Научете ме ...

• 22 550
  • 209
  •   1
Отговори
# 60
  • На брега на реката
 Crazy
Невероятни са ! Иде ми да посегна, да си взема  Joy
  Поздравления   bouquet

# 61
Crazy
Невероятни са ! Иде ми да посегна, да си взема  Joy
  Поздравления   bouquet

Благодаря ти  Grinning

Ям сега и сама на себе си се чудя как успях да направя това, струва ми се толкова нереално  Crazy
От време не време се усеща и вкуса на сиренето и се чудя дали пък няма да е по-добре да се ядат със сирене/кашкавал  Thinking

Получих и първите най-ценни комплименти: "мамо, много вкусно готвиш, ти си най-добрия готвач!"  Grinning

На вас го дължа   bouquet

# 62
kiara,поздравления!Изглеждат страхотно Simple Smile и не се съмнявам, че са много вкусни.продължавай в същия дух и след известно време ще чакаме да се вкл=чиш и с козунак(поне за мен това беше най-трудното за изпълнение, но тази година се престраших ).

# 63
                             Blush.
Моме я рекни на дядо си хаджия какво всъщност искаше да кажеш.  Wink
Срами се да влезе май, ама то тука сме доста леворъките и не ни е срам да питаме  Hug
                               Баш  Peace. В този подфорум само чета обикновено, но тази тема не е за изпускане   bouquet. Първото нещо, което направих скоро беше тутманик - цяла тава; при който тестото не позволи изобщо да направя месенето от рецептата, но противно на логиката се получи много добър. Честно казано досега каквото съм направила по форумски рецепти - все се е получило.
                               Бтв, Киара, моята тайна е, че преглеждам 3-4 различни рецепти за едно и също нещо, и тогава започвам да го правя. Така ми стават ясни задължителните правила и по-сигурно се получава  Peace.

# 64
  • В сърцето на живота!
По късно ще отивам май да правя бухти #Crazy kiara справила си се Heart Eyes

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 11:36 от ۰۪ ۫٭۪۫۰ Сливница ◊

# 65
Готови са ми бухтите  Mr. Green Станаха вкусни и меки понеже ги завих във фолио след изпържването  Grinning И тък като вкуса ми се стори малко неопределен взех, че поръсих някои от тях с пудра захар.
Използвах спрайт вместо лимонада  Simple Smile

kiara, виждаш ли, получава се, просто ти трябва практика. Ще имаш и провали, кой ли ги няма, но те само помагат да си видиш грешките, пък и амбицират. Чудесно ти изглеждат бухтите.   bouquetВкусът е такъв, че вкъщи ги ядем със сладко, поръсени със захар, със салам и кашкавал - изобщо кой както иска. А вместо лимонада става всичко газирано - от вода и мин.вода до ...............сега се сетих, че с кола още не съм ги правила. Grinning

# 66
  • Варна
Тази тема не е за изпускане.  Party
И аз съм от тези, които желаят да се научат.
От тестените съм правила само содена питка(невероятна става) и мекици, но от купено тесто.  Embarassed
От днес мятам по ред всички вкусотии, които сте пубикували.  Peace
Палачинките нещо не ми се получават... Rolling Eyes Но си намерих тема и за тях.   Hug

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 12:20 от mar4ela5

# 67
Палачинките нещо не ми се получават... Rolling Eyes Но си намерих тема и за тях.   Hug

mar4ela5, наистина има теми за палачинки, прегледай ги. Ще ти препоръчам две рецепти, които и да искаш, няма да можеш да окепазиш. Grinning

Рецептата на Honda

1 яйце
250 гр. кисело мляко
250 гр. вода
1 с.л. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
брашно

Яйцата се разбиват със солта. Прибавят се млякото, содата, олиото, вoдата и брашно така, че да се получи тази прословута гъстота на боза.

и шоколадови палачинки

# 68
  • Варна
labrex, благодаря, както винаги си насреща!  Hug Ще опитам и ще пиша за резултата.   Peace

# 69
  • 5 етаж в ляво
Киара,предлагам ти да опиташ раираните кифлички с кашкавал на Марабу....е ,такава вкусотия нама....винаги ми стават,просто спозвай последователноста и няма начин....само да ти кажа,ако решиш да ги правиш,отгоре ги резни с ножица,значително по лесно е така,отколкото както е обяснено...моля те опитай,не се плаши,а и продуктите не са кой знае какви,за да те е яд че си хвърлила пари на вятъра....опитай и ще видиш.Това са най-тачените кифли в нас.Когато ги направих за първи път мъжа ми каза"това ти ли го направи? и ме гледаше така  Shocked
а мекиците на Танита, и те винаги стават,обаче на нас ни идват прекалено мазнички,но иначе са хубави....и те не са сложни
за друг вид мекици и мен ме няма,даже и за содените питки.....някак си мисля че бъркам при пърженето.например мекиците ми стават твърди ,ако са по тънки,а ако са дебели пък вътре са сурови.Затова съм се отказала,но за сметка на това кифли и пити и вс.други подобни печени във фурна не могат да ми се опрат      chef
За това естествено имат заслуга баш майсторките на готварския,за което съм им искрено благодарна....  bouquet
Благодаря Ви момичета,че не се уморявате да обяснявате и повтаряте Hug

# 70
  • В сърцето на живота!
Хайде да се похваля и аз с едни мекици Party

# 71
.....а мекиците на Танита, и те винаги стават,обаче на нас ни идват прекалено мазнички,но иначе са хубави....и те не са сложни
за друг вид мекици и мен ме няма,даже и за содените питки.....някак си мисля че бъркам при пърженето.например мекиците ми стават твърди ,ако са по тънки,а ако са дебели пък вътре са сурови.Затова съм се отказала....
За мекиците на Танита...За да не са ви толкова мазни,просто сложи малко повече брашно  в тестото.

А за тестото със сода...като го замесваш трябва содата да шупне в киселото мляко и тогава да забъркаш тестото.Твърдоста е - пипаш си меката част на ухото.Усети ли колко е мекичко? Е,толкова трябва да ти е твърдо тестото  Laughing

Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 72
Я и аз да запиша някоя рецепта, особено за мекиците.

# 73

Сливница, тези хубави "едни" мекици по коя рецепта ги прави? Изглеждат........направо да си грабна горната! Heart Eyes Grinning

# 74
  • В сърцето на живота!

Сливница, тези хубави "едни" мекици по коя рецепта ги прави? Изглеждат........направо да си грабна горната! Heart Eyes Grinning
  По тази 

Общи условия

Активация на акаунт