Хей лъжичка, хей ги две, хапва си пюре януарското дете

• 17 000
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
Привет!
И аз да почерпя за моето  пораснало момиче!

Хайде на пирожките и айрянчето!   Wink

и малко сладичко

# 181
Привет от нас с Ивка!
Ние се завърнахме благополучно в ЮК. Тръгнахме при 30, а пристигнахме при 15 градуса  cold
Честито на празнуващите месечинковци днес!  Heart Eyes
Еспа, благодаря ти, че си се сетила за нас и за пожеланието за на добър път!  Сами е много сладък! Hug
Натали, и аз съм на мнение да пуснеш тема, но при всички положения аз бих посетила и лекар. Никой здравословен проблем не трябва да се подминава според мен. Ако може да се хване и лекува в началото е най-добре.
Евжени, мисля, че доста трябва да говориш с дъщеря си, а също да я изпращаш при бабите и дядовците да я гледат, както и да отделяш внимание и време само за нея, за да не ревнува. Все пак разликата на децата ти е около 5 години и тя през цялото това време е била център на внимание. Не ги казвам от опит тези неща, а само предполагам. При нас положението е още по-сложно, защото се оказа, че синът ми навлиза иу в пубертета и наистина става страшно!!! Сега повече крещя по него, защото страшно ме изнервя и ми отговаря, въобще много се е променил от раждането на Ивка насам. Sad А после и рева, ще съм лоша майка! Sad

Ето и няколко съвсем пресни снимки от нас (да не си помислите, че туй готиното русо, слабо гадже съм аз - леля й е Laughing):

# 182
Честито на месечинкивчетата днес    bouquet

Кали , честито ви кръщене и на вас  Hug

Еспа , както винаги много отзивчива  Hug. Сами  е много хубаво детенце ! Добре си спомняш ,наистина проблема е отпреди ,само че с тази разлика, че преди само напипвах тази жила (ако мога така да го нарека) , а сега усещам и изтръпване.  Прочетох статията , но  не мисля ,че е блистер ,защото при блистера има болка, а при мен няма . Аз точно за  това се панирам , щото няма болка. Може да е свързано и  с настинката и оттам да се възпали лимфен възел.

Ягодка , непременно ще се прегледам , но през септември ,когато ще се прибера за един  месец в Бг. Не ми  се дават най-малко 300 $ за преглед тук.  Много  е сладка твоята кукла , д аи нащипеш дупето ! Hug

За захранването -Алекс отказва зелените пюрета ( грах ,зелен боб, спанак) и с охота си хапва оранжевите ( сладки картофи ,морков ,тиква ). Но ще трябва да го натискам да ги яде и тях ,защото като захитрее още по-вече , по-трудно ще ми бъде да го науча  да ги яде. Все още сме хремавки ,но поне температура нямаме.

Стела , тук ли си , нещо се позагуби  и  ти ?

# 183
  • София
Здравейте, момичете
Одавна не съм писала, ама през деня на разходка, след това да видя нещо из къщи, да оправя бебчо и той деня минал. Иначе с нея сме добре, вчера бяхме при роднини на мъжа ми да я видят, и се видях с Даницето и Йоанка Heart Eyes, тя е една малка принцеса, а пък роднини на ЙоЙо й подариха столче за хранене Mr. Green, да демонстирам подаръка:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=398568&pid=13646559
Лека вечер от мен  bouquet

# 184
Срам ме хвана чак  Embarassed Ягодката багажи опакова, прелетя колко километри, а мен ме мързи едни снимки да пусна  Mr. Green

И етооооо нашата мини-мини срещичка
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=401786

Набързо ще пиша какво ново става с нас... Първо тормозих Еспа да дава рецепти за разни вкусни и безмесни ястия ( Благорадя мнооогоо, Еспа  Hug ), после тормозих мъж ми и Вики да ги ядат  Mr. Green Вики що годе хареса супата (нали беше основно с тиквички - единственото, което обича от зеленчуците  ooooh! ). Мъжо се прави, че ги харесва, ама си реже луканките за мезе  Joy

Вики всеки ден ме изненадва с нещо ново. За 2-3 дни му избиха 2 зъба. Да си призная, дори не разбрах  Embarassed Като ми загриза пръстите чак тогава Laughing Преди два дни съм го оставила на спалнята и се обърнах за малко и го гледам докопа дистанционното и дори си смени радиостанция и си усили звука  Crazy  Joy Явно не му хареса рок радиото  hahaha Днес пък пак се таркаля по спалнята и успя да си разкопчае памперса и тъкмо се наакал...  Sick Хванах го точно преди да се завърти и да омаже всичко  hahaha

Ей такива неща се случват с нас  Sunglasses Купон да става  Party Да сте добре и жегата да не ви влияе много (все пак идват хладни дни) Simple Smile

# 185
ИСКАМ ДА СПОДЕЛЯ ТАЗИ СНИМКА С ВАС

# 186
здравейте,януарски майчета!включвам се и аз към отбора на родилите през януари 2009г.казвам се Силвия,на 26год.,по принцип от Варна,но от 8 год.живеем във Виена.дъщеря ни София се роди на 1.януари в 04.43ч.сутринта.имаме и син Павел,който е почти на 3 год.ще се радвам да обменяме опит и да общуваме. Hug

# 187
Ха добър ден!

Евжени, мнооого яка снимкааа  Laughing
Мила, страхотен е Вики, много пораснал изглежда на снимките, а като го видя наживо сигурно още по-пораснал ще ми се стори  Heart Eyes И как вече седи сам, браво на детето  Grinning
Силвия, добре дошла!  Hug

Да кажа и аз 2 думи за моето мързелче - опитва се да пълзи, ама е много смешен, щото не му се получава. Лази малко като гъсеница, ама мноооого малко се придвижва така и мноооого бързо му писва и почва да крещи  Laughing Иначе нищо друго не прави  Rolling Eyes

Ходихме вчера за сефте на плаж, направо е омагьосан от разплискващите се вълнички, ама му е студена водата, щото като му топваме крачетата а-ха да се разреве. Та от снощи го тренираме да свиква с по-хладка вода Wink

И да се оплача малко - вече почти 10 дни се борим с хремата  Sad, имаше и зачервено гърло, което не знам дали се е оправило  Sad Ама много пищи като се опитвам да му изчистя носа. Е как да му обясня, че това е по-малкото зло, и че е за негово добро, та да не слагаме после гадни капки Sad. Направо не знам вече кво е това чудо - 10 дни..

Със захранването се справяме засега, ама то само 2 неща съм му въвела (картофче и морковче), но нали пък в началото по-бавно трябва, та така. Все пак съм доволна, че много му харесва - както домашното, така и купешкото пюре, та като ме мързи поне да му купувам манджа  Mr. Green  Утре вече се чудя какъв зеленчук да му дам. И вече съм адски объркана и се чудя каква стратегия на захранване да приложа - ми то както го четох излиза, че до 8-ми месец трябва и месо (което мисля сега, като стане на 7 да му дам), и каша (кога по-точно??), и жълтък (и той кога??), че и плодовете някак да ги въведа. В тази връзка пак да ви използвам като информационна агенция - как да въведа плод, като в същото време въвеждам и друго (основно) ядене?? И да поясня какво ме интересува - днес напр. му давам броколи да кажем. И нали трябва около 3-4 дни все броколи да давам, че да свикне и т.н. Днес не мога да му дам плод. Мога ли утре, когато ще е едва вторият прием на броколито?? Много ми е объркан точно ей тоз момент. И още нещо - от инфото на Еспа (ей, златна си, да знаеш   bouquet) пишеше, че между 2 вида месо се прави пауза от около 2 седмици - 20 дни. Знаете ли дали в тази пауза мога да въведа каша? И логично ли е? - Понеже месото съдържа желязо, а кашите нали ги обогатяват с желязо, а на Кало му е много необходимо..  newsm78 Ще се радвам да прочета мненията ви по въпросите ми  Hug

Хайде, чао засега, отивам да хапна, че тези телесища не се поддържат лесно  Laughing Tired

# 188
  • Варна
Добро утро и от нас!

Сиси да ти кажа аз доста смело захранвах /в този ред на мисли, да си призная, че съм въвела глутена без да разбера, в кашата на Хип с плодовете имало  Crazy/, та изчаквала съм м/у храните два дена, не повече. Кашата можеш полека да я въведеш към следобедното хранене, а на обед да си му даваш зеленчуците.  А плодовете може м/у храненията по някоя лъжичка. Аз лично ги прибавам към кашата - правя половин доза каша+плодово пюре.

Вчера дадох на Елия сирене - козе, обезсолено. Много се чудя за тази попара.....аз ако я въведа това означава, че малката ще яде само веднъж мляко - вечер.....

Елена, при нас помага сока от круша.

А какво да ви кажа за нашата варненка - е, няма такъв рев от морето.....не можем да я приближим - многооо е голямо и страшно Laughing

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 09:45 от Мим

# 189
Добро утро.
Хубава срещичка сте спретнали.
Добре дошла Силвия.
Оф, Сиси и аз като теб съм в абсолютна чуденка с това въвеждане и взех да правя глупости. Въведох 4 плода /поне така си мисля/. Още не съм въвела много зеленчуци /морков, тиква и картоф/. Ама не ме питай как, защото картоф давах 1 ден само и то в комбинация. След това мисля месо и каша едно след друго. Мойте пюрета не ги харесва.
На всичкото отгоре, Марти има запек вече 4 ден, от 2 дни е само на кърма и се чудя дали да му дам лактулоза  newsm78, за да му помогна. А и памперсите не са толкова напишкани като преди, макар че давам вода около 50-70 мл на ден /играе си с шишето/. И ми се струва че пишка по-тъмно някак си. В четвъртък съм при педи, там ще разпитам. Дайте идеи как да процедирам.
Вчера за 30 минути бяхме на Камчия. Много се радва като лежи на пясъка и му подухва вятър - смее се с глас. Определено направи впечатление, че е бебе - всички край нас ме разпитваха, но и ние не стояхме де. Не посмях да го топна в морето, но той пък беше захласнат от вълните.
И по цяла нощ е едно въртене  ooooh!. Леглото му е до нашето и той най-редовно спи на твърдото между двете легла /там съм сложила чаршаф/  Crazy. По цяла нощ ставам, за да го местя, а той не ще да спи по гръб иска надясно - обърнат към мен и цоцито  hahaha. Като се обърне по гръб почва да се сърди, като легне по корем се изправя на ръцете със затворени очи  Joy. Да не говорим, че на моменти спи напряко на леглото и се бута в мен  ooooh!. Отдавам го на топлото, макар че може и да е от възрастта.
Ще се радвам днес да пишат майките с проблеми с изхождането да кажат как да процедирам.
Хайде стига толкова сега.

# 190
  • Бургас
elena_d - защо не пробваш да добавиш 2-3 капки зехтин към пюрето ? Така се улеснява изхождането  Peace А иначе тиквичката също помага - разхлабва стомахчето. Докато въвеждах тиквичката при Ники , беше супер редовен  Wink Два дни му давах основно морков и почти не е акал, само едно малко ,твърдичко, оранжево  Laughing
Сиси - гледай поне 3 дни да са минали, особено при първите храни, които въвеждаш. Да, можеш в паузата на месото да въведеш каша, може и други плодове и зеленчуци  Peace  Докато въвеждаш плод, си даваш старите зеленчуци.
Аз също се чудя в какъв точно порядък ще въвеждам - каша ли, месо ли, ама ще видим. Сега гледам за седмица напред, съобразявам се и със сезонността, защото може да ми носят чисти плодове и зеленчуци , та по- добре тях, отколкото пюрета, те ще почакат  Wink
Evjeni много готина снимка  Hug  Направо се успокоих, че и по-големите деца не винаги знаят как да се отнасят с бебетата. Защото Мария спокойно може да му изкара очите от любов  hahaha  Има си , милият, понякога следи от ноктите на кака си, но това е любовта, ще се научат, де ще ходят  Wink

# 191
  • София
Направо се успокоих, че и по-големите деца не винаги знаят как да се отнасят с бебетата. Защото Мария спокойно може да му изкара очите от любов  hahaha  Има си , милият, понякога следи от ноктите на кака си, но това е любовта, ще се научат, де ще ходят  Wink
И ние сме на това дередже...На всичкото отгоре вече почна и да имитира идола Бате. Вчера Хриси крещи, Гого първо изгука, после извика леко и накрая и той като нададе един вик...малиииии. Спре батко му, спира и той.Почва, и той след него...Много обича да си играят двамата, само дето Бате от време на време е малко груб.
Сиси, аз давам по 3 дни един зеленчук...като вчера омете половин бурканче Хип и няма за трети ден пъщърнак...Също като Мим гледам по-смело. Не мога да му се нарадвам, че яде(за момента), имайки вкъщи едно злоядо чудовище, което стиска само устни...Та мисля, днес понеже ще яде пак морков(опитвал е вече) направо 60 гр да му дам...
Жени, Hug" Антонио знае ли, че има красиви очи" - да перефразирам лафа от Дами канят Simple Smile
Ралче, а защо няма снимка на Йойо и Йойо Crossing Arms
Добре дошла и на новата Сиси welcome
Сега ставам, че днес изписват прабабата и да я посрещаме с червен килим hahaha

# 192
  • София
Добро утро и от мен,
Дони- има симка на двете Йо-та, ето http://www.snimka.bg/album.php?album_id=398568&pid=13626467  Laughing
Кокосче- и ЙоЙо так аправи- научи се да си откопчава лепенките на памперса, аз докато се обърна да й взема дрехите, и тя разкопчала памчерса, и тогава цялата процедуа наново Laughing
Относно захранването, аз само в началото карах много внимателно и като видях, че не дава реакции, започнах и по смело...като с еводя от ЙоЙо, ако нещо й хареса, по-често й го давам, това, което не й харесва, го давам, по-рядко. Мисля от другата седмица да започна и с месото.
Хубав ден от нас с ЙоЙо  bouquet

# 193
Кокосче- и ЙоЙо так аправи- научи се да си откопчава лепенките на памперса, аз докато се обърна да й взема дрехите, и тя разкопчала памчерса, и тогава цялата процедуа наново Laughing

Joy Joy Joy Май сте за памперс гащи вече.

Евжени, много е сладка снимката!

# 194
здравейте!гледам обсъждате захранването.аз да си призная още не съм започнала,но възнамерявам тези дни да дам картофче.спомням си,когато захранвах сина ми,опитах първо с оризова каша,после тиква,нищо не искаше.беше пристрастен към кърменето и прояде едва към годинката.до 2 год.го кърмих и ако аз не бях надала вой да го отбивам,можеше и още да се кърмим.сега съм любопитна как ще реагира София на новите вкусове.лек ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт