Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 87

• 40 272
  • 362
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте невероятни тортени дами. Честитчко надниквам във вашата темичка и крада знания и идейки. Творите невероятни неща а и сте много свежи / особено Ванчето   bouquet/. Покрай темата на тортеното предизвикателство - икебана се запалих и аз да направя нещо. Тъй като имам повод и отпуска тези дни започнах една торта. За сега всичко върви добре  - изпеках блатове, станаха, кремчето също /но голям страх брах докато сваря консервите  Laughing/ И така стигнах до украсата и се разрових в библиотеката. Забърках щоколадовото покритие на Ванчето /според мен стана добре/. И тук имам три въпроса.
- някой да има линк за правене на стрелиция и  ако я направя по-едра ще се задържи ли изправена на сламка?
- как да оцветя допълнително покритието за да имитирам дърво с жилки. Мога ли  да го направя кафяво и отгоре да ги мазна с четка с по-тъмно кафяво?  Иска ми се да получа ефекта на дървеното конче от една от тортите на Буболинка.
- искам да сложа и карамелени нишки върху тортата - дали ще се разтопи покритието?
Благодаря предварително и извинявайте за питането:)

П.П Библиотеката е страшно удобна за ползване - няма нужда от преправяне. Ако човек си
 отдели достатъчно време за да се запознае с нея после е лесно.

# 271
Сутринта се събудих, с явното намерение днес да бъда добро, възпитано и послушно дете....  Rolling Eyes Но като ви гледам настроението...... май, няма да го бъде мой`то намерение. гледам че сте разопаковали метлите, и въртите километри..... Само така!!!!!
тЪ!!!! Благодарности за комплиментите, днес се почувствах като едно ангелче небесно..... сърби ме гръбчето, ама то явно е от крилцата дето ми никнат....  Flutter ..... ъъъъъъ....  стига толко`з.

fire head - Линка за Стрелиция нямам, ама да ти кажа, че трудно ще я спретнеш от шок. тесто. Имам впредвид, че ще станат елементите, но тъничките листенца ще се закрепят по-трудно, защото никога не съхне на 100%. Иначе, на сламка ще си я закрепиш - никакъв проблем. За дървото с жилки - мога да помогна с акЪл. Ако си забъркаш някакво дървесножълтеникавобежово. Отделно ти трябва едно малко парченце кафяво или черно и го разделяш на 3-4 части. Правиш светлото на фитил и от 4те му страни налепваш фитили от тъмното. след това усукваш цялата тази прелест и започваш да го разтягаш. Разтягаш-събираш-разтягаш... докато се получат преливните ефекти. като го разточиш трябва да получиш НЕЩО ТАКОВА там вече си избираш как да си режеш. Предполагам че можеш и с четка да оцветяваш, ама ми се струва по-трудно.
за карамелените нишки.... к`во да ти кажа. Блюто преди време карамелизира едно шоколадово тесто, и помня че беше възхитена от грешката си. За разтопяване - няма да се разтопи. За това гарантирам. Ама нищо повече не мога да кажа на тема карамел.

# 272
silrai това е боровинково сладко в тортата няма шоколад  Peace

от мен още една тортичка за рождения ден на свекъра ми  Grinning

# 273
Ванче благодаря за отговора Simple Smile Май ще сменям цветето щом казваш, че няма да засъхне. А за дървения елемент - разбрах, но така съм правила вече мраморен ефект и нещо не стана. Ако се науча да качвам снимки ще покажа - стана по-скоро грозно отколкото мраморно. Но може би ако пробвам само два цвята ще се получи. А и пак за сламката да питам - чета че увивате тел и други такива за дръжки а моята зелена сламка е много бледо прозрачна - ще мога ли да я боядисам със зелена боя за яйца за по-достоверен ефект? Благодаря за отзивчивоста Simple Smile

# 274
fire head  мога да ти сканирам как се прави Стрелиция  .Ей накара ме да пусна чичко Гугъл да разбера кое е това цвете  Laughing . Ама така , като с иманата на цветя хич ме няма и всички съм ги научила от книгите на английски . Та въпросната Стрелиция било "bird of paradise "  ooooh! Joy
Определено с шоколадово тесто ще ти е адски трудно да го направиш - особено в тази жега . Защо не вземеш да пробваш и да си замесиш малко Руска Мастика 2 ( една доза ) . Това тесто е с желатин и определено ще изсъхне .
 Ето тук са показани формичките за цветето , можеш да си направиш шаблончета. http://www.cakeart.com/store/e-StoreOperations_viewItem.asp?idProduct=7
 А тук има кратко клипче на Скот Уоли http://www.cakesbydesign.cc/TropicalFlowersDVDPreview.html
Ванче мисли му как ще се оправяш с мен на Предизвикателството , като почна да ги нареждам с английските им имена  Laughing Mr. Green ( споко , ще си напиша домашното и ще ги науча как се казват "китките" на Български  Wink )
Кари много хубава рибарска торта ...то тез' нашите свекъри ( не само моя и твоя ) все рибари бре ...и аз ще правя нещо подобно за 1ви .
Блу аз съвсем сериозно не знам имената на цветята ( освен роза , карамфил и подобни) . На всички "по така" изобщо не ги зная  . Бабите ми и двете много обичаха цветя и имаха много , аз едно цвете не мога да отгледам ( умират си ги дехидратирани горките  ooooh! )

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 16:40 от raya_рая

# 275
  • у дома
raya_рая, много ще ми е интересно да разгадаеш моите .... Ъъъ ... "цветя" ....   Mr. Green Mr. Green

започва да ме хваща шубето, в един ден с Tandoori   ooooh!   Blush  Laughing

# 276
  • София
Кари, много хубави цветове си направила - зеленото е доста трудно за докарване обикновено, а и това на езерото...май е нощен риболов, но и да не си го мислила така - цветово много ми допадна тортата ти:)

fire head, карамелът няма да ти разтопи фондана, но ако имаш възможност, сложи тези нишки в последния момент преди снимки и/или поднасяне, защото влагата ще съсипе тях. За ефектът, който Ванчето ти е написала - не усуквай твърде дълго, защото рискуваш да омесиш цветовете и да стане нещо неочаквано:) Сламката можеш да увиеш в зелен фондан - разточваш, слагаш сламката и след като я опаковаш, я търкаляш сякаш е точилка, така ще заличиш ръба и ще уеднаквиш дебелината. Това съм го правила с дебел спагет, стана дръжка на роза - почти единтична дебелина.

# 277
Благодаря ви момичета:) Знаех че мога да разчитам на вас. Рая, аз се пробвах да го търся в гугала на като не знаех как е на английски ...Simple Smile Сега ще се пробвам първо с пластелина на хлапетата и ако го докарам до степен да се различава кое е цветето ще си забъркам руска мастика. / отивам да чета и за нея / Мислех си, че Ванчето като прави такива шедьоври от шоколад тестото е подходящо. Добре , че първо писах, а не оцветих директно в оранжево. Димитрина, благодаря за идеята за сламката. А сега отивам да чета как се слагат снимки, че мерак ми е ако стане да се похваля. И последно питане - сварих 4 консерви с кондензирано мляко и две ми останаха - как да ги съхранявам в хладилника или в шкафа?

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 17:09 от fire head

# 278
Щом не са отворени си ги сложи в шкафа . Тука се продава готово карамелизирано , определено си е по рафтовете а не в хладилник.
 Ехе аз пък покрай теб го научих що е това чудо на Български  Laughing

# 279
raya_рая, много ще ми е интересно да разгадаеш моите .... Ъъъ ... "цветя" ....   Mr. Green Mr. Green

започва да ме хваща шубето, в един ден с Tandoori   ooooh!   Blush  Laughing

Аз тъкмо си помислих, че този път няма да съм плашилото  Laughing Joy

# 280
започва да ме хваща шубето, в един ден с Tandoori  ooooh!   Blush  Laughing [/color]
Хахаха... Миналата година аз бях в тая роля..... а, да видиш как се чувствах.....  hahaha
Кари - Снощи от лигавщини, съм пропуснала тортата ти!!! Срамота. Ами тя си изглежда много вкусно!!!! А рибарската, пък е невероятна. Поздравления..... като го гледам тоз` рибар..... май русалка гони...... щастливец!!!
Райче - намери кой да плашиш с имената на цветята.... да не те стряскам, ама повечето латински имена им ги знам. /все пак са ми бивша страст/  И на домашните и на "букетните". А, тия дето не ги знам или съм ги забравила, ще ги видя в гугъл.  smile3534 smile3534 smile3534 smile3534

Кари - то ще стане, но ще е трудно. Просто трябва много да внимаваш при слепването на листенцата на финала. Иначе самото цвете, не изглежда трудно. Пробвай бе човек - ПРЕДИЗВИКВАМ ТЕ!!!!!  Peace

# 281
  • на брега на Дунав
Аз днес май ще се разпиша за всички пропуснати възможности  Mr. Green.
Кари, страхотна си направила тортата bouquet . Понеже темата за рибарчето ми е много близка и една от първите ми торти беше точно такава (за рожденния ден на моя възлюбен мъж), та се сетих като видях твоята тортичка каква смехория беше моя опит  Joy. за пръв път правих фигурка тогава и реших на рибарчето крачката да са провесени  през островчето на което го бях положила  hahaha, ама така ги бях изтънила тия крака, а тестото така тежеше  ooooh!, ... всеки момент очаквах гравитацията да си каже думата и рибаря да остане без крака  Joy, а тортата уж трябваше да бъде изненада ..... определено голяма изненада щеше да стане  Mr. Green. Обаче няма да пропусна да кажа, че аз бях толквова доволна от себе си с тая торта, че летях , пък макар и рибарчето ми да не бе съвсем в ред  Joy
Още веднъж поздравления Кари, извинявайте за лекия спам, ама не се стърпях пък тука повечето ви чувствам достатъчно близки макар да не пиша редовно   Hug

# 282
  • Варна, морето и сините вълни!
Алоуууу човек ни може дно парти на детето си да спретне, не можепосле ви изчете. Спрете се малко бе!

Пепи  newsm51

Ванче, тортата ти е уникална както винаги! Пирфектна е!

Кари и твоите тортички много сладурски, особено онази с плодчетата ...мммммм

Така да разкажа за моята торта. Правих прословутата династия. Бях я заплюла от месеци напред. Но и едната от гостенките, като каза че много и се яде 100% реших че това ще е чудото.
Та така спретнах я. Мога да кажа моите наблюдения по нея.

1.Блатовете понеже са от целуфчено тесто според мен по скоро трябва да се сушат, не да се пекат. Загрявах си фурната на 150 градуса и като метна тавата си изключвах фурната. Верно печенето отне повечко време, но фурничката ми е допотопна - само с нагревател горе и долу без вентилации и прочие. По някое време ако реша че блата не е готов, а фурната изстива си я вкючвах на 50 градуса. Важно е блата да остане мекичък и леко розов отгоре. Тогава по мое мнение е най- вкусен.
2.Количеството крем за мен не беше достатъчно и забърках доза и половина. За моите вкусове и за гостите, тортата се оказа нооого сладка. Бих намалила захарта в крема. А именно - да се направи млчения крем и да не се добавя захар към маслото. За шоколадовата част ползвах кувертюр деликат на Илчовски.
За да ми стане по - интересна тортата редувах - блат, бял крем , шоколадов, блат, шоколадов крем, бял крем и т.н
В блатовете и крема не ползвах кора на лимон, а лимонова есенция. Според мен тората би понесла и няколко капки (примерно половин лимон) лимонов сок в блатовете.

И след всичкото приготвяне трябваше да я украся. Сина ми искаше торта подобна на тортата на Джак Спароу на Буболинка. Е да ама като си покрих тортата с бял шоколадов чаршаф се оказа че карта не мога да рисувам по никой начин. Не стана нито със сладкарски маркер, нито с бои нито с обикновен фулмастер - и с това опитах дори  Mr. GreenВсички проекти и планове отидоха по дяволите. И така трябваше да мина към резервен вариант - вафлена коричка. И се получи това

Но, след консултация с Пепи развалих първия вариант и преминах към този

И сега ако и вие ме питате къде са раликите ще се самоубия. Показах двете торти на двама човека и получих въпроса - "И в какво точно е раликата в тортата?" Shocked Shocked

Айде скривам се! Че се отплеснах!
И внимавайте колко ще пишете, че отивам на палатка, а в понеделник съм на работа!!! Не ме затруднявайте в четенето, моля!

# 283
Да, наистина втория вариант по ми харесва,с тези плискащи вълни.
Кари,браво много добре се е получила.Водата от какво я направи,от желатин ли?

# 284
Охоо тук пак станало на кокошарник  newsm57, перушина похвърчала, даже на свои и чужди сте успели да се разделите- изобщо веселба  Crazy . Хубаво, че ви заварвам в мир и любов  Mr. Green

Дими ЧРД !
Ванче фитнесът е един път  Laughing , как реагира зетя  Wink. Що ли имам спомен, че си правила торта за тоз' Юли , я бързо си признавай дали си участвала в прцеса на ухажване  Party  Wink .
Мими разбира се, че има разлика-втория вариант е мниого сполучлив, честит ти рожденник-ученик  Grinning .

Кари  Joy явни днес тук сме под наслов "Рибарска среща"  Mr. Green , гледам и Рая има желание да се включи. Ето го и моя 'убавец

Нещо напоследък снимките ми хич не се получават, ще сменям фотоапарата, че ме нерви страшно  Crossing Arms .
Тортата е двойна доза Медовик с мнооого ягоди. С нескрита гордост заявявам, че сама си направих покритието  bowuu ...не се смейте, за мен си е голям успех  Blush до сега каквото съм пробвала все не ми се е получавало, но сега пробвах нова рецепта и съм мнооого доволна  Simple Smile . Въдицата нарочно е без корда, защото не искам да слагам неядливи неща по тортата, но мисля, че и така е ясна идеята. Заминавам да довършвам още една торта, с малко повече късмет по-късно ще я покажа...ако не -утре  Rolling Eyes .

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 20:38 от Clairette

Общи условия

Активация на акаунт