Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 87

• 40 256
  • 362
  •   1
Отговори
# 285
Ехххх, че е забавно тук Simple Smile

Ванчето, както винаги трепе рибата и въобще де що свари - гледам и нацупени без повод има newsm78 абе от всичко си има Simple Smile Тия мачовци добре, добре.

Искам само да поФаля на Блуто тортата - мернах пооооооооо назад, както и на Клеърет слона много много ми хареса. Ееее и един потъващ Титаник видях, ноооо още по грандиозен си го представях, или може би поне с висящ лигльо наоколо - демек Ди Каприо, ама пусто нали беше за детето, та нямаше как да я изкарикатуриш таз торта hahaha

Фиолетке, мернах и г-цата, голяма е кАсавица с новата прическа, невероятна хубавица е така - верно много й отива. Даже така е по-хубавка. Ама много ми хареса, да знаеш  Heart Eyes

Еййй Кари и Клеърет - тия рибарските са много свежи - и мен ме чака рибарска за август, ама да видя дъл ще ме поканят на рожден ден Simple Smile Ще крада иде - много са свежи Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 20:27 от Krische

# 286
  • Vaudreuil Canada
Клер не знам какво не им харесваш на снимките ти, ама последната торта ме утепа - може ли подробен преразказ за водата, камъчетата, пънчето и т.н. Как докара преливните цветове на водата и камъчетата?

# 287
Mimito - ЧРД на Борко. Да ти е жив и здрав!!!! Тортата е много хубава. И на мен ми допада повече варианта с вълните. човека е моряк все пак, не е скиор, та да му бяла тортата..... Супер е!!! Аз ли не прочетох, или ти не си казала за фигурата - истинска ли е??? Или се папка???
Охоо тук пак станало на кокошарник  newsm57, перушина похвърчала, даже на свои и чужди сте успели да се разделите- изобщо веселба  Crazy . Хубаво, че ви заварвам в мир и любов  Mr. Green
Ко-ко-коооооо!!!! Не ми хареса репликата за свои и чужди.....  Ама ще го приема за част от хумора, съдейки по нахиленото човече.... Аз казах:  Stop Кудкудяк!!!  Stuck Out Tongue Winking Eye

Laughing , как реагира зетя  Wink. Що ли имам спомен, че си правила торта за тоз' Юли , я бързо си признавай дали си участвала в прцеса на ухажване  Party  Wink .
Отговарям наред. Първо зетя преди малко се обади да благодари, защото от 18 часа до сега, тортата е стояла опакована и олепена в тиксо. Щерката го е мъчила до последно..... #Cussing out Та, сега ми звънна момчето да благодари, или поне така ми се стори на мене, защото така цвилеше и квичеше а и тия около него - и те.... та не разбрах какво точно ми каза..... Ще видим утре снимковия мат`риал.
Второ: Имаш спомен, щото юНи, споменах че ще правя специална торта за един Юли през Юли.... та, нещо ти е останало като спомен вероятно.
и трето: нямам нищо общо с ухажването този път. не ми се коментира тази тема, още повече, че не му е тук мястото.
И четвъъъъърто: тортата ти е невероятна. Страхотно пънче!!! Поздравления за покритието. Рибаря също е готин, въпреки че от този ъгъл, снимката първоначално ме шокира леко.... зачудих се,  newsm78 какво точно държи господина, ъъъъъ..... там  Embarassed ама после се сетих, добре че съм умничка....  Joy
пето - нЕма. Зарязвам ви до неделя вечер. Оставям ви да си починете от мен, аз отивам на  newsm41

# 288
  • Банкя
Mimito Чудесно си се справила.Истина ,че подробностите се забелязват само от съфорумки.
Clairette  перфектно изпълнение .ГОЛЯМА ИГРАЧКА Е ЧОВЕШКА ФИГУРА.
Ето я и моята ХАВАЙКА.Накрая сина ми поиска Хаваиски плаж.Е , реших да сложа и една хавайка.
Този път сметаната  беше по-добре, но нямах време за глезотии.

Вътре е готови пандишпанови блатове и крем Оле - кефа на работещите жени-15 минути!!!!Украса на другия ден
Хавайката е от руска мастика2

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 00:12 от tarlio

# 289
Да, наистина втория вариант по ми харесва,с тези плискащи вълни.
Кари,браво много добре се е получила.Водата от какво я направи,от желатин ли?

езерцето е с желатин ,за първи и последен път го правя по този начин ,такова топене не бях виждала  ooooh!  ,за 3 часа се разтопи тревата и камъчетата и покритието се разцепи от едната страна , оставих я да я предадат на рожденника и тръгнах към летището .По принцип езерце правя с гумени бонбонки и съвсем малко желатин

Димитрина  пробвах си новите бойчки от Илчовски не съм се стремяла да постигам определени цветове ,по принцип много бързах за което си личи, особенно в цвета на ръцете и главата , но важното е че рожденника е останал доволен
Въпросните бойчки така ми нацапаха багажа увивах в стреч и тиксо но уви добре че се изпра всичко

Ванче приятно изкарване  Hug

Clairette много е хубава тортата  Hug

# 290
Добър вечер!!!

Аз пак се позатрих малко, но въобще не мога да сколасам да чета, камо ли да пиша. Попрехвърлих малко назад...няколко страници, видях чудесни торти, но юнаците на Ванчета са уау...е то от нея не съм и очаквала друго де...

аз официално се отказах от предизвикателството, няма за кога...пътуваме след 2 дена за морето и няма да смогна...сега се търкалят някакви китки самотни в кухнята, но нямам сили да правя още и да сглобявам и т.н.

Имам за показване 3 торти. Едната е стара, третата от РД на Калоян, но не я бях качила изобщо досега  ..., а другите 2 са от тази седмица.
Първата ми поръчка се оказаха 2 поръчки през 2 дена, това изяде и главата на икебаната...

ето я първата ...искаха вкусна шоколадова торта без претенции за външния вид, но мен ме засърбяха ръцете и заради една закачка с младежа за когото беше тортата му спретнах това. Има си кусури, но пък е украсена много набързо, буквално за половин час...

Ето и урагана...помните ли въпросите ми за ураган??? Последвах съвета на Тандури и го нарисувах с РА. Много бързо, лесно и приятно.

ЧРД на патеричка на Димитрина. Желая ти много здраве и хъс за торти

ЧРД и на Борко на Мимито!

извинявам се за отвратителните снимки на стриптизьорката...

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 01:17 от доня КОПРИВА

# 291
Ей, Копривке, страхотни ураганни ветрове си спретнала!!!Браво! И останалите две торти не падат по долу, ама Урагана ме впечатли!   bouquet

# 292
Шемет ядосвам се на снимките защото цветовете не са като хората, а и апарата фокусира мнооого кофти  Sad . Рибарската торта на живо е много по хубава...ще е първата,която ще ми е жал да разрежа  Laughing . Иначе за езерото нищо особено- с четка обилно намазах кристалина/фарситута/пайпинг джел, за пяната щях да използвам роял айсинг, но ме притискаше времето и нямах възможност да си направя...затова пак с четка понамазах разбито с бял шоколад масло...то пък взе, че стана  Laughing . Така разпених тук-таме и готово. Иначе за камъните съвсем нищо особено няма-сиво с бяло месено недоумесено и ето ти го ефекта.

Ванче въпросната реплика и на мене не ми хареса, ама не е моя  Wink . Иначе за хумора правилно си ме разбрала, ама за зетя хич не сме се разбрали. Имах спомен, че си правила торта преди време за това момче, затова попитах за "ухажването" ( чрез сладки изкушения) , извинявам се, ако съм прозвучала некоректно  Peace .
Тарльо поздравления   bouquet
Копривке браво за ураганеста торта, и за останалите.

Айде и втората торта от мен...суша, суша, пък после като завали е порой  Crazy , ще ми се сцепи трътката от торти до края на месеца  ooooh!

Не се чудете за "това" върху куфара-цървули са. Дано си личи  Praynig , че ми е поръчка. Извади ми се душата с тези цървули, ама се заинатих и ги направих. Тортата е за момиче, което се завръща в Бг, поръчителят е местният ни ансамбъл по народни танци, в който тя участва...затова и цървулите.
Тортата е вече любимата ми Шоколадов-фъдж, за която пуснах рецепта  по-назад. Крема е измишльотина бял ганаш с ликьор Калуа, а покритието е пак мое дело  bowuu , ама много съм щастлива, че ми се получи...хип-хип ура  Party !!! Покритието ( шоколадов ММФ) стана адски вкусно...не мога да ви опиша, едва ми остана достатъчно, че да покрия тортата, почти го изядох..мням-мням. Ами толкоз от мен, отивам да почивам, че гърба ми е на пихтия  Cry .

# 293
  • Plovdiv->Toronto
Оляля, много сладки цървулки  Joy ...
И куфара много апетитно изглежда, какао или шоколад слагаш, колко на 1 лб маршмелоуз  Grinning?
Аз само с кафява боя съм правила, но чак пък вкусен не ми е ставал  Confused.

# 294
  • у дома
кудкудяк, кудкудяк, днеска снесох, утре пак  Joy  Mr. Green

Clairette, цървулите са се получили много добре  Hug  bouquet аз като бивша танцьорка мога да го кажа с чиста съвест  Mr. Green а куфара е уникален!!! много ми е мерак и аз да спретна някой ден куфар, ама да видим кога ще има подходящ повод  Thinking  а за рибарската, нямам думи, невероятна е, цялата, всички детайли, просто уникална  Hug

доня КОПРИВА, супер са си тортите  Hug    bouquet

Mimito, честит ти рожденик!!! втория вариант е по-добър, определено  Peace  Hug    bouquet
tarlio, плажа си е хавайски отвсякъде, дори и без хавайката  Laughing  Hug   bouquet

# 295
Благодаря за отзивите, много са ми важни вашите мнения.

Тази сметановата с балоните е Медовик, правих я за тържеството в детската градина, имаше някои спънки, няколко пъти "събирах" балоните и ги правих наново..., понеже не беше заравнена добре ми изтичаше желатина, но като за първи такъв опит се получи приемливо.

Стриптизьорката и Ураганестата са много шоколадови. Блата е по рецептата на Клерет за шоколадов фъдж, мнооого вкусен блат, напомня ми за "калифорнийската златна треска", а крема вътре е  подобен на "упадъчната трюфел торта" на Котка. Най общо казано ганаш  и след разбиването му смесен с разбита сметана...много вкусно, много!

Страхотен куфар, а и цървулките са чудни Peace

# 296
  • Банкя
Clairette Куфара е страхотен -много як.Цървулите аз си ги представям по-иначе ,но като знам колко е трудно да докараш нещо истинско....Браво супер е .

# 297
Дари, аз ще ти отговоря, щото то се видя, че Ванчето е яхнала метлата още по високо  Joy
Силрай, благодаря за отговорите, ама въпросите бяха просто шега...в стила на Ванчето... Wink

Клър, много хубави торти...а куфара е уникален. Браво! Цървулките си личат, че са цървулки, не се притеснявай...Аз бих ги направила отгоре с български народни шевици + цвят зелено и червено, но и така са много красиви...Само не разбрах, каза че момичето се връща в БГ, а на тортата пише "ще ни липсваш". Предполагам си имала предвид, че заминава?

Кари, много хубав рибар, справила си се отлично.

Копривкееееееее
....доживяхме бе да го видим тоя ураган...Супер е станало! Браво. Приятна почивка.

tarlio
мммм, много вкусен Хавайски плаж.

Мимито,
честит празник на синчето ти.Вторият вариант и аз повече го харесвам.

Крисче, радвам се да те видя...къде се поизгуби

# 298
Дари, аз ще ти отговоря, щото то се видя, че Ванчето е яхнала метлата още по високо  Joy
Силрай, благодаря за отговорите, ама въпросите бяха просто шега...в стила на Ванчето... Wink

И аз така-шеговито ти отговорих  Wink

# 299
Clairette -Поздравявам те за куфара.Браво!

Общи условия

Активация на акаунт