Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 87

• 40 525
  • 362
  •   1
Отговори
# 165
А и това са продукти на http://cakedecoration.co.uk/ според последната страница.

Само лека корекцийка, това са продукти на РМЕ, а този сайт е един от многото, които предлагат техни продукти. Ето ТОВА е официалният им сайт  Peace

Това е било в далечната 2001 година, сага тези хорица са всъщност PME http://cakedecoration.co.uk/about.ihtml

Само за протокола разбира се.
 smile3525

# 166
  • София
Здравейте,дами!Пак сте във вихъра си JoyЛеле Ванче тортата е трепач от където и да я погледнеш  Crazybubolinkata тортите са невероятни PeaceМакуина направо не си личи,че е торта-все едно е излезнал от филмчето,а бебешката торта е много нежна.Такаааа сега въпросче:как се правят картинките от този тип newsm78
http://www.laguna-bg.com/catalog/cake-63-5.html

Айде дай кръгом назад една или две теми и ще видиш  що за птица е това!!!
Слушам и изпълнявам Crazy

# 167
  • Варна, морето и сините вълни!

Ще го нарекЪ "ПОЛУспам", щото си е по темата все пак.
Така! Показвам ви един каталог. По-скоро 3 страници от него. КОРИЦА, ГРЪБ и СЪДЪРЖАНИЕ.

Миии аз питах за цена на молд - човешко тяло - мъж , жена и 2 деца - 80 лв.Други ценине питах, че ми беше неудобно, звънях по телефон...все пак

Сори че не коменторам, но ви следя. Правя торта за сина ми която вече съм на път да изхвърля, честно smile3511 smile3511 smile3511

# 168
  • ГОре на черешата...
Въпросче към момичетата, правили Династия: блатовете и кремовете се получиха според мен много добре. Но като почнах да сглобявам и тортата "тръгна". Закопчах я веднага в ринга, довърших и сложих в хладилника. Спазила съм рецептата абсолютно точно, меря с ел. везна.
Има ли шанс да стегне Rolling Eyes. Планът е да покривам с марципан Варна - има ли някакъв шанс? Мисля чак утре сутрин, за по-сигурно, тортата трябва да е готова за утре по обяд...

# 169
  • под тепетата
Към правилите Трюфел - в основната рецепта блатовете се пекат в ринг с Ф 20см и пише, че се получават 8бр. Този размер у нас е незадоволителен  Embarassed , та ако направя Ф26 от тази доза може ли да излязат 4 блата и достатъчно висока ли ще стане тортата ?
 mari_eta, от това , което досега четох, би трябвало да стегне ( не, че съм я правила...)
 Уф, колебая се още между Династия и Трюфел ...

# 170
  • София
mari_eta   спокойно, ще стегне достъчно че да я покриеш!  Peace

МОМИЧЕТА ПОМАГАЙТЕ! ИМАМ ЕТО ТОВА И МАРГАРИТКИ НАПРАВЕНИ, НО НЯМАМ ИДЕЯ КАК ДА ГИ АРАНЖИРАМ И ДА ОСВЕЖА ТОРТАТА! ДАВАЙТЕ ИДЕИ, ЧЕ ДО 13:00 ТРЯБВА ДА Е ГОТОВА!  newsm78 ooooh!

# 171
  • под тепетата
Прекрасно преливащо зелено   bouquet
 Дидка, по някакъв повод ли е? Иначе варианти- разпръснато небрежно, подредено в букетче, отдолу като бордюр и няколко отгоре, като цифра -ако е за РД... Ако имаш още зелено по долния край на бордюра добави трева - мината ГММ през цедка

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 11:31 от bilqna_69

# 172
  • София
ТОРТАТА Е ЗА РД НА НАЙ-ДОБРАТА МИ ПРИЯТЕЛКА. МИСЛЕК КУТИЙКА ЗА БИЖУТА ДА ПРАВЯ И ОТ НЕЯ ДА ИЗЛИЗАТ МААРГАРИТКИТЕ ДА СЕ РАЗПИЛЩВАТ, НО ОТПАДНА-НЕ МОЖА ДА МИ СЕ ВТВЪРДИ КУТИЙКАТА... ooooh!

# 173
  • под тепетата
 Тогава маргаритките подредени като сърце  newsm78, по долния край на бордюра трева  с тук-там маргаритки

# 174
  • София
видях ТОВА НО КЪСНО...ДАЛИ ЩЕ СТАНЕ МНОГО НАТРУФЕНО АКО ГО НАПРАВЯ? ДА НЕ СЕ ЗАГУБИ ЕФЕКТА ОТ ПРЕЛИВАЩОТО? И КАКЪВ ЦВЯТ ДА Е?

# 175
  • под тепетата
Наистина според мен ще се загуби ефекта, освен ако не го направиш с най-тъмния нюанс на зелено, което си ползвала. Можеш да пробваш, без да го залепваш. И без релефа по плата, че ще стане прекалено...може би само в края на плата нещо като дантела...

# 176
mari_eta   спокойно, ще стегне достъчно че да я покриеш!  Peace

МОМИЧЕТА ПОМАГАЙТЕ! ИМАМ ЕТО ТОВА И МАРГАРИТКИ НАПРАВЕНИ, НО НЯМАМ ИДЕЯ КАК ДА ГИ АРАНЖИРАМ И ДА ОСВЕЖА ТОРТАТА! ДАВАЙТЕ ИДЕИ, ЧЕ ДО 13:00 ТРЯБВА ДА Е ГОТОВА!  newsm78 ooooh!

ако искаш прегледай моите албуми,имам няколко торти с цветя,предимно рози,но все пак може нещо да ти е от полза  newsm10 успех   

# 177
  • ГОре на черешата...
little_sweet_didka™, bilqna_69 , благодаря  bouquet, май взе да стяга.
Имах 2-3 лъжици крем останал - на камък е вече Party...

Айде, утре ще ви покажа какво се е получило...

# 178
преди около месец си купих от Кадемлия това: http://cakedecoration.co.uk/merchant.ihtml?pid=9188&lastcatid=86&step=4
за "скромната"  сума от 30 и няколко лева #Crazy, тряваха ми спешно... мъжът ми щеше да получи удар.
малко със закъснение да отговоря:
Буболинка, покривам само с готова ММ. Нямам нерви да меся домашни теста.  Последната торта е с бавносъхнеща ММ на Ирида.
С тази ММ на Ирида само аз ли имам проблем newsm78. Като гледам идеално гладките торти на Пепи направо се чудя. Аз преди време пак се жалвах тук, ама си мислех, че може просто да ми се е случила кофити  ММ, но сега си  купих  нова кофа, в срок на годност е (до 22.12.09), съвсем мека на пипане. Проблемът ми е, че за да стане гладко покритието трябва много да се меси. За последната торта я премесвах 4 пъти.. без ръце останах.  Самата ММ вътре е на едни дупчици и ако не се размеси те си остават по повърхността на тортата. Естествено не е болка за умиране, но мен ме дразни. В този ред на мисли да похваля ММ на фирма Пик-ко. Май е белгийска. Малко е по-скъпа (10 лв./кг), но на мен ми харесва много повече. Вадя от кофата, размесвам малко и покривам ... няма месене с дни #Crazy и покритието има един такъв сатенен ефект, стои матово. Лошото е, че кофата е голяма 7 кг и затова този път не си купих от нея, ама вече съжалявам.
Та накратко да си форулирам въпроса: Колко пъти месите ММ на Ирида преди да покриете?
Ванче, ортидеите са много лесни. Стават доста бързо и са страшно ефектни, само трябва да ги правиш поетапно като междувременно съхнат малко частите.  Няма какво да им се чудиш, а направо ги почвай.

# 179
  • Vaudreuil Canada
Този размер у нас е незадоволителен  Embarassed , та ако направя Ф26 от тази доза може ли да излязат 4 блата и достатъчно висока ли ще стане тортата ?

Направи си двойна доза блатове и 2.5 дози крем - това за мен е приличен размер за тази торта  Wink трюфелите можеш и така да ги оставиш или да завишиш малко. Предвиди си и двойно сироп. С тези количества ще направиш нормална 26 см торта.

Това е двойна доза трюфел.

Общи условия

Активация на акаунт