Любители на котки - тема 27

• 31 027
  • 492
  •   1
Отговори
# 75
  • София
***elpida***  има ли снимки да го видя този мъник?

# 76
Поздравявам ви с това клипче, сутринта го даваха по Нова Simple Smile)) - http://vbox7.com/play:c4982957

# 77
Здравейте и от нас!  Следя ви, но не съм писала известно време.
Нашият Форо така се е научил на глезотия, че постоянно ходи подир приятеля ми като гузната му съвест, с изправена като к*р опашка  Mr. Green и мяука за храна. Непрекъснато е гладен, а не расте кой знае колко много. На една позната котката е на 6 месеца и вече е достигнала полова зрялост.  Shocked Ама онзи си е направо гигант- тежи 3,5 кг. и е по-едър от нашия, който август месец става на 1 годинка.  Не мога да си ги обясня тези котешки работи, шегуваме се между нас, че сме си взели коте-джудже.

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 21:54 от zila1

# 78
  • София
Здравейте, говорим тези дни за котешките храни та намерих нещо и ви го пускам  Wink
http://yasen.lindeas.com/book/they-put-something-in-catfoods

http://www.zoomania.org/Kotki/Hranene/Za-hraneneto-na-kotkata.html
и едно по развлекателно сайтче Grinning
http://bg-pet.com/Cats/index.htm
Днес съм на котешка вълна, вижте няколко писани за съжаление в клетки Sad
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http: … %26lr%3D%26sa%3DG

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 19:37 от margita

# 79
Ето ме.Току-що завърнала се от дивото градче Панагюрище  bye Липсвахте ми много  Hug
За щастие Зари е много добре, освен че е полудяла за дружинка.Е, осигурих и я, па макар и да бях нахапана и надраскана където голо място имах.Оставих дребната и ще съм сама няколко дни.За малко да не дойда, в неделя дребната взе пак да вдига температура и майка се паникьоса как ще я гледа така.За щастие мина и бързо  ooooh!
Днес от един магазин за английски стоки /нещо като оказион/ купих на Зари драскалка за нокти с легълце отгоре.За скромната сума от 15 лв  bowuu  Почти не е употребявана, може би предишното коте си е почесало ноктите 2 пъти и това е.Зари много и се зарадва.Аз обаче я изпрах веднага, че не знам от къде идва и къде е стояла.
Ето я:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=372826&pid=13546318
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=372826&pid=13546319

Наистина е почти чисто нова и мисля че 15 лв е една много добра цена.А ? Thinking

Малко снимки на Зари :

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=372826&pid=13546316
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=372826&pid=13546317  Моля, пуснете мееееее !

Котка и стопанка, отново заедно :

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=372826&pid=13546321

Слава Богу, храната и беше стигнала, даже и останала.

P.S. Precaka mi se kirilicata....... #Cussing out

# 80
  • София
margita, благодаря! Особено втората статия за храненето я прочетох много внимателно. Колкото за пристрастяването към Дарлинг - нямам такива наблюдения. Аз лично избирам големите консерви от 800 грама и избора ми се свежда до Clever(марката на Била), Дарлинг и Киткат. Мацо определено обича първата(тя е и най-изгодна на цена), но много ми мирише на риба и аз лично не я харесвам.Пък и на тази цена ми е съвестно какво ли има вътре  newsm78. Затова и остават другите две, които са средни като цена и качество. Иначе определено харесват Гурме голд или пърл, но не бих могла да издържа финансово.

Близначе, добре дошла! Много е хубава придобивката ти и виж Зари как хубаво се е заиграла с нея  Laughing.

# 81
blizna4e,ама си приличате със Зари  Grinning и двете с кичури...
Честита й катерушка на Зари ,много е хубава и направо за без пари си я взела, голяма си късметлийка!
Ето го наш Бени, все по - огромен става, а е едва на 10 месеца.

# 82
Тед, Танче, благодаря ви !  Hug
Тед, Бени наистина ли е само на 10 месеца ?  Shocked Леле, голям котарак се очертава.А малкия как го е докопал само, сладур !  Grinning  Май не е много доволен Бени от това докопване,ама това е да си котка братче .

Аз се чуствам адски изморена нещо.....Иска ми се да пиша повече, ама нямам сила.Това не ми попречи обаче , уредих си среща с тайфата и утре отиваме на салса парти, че кака ви краченцата я сърбят да потанцува  Wink

Много се радвам за Стеф, голям юнак е родила !   bouquet
Маргита, статиите са много полезни, изчетох ги.Моите наблюдения за храните са същите, но както и преди бях писала - за Уискас.

***elpida*** , не се притеснявай, и Зари беше така в началото.И на мен вета ми каза, че е от храна някаква....

Излизам сега да и купя тоалетна, че за 3 дни я е изцапала много и хич няма да я чистя, направо ще я сменя.

Много цунки от мен и до скоро !

# 83

Blush и ние растем ей ни на на 2 месеца и половина 1кило и половина Mr. Green е и от козина го докарваме...

от тук нататък са новите

леле Бени колко е огромен  Heart Eyes
Близнче ама доволна ми се вижда Зари, че си се прибрала, а новата катерушка...честито и аз съм хвърлила око на 1 такава Whistling Разкажи Зари как я прие, зарадва ли се, играе ли?
margita Благодаря за предоставения материал-всичко прочетох   bouquet
***elpida***, 220 грама  Heart Eyes нямам търпение да видя снимка на малката космата топка, дано бързе отмине неразположението му
.....а за всички останали  Hug

# 84
 galentinass, чашата преля, ще те съдя за пръснато от кеф сърце  Mr. Green Може ли такъв сладур ми кажи  Simple Smile Явно това ще е любимата му поза.
Зари много добре прие катерушката и веднага се захласна в игра.Но и я взех, за да я изпера.Сега съхне, но като изсъхне веднага ще и бъде предоставена.От както съм дошла ме следва като куче.Има навика да се качва на рамото ми, гушка се там и се оставя да я разнасям из целия апартамент.Така си върша и работа с нея - пера, готвя, простирам.....А тя не мърда.Е, дотежава ми на рамцето а чат-пат се и изхлузва, ама търпи се. Grinning Цяла вечер ме гледа право в очите с нескрит кеф.Нали знаете, че когато котка ви гледа в очите, значи че много ви обича и ви има доверие.Това е т.нар. “котешка целувка“, а именно погледа право в очите.Да си знаете.

Аз тези дни се сетих нещо, което ме мъчи.....И това е липсата на отношение на съпруга ми към Зари.Всички пишете, че мъжете ви обичат котки, че ви помагат и т.н.  А моят нищо.Темерут. Confused Знаете ли, докато още гледахме Галина, ми се наложи да отсъствам за 5-6 дена, бях си на село.И му оставих Галина да я храни.Прибирам се и какво заварвам : В паничката и гъмжи от бели червеи !  Sick И тя нали гнуслива, не яла.Беше умряла от глад милата....А той какво направил господина : за да не се разправя всеки ден да и сипва прясна храна, сипал 2-3 консерви и отишъл на работа. И повече не погледнал котката, решил, че си е свършил работата.Обаче тя яла каквото яла и мухите са налетяли хрната /беше лято/ И снесли яица, а те станали червеи.Ма той дори не забелязал....Да не говорим,че тоалетната не беше чистил изобщо /той така и никога не я почисти, дори в 9 месец бременна  я чистех сама/   Гушнах Галина и плаках горчиво цял ден, очите ми пресъхнаха.Не повярвах че някой е способен така да занемари животно.И тогава му казах, че хич не ща деца от него.Ма ей на, имам дете....
Та чудех се...как така само аз попаднах на коткомразец  Confused беееее......

П.С. Свекървата твърди, че синът и много обича котки .Тая пък,  не на мен тия !

# 85
 Crazy  ох загубих Томас и го издирвах-там Томас, тук няма го...влизам в детската детето спи...из между плюшените мечки в кошарата съзирам Томас легнал в краката на детето в кошарата и спи  Shocked кошарата е затворене т.е дръпнала съм ципа значи е влязъл отгоре прескочил е hahaha за позата да това му е любимата поза....тренира за изтривалка килимче според моя мъж....  Confused  за мъжете и котките ще видим, моя съпруг още не е виждал Томас нали пътува, ще се върне края на август и тогава ще докадвам как е положението.....Близначе дано стане някакво чудо и съпруга ти си промени държането спрямо котетата...Зара е много красива и любвеобвилна...затъжила се е за теб.
 Heart Eyes

# 86
Охооо, докъде стигнала темата! А ние бяхме на море и сме пропуснали!  Laughing

Да се включа за котешката диета: Котарун се продриска от 4-5 дни. Ходихме на лекар, биха му някакви инжекции и (о, ужас!!!) сложиха го на диета  Mr. Green. Сега яде по 75 гр. суха храна на ден (и каквото успее да отмъкне от масата).

Та докторът каза да спрем консервите временно (яде основно Уискас, гадината). Не трябвало да се яде директно от хладилника (примерно да се затоплят лееекичко в микровълновата) и най-важното - да не престояват в металната кутийка, а като се отворят да се пресипват в бурканче. И същото за сухите храни - не всички са вредни, тези по-скъпите дори са специално за бъбречна профилактика. Ама на мене предния котак ми умря от бъбреци, та не смея...

# 87
  • София
galentinass, много е сладък като се разклечи така!  Heart Eyes

Теди, наистина изглежда огромен. На перушина ли е или и тежи? Знаеш ли какви килограми да очакваш от тази порода?

Ние когато ги кастрирахме навремето, доктора каза, че е нормално уличните превъзходни да станат 5-7 кг, над 7 било болестно състояние. Аз с това се успокоявам, че Мъро е 6кг - значи нормално за кастриран котарак.

И същото за сухите храни - не всички са вредни, тези по-скъпите дори са специално за бъбречна профилактика. Ама на мене предния котак ми умря от бъбреци, та не смея...
Когато забелязах, че започват затруднения с пишкането отидох и купих  пакет лечебна храна за бъбречни проблеми. Мисля, че беше на Роял Канин или на ProPlan на Пурина. Много пъти е помагала да се отпуши. Като му казах на доктора, че сме му давали специално с тази цел от тази храна се намръщи и нищо не каза, т.е. не одобри, но не му беше удобно да ни поучава. Преди това думите му бяха със сухата храна сами убивате котките си. В интерес на истината това, което най-много препоръчваше е да му даваме месо и домашна храна, но да е разнообразна. За консервите беше умерен - нито за, нито против. За мен обаче са лесно решение, защото не винаги мога да осигурявам подходяща храна.

Ха,ха! Току-що нещо се удари в стъклото на прозореца. Оказа се, че е от най-огромните зелени скакалци(да се чуди човек как е дошъл на тази височина  newsm78). Мъро се побърка да го гледа, но не скочи да го лови от обратната страна на стъклото както очаквах.

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 23:22 от tania67

# 88
Здравейте момичета. )))

Включвам се в темичката ви с един въпрос. ))
Търся си коте порода Турски Ван, или кръстоска между ангорска и обикновенна котка (по възможност бяла).
Да се получи нещо като котката на Ted_cat. ))
Ted_cat , ако имате планове вашият котарак да прави поколение....нареждам се веднага на опажката за котенце. )))

# 89
Преди това думите му бяха със сухата храна сами убивате котките си. В интерес на истината това, което най-много препоръчваше е да му даваме месо и домашна храна, но да е разнообразна. За консервите беше умерен - нито за, нито против. За мен обаче са лесно решение, защото не винаги мога да осигурявам подходяща храна.

Абе то и аз искам да го храня с домашна храна, ама не иска гадината! Ако е само чисто месо - може, но супички, манджички  Naughty! И консервите взе да пробира, а за суха храна ушите ще ми изяде, но аз се въздържам да давам, каквото и да говорят ветеринарите. Чудя се дали наистина има "безвредна" суха храна или гледат да си продадат стоката  newsm78?

Общи условия

Активация на акаунт