ЮЛИ 2009. Тема 65

• 12 287
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, ако имаше бебе, надали щеше да остане скрито, така че моля ви да не пълним темата с въпроси "няма ли бебе днес"  Laughing Laughing Laughing

Искам да питам неродилите (предполагам другите вече действат по въпроса) - купихте ли памперси предварително и ако да - какви, в смисъл, имате ли предпочитания или ще заложите на масовите Памперс?

# 136
  • София
Здравейте момичета!
Ей, какво става днес, нито едно бебче ли няма или аз нещо съм пропуснала, защото да си призная ви чета по диагонал, аз пак нямам време. Тази нощ съм спала на пресекулки общо три часа и днес едвам гледам, а и цял ден се носим на ръце, някакъв каприз я е обзел госпожицата.
Стеф неможах да ти намеря поста за водата, преди или след секциото питаш, затова ще ти кажа как беше при мен и преди и след. Преди секциото можеш да ядеш до 18 ч. предишния ден и да пиеш вода до 22 ч., ако след това ти се пие много няма да е проблем да пийнеш една малка чашка. Принципно и за храненето и пиенето на вода преди секциото не се препоръчва в смисъл непосредствено преди това (нали питате какво ще стане ако си се наял и напил преди секциото и те оперират по спешност), защото може да повръщаш от упойката, но моето лично впечатление е че упойките вече са много модерни и няма такива странични ефекти. Аз бях със спинална упойка много прецизно дозирана и съм нямала никакви странични ефекти, нито ме е боляла глава както много момичета се оплакваха. За спиналната упойка е важен ръста, а не килограмите, аз се бях притеснила че не съм се мерила, а в Шейново не открих нито един кантар, но ме успокоиха, че щом знам колко съм висока няма проблем, така че премерете си височината предварително. В операционната имаше някакъв импровизиран метър но сестрата беше толкова ниска (около 150), че въобще не успя да види моята височина от 177 см. След секциото не ми се пиеше изобщо вода-те ми наляха около 5-6 банки физиологичен разтвор и явно това е компенсирало жаждата, само че всички момичета в реанимация 3 бр. бяхме свирепо гладни вечерта и имахме късмет, че се падна дежурен един доктор който позволявал да се яде шоколад и аз веднага на мъжа ми по телефона:бягай да купиш най-големия шоколад и той дотърча с една от най-големите Милки, която си разделихме с момичетата, една от тях имаше и един малък шоколад и така се справихме с глада, чак след като изядах шоколада ми се допи малко вода и пийнах 3-4 глъдки, наистина ме бяха наляли добре и нямах жажда. Това е моята одисея. А, щях да забравя за клизмата-хубаво е да ти направят защото от упойката се отпускат всички мускули от кръста на долу и свинктера (ануса) като мускул и той и може да стане доста неприятна гледка. Клизмата не е болка за умиралка, да ви кажа, за да е ефективна е хубаво като те напълнят с вода да постискаш колкото може повече преди да се изходиш, за да се обере всичко от червото, но моя препоръка: стискай пред вратата на тоалетната или направо вътре защото може да неуспееш да устискаш да стигнеш до там.
Хайде успех.

# 137
Стеф, аз вчера купих Хъджис.Голям пакет от 80 бр. а 31.20.То при вас сигурно цените са други.Аз мислих да взема на Памперс, ама продавачката като каза,че от Памперс може бебчо да се обрине,щото може да е алергичен към алое и той не даде да купя такива.Ама после ще видим,може и други да са. Peace

# 138
Момичета, ако имаше бебе, надали щеше да остане скрито, така че моля ви да не пълним темата с въпроси "няма ли бебе днес"  Laughing Laughing Laughing

Искам да питам неродилите (предполагам другите вече действат по въпроса) - купихте ли памперси предварително и ако да - какви, в смисъл, имате ли предпочитания или ще заложите на масовите Памперс?

Стеф аз съм купила,заложила съм на Pampers Newborn2-5kg,най-малките ,по 43 бр в опаковка.Нашата госпожица го раздава финна според УЗ

# 139
Без алое са ,за новоредените ,тези които аз съм взела,не си спомням цената.Купихме ги от Метро,но разликата между ХИТ и Метро бе около 1лв в София

# 140
  • София
Аз днес бях на мерене на тоновете. Всичко е наред при нас. Бебето вече е максимално ниско в правилната поза за нормално раждане. Водите са намалели, но все още има такива. Дикш каза, че е готово и скоро ще се ражда. Като тръгнах да ставам и като ме преряза една супер остра болка направо ми се насълзиха очите. На всичкото отгоре сутринта в 9.00 ми се обадиха от градината, че Ками повърнала на фонтан и отидох да я взема. Та цял ден сме си самички - много е изтощително. Отидохме на едно заведение да хапнем супички и от там на консултация. Не прецених правилно времето и отидохме 40 минути по-рано. Часа ми беше за 13 и 40, а влезнахме чак в 14 и 40 направо се побърках, схвана ми се дупето от чакане. Сташна лудница беше, защото до вчера док беше в отпуск. И все пак важното е, че бебо е добре. Едвам се прибрахме - вече шофирането не ми е "най-добрата страна"  Flutter Сега Ками още спи и мисля да не я будя, пък довечера не знам до колко ще откараме в игри и забави.

Просто не ми се вярва да нямаме бебе днес. Ще се появи!

Тоничка, явно мила е въпрос на време. Не съжалявай, че са те върнали. Правилно са преценили, че има време до раждането, а и вкъщи обстановката е по-добра. Иначе може още повече да се изнервиш в болницата. Аз съм на принципа, че трябва винаги да се гледа от добрата страна на нещата.

Много внимателно ви следя какви са теориите за цеденето. Скоро време ще сами доста полезни. Надявам се мамите като Мама Диди бързо да излезнат от ситуацията, в която са и да продължат без проблеми в кърменето.

Линет и моя термин е 12-ти и направо нямам търпение. От друга страна да се роди в неделя ми звучи добре.

Стискам палчи на всички!!!

Дарка нещо май... изчезна. Знае ли човек?!?

Стеф, аз купих вече пелени на Памперс № 1 за от 2 до 5 кг. Много се чудих  newsm78 С Ками използвах в началото на Памперс, но попаднах на някакъв внос, или менте от две пишвания - всичко отвън, да не говорим за акото... Тогава ги смених с тези на Хъджис и бях страшно довола. Смениха им опаковките и развалиха пелените, минах на Молфикс и с тях приключих употребата на пелени. Ако не се лъжа и Хъджис и Молфикс са турски пелени, излизат по-скъпи от тези на Памперс, но аз виждах значителна разлика в качеството.

# 141
Stef, добър въпрос и доста добре ме подсети, не се бях замисляла Blush.
Аз излизам, мъжото е взел париииии, отивам да се видя с дружината newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

# 142
Много е странно наистина, че днес все още нямаме бебчета.. не сме свикнали така. Simple Smile
Аз чакам Юлиана да си дойде по-рано от морето и й правих мъфини и други изненади. Щяха да ходят на Делфинариума във Варна, но братовчедчето, с което са се разболяло, даже в Бърза помощ го водили, Юлиана имала малко температура, но свекърва ми й дала Нурфен и превантивно Осцилококцинум. Притеснено ми е и за Влади, да не е някакъв вирус, но така е с две деца, има къда да я пратя, но така се е затъжила за мен, а и аз, че сърце не ми дава да я изполирам.. Sad
Диди, и аз същото ти бях писала и се опасявах, че може да стане нещо такова.. но явно ще оправите с Катето!;)
Кърма и аз вече замразих доста, като този път докато кърмя Влади от едната, на другата подлагам шишенце, или бурканче и така събирам на всяко хранене поне 20 мл. Единствено се чудя, че това мляко не е така "мазно" като задното, но все пак е ценно и така не се хвърля с подплънките на всяко хранене. Ще се радвам Айла да коментира това! Hug Имам и колектори за зърна, в които също може да се събира, но така ми е по-удобно.
И така помпата все още не е започнала да се изплаща, но явно при второ кърмене е по-лесно и нещата бързо влизат в релси, а и Влади добре се справя и аз, разбира се. Но ще ми трябва със сигурност помпата като започна да отсъствам ще се цедя докато ме няма, ще започна и през нощта като поспива повече. Надявам се, че няма да откаже кърма от шише, че има и такива случаи.
Вече сте писали за секциото - и аз да потвърдя за храната, че не трябва да се приема именно заради гаденето, което се получава в един момент по време на операцията и може да предизивка повръщане! Иначе и на мен ми дадоха да пия вода след около 5-6 часа, и тогава пих много! Първото раздвижване също стана на 6-тия час..
Стеф, сигурна съм, че ще превъзмогнеш жаждата и ще се справиш! И страхотно подготвително четене си правиш по всички въпроси, не че съм се съмнявала! Heart Eyes
Радина, много сте хубави всички!
toni4ka_86, продължавамм да ти стискам палци!
миласара, 22-ри е много хубава дата, нали и ние сме, но юни. Wink Освен това според някои хороскопи е на границата, така че може да вземат по малко и от рак, и от лъв.
Драга, и аз питах преди няколко дни за чери гърл, надявам се, че са добре! а ти няма ли да тръгваш към сръбско?
Pollia, много гуш, дано скоро се нормализират нещата с кърменето!
Миме, Инфакол - в аптеки Ремедиум! Peace
инкс, добре дошла отново!
Успех на всички с коликите! И пожелавам повече сън! Ние, да не чуе дявола, засега нямаме. Praynig
Исках още неща да пиша, но ми изкочиха..

# 143
  • Canada
Сиси, по-напред в темата бях писала че Кари има температура без никакви други симптоми. Ами оказа се някакъв такъв летен вирус, който минава за 3-4- дни само с температура и нищо друго. Така че надявам се и при вас да е това, а не нещо стомашно-чревно.
Радина, аз пък за първи път чувам секцио без клизма и катетър!?!?!

# 144
Аз като че ли се стабилизирах с кърменето.Вече не се притеснявам дали и стига,щом абсолютно всеки памперс е пълен с ако и пико и си спи спокойно,значи и е достатъчно.Само през нощта е ад.Има страшни колики и се дере,чак на мен ми се реве с нея.Какво ли не пробвахме,само тигър на дърво и сученето я успокояват.Но така зърната ми стаха на баница.Вчера купих капки Биогая,че Лефакса май не и действа.Сега ще търся и Инфакол от Продавалника.Заспала съм към 7 сутринта и тримата спахме до 1 ч на обед.Само баща и сменя памперса,аз я кърмя и пак спим.От другата седмица как ще се оправям сама.Ей,тук да спомена крема на Лаксинох,страшен е.Имах на Авент,но нищо не ми минаваше от него.Взех на Лаксинох и за 1 ден разликата беше огромна.За 3 дена ми минаха всякакви рани,но още се мажа.
Не се обръщам към никой специално,че нямам много време ,но да знаете,че ви чета редовно и ви мисля всичките.Чудя се какво ли правят бременните и родилките,които не пишат в такива форуми newsm78.

Миме, мойта София Heart Eyes беше така до 4-я месец, бях луднала.  Crazy Сега се надявам бебун да е по-спокоен и вечер да спи иначе не знам как бих се справила и с двамата.  #Crazy

Виждам, че стана дума за тези клизми......и май в миналата тема прочетох, че някои са си слагали слабителни свещички Бизакодил заради предстоящо секцио.......но като хвърлих един поглед на листовката пише, че не се препоръчва при бременни.

Преди предното секцио аз си слагах Бизакодил, сега отново ще го направя /по препоръка на лекар/. Мисля, че една свещичка не би навредила, още повече че няколко часа след слагането вече не сте 2 в 1.  Joy

# 145
Привет на всички!
Диди, и ти със същите проблеми като мен. Току се връщам от моята гинеколожка и решихме да не се мъчем взаимно. Ще пия Достинекс за спиране на кърмата. Стискам ти палци при теб нещата да се нормализират.
Усмивчице, ти май беше пила Достинекс. По каква схема го пи? Чувстваше ли се много отпаднала?
Искам да питам всички майчета, най-вече тези родили около моята дата как обличате бебоците си? Аз я обличам с  боди с дълъг ръкав, ританки и чорапки.
А вашите бебоци караха ли жълтеница? Ние от вчера нещо взехме да жълтеем.
Стеф, аз отново заложих на Памперс.
Сиси, бързо оздравяване за Юлиана, а Влади да се пази здрав. От нищо друго не ме е страх, както от това да не се разболеят. Аз много трудно преживявам всяко едно боледуване.
Сега ще се опитам малко да ви прочета докато малката спи. Може после пак да се включа.

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 19:42 от tan

# 146
  • София
Привет момичета!
Tan, аз пих Достинекс още в родилния дом. Две таблетки са общо. За спиране на лактацията се пие 4 x 1/2 през 12ч. Не съм се чувствала отпаднала. Единственото неприятно беше, че гърдите ми бяха станали много твърди и от време на време усещах пристягане. Действието на хапчетата започна след като изпих всичките половинки.

# 147
Здравейте и от нас Hug.

Честито на мамите,  които не съм поздравила, много да са здрави брбчетата и поспаливи   bouquet.

За кърменето - аз кърмя "на поискване", което е средно на 2 часа, т.е имам между 10-12 хранения на ден. Не е лесно, но малкото е все гладно или пък просто обича да си цока. Нощем е най-трудно - кърмя 30-45 мин, сменям памперс, слагам в леглото започва да мрънка и да хълца и да се дави, друсам я, гушкам я, пак сменям памперса и ето, че пак е гладна и това всяка нощ. От 2 вечери обаче се изхитрих. Кърмя като я настанявам легнала срещу мен и заспивам, тя си суче и после се пуска и тя си заспива при мен, така нито хълца, нито връща и след 2 часа пак се храним.

За помпата - пробвах я веднъж - работи (и моята е електрическа), но май не ми трябва. Малката ламя постоянно ме изцежда, гърдите ми са меки, не ме болят, не капят, добре се регулират явно. Мария ака поне 7-8 пъти на ден, а пиша даже по-често. Бяха ми казали, че се сменяли 8 памперса на ден, а ние сменяме по 16  Rolling Eyes.

Пъпчето още не е паднало, а  го чакам,че да можем да я изкъпем като хората, хем го мажем със спирт  newsm78.

За клизмата - като почнаха да зачестяват контракциите ми, започна и да ми се разхлабва стомаха, поне 6-7 пъти ходих до 00, но все пак си направих и клизма преди да тръгна, за всеки случай (тук в болницата не правят).

Още имам и кървене, дано скоро понамалее, че е много неприятно с тези дебели превръзки.

Ползвам само Pampers Sensitive, такива са и мокрите ми кърпички, засега няма никакви проблеми, но и аз постоянно я преобувам. Памперсите имат отвън една жълта линия, която става синя, ако има нещо вътре, т.е. не е нужно все да отлепям и залепям. Много е лесно и за таткото, само поглежда и казва - син е, ще го сменя  Grinning.

Не давам никаква вода, все съм чела и на курса така ни обясниха, че кърмата съдържа всичко необходимо, а сега разни приятелки ми дават съвети без да съм искала - как съм можела да си мъча детето, тя била давала на нейните, нейната съседка и тя била давала и незнам кой си също. Много ме издразни и й отговорих, че си гледам детето по правилния начин, а който иска да дава вода си е негов проблем и аз няма да му се бъркам.

Така ли ще е със съветите и занапред? А уж сме сами. Те и по телефона от БГ ни се месят, офф, оплаках се!

Днес 10.07 беше и моя термин,но вече 13 дена си гушкам рожбичката. Родих в 38 г.с. - това не е термина, но се води напълно доносена бременност, така че мами след 37 г.с. вече всичко е наред.

Сиси, най-много обичам твоите постове  Hug. Така като нямам време да изчета темата, чета само теб и разбирам всичко, което се случва, просто си невероятна как успяваш всеки да споменеш, прегръщам те и се присъединявам към твоите пожелания за момичетата  Peace. ДаноЮлиана бързо да оздравее, че да се радва пълноценно на малкото си братче  Peace.

# 148
Аз да споделя че днес към 13ч. ми протече нещо странно,слузесто и кафеникаво,но беше доста оскъдно.Зарадвах се че може да е тапата,седнах да засичам контракции и бяха на около 6 мин.,но без болка...та така са си и до сега с едно повторно зацапване,но по-светло кафяво...голяма чуденка...пък и термина ми е утре....охх нямам търпение вече  Simple Smile
Stef,аз съм взела памперси на Памперс от 3 до 6кг,компетентната ми комшийка каза че щели да бъдат мн големи за бебка,трябвало съм да взема от 2 до 5кг  Crossing Arms...еми ако са големи ще купим други,кво пък толкоз...
Айде продължавам аз да си чакам ... Hug

# 149
И аз слагах Бизакодил!Върши чудесна работа!И след като го изписват не мисля че с нещо може да навреди!
Линет,тоничка,как да не се намърдам в старите дрехи?То от безсъние всичкото!Не се ли наспивам като хората и слабея!Добре че ям като ламя,че иначе за малчо нищо нямаше да има!
Дарка наистина нещо се губи!Дали няма да ни изненада с първото за деня бебче?
Памперси бях взела на Памперс,но мисля да си мина на Хъгис.С баткото бях много доволна от тях!Единственото което ме дразнеше е че нямаше редовен внос!Единствено това ме спираше досега.Надявам се вече да не е така.
Драга,радвам се че прегледът е минал добре!Щом се е кротнала малката душица,времето да излиза наближава!
Рuzzle, ти как си?
Z.Ivanova ,тапата е!Скоро,скоро миличка!Успех ти желая и едно леко раждане!
Мрънчо се събужда отивам при него!

Общи условия

Активация на акаунт