ЮЛИ 2009. Тема 65

• 12 274
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
Още няма бебета днес ...
Тоничка , в коя болница ще раждаш ? Приеми всичко от положителната му страна -поне ще си у дома и можеш да правиш каквото си искаш, да заемаш каквито си искаш пози когато те заболи , да си говориш на бебето ,да вземаш душове ,скоро ще е Hug
Диди ,радвам се че си добре....ама ти пък верно защо си цедяла до край Thinking а дано с това да се свършат проблемите Simple Smile
Инкс ,ще се оправиш мила ,време му е майката ,знам как се чувстваш Heart Eyes

# 121
  • София
Tani80, аз пих достинекс за спиране на кърмата.  Ако гърдите са ти напрегнати и тежки, можеш да повториш курса /още 2 хапчета/.

# 122
Вили, в Тина Киркова ще раждам. Сутринта имаше 6-7 жени, които чакаха за секцио, още няколко пищяха и чакаха за естествено раждане...може и за това да са ме върнали. Тамън бяха поспряли контракциите и сега пак започнаха. Ей, докрая ще се мъчим с моето магаренце!
hellene, съкровището е много сладко, живо и здраво да ти е.
dzimbi, и аз искам да питам как става тоя номер с дрехите  Shocked . Поздравления щом можеш да си ги носиш. Трябва да споселиш рецептата. Аз това лято само се заглеждах по разни дрешки, но нищо не посмях да си купя.

# 123
Тоничка, цял ден те мисля днес, стискам ти палци скоро да тръгнеш към болницата Praynig
Боби - зависи според изчислението, с което са ти определили термина. Ако ти броят седмиците от 14 ден на цикъла, тоест от денп на овулацията, 38 седмица е точната седмица за раждане. По-често срещан метод обаче е да се брои от първия ден на последната менструация - и о ттам 40 седмици е цялата бременност, като 41 и 42 ги водят седмици на преносване на плода. Така че 38 е равна на 40 седмица, просто зависи как са ти го определили Simple Smile

# 124
  • София
Стеф много трудно ми беше това с водата. Идваше ми да изпия една кофа, бях толкова жадна, беше ми топло, абе кофти работа. Първите 5-6 часа след операцията, заради упойката не е желателно да се пие вода. Можеш да си поискаш една чашка с марля и само да си мокриш устните. Една акушерка ми каза, че ако пия вода по рано ще се раздуя и ще ми се засилят контракциите  Rolling Eyes

Много странно  newsm78 ,предполагам за след секцио говориш.На мен пък 100 пъти ми повтаряха да пия, колкото мога повече след операцията, да изкарам упойката .На 10 час бях изпила 1 стек с малко водички,и ми донесоха още един(Филип се вмъкна,не знам как в реанимацията за 10 мин.)донесе ми и кафе по препоръка на анестезиолога.На другия ден бях довършила и втория стек.
Убедих ,че всеки АГ си кара различно.В моята стая една жена беше без клизма,нейния лекар никога не правел.Аз пиех антибиотик за раната ,а други след секцио не взимаха нищо.Биеха ми Клексан ,нещо за предпазване от образуване на кръвни съсиреци във вените,а други ,при други лекари,не.Свалиха ми конците на 5 ден,а чувам за свалени и на 10 ден.А ,сещам се и за раздвижването,някой като мен,ги вдигат на 6 час,а други лежат неподвижно по 24 часа в реанимация.
Това за водата и храната преди операция,не е ли да те хване по-хубаво упойката?Аз не разбирам,но винаги съм си мислела,че е за това.Имах фобия,че няма да ме хване упойката и ще ме режат на живо  Embarassed.И мислех да спра по-рано с водата и храната ,от когато ми бяха казали,но София тръгна да излиза една нощ по-рано и тогава си бях хапнала порядъчно.
Аз като че ли се стабилизирах с кърменето.Вече не се притеснявам дали и стига,щом абсолютно всеки памперс е пълен с ако и пико и си спи спокойно,значи и е достатъчно.Само през нощта е ад.Има страшни колики и се дере,чак на мен ми се реве с нея.Какво ли не пробвахме,само тигър на дърво и сученето я успокояват.Но така зърната ми стаха на баница.Вчера купих капки Биогая,че Лефакса май не и действа.Сега ще търся и Инфакол от Продавалника.Заспала съм към 7 сутринта и тримата спахме до 1 ч на обед.Само баща и сменя памперса,аз я кърмя и пак спим.От другата седмица как ще се оправям сама.Ей,тук да спомена крема на Лаксинох,страшен е.Имах на Авент,но нищо не ми минаваше от него.Взех на Лаксинох и за 1 ден разликата беше огромна.За 3 дена ми минаха всякакви рани,но още се мажа.
Не се обръщам към никой специално,че нямам много време ,но да знаете,че ви чета редовно и ви мисля всичките.Чудя се какво ли правят бременните и родилките,които не пишат в такива форуми newsm78.

# 125
dzimbi браво на теб,ако бебо не излезе до 14(на термина си) и дрехите за бременна няма да ми стават вече.То вече едва ходя,какво остава да правя нещо друго освен да ям   chef

# 126
  • София
Стеф много трудно ми беше това с водата. Идваше ми да изпия една кофа, бях толкова жадна, беше ми топло, абе кофти работа. Първите 5-6 часа след операцията, заради упойката не е желателно да се пие вода. Можеш да си поискаш една чашка с марля и само да си мокриш устните. Една акушерка ми каза, че ако пия вода по рано ще се раздуя и ще ми се засилят контракциите  Rolling Eyes
На мен пък ми казаха точно обратното-за да не те боли глава от упойката се пие много вода.Миналият път пих,ще видим този път какво ще кажат.
За клизмата и катетера-прави се защото кгато поставят упойката всички мускули се отпускат и не можеш да ги контролираш и става беля на операционната маса  Mr. GreenА храната и водата ги спират заради риск от повръщане от упойката.Ако е по спешност и се наложи да повръщаш-дават ти легенче Sick
Бобито,това за 38г.с. не звучи много смислено,но най-вероятно имат предвид това,че термина се определя от 1вия ден на последния МЦ и де факто 2 седмици не си била бременна newsm78

# 127
Mime-to права си че за всяка болница явно е различно. Аз влязох по спешност, не са ми правили клизма, катетър не са ми слагали също. За водата писах вече, но да добавя, че след като минаха тези 5-6 часа от упойката и мен ме караха да пия колкото се може повече. Раздвижих се на 6 час, не са ми давали никакви АБ. Сега единственото което правя е да промивам раната със спирт. Конците ще ми ги махат утре, т.е на 8 ден.
Като теб и аз имах фобия, че няма да ме хване упойката и даже попитах анестезиолога, дали всичко е наред. Всички почнаха да се смеят и ми казаха, че след 1-2 мин. даже ще изплаче бебето.
toni4ka кураж, малко остава да си гушнеш бебенцето  Hug

# 128
Миме - пробваш ли с Карп? Тъкмо го чета и обяснява, че тези плачове през първите три месеца не са колики Simple Smile
http://xedra.wordpress.com/livingwithbaby/5stepsforcolic/

# 129
Здрасти и от мен  Hug. Ей днес наистина ли никои няма да се разпише с бебенце  Laughing.
Виждам, че стана дума за тези клизми......и май в миналата тема прочетох, че някои са си слагали слабителни свещички Бизакодил заради предстоящо секцио.......но като хвърлих един поглед на листовката пише, че не се препоръчва при бременни. Ето затова искам да ви покажа едни други EVA/qu, които ги водят безвредни /ако на някои му се наложи да вземе такава свещичка/
http://www.mldtrading-bg.com/index.php?objid=110

# 130
Tonichka 86, благодаря!
Аз също раждах в Тина Киркова , същия ден беше лудница, имаше 18 секцио и отделно другите раждания. Мен след секциото ме настаниха в реанимация, която се намираше точно срещу родилна зала и вратите между двете помещения бяха непрекъснато отворени и се нагледах и наслушах достатъчно #Crazy.Явно там има недостиг на места, защото мен и другото момиче в стаята ни изписаха един ден по-рано от предвиденото поради тази причина.
Иначе при мен подготовката за секциото мина доста бързо и припряно, дори не ме изчакаха да ми подейства клизмата Laughing, катетъра ми го сложиха след упойката и нищо не усетих - бях помолила предварително за това. Раздвижиха ме чак след 24 часа, макар че искаха да го направят и по-рано, но нещо не се получи Laughing. След раздвижването всичко се нормализира и бях в състояние да се грижа за малката ми душица Simple Smile 

# 131
Здравейте  Hug най - сетне заспа това бебе, 2 часа не иска да заспива, голям маратон е  Mr. Green поне през нощта спим и я будя аз, дано да си е така и за напред, не искам да си представям какво става като почнат коликите  Crazy Пупата още не ни е паднала  Thinking
Аз имам подобен проблем като на Мама Диди, но пък при мен е странно, че и двете гърди са ми мн меки, но пък на едната имам твърд участък, не бучка, който е точно под мишницата някак си...не ме боли, нищо...и се чудя дали да се притеснявам.  Rolling Eyes
Вили, аз съм кандидата за Ю. парк, да  Flutter като почнем с разходките на по - дълго разстояние ще свиркам  Peace
Успех на момичетата все още 2 в 1   bouquet

# 132
Днеска нямаме ли бебе?  newsm78 newsm78 newsm78

# 133
Днес няма ли бебчета????   newsm78

# 134
Линет, беше интересна повече за обща култура, не си изпуснала нещо практично и полезно, свързано с бебето. Това, което всички ни вълнуваше беше как да разпознаем фалшивите био продукти от истинските. На мен лично не ми стана ясно, защото може да ги разпознаеш поеди какъв си код и номер на разрешителното и еди какви си картинки, което за нашата държва е гаранция Франция. Още утре мога да си направя етикет с разни номера, да си сложа необходимите знаци и да пиша, че сиренето ми е биопродукт.
Стеф и аз се замислих, че отдавна не е влизала, дано наистина всичко да е наред. Жалко, че не влиза, да каже какво е станало, от скука вече явно ме гони невъзпитано любопитство  Blush.
Аз сега се върнах от тонове и така се стреснах, не можа да ги намери, въртя, търси и нищо не се чува, по едно време се чу някакъв шум, но не беше сърцето и се разсмя акушерката, чувала ли съм я как рита, та се успокоих вече, завъртях се и ги намери, та се отпуснах Simple Smile. Пак са си добре тоновете, нито една контракция, не бърза да излиза.

Общи условия

Активация на акаунт