Отговори
# 225
Добро утро мамита Hug
Иве,Кло благодаря ви за закуската-плодчета и кафенце !!! Hug Толкова е приятно да влезеш във форума и да има закуска и кафе поднесени със усмивка и песничка!!! Hug
Благодаря ви!!! smile3525 (може пък и аз да пускам закусчици..то все ще има някой който да дразни от нещо..ама още обмислям newsm78 ) Peace
Катеее честито момченце stork-boy Наслади се на отпуската си и се пази!!! Hug
Електра на се преуморявай хич не е хубаво сега! WinkМомичетата са написали каквото и да правиш-на почивки Peace
kamela882 добре дошла bouquet напиши повече инфо за себе си,да те впишеме на първа в нашите редички-другарски!!!
Моето буболече нещо 2 дни,се поуспа..много много не шаваше WinkИ аз понеже все го питах защо не подритва мама Joy и то детето вчера почна по услиено да шава,а вечерта лелееее как ме шутираше..Сигурно си е мислело"Нали искаше да те ритам на ти сега" Joy майтапя се,ама малко се бях зачудила,защо не шава толкоз.
Хубав,усмихнат,спокоен,весел и прохладен ден!!!
моята мислъл за деня:
"Правете случайни добрини,и безмислено красиви неща!!!"

# 226
Добро утро и оит мен hitаз съм вече на работа,а как не ми се работи........какъв е този одорекс дето го обсъждате?

# 227
Добро утро момичета  Hug

Лек и прохладен ден на всички, макар че май няма да е много прохладен #Crazy
kamela, добре дошла - леко бременеене и здраво бебче през ноември  welcome
За имената, ние решихме какво ще е ако сме с розови гащи - Стефания, а на кратко Ния, но за сини гащи нищо не успяхме да измислим та приемаме предложения с буквата С или М  Grinning
За грубите и несъобразителни хора има ги под път и над път  newsm11 Снощи се бяхме събрали с приятели на маса... Бяхме две бременни жени, а едното момиче /виждам го за втори път, но са познати на мъжа ми/ постоянно казваше на другата приятелка: Вземи си да не ти стане нещо..., опитай това..., опитай онова..., а аз все едно не присъствах на масата  Sad Стана ми много тъпо, защото по принцип се старая да не обръщам внимание на тези неща, но когато започне да се случва с приятели, пък било то и на мъжа ми...
Друга приятелка ми каза, че синчето й е болно от херпесна ангина и не трябва да излизат една седмица, ама нямало да устискат само вкъщи. Поговорихме известно време по телефона и аз й казах, че ще се видим другата седмица, а тя - Е, може и по-рано. Аз й отговорих, че ще се видим като оздравеят, защото не ми се рискува точно сега. Може и да се е разсърдила, но малкото човече в момента е най-важно от всичко на света...
Разписах се нещо, но наистина от вчера ми е доста тъпо, та реших да споделя с вас  Sad

Целувки на всички  Hug

# 228
  • Пловдив Белащица
nana5kova, разбирам те напълно. Аз съм от ревливите. Като ми дойде в повече напрежението и го удрям на рев и ми трябва само една такава да си рева с часове заради нечия простотия. Иначе ако съм спокойна го удрям на кавга (другата крайност), ама по-често се случва първото.

А за болничния, аз че доста са ми изветряли нещата от главата - така си е. А и нали малко работих като ТРЗ и още прохождах в това. Но мисля болничните се полагат след изобщо 6 месеца трудов стаж. Т.е. дори да нямаш достатъчно в дадената фирма, ако имаш от преди, за месеците, които не си работила ще ти смятат на минималната заплата. Нещо такова ми се върти из главата.

А относно цвета на количките - не знам как е по другите държави, но в Англия 80% от количките по улиците са черни (цветните се бутат предимно от индийки). Вече при летните е друг въпросът. За мен това е много практично решение - първо стават за всякакъв пол, не им личи мръсотията (тук в бг количката, ако е светла спокойно ще става за пране на всеки две седмици), отделно може да се съчетава с всичко - цветен чадър, шарени завивки, дрънкалки и количката не заприличва на сергия на панаир. А и на мен си ми стои елегантно черна количка, макар че не съм почитател на този цвят. Ако трябваше да купувам нова количка и особено след първото дете (тогава исках пъстра количка) - ще съм твърдо на черно или тъмно сиво.  

За прическите - миналата бременност и мен ме беше обхванала вълна да сменям нещо в мен. Тогава попаднах на статия, че често се случва при бременните, особено в по-напреднали месеци. Но трябва да се замислите за прическа и цвят, които ще са лесни за поддържане после. Едно ограниченото време, второ че аз първите месеци си откарах само с вързана коса, че ми пречеше при преповиване, миене на дупе, кърмене ... бях нон стоп вързана.

# 229
Добро утро и от мен!   bouquet
Днес спах до по-късно и какво да видя - изписани три странички!  Grinning
По повод колежките - аз работих в изцяло женски колектив и най-редовно ми вдигаха нервите! Не знам дали проблемът беше във възрастта - "лелчинска" или просто ние жените имаме нужда от мъж на работното място, че да охлажда страстите ни?! Всеки път се чувствах зле - то не бяха интриги, то не бяха клюки, то не беше разпитване и слухове "развален телефон" ... И все аз бях в обсега на вниманието! Не знам как го постигнах?! Затова, когато лекарката ми каза, че за мен е по-добре да съм си вкъщи - първа бременност, работата ми се смята за тежка и в рискова среда (мога да прихвана всякакви кокарачи, дори и да внимавам), аз прегърнах идеята! Сега се чувствам много добре, успокоих се от тормоза и се радвам на бременността си!  Sunglasses Единственото неприятно нещо са болничните, които НОИ не се знае кога ще изплати!  Confused Шанс! Не може всичко хубаво да е на едно място!  Wink
А наш дечко от няколко дни шава като шугав! Рита, премята се ... Не съм предполагала, че може да е толкова забавно!  Mr. Green

# 230
  • Пловдив Белащица
Миралюба, питай гинекологът си. Някои, които работят само на частна практика, имат право да издават болнични.

За болничните пак се присещам - в другия случай, ако нямате 6 месеца стаж, пак си излизате в болничен, но не ви се плаща, докато не натрупате 6 месеца стаж. Но все си мисля, че ако изобщо имате 6 месеца е това, което писах в предишния си пост - питайте в счетоводната темичка.

Моята беше същата, е не толкова многословна  WinkLaughing. Но особено като й се скарах, тя през мен започваше да върти глава и да намила нещо, от което аз вместо да съм сериозна се заливах от смях. Продължава да си е същата, като й се карам тя понякога през сълзи да говори през мен и да ми казва, да не й се карам и да не правя така. Като преди два дни накрая изцепи и едно "спокойно мамо"  Crazy Joy

П.п. Ето тук едно клипче на малката http://andreyapenkovska.multiply.com/video/item/21/MOV_1year_1month_12days.MPG

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 10:05 от wassilena

# 231
Васи, децата понякога са толкова забавни и различни от възрастните! Много е приятно!  Flutter
За болничните и аз мисля, че си права - НОИ не се вълнува къде си работил през последните 6 месеца, а дали си бил осигуряван, че да ти плаща болничен. Затова си мисля, че и след преминаване на тези месеци е редно да се заплаща болничният. Същото е и със майчинските - плащат се, когато стане година от стажа. Това може да се случи и на втория или третия месец след раждането. Зависи.
Това са моите скромни познания в областта.  Blush

# 232
Добрутро на всички !
От няколко дена ми се губят Мария (Крумова), Биляна, Бояна и Стелету никаква не се обажда.
Ако четете кажете дали сте добре, почивате ли си или не ви остава време от многото работа?

Количка и ние още не сме избрали, но напоследък не ми остава много време да ги разглеждам, макар че като ги гледаш в нета не мошеж да придобиеш пълна представа - особено колко е тежка и маневрена, а това е най-важното.
За сега гледам вие на какво се спирате и нищо чудно накрая да "изкопирам" някоя от вас
Прохладен и весел ден на всички   bouquet

# 233
Добре дошли на новите мамита  Hug Hug Hug  bouquet Приятно бременеене   bouquet
Мия Страшен блог имаш в момента слушам  Moment of peace...
Това с плетките ме подсети, че трябва и аз да се захващам  Wink Много сладки нещица плетеш  Hug

Чудя се моята гинеколожка що не ми предписва лекарства като вашите  newsm78 , не ползвам нищо от това за което си говорите ... единствено Нош Па ама аз си го "изписвам" сама като ме заболи корема от време на време  Embarassed

# 234
 wavey Добро утро и от менеееее
Много ви благодаря за подкрепата - вярно че всеки си има един орунгел в работата и няма смисъл да си хабим нервите с такива хора, но може би от хормоните съм толкова чувствителна. ... Както и да е най-важна ми е бебка няма начин просто да треперя всеки ден за нечии глупости.
Болничния нямам още 6 месеца.  newsm78 при мен се получиха доста неща накуп. Още не съм се дипломирала принципно - досега бях студентка редовно обучение и преди 5 месеца почнах работа като разбрах за бебка. Края на август навършвам 6 несеца стаж и от тогава ще почна да получавам някакви парички. Майчинството също ще започнат да ми го изплащат по-късно......... абеее при мен една какафония като морските свинчета съм - нито морско, нито свинче - нито безработна, нито студентка, нито с необходимия стаж ... няма какво да ви занимавам  Stop
wassilena малката е невероятна Simple Smile да ти е жива и здрава - много е сладка
Момичета аз толкова много колички си харесах (от тези който показвате) ще се опитам да си сведа предпочитанията до  3 или 4 а между тях милото да решава и така. Иначе това с висшето образование при избор на количка си е напълно вярно  newsm12
Следващата седмица излизам в болнични и ще пиша доста по-рядко, но със сигурност ще ви следя редовно. Доста ще ми е скучно вкъщи, защото съм си сама, но имам нужда от почивка - а и в нас е всичко на вили и могили  Tired трябва малко по малко да наложа някакъв ред
Желая ви много приятен ден и се крийте на хладно  Hug

# 235
Добро утро, усмихнат ден на всички.
demedalor, и аз не успях да намеря Нутримаг никъде във Варна и си взех Магнерич, нали все магнезиев препарат е. 
аз отначалото пия Магнерич, винаги съм го намирала по аптеките - все пак и това е Магнезий, не знам каква точно е разликата между различните хапчета..
За колектива на работа - аз работя в колектив от 48 жени: лели, баби, млади, от всички краища на България... Не мога да ви опиша за какъв змиярник става въпрос.. Злобни, глупавички, кариеристи, много умни, много мързеливи, много работни... няма да коментирам повече.. Grinning Но аз съм доста приспособима и нямам почти никакви проблеми, казвам почти, защото особено в момента в този дисхормонален баланс, в който се намирам, не винаги им издържам изцепките.. Но за болнични и дума да не става засега, аз вкъщи имам чувството че двойно повече ще полудея Laughing

# 236
Хелоууу, мами Flutter

Връщам се от преглед при доки - всичко засега изглежда наред, бебка си съвпада със седмиците.Сега е около 600 гр и нещо и около 28см.Малко ми е на горна граница захарта, но пък аз не помня дали не съм яла нещо преди взимането на кръв Thinking.

За количките - пак ви съветвам да ходите да си ги гледате на живо Peace.Има някои с такива гадни промазани шушляци Sick

Кики, кое магазинче си открила за бременни - има едно с основно дрехи на Миро стил, то ли е?

Аз почти целия август ще съм отпуск, защото нямаме работа.То и сега се чудя какво да правя Whistling
За колежките - имам точно 3 и се разбираме добре.По принцип ако има нещо, което да ме дразни винаги си казвам и нещата се изясняват на момента.

# 237
Здравейте момичета!
Преди малко заведох детето си на английски и щях да припадна от тази жега. След около час пак трябва да излизам , за да го взема (направо ми се плаче, а и с това ниско кръвно...). Не ходете много навън, освен ако не ви се налага или само по сенчести места.
За боядисването и подстригването - аз вече се изказах и преди. Боядисвам се всеки месец с безамонячна боя - Кастинг на Лореал и се подстригвах до сега веднъж.
Одорекса го позвах миналата седмица, но повече не можах да издържа без него (голямо потене ви казвам).
Още веднъж казвам, Андрея е прекрасна  Heart Eyes! Да ви е жива и задрава wassilena!

# 238
Вероятно има някаква съставка в Магнерича,с която стомахът ми е в конфликт #2gunfireСега се връщам от Санита,там са  доставили Нутримаг ,но от малките опаковки 30 таблетки.Взех си и една хранителна добавка- Нео вин , има всичко/витамини +минерали/ необходимо за бременната жена.Дано не окажат въздействие върху килограмите

# 239
Да ви питам и аз за боите - правя си светли кичури, но те май са с блондор или нещо силничко.Скоро не съм си обновявала и силно се чудя дали може, как мислите??????

Общи условия

Активация на акаунт