ЮЛИ 2009. Тема 65

• 12 269
  • 292
  •   1
Отговори
# 90
  • Силистра
Моето мнение е същото като на marulka_s, поне моя опит това сочи.

# 91
  • Кърджали
Привет!
Не помня от колко време не бях спала така. Само сутринта се събудих за около час и докато се усетя пак съм заспала. И се събудих окончателно къмдванайсет и половина. ИМам чувството, че ако легна пак ще заспа, ама това моето ще е прекалено вече. Явно накрая ще си наваксам за месеците безсъние, дето ги имах. Или довечера ще будувам отново.
Мама Диди, надявам се скоро да се отървеш от този проблем.
Юлско бебе, я използвай малкото останало време да се глезиш. Да види мъжа ти какво е да си има бременна жена в къщата  Laughing То и моя претендира от време на време че съм му била прехвърлила много задължения, ама кой го пита. Да знаеш как обичам само почивните дни, тогава най - вече се правя на принцеса.
Хайде, време е да се появи ново бебче. АЗ така свикнах на такива новини

# 92
  • София
Марулка и аз си мислех, че това е проблема, но понеже масово го правят и не бях сигурна дали съм права. Все пак като цедиш и бебка си яде и после пак цедиш - освобождаваш кърмата , но явно става объркване...а защо трябва да се цеди толкова не ми е ясно
 newsm78

# 93
За мен проблемът идва от непрекъснатото цедене до край на гърдите, това не е необходимо с това си докарва хиперлактация и съответно бебка не смогва на темповете на произвеждане на кърма и се получава затлачване.

Дейзи го е казала, нека бебето да цеди колкото може, ако чувстваш след това напрежение може да се поизцеди, но само в карен случай. В началото е нормално да има момент на хиперлактация, докато се регулират нещата спрямо нуждите на бебето и организма ви. В един миг до мозъка ще стигне точната информация за нужното количество кърма и нещата ще си дойдат на място. Аз също протичам, мириша на мандра, но ще мине, важното е бебка да се храни добре, да наддава и да расте.

точно така е  Peace
В началото първите дни при идването на млякото винаги има хиперлактация и препълване на гърдите. Ако се процедира по описания от Марулка начин обаче до седмица - две нещата се нормализират. Гърдите вече се "настройват" и между кърменията рядко има препълване, втвърдяване и т.н. Просто се регулира лактацията спрямо нужното на бебето.
Така че правилото е храните и само ако гърдите са все още пълни, твърди и болезнени цедите, но малко докато олекнат и се поотпуснат. Следващия път пак така и .... нещата се нагласят от само себе си. Прекаленото цедене, води до хиперлактация.

И аз се надявам Айла да се включи, защото е супер информирана и не само на теория, ами и на практика дава страши съвети, както и другите момичета консултанти по кърменето. И аз надничам в Кърмаческия форум и с изненада установявам колко неща не са ми били ясни при предишните ми кърмения и колко грешки съм допускала явно.

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 13:27 от Lennyh

# 94
Марулка,и аз това си го мислих но където и да чета,който и да ми каже все трябва да цедя до край.И аз не мисля да го правя вече но от друга страна пък като суче малката и после пак все едно не е сукала.Устата й така се пълни,че се дави,кърмата се стича по мен и пак има за цедене доста.То аз вече напълних комплекта с контейнерчета и свободното чекмедже във фризера се запълни.Сега незнам да купувам ли други и дали тази кърма после ще я ползваме изобщо. Да ви кажа,че като се върнах от болницата веднага сложих шише с гореща вода и доста наболяваше но явно има ефект наистина защото Катето с последното си сукане малко разнесе буцата. Laughing newsm44

Тоничка май наистина изчезна- дано се завърне с добра новина  Hug
Стеф,благодаря ти за успокоението,че не искам да спирам кърмата а антбиотика щом не пречи няма да се наложи.
Сега отивам да полегна,че цяла нощ не съм спала

# 95
Не съм изчезнала.Засичам контракциите и вече ми е доста нервно и кисело или да стават на често и на равни интервали, или...и аз не знам вече! Нещо ми се губят другите мами за 10.07. Дали не раждат вече  Praynig Нещо днес е голямо затишие...

# 96
Според мен е затишие пред буря. Laughing аз имам контролен преглед за 20 но май няма да устискам до тогава.А за тези помпи за кърмене да бързам ли да си купя или да изчакам да видя бебето дали няма да изразходва всичката ми кърма.Също се двоумя и за стерилизатора и за овлажнителя за въздух след като климатика ни има,но пък с него става бая хладничко в стаята.А колко градуса трябва да е в стаята на бебо?

# 97
  • София
Здравейте,мамчета!Аз се връщам от запис-всичко е ОК.Сега чакам да дойде някой от фирмата доставчик на интернет,дано да го оправят(още ползвам този на съседите).Трябваше да дойдат в 12.30,а ги няма още #2gunfireАко не дойдат скоро се обаждам на друг оператор и приключвам с тези Crossing Arms
Тоничка,дано да стане по-бързо,за да не се изнервяш fingerscrossed
Мама Диди,браво за подобрението,дано Катето да се справи.А изцедената кърма после можеш да я слагаш в пюрета и каши.
Стеф,и за мен това ограничение на водата е кошмар.Миналият път се справих с мокрене на устните и по 1глътка .Всъщност най-гадно беше по време на самата операция-така ми пресъхна устата,че анестезиолога направи 40 курса до чешмата ,за да ми мокри марлята ,с която си навлажнявах устните #Crazy

# 98
Нещо ми се губят другите мами за 10.07.

Аз съм тук и май скоро няма и да се махна  Mr. Green Преди малко се прибрах от поредната система и утре пак ще ходя. А бебето си седи и хич не мисли да излиза. Поне е добре, това ме успокоява, може още да почакаме, пък дано тези дни се сети, че трябва да излиза.
toni4ka_86 айде поне ти да ни отсрамиш датата. Стискам палци скоро да тръгваш към болницата, че представям си колко ти е изнервено. Опитай се да мислиш за нещо друго не за контракциите, въпреки че знам колко е трудно.

# 99
  • варненка от София

Мама Диди,браво за подобрението,дано Катето да се справи.А изцедената кърма после можеш да я слагаш в пюрета и каши.

Взе ми го това от клавиатурата  Mr. Green Аз също имам изцедена кърма, но то е защото бебка трудно захапва зърното и понякога цедя и давам от шише, но постепенно се регулират нещата. Вече е почти изцяло от гърдата. Изцедената кърма не е излишна. Понякога може да излезнеш и някой да нахрани детенце с нея, а после при захранването е пръв приятел.

Съхранената кърма във фризер има годност до 6 месеца, така че може да се ползва живот и здраве с първите каши. Аз например Стефи я захраних именно с оризова безмлечна каша, която си я разреждах с кърма. Слагах и кърма в пюретата, в картофеното пюренце, не ми е била излишна. Само съветът ми е да си пишете датата на съхранение, за да имате ориентир кой пакет или контейнер от коя дата е. Друго не лошо нещо е да се съхранява по 50 мл, за да е по лесно просле при храненето и да няма изхвърляне.

И хайде моля ви днешните мами, стига стискахте кълки, ами ги давайте новите сладкишковци, не излагайте датата  Heart Eyes

# 100
Здравейте!
Ние се прибрахме вчера. Съжалявам, но не съм ви чела, само минавам да се обадя и се надявам постепенно да навляза в час.
 Към мамчета, които се нервират, че бебчета не се появяват или закъсняват- недейте, сериозно, спете, почивайте. Аз последната седмица така се изнервих, че си скапах нервите и се изтощих излишно и сега с бебето вкъщи окончателно не мога да гледам.
Уф, голям стрес. Стискайте палци да се оцаферя малко, че нещо съм изпаднала в безпричинен рев. То и д-то ми е една бродерия...
А сега по-оптимистично - малката се казва Моника. Раждането с епидурална е песен. Скоро ще гледам да се включа по-адекватно.

# 101
Инкс, съжалявам, че ти е дошло нанагорно...дано скоро се успокоиш и намериш сили Hug Добре дошла  bouquet
Боби - не бързай с помпата, може ако се наложи мъжът ти да купи една, ако не се наложи - супер. А за овлажнителя - ние си взехме първо машинка за измерване на влагата и се оказа, че сега лятото овлажнител е напълно излишен - нормалните стойности са межди 40 и 60 процента, ние сме все към 55%...зимата сигурно ще е по-добре, мисля че даже пак няма да има нужда от овлажнител, ама ще видим. А температурата в стаята - чета, че към 26 градуса лятото е най-добре, за спане - 22...не знам обаче в тези жеги как ще стане, защото пък и не  ехубаво да става прекалено голяма разлика между Т. вътре и вънка. Бе - както на вас ви е добре в стаята, така и на бебчо Laughing

Това за цеденето - в статията, дето четох, се казва че трябва гърдата с проблем да се изцежда докрай. Но това е вече когато се е получил запушен канал и е възникнал проблем, който е на път да прерастне в мастит, например Thinking И все пак - с каква цел се изцежда всичко, не се ли получава пак проблем - препълва се гърдата...или целта е само да се отпуши каналчето? newsm78

# 102
Amanita, гука си, няма промяна, чудя се колко време им е сваляческия период, само се ежи тука с още един гълъб и ги чакам да си свършат работата и да млъква. Днеска даже някакви нови пропяха, ама така силно, че чак станах да видя що за птица е и без това почти не спах тази нощ Close.
Уф, toni4ka_86, много досадно по сто пъти да тръпнеш и все да те връщат. За отпуската също кофти, аз сега се притеснявам дали и при нас няма да стане така, че много съкращения имат в работата, а вчера един от малкото останали колеги на приятеля ми се пребил и е в болнични. И незнам дали няма да откажат отпуска или някои "умник" няма да пожелае да останат на работа, защото сме съвестни много, но само към другите хора. Twisted Evil и за съжаление никой не ме глези, освен баща ми.
Така е, Сиско, накрая, ще си я взема в нас, а него ще изхвърля и без това жената има нужда да почине малко и да я поглезят Grinning.
TANI80, а защо пиеш хапчета за спиране на кърмата, по медицински причини ли?
svetly_, с едно изречение, направо ме върна назад, всичко ми мина като на лента, бях забравила тези емоции Hug. Но мен не ме натъжават, стана ми добре, като се сетих, а и се замисли, техният край е началото на нещо много по- голямо  bouquet.
Стеф, аз без вода бих полудяла, дано не ти липсва. Едно не мога да разбера, ако на мен ми се наложи да ми направят спешно секцио и съм се наляла с вода преди това и обилно съм си хапнала, ккаво става?
Инкс, добре дошла.

# 103
Драга, и аз това съм се чудила много пъти, но отговор нямам Crazy

Гале - мерси за лецитина  bouquet

# 104
Голямо затишие е днес! Очаквах да са се появили поне 1-2 бебчета, а то никой не пише.

Добре дошла, Инкс! Дано скоро влезете в ритъм и успееш да си починеш!  Hug

Диди, дано бързо се отпушат каналчетата и кърмата потече свободно!

Аз пак предавам поздрави от Емили. Започнали са кърменето и постепенно ще се отучват от шишето. Надява се утре или вдругиден да ги изпишат.  Grinning

Аз се сетих, че още не съм си приготвила багаж.  ooooh! Стеф, за бебето в болницата трябва ли да се носи нещо - памперси, кърпички, че не помня как беше?

Общи условия

Активация на акаунт