Любители на котки - тема 27

• 31 042
  • 492
  •   1
Отговори
# 90
  • София
И ние сме така. Манджа много рядко харесва, но  месо - при всяко готвене е пръв помощник, за да си изпроси нещо. Затова и сме най-вече на консерви, защото след треперенето около тези случки изобщо не смея да давам суха храна, дори и прехвалена. А и Мъро не я харесва особено сухата храна, а Мацо полудява само като види буркан, защото си мисли, че в него има гранули  Mr. Green.

# 91
Здравейте момичета. )))

Включвам се в темичката ви с един въпрос. ))
Търся си коте порода Турски Ван, или кръстоска между ангорска и обикновенна котка (по възможност бяла).
Да се получи нещо като котката на Ted_cat. ))
Ted_cat , ако имате планове вашият котарак да прави поколение....нареждам се веднага на опажката за котенце. )))

В “ Без дом“ често има обяви за такива котета.Ето например : http://www.bezdom.info/index.php?option=com_adsmanager&page= … id=2&Itemid=0  Е, вярно, не е като на Тед, ама пак е рошава.Търси там  Peace

# 92
Добро утро ! МНого спите  бе хора ...Аз се изкъпах   bath1  и отивам по задачки. Обаче преди това, вижте какво прочетох в ДИР-а :

http://dnes.dir.bg/2009/07/14/news4766596.html

Тая  нощ взех Зари да спи при мен.Поспа 5 минути и като скочи, като почна една игра.... ooooh! Направи ме на решето.Освен това така миризливо пърди, че сигурно и комшиите подушиха  Sick  Наложи се да бъде командирована в хола

Вашите пръцкат ли така или моята май е за лекар ? Че то този проблем не е от вчера....Може би е от храната  Thinking

Хайде на всички лек ден и до скоро  Hug

# 93
  • Варна
Добро утро и от нас Hug Много сте писали, досега четох, ама снощи не можах да се добера до компютъра. Много сладки котьовци, както винаги Heart Eyes
По въпроса за храните - струва ми се, че си е до коте какво ще си хареса и дали изобщо ще се пристрасти към нещо. Кетя не е влюбена в нито една храна - нито консерва, нито гранули, няма нещо, което да яде с огромен апетит и да няма насищане. Яла е Уискас, Дарлинг, Фрискис, Кити кат и разни други, но не съм забелязала нещо да и е особено любимо, напротив, отказва да яде дълго време едно и също. Вчера минахме набързо през Метро и се изкуших да и взема кутия с 4 малки консерви Gourmet Gold. Максим много ги обичаше и седеше пред хладилника докато не ги изяде, та си викам чакай да го поглезя кебапчето. Сипах и половин кутийка (цялата е 85 грама), изяде си я, викам чакай да сипя останалото. Близна и замина. Накрая едвам я изяде от ръката ми. Просто не е лакома и това е.
И като стана дума за храни, да се оплача, от няколко дни имаме мравки, които нападат паничката с гранулки на Кетя ooooh! В чудо се видях, тази сутрин имаше над 20 мравки в паничката и бяха направили пътечка към вратата на терасата. Миналата година пак имахме проблем, тогава нападаха хляба и изобщо ако оставим нещо на масата. Сега храната. Не мога да я прибирам, Кетишонка е свикнала да си хапва по всяко време, отрови не мога да слагам заради нея. Ужас. Засега измислих нещо, да видим дали ще има ефект - напълних една пластмасова чинийка с вода и сложих паничката с гранулите в нея Crazy Кетя още не е видяла, сигурно ще се чуди Whistling Ама иначе ще и изнесат гранулите като едното нищо Crossing Arms

# 94
  • София
Добро утро и от мен!

Месечинке,  напълно права си, че зависи от котката. Нима някои от нас като са пристрастени към шоколад  например, да не би да слагат дрога в него? hahaha

Мравките са чест проблем и у нас. Ако посипеш сол на пътеката се махат, но това не значи, че няма да си направят на съседно място пътека. Ако идват от към балкона ние посипваме на прага на вратата. За отвличане на внимание от купичката е ефикасно паничка с мед или друго сладко(само намазана) и всички мравки отиват там, но викат и други  Mr. Green. От безвредните за котките отрови са Биокил за пръскане и пудра за бълхи за котки. С Биокил съм пръскала и самата котка - няма проблеми, защото действа само на студенокръвни. Живи са!  Mr. Green В общи линии като се появят мравки и аз започвам да ги изтребвам и след 2-3 седмици изчезват, но дали е благодарение на мен или просто им идва времето да се махнат - никой не знае.  Mr. Green

Близначе, пръцкането е със сигурност от храната. И на нас ни се е случвало, но на моменти. Скоро не е ставало, но по едно време беше дори и с пръски  #Cussing out

# 95
Да поясня само, че Бени е кръстоска ангорка и персиец. И още не е кастриран. Ако има желаеща го женска ...  Blush Мисля да поотложа кастрацията, понеже определено не маркира и е кротък. иска ми се да съзаде поне едно поколение и да си взема едно коте от него.
След малко ще се включа с повече, че сега ме вика шефа.

# 96
  • София
Ха-ха! Теди, с 3 котки мъжа ти ще те изтърпи ли?  hahaha А и след среща с мацка дали няма да се пробуди мъжкото в него и да започне да маркира hahaha

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 10:17 от tania67

# 97
Здравейте момичета. )))

Включвам се в темичката ви с един въпрос. ))
Търся си коте порода Турски Ван, или кръстоска между ангорска и обикновенна котка (по възможност бяла).
...

Дай да ти пробутам моята Коткодзила, че съм й вдигнала мерника напоследък и има опасност някой ден да полети от седмия етаж. Не е турски ван, ама прилича едно към едно. Само дето е много разглезена и всяка сутрин между 4 и 6 ч. иска някой да си играе с нея. В 6 ч. ние вече сме събудени, а тя си ляга, за да спи до 16 ч., когато започва следобедния тормоз. Такава реклама й направих, че май никой няма да я вземе...

# 98
  • Варна
argun, че ти ще си я дадеш ли Hug
И аз се ядосвам като се прибера вечер и видя колко листа е оскубала Кетя от цветята, ама като ми се размърка щастливо, забравям Laughing

# 99
Здравейте!
Близначе, нашия съм го хващала да пръцка 2-3 пъти, като беше по-малък, но скоро не съм усещала благоухания.   Mr. Green
Според мен има нещо общо с възрастта (е, и храната има значение, предполагам).
Относно храната - всичко се яде с особен апетит -  кашкавал,  сирене, дробче, риба, картофи, всякакви консерви и суха храна. Аз гледам да давам по-хубава храна, за да няма здравословни проблеми, като поотрасне (доколото позволява бюджета, разбира се).
Тед, ако Форо беше женско, щяхме да го вземем Бени, че имам слабост към големи косматковци.  Heart Eyes

# 100
Ха-ха, аз моята и да искам не мога да я пробутам.Прекалено страшна и черна е, ще уплаши някой  hahaha А и е далече от дългокосместите породи.
Абе да ви питам нещо...Днес меря аз Зари, меря....и кантара показав 2 кг ! Та питам аз ако една котка на 3 месеца е 2 кг, колко ще е на 1 година ?!   Shocked  Май отглеждам гигант  Thinking

Майка ми се обади да съм си дойдела по-рано, май не се справя много с дребната.Но това означава да оставя Зари сама за 6-7 дни, което е немислимо.И сега така съм се притеснила..... Confused Ама кой да търся да я храни поне.... Ужас.  Sad
 Айде за 2-3 дни, ще издържи котето, не е проблем.Ама една седмица ? А най-тъпото е , че като си споделя тревогите и всеки  ми казва “ Ами да не си си взимала котка...“  Tired

# 101
Ted_cat, моята котка преди години също беше кръстоска, но изключително приличаше на Турски ван, за това искам пак подобна котка. )) Може и да не е точно от породата (чистата порода не ми харесва толкова), кръстоска повече ми допада. ))))
Ако се решите за поколение, първа съм за котенце. ))))

argun, ааа, ние сме свикнали да спим до 10ч, как ще ме събуди котака в 4ч. ))))

По въпроса с храните, моята котка ядеше основно гранули, консерви пастет с маслини (забравих името на марката, има едни бели котки по кутиите), КитКат консерви също. ))
Обожаваше маслини и пощуряваше като ги види на масата. ))
Но горката почина и сега доста време сме без котка. (

# 102
argun, че ти ще си я дадеш ли Hug
И аз се ядосвам като се прибера вечер и видя колко листа е оскубала Кетя от цветята, ама като ми се размърка щастливо, забравям Laughing

Crossing Arms Ще я дам, ама никой няма да я вземе  Hug Виж Мирама направо се отказа.

# 103
Мирама  Hug дано намериш коте на Калина да го мачка, голяма партия са с Жорето в белите. Защо не пообиколиш ЗООмагазините, аз Томас от магазин го взех..след дълго чакане и обикаляне
Теди Бени мми е слабост, казвала съм го  колко кг е, за 10 месечна котка страхотно изглежда...да не казвам, че така си представям Томас като порасне...космат и огромен....определено е взел гена на персиец....с тези размери...и дай още снимки.....и на Нико ако може, много ме радват  Heart Eyes

argun
  Mr. Green пак ли нападна цветята?
blizna4e  Mr. Green зара е гисантускотка....сладурка е тя..дай нова снимка...абе ням али някоя приятелка да идва да я храни докато отсъстваш.....или някой пожелание от форума дето живее в твоя квартал да я храни или да я погледа докато отсъстваш Blush

Thinking ще следя темата за мравките, че знае ли човек какво може да му дойде до главата.

# 104
... argun [/color]  Mr. Green пак ли нападна цветята?
...

Ами, да, тя направо не остави цветя - последно изяде един "петльов гребен" - http://zadoma.rozali.com/cvetia/p8073.html От саксиите ми остана само едно циганче  Tired

Общи условия

Активация на акаунт