ЮЛИ 2009. Тема 65

• 12 269
  • 292
  •   1
Отговори
# 105
Ехо - за бебето нищо не носиш, само накрая комплектче за изписване.
За теб - само лични принадлежности, в смисъл - твои си вещи, четка и паста, чехли, връхна дрешка, козметика ако искаш...от там дават санитарни принадлежности. А, и гащички специални си вземи. Това е Simple Smile

# 106
Инкс, добре дошла мила! Дано скоро да влезеш в ритъм!  Hug
С доки вчера коментирахме секциото по спешност и той каза, че ако си папкала и си се наляла с течности масовата практика е клизма и поставяне на катетър.

# 107
Благодаря ви момичета за хубавите думи, имам какво да свалям още, но всяко нещо с времето си  Peace

Моето мнение е същото като на marulka_s, поне моя опит това сочи.

И аз съм на това мнение  Peace От опит казвам, че е по добре да не се цеди ако няма нужда. С Йоан си докарах хиперлактация, защото освен че кърмих, изцеждах всичко от гърдите(по 150-200 гр). Грешка, голяма грешка. Сега не цедя, ако усетя напрежение ще го направя, но само колкото облекча  Peace
Лецитина го има в аптеките, струва около 11 лв. Има схема на прием, ама не я знам точно. Друго за отпушване на каналите е прясно зеле, което се начуква, изрязва се около зърното и се налага на гърдата. Също така много помага едно мазило, което продават във ветеринарните аптеки.....  Peace

Светли ако ти кажа като ми казаха, че е време да влизам в операционната как ревнах. Едва тогава осъзнах какво ми предстои, но е много хубаво, "пораснаха" ми криле сякаш. Имам си две прекрасни момченца и живот и здраве искам още едно дете след време  Hug
Стеф много трудно ми беше това с водата. Идваше ми да изпия една кофа, бях толкова жадна, беше ми топло, абе кофти работа. Първите 5-6 часа след операцията, заради упойката не е желателно да се пие вода. Можеш да си поискаш една чашка с марля и само да си мокриш устните. Една акушерка ми каза, че ако пия вода по рано ще се раздуя и ще ми се засилят контракциите  Rolling Eyes

# 108
  • Canada
E-e-e- жалко днес няма бебета още... Sad
Надявах се че Тоничка ще ни е отсрамила... Peace
Радинке, радинке, много добре звучиш. Как е малчо? Я кажи и друго: как е с две деца на главата...

# 109
Е днес няма ли да се появят нови бебчета? newsm78 Аз пак да питам четох в един саит че раждане в 38 седмица е раждане точно на термина какво значи това?Как така като лекарите са ми определили 25.07.-31.07.,нямам още точна дата а другата седмица ми е 38-та.
Пожелавам на Диди да се оправи бързо.

# 110
Раждане в 38 седмица си е раждане в 38 седмица, а раждане на термин си е точно раждане на термин - не виждам връзка между двете неща, в смисъл че, не е лошо да се роди бебето и в 38 седмица, нито пък да се роди когато си му е терминът... Crazy Ако пък се роди преди 37 седмица, се води недоносено, макар че в много случаи бебето си е добре и на килограми, и с дробчетата, дори да е родено преди 37 седмица.

Благодаря ви за споделеното относно непиенето на вода Hug

# 111
http://myfelicitas.com/parent/za-ochakvashti-bebe/bremennostta-p … nnost-po-sedmitzi
става на въпрос за този сайт нещо май аз не разбирам  Thinking

# 112
Момичета, тъй като няма бебета днеска, да питам нещо, което съм се сетила от маса време. Сигурно ще се смеете, ама се бях сетила и все да ви питам. Не помня кой имаше включване от старите ленти. Нечие бивше гадже се беше присетил за някоя от вас, та детето й щеше да гледа и тн., та я беше метнал в дълбок размисъл, какво стана ако не е нахално, че питам? Blush

# 113
Мамо Диди,дано с горещото шише и с помощта на Катето се реши проблемът!Много неприятно иначе!
Радина,изглеждаш превъзходно!Все едно не излизаш от родилният дом!
Аманитка,дано успеете да се разберете за записването на името!В тая държава няма оправия!Не мога да ги разбера какъв им е проблема!Детето си е твое и трябва да можеш да си го кръстиш както ти искаш!Ей на ядосах се!
Драга и аз не си спомням кой го беше писал това!Ти как се чувстваш!
Стеф за яденето знам че не дават,ама пък вода защо?И на мен ми е чудно ако ти правят по спешност секцио,а ти си и яла и пила какво ще стане?
За цеденето и аз съм съгласна с Марулка.Определено откакто не се цедя нямам напрегнатост в гърдите,а за малчо си има достатъчно!Като ни теглиха онзи ден се оказа че за 9 дни е качил 350 гр.Което е много добре и означава че си хапва добре!Излезна му млечница обаче и сега трябва да се мажем с Дактарин!
Хайде бре бъдещи мами,стига стискахте кълки!
Децата заспаха и аз отивам да се възползвам,че определено имам нужда!Вече си влизам във всички дрехи от преди забременяването!

# 114
Dzimbi, добре съм си, никакви признаци, че ще подранява за съжаление.
Забравих да ви разкажа днеска за абсурдната лекция на 9 месеца, по- точно рекламната презентация на Чико- Мама дона. Излезе едно момче да ни говори, като борец, с яко вратле,обръсната глава, черни панталони и тениска, широки рамене, онази типична физиономия, изобщо не успях да чуя какво ни говореше, пулех се и ми беше супер смешно. Доста добре си познаваше продуктите и ми се виждаше толкова абсурдно, че ни отговаря компетентно на въпросите, а изглежда все едно ей сега са го уволнили като охрана на някоя дискотека. Joy.
Айде аз напускам, отивам да ми мерят тоновете, нещо хич не мърдаме тия дни, явно й отесня на девойката.

# 115
Някъде четох една статия за секциото че по последни изследвания не е задължително да се прави клизма преди операцията,но е препоръчително.

# 116
Драга - мен днес ме домързя да ходя на лекцията, имаше ли нещо полезно като инфо Simple Smile освен младежа
дзимби - как го направи това чудо с дрехите Simple Smile Моите съм ги прибрала дългбоко по шкафове и гардероби и тези намаления пък така ме изкушават, но се въздържам, че знам ли какво ще остане като родя.

днес май е затишие пред буря с бебенцата Simple Smile
а исках да предложа и в класацията, когато се родят бебоците да има и "Най-точно бебе" - т.е. бебе родено на термин.

# 117
Драга - cherry_girl разказваше как е срещнала нейно бившо гадже и изпаднала в размисли, ама не си спомням да е искал да й гледа детето Laughing Ох, как я коментираме, милата, между другото дано всичко е наред с нея, снощи и Зори я спомена - липсва ми в темата...

Боби - кое точно в линка те притеснява, не разбирам Thinking

Иначе аз съм ЗА клизмата, че надали е много приятно да ти се доходи до тоалетна и да не можеш да се мръднеш заради операцията Sick

# 118
Привет и от мен! Hug Честито на всички нови мами!
И ние в началото имахме проблем с кърменето , но нещата вече започнаха да се регулират. Бебка понякога е мързелива и я кърмя по 40-50 мин #Crazy. Незнам дали е нормално , но,може би само в началото - първите 15-20 минути суче по-активно , а останалото време по-скоро се успокоява сучейки. За цеденето - аз цедя докато усетя облекчение  и гърдите ми станат меки, но никога докрай.
Имах и малък проблем с раната от секциото - някаква инфекция се получила, раната ми е малко подута и втори ден съм на антибиотик- доки каза че няма опасност за кърменето, но ми е доста притеснено, защото на листовката пише че по принцип не е препоръчително да се пие от кърмачки.
Иначе малката ми през деня кротува и спи, но дойде ли нощ- #Crazy няма сън. Надявам се в скоро време да свикна малко да дремвам през деня , защото не знам как ще я карам така Laughing
Качих малко снимки на моето съкровище в албумчето.
Отивам да се храним , после цедене и всички точки по програмата Laughing
Успех на всички мами които са все още 2 в 1. Hug  

# 119
ми това че пише че раждане точно на термина е 38-та седмица

Общи условия

Активация на акаунт