Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 87

• 40 254
  • 362
  •   1
Отговори
# 300
Направо искпуснах нишката .Момичеа само шедьоври виждам .Просто нямам думи за няколко дена отцъствие и сте напълни няколко строници със страхотни торти.Поздравления за всички ви.  bouquet
Поздравявам Димитрина с рожденият и ден и и пожелавам много здраве и късмет  bouquet
Поздрави и за синчето на Мими ,да расте умен и добър и да бъде гордоста на мама и татко  bouquet
Аз правих торти ,но нямах апарат за да снимам и не мога да покажа нищо .А днес да ви се похваля ходих на екскурзия :Рилският манастир ,Благоев град и Банско.Прекарах си страхотно и отбелязах един ден без торти Peace

# 301
Clairette - куфарът е много сполучлив, цървулките си приличат на цървулки долу горе!  bouquet

# 302
  • Vaudreuil Canada
Clairette куфара е много добро изпълнение - за цървулките си мисля, че трябваше да са малко по бежаво-кафяви, но иначе са номер едно. Благодаря за разясненията за другата торта - много добре се е получила - а сивото на камъчетата как го направи? Много надобря и ти!
Въобще се оформи една група на мнооооооооооооооооооого надобрели майсторки. И всяка торта е по-интересна от предните.

# 303
  • Бургас
Здравейте момичета , в тия жеги е мноооооооого трудно да се покриват торти с шоколад , ама няма как - станах леля и имам племенница Виктория , това е нейната тортичка

Вътре е династия , но мнооого трудно я покрих и то с мнооооого кусури , ама важното е че беше вкусна .Прохладен ден ви желая.

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 16:53 от MI6A

# 304
  • ГОре на черешата...
Така вече се вижда.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=389256&pid=13638534

Много е хубава Peace!

Честита ти племенница  bouquet!

# 305
  • В кошера...
Да се покажа и аз с моята голяма борба тези дни - Рафаело с диаметър 34 см. на първия етаж. ooooh!

още тук - http://medunkabg.multiply.com/photos/album/4#83

парченце - децата много се радваха -

И една с фотодекорация - главата на Руни беше подменена с тази на рожденика - мъжът ми, който успях да изненадам, защото вече е доста наясно с този форум
http://medunkabg.multiply.com/photos/album/4#87

И да не забравя - шапка свалям на всички, които толкова добре моделират. Моят Мики е дялан с теслата - но в суетнята никой не забеляза... hahaha

# 306
  • Plovdiv->Toronto
 hahaha Още не може да повярва ...
Бравост, много интересна идея, и фотошопа е играл  Laughing!

# 307
Медунка,
много интересна идея и перфектно изпълнение!
Парчето изглежда уникално, а мики е страхотен!

Я разкажи повече подробности: цифрите как направи и от какво? Отгоре ли боядисва етажите допълнително?

# 308
  • В кошера...
Благодаря, Дарилка, исках тортата да е по-специална, че то с този форум близките ми посвикнаха с вкусните и връткави сладкиши и е трудно да ги впечатля. Освен това е много топло за фигурки - затова гледах да няма много обемни и релефни неща по нея, които да се скапят от жегата.
Мики е с ужасна муцуна - пустите му мишки, оказаха се много трудни за мен - все на вълк ги докарвах!
Благодаря на Рая, че ми прати книжката за моделиране на героите - без нея съвсем щях да го направя като вълкодав.
Тортата си я избра сестра ми - искаше да е ярка и цветна, което аз нямаше как да постигна боядисвайки ММ чрез омесване. Много ми е трудно и досадно, щяха да ми отидат всичките бои и затова пак отиде водката.
Искам да ви споделя и аз - не помня кой се беше оплакал - ММ на Ирида ползвах - пълна е с въздух - като разточих и боядисах цялата стана на дупчици. Е от самолет не се виждат, но са си там. А предната ММ /не помня фирмата/ не беше така.
Всичко е бавносъхнеща маса - буквите и цифрата си ги принтирах и рязах по шаблон, оцветих и съхна 2 дни.
Ели с - права си за Фотошопа, въпреки, че нивото на уменията ми са горе-долу колкото и в следкарството - пълен лаик, обаче с голям мерак!  chef

# 309
Медунка, не се вижда добре мики-то, ама от този ъгъл си прилича на Мики, а не на вълка от Ну-погоди  Laughing , така че си е супер.

Благодаря за отзивите за тортите   bouquet .
Относно цървулите правих ги по снимка, ето тази http://www.costumes.ro/opinci1.jpg , водят се модернизирани цървули  Laughing и са малко по-различни от стандартните. Не претендирам да са точно копие, но гледах да са криво-ляво цървулоподобни, доколкото технически беше възможно, ама толкова си мога  Joy .

Блуай, куфара е много лесен за правене, трябва ти наистина само повод  Peace
Не ми излиза на превюто кой попита за шоко-ММФ-а, май Ели-с беше  newsm78 . Наистина стана много вкусен, мога да ти пусна рецептата ако искаш.
Клър, много хубави торти...а куфара е уникален. Браво! Цървулките си личат, че са цървулки, не се притеснявай...Аз бих ги направила отгоре с български народни шевици + цвят зелено и червено, но и така са много красиви...Само не разбрах, каза че момичето се връща в БГ, а на тортата пише "ще ни липсваш". Предполагам си имала предвид, че заминава?

За цървулките казах, а иначе по въпроса за завръщането- момичето се връща в Бг от САЩ .

Шемет
Цитат
а сивото на камъчетата как го направи?
не съм много сигурна какво точно ме питаш-сивото е черен фондан смесен с бял, разбира се по закона за всеобщата гадост когато се опитах да си оцветя сив фондан той стана катранено черен, иначе ми отива половин бурканче боя, когато се опитвам да докарам черно. Ако случайно не съм ти разбрала правилно въпроса, питай пак  Wink

Ще боря тази седмица още една голяма торта и може би една поръчка, дано се получат добре, че голямата ми е много важна.  Успешна седмица на всички  Grinning .

# 310
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА thedragonbg!!!! Здраве, здраве, и още повече здраве, любов и усмивки!!! newsm51
Медунка - Страхотна торта. Мики си е много хубав и е много по-добър от моя. Специален поздрав за буквите! Много са ефектни. А разреза е най-впечатляващ.  Rolling Eyes
MI6A - Честита племенница. Ефектна торта и много хубава декорация. Върху чаршафа ще се наложи да потренираш още малко.  Wink
доня КОПРИВА - добре си се постарала с тортите, заслужила си си почивката.
Clairette - Готин куфар. добре че вътре не е имало място за цървулите, та си ги е оставила отвън жената, иначе нямаше да ги видим....... Тортата е страхотна. Със сигурност са я харесали....
Тарльо - Мечтая си за такъв самотен остров..... завидях и на тая кифла а плажа......... тишина... спокойствие..... мммммммммечта!!!!!
Пропуснах ли някой???  Rolling Eyes newsm78

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 15:09 от van444eto

# 311
Честит празник на Дракончето!Много любов и щастие да й носи името!
Честит празник и на всички останали именници!
medunka , много шарена торта-и отвътре ,и отвън!Не мога да разбера,блатовете ли си оцветявала или кремовете?Много ефектно се е получило!    Peace
Честити племенници на mari_eta   и MI6A !  Много радост да носят на семействата ви!
Присъединявам се и аз към лелите ,на една госпожица,която не искаше да чака повече и се роди в 8-я месец...но днес вече изписана да дебелее в къщи!
Това е тортата за екипа,погрижил се за нея и щастливата мама

# 312
краси.мира, медунка - страхотни торти  Peace

Абе хора, да ви питам - някой има ли проблем с тези покрития като ги яде? в смисъл такъв - не са ли ви много сладки?
Ето аз например съм правила на Ванчето шоколадовото тесто и Руска Мастика 2, обаче като покрия тортата и после вкуса на тортата отива на кино, щото покритието е много сладко... та чак нагарча... как го оправяте този проблем?

п.п Довечера ще пусна една торта да се посмеете на целулит  Mr. Green

# 313
краставичка много лесно ... отделяш го от парчето когато си ядеш тортата и готово .  Grinning Аз досега не съм видяла някой да яде фондан...нито българин , нито американец .

# 314
Абе хора, да ви питам - някой има ли проблем с тези покрития като ги яде? в смисъл такъв - не са ли ви много сладки?
Ето аз например съм правила на Ванчето шоколадовото тесто и Руска Мастика 2, обаче като покрия тортата и после вкуса на тортата отива на кино, щото покритието е много сладко... та чак нагарча... как го оправяте този проблем?
Затова се мъча като грешен дявол да разточвам максимално тънко. Какво да ти кажа??? Хора и вкусове - всякакви. Винаги наблюдавам с интерес какво се случва в чиниите. Мога да ги разделя на категории.
ПРИ ПОЗНАТИТЕ МИ - Отбор "ДОБРИ ПРАСЕНЦА" - Мъжете ядат всичко наред, жените чоплят само тортата и по мъничко от гюдерията. Децата изяждат само гюдерията и украсата и рядко торта.
ПРИ НЕПОЗНАТИТЕ - Лекичко и деликатно се чопва от гюдерията с едното връхче на вилицата. Оттам-нататък според вкусовете. Някои ядат наред, други си изчоплят само тортата, а гюдерията остава и никой не я яде. Тогава съм в прединфарктно състояние. Това се случва по-често с белия шоколадов чаршаф, защото е много сладък. Този от Натурален или ДЕЛИКАТен кувертюр в повечето случаи се яде, защото е по-горчив.  Няколко пъти съм виждала варианта, чаршафа си го оставят за десерт и си го изяждат. В много случаи, хлапетата дообират на родителите си.
Два пъти съм правила ММФ и НИКОЙ не го изяде. Оттогава - тцъ!!! Не правя такова чудо.
Варната - правя я само по поръчка, или когато си знам хората отсреща че я обичат. Тя също се изяжда в повечето случаи.
Присъствала съм на купони с торти от сладкарници. Явно е Готова маса - в 90% от случаите остава. Включително и аз не я харесвам на вкус.
Така че, не се шашкай - явлението е масово. "ПО ВКУС И ЦВЕТ - ТОВАРИЩ НЕТ!!!" - са казали руснаците и са много прави, шЪ знай`ш!!!  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт