц ни загубиха билетите за България и така, ваканцията отиде на м.а.й.н.а.т.а си. Не ползвайте Орбиц!

# 258

Ама, Агент, то никой не ходи в Европа заради плажовете.  Ходи се заради музеите, катедралите,  Colette в Пари и  Harrods в Лондон Simple Smile   (казано от човек, който избягва всички плажове, където и да са)

Wink Да бе, Пикси, но като си си повел мъж за компания се налага да сложиш нещо между Ватикан музей и Уфици, защото 15 дни на музеи не издържа, а при споменаване на евро шопинг позеленява  Grinning Grinning  По кръчми не мога да вися безкрай пък аз! (дори и суши да са)

Като кача още малко снимки ще ви пусна линковете, лично аз съм очарована от ваканцията, защото най-малко ми разби някои изопачени представи... за Швейцария най-вече, но и за Австрия, за Италия, етц.

# 259
ВИки, и аз си мислех, че като си отрежа къса косата няма да се занимавам с нея и ще ми е 'по-лесно", обаче съвсем не е така. Късата коса иска 2 пъти повече поддръжка от дългата ( освен ако разбира се не се подстрижеш толкова късо, че да няма какво да се поддържа Laughing). Аз лично не те съветвам, ако това са ти съображенията. Ако е просто за разнообразие- давай Simple Smile

# 260
  • Варненско мишле
Здравейте!
Пиша по повод следния проблем :
Бременна съм в 7 месец.
Откриха ми Австралийски антиген.
Налага се на бебето да се сложи специфичен имуноглобулин веднага след раждане.
Но...живея в България , а тук няма внос на това лекарство smile3518
Долоколкото разбрах  то се произвежда и в Испания.
МНОГО МОЛЯ ,
ако някой  знае как може да се закупи и достави до тук , ще му бъда много благодарна!
А може би във форума има и мед.лица, които могат да дадат инфо по проблема( необходима ли е рецепта, каква е цената , как се процедира там и т.н.)
БЛАГОДАРЯ !

# 261
galatea72, вече ти писах в темата в общия форум, която си пуснала. Няма как легално да получиш имуноглобулин от тук. Когато се предпише като терапия на пациент тук, пациентът няма достъп до медикамента. Лекарят също. Пациентът влиза в болница и там се изписва точно дозата за конкретния пациент и му се влива.
Питах те в другата тема дали става дума за имуноглобулин G (предполагам, че е този) или за някой друг. Ако е за него - търси Имуновенин (произвежда се от Бул Био - НЦЗПБ ЕООД (Bulgaria)) или Киовиг (Kiovig, производител Baxter S.p.A. (Italy)). Тези двете форми са най-разпространени в България.
Други лекарства с активна съставка Immunoglobulins, normal human, for intravascular adm. са тези (пиша ти ги с производителите, може да опиташ да се свържеш директно с тях):
    * Гамагард С/Д - Baxter N.V./S.A. (Belgium)
    * Гамараас - Shanghai RAAS Blood Products Co. Ltd. (China)
    * Ендобулин С/Д - Baxter AG (Austria)
    * Изивен В.И. - Istituto Sierovaccinogeno Italiano SpA (Italy)
    * Интраглобин Ф - Biotest Pharma GmbH (Germany)
    * Пентаглобин - Biotest Pharma GmbH (Germany)
    * Флебогама - Instituto Grifols S.A. (Spain)

Последна редакция: пт, 24 юли 2009, 18:29 от Кюбит

# 262
  • Boston, MA
Ванхорн, супер ти е снимката, изобщо не ти е голям корема, аз имам beach ball (според Дани)...

Кюбит е дала компетентен отговор, браво.

Вики, аз точно така съм подстригана в момента, но за подстрижките ми на късо + леки хайлайтс (не обичам дебели кичури) събирам средства и ходя във Видал Сасун за ужас на мъжО. В Бостън имаме хубави салони де, не се оплаквам, но и цените им са много хубави (тя Бенсън знае). В София имам двама верни фризьори, но и те вече са с доста хубави цени. Обаче са страшни и двамата, преди 100 години бяха в салона на Дуков в Шератън, но оттогава са се развили със собствени кариери, много са добри.

Пикси, ох, Колет, ние сме съвсем една партия.  Grinning

Аз супер оптимистично се надявам да можем да направим един плаж във Флорида към края на септември, с едномесечен Морко и търчащ Дани. Ще видят те на Саут Бийч...  Laughing А ходенето по Европа ми е предимно ресторанти, срещи с приятели и генерално висене и блеене, дори музеи не толкова... Аз съм един анти-турист, обичам само да се потопя в обстановката.

# 263
За мен Мексико не са само плажовете, имам много приятни спомени от пирамидите и други индиански останки.

# 264
  • Варненско мишле
Кюбит, благодаря ти !
Аз самата не мога да дам компетентен отговор на въпроса ти (дали става дума за имуноглобулин G,)
А лекарите тук са толкова незапознати , че вече предпочитам сама да ровя и чета , отколкото да ги питам
Значи , при мен е Австралийски антиген  и трябва да търся - хепатит Б имуноглобулин- за бебето .
Навсякъде ми отговарят , че в БГ  го няма поне от 10 год. - не се внася , не знам някога произвеждало ли се е .
Наименованията ще са ми много полезни , че писах и "по държави ", а не знам точното наименование .
Сърдечно ти благодаря!

# 265
galatea72, ето ти още малко инфо.

All infants should get the hepatitis B virus vaccine. If you are pregnant and have the virus, your baby will receive HBIG (hepatitis B immune globulin, a substance given to provide temporary protection against infection with hepatitis B virus) soon after birth. ...
If you're an HBV carrier and have not received the antibodies, your chances of transmitting the virus to your baby at birth are about 10 to 20 percent unless she receives treatment within 12 hours of birth.

Търговски наименования на медикаментите, одобрени в САЩ:
HepaGam B - Injection > 312 units/mL -- http://www.hepagamb.com/
HyperHEP B S/D - Injection 220 units/mL -- http://www.talecris.com/us/talecris-us-hyperhep-b.htm -- търси контакт с Bayer Schering Pharma AG - Германия; Talecris Biotherapeutics Inc. - USA (последните се съмнявам да кооперират, но опитай)
Nabi-HB - Injection > 312 units/mL -- http://www.nabi.com/products/product.php?id=2 -- контакт на производителя: http://www.biotestpharma.com/company/contact.html
BayHep B™ -- Bayer и Talecris

Dosage and Administration - Newborns of HBsAg-Positive Mothers
IM 0.5 mL. Administer first HBIG dose as soon as possible, preferably less than 12 h after birth. Also give hepatitis B vaccine. Test patient for HBsAg and antibody to hepatitis B surface antigen (anti-HBs) at 12 to 15 months of age.

Със сигурност има и други търговски наименования в Европа, но за съжаление аз не ги знам. Опитай да потърсиш "HBIG (hepatitis B immune globulin)" в Гугъл. Ще ти излезе със сигурност доста инфо и за чернодробно трансплантирани пациенти, което е полезно и за теб, защото имуноглобулина е един и същ. Търси европейски производители, опитай и тия от предния постинг.

Стискам ти палци!

# 266
  • САЩ
Орбиц ни загубиха билетите за България и така, ваканцията отиде на м.а.й.н.а.т.а си. Не ползвайте Орбиц!

Как така ги загубиха?  newsm78 Моля ако е удобно сподели по подробно, че аз редовно ползвам Орбитз и винаги съм била доволна до сега.

# 267
galatea72 желая ти успех и стискам палци всичко да е наред.

Кюбит нямам думи за това, което правиш, за да помогнеш...  Hug. Как беше- Душа Камбана  Wink

Бубка   ти изпусна вчерашната...май само Вики ме съзря. Беше  Shocked снимката де... не аз  Laughing

# 268
Тандур...що повече поддръжка?!измивам на бързо и се суши от въздуха ...така си мисля...то и сега така процедирам но понеже е много дълга  миенето е процедура и балсама още по-голяма процедура и после ресането  и съхненето  е малко по бавно ....значи мисля си че ще се скъси времето на всичко това със по-къса коса...бъркам ли.
бубс...и аз така май ще направя,само дето тук около мене ги няма тази верига и трябва да се мъкна нейде си  но  явно ще си заслужава.

Ванхорн...стига  пък ти не беше толкова страшна снимката,много си беше добре....и ти и снимката  Laughing

# 269
Вики подкрепям Тандури  Peace , прическата е хубава, но ще иска много поддръжка, за да стои както на снимката. Съмнявам се, че ще стои така ако я оставиш да съхне сама, по-скоро ще сляга надолу. Нека Бенс се изкаже  Peace

Общи условия

Активация на акаунт