Хей лъжичка, хей ги две, хапва си пюре януарското дете

• 16 962
  • 298
  •   1
Отговори
# 270
ПРИВЕТ!
Честит рожден ден на Сиси! Здраве и слънчеви дни!Честита годишнина на Елена и Мим! Много щастие с любимите мъже!
Честито и на празнуващите ни бебоци и най- вече на техните майчета! наистина неусетно минава времето.

Днес си показахме носа за  съвсем малко, че тук е страшна жега. Стоим на климатик, но в стаята на децата няма, а там идва по- хладен въздух от съседната, в която има, т.е. разтваряме вратите.

Да се отчета за вчерашната консултация. Вече сме 8 кг. и 750 гр. ( вкъщи кантарът я показва 8 600  Thinking) и 66 см. ( и миналия пак толкова ни изкараха  Laughing  newsm78) Дадохме и кръв и урина и резултатите са о'k.

Със захранването добре се движим: 1. морков, 2. картоф, 3. тиквичка, 4. тиква , а от два дни и плодово- круша. Детската ми каза да давам и пресни  пъпеш и праскова, но аз , особено за втория плод, съм още резервирана. Анастасия яде и домашно, и купешко. Скоро мисля и аз да давам броколи.
цикъл и аз още нямам.

# 271
искам да ви попитам някой знаели нещо за арсен стоматологично лекарство за омйртвяване на нерв,дали може да се кърми след като се използва благодаря ви предварително
Нашата Ирко може да ти каже , но отдавна не се е включвала. А самият стоматолог не ти ли обясни!

# 272
Честита половин годинка на Габи и Михаела, на Теодора и Йордан /на куп за вчера и днес/

Честит Рожден Ден, Сиси! Бъди жива и здрава, много обичана жена!

Честита годишнина Елена и Мим! Да се обичате и уважавате с вашите половинки още много дълги години!

Благодаря на всички споделили за отбиването Hug
Елена, добре, че са ви пуснали водата – направо не мога да си представя какъв ужас е

Днес беше ужасно топло – нямаме климатик и сме с южно изложение. А аз понеже съм много умна, точно в 2 часът реших да пържа кюфтета от тиквички ooooh!. Добре, че ми дойде акъла на 2 рия тиган и ги метнах във фурната, че направо щях да колабирам от жега Tired. То това мойто си е за освидетелстване направо Crossing Arms. И малчо е много кисел тези дни – рев, рев и пак рев, ядене на 2 часа и пак рев, рев....сигурно от жегата и вероятно зъбчетата...дано скоро премине, че ще взема аз да ревна да види той убаво ли е Mr. Green

Дано ноща е прохладна  bouquet

# 273
Ха добро ви утро!

Минавам да пратя поздрави от моренцето (за тези, които не са там Wink), че излизаме, за да се върнем по обяд Wink

Свате, ние къща още нямаме там, само мястото е, ама дано да имаме и къща там все някога  Wink
За жълтъка ти пействам цитатче от Косе Босе, без линк, щото и аз свалям де що видя нейни мнения  Laughing:

Цитат
Жълтък:
Алергенен потенциал
Жълтъкът е слаб алерген.
Яйцето е силен алерген заради белтъка.
Реакция към жълтъка може да се дължи на белтъчни следи върху него, не на самите протеини в жълтъка.
Теоретично се счита, че след 6 м. организмът може да толерира жълтък.

Възраст
За здраво, неалергично дете възрастта 10 месеца е напълно подходяща и според най-консервативните схеми. Всъщност, няма официална схема на захранване, която да препоръчва жълтък по-късно от 9-10 м.
Причината за по-късно включване на жълтъка е преди всичко неговия спорен хранителен състав, не толкова алергията към него.

Връзка с други храни
След като е въведен един вид месо и основните каши, няма проблем да се включи жълтък. Все пак той има важна хранителна ценност. Няма връзка с пилешкото.

Количество и честота
Количеството от 1/4 жълтък се достига за седмица примерно. Няма универсално правило.
След това не е задължително да се дава през ден и да се редува с месото. На 10 м. може да се дава в един ден с месото, но в различни хранения. Честотата на предлагане за възрастта е до 2-3 пъти седмично, примерно по 1/2 жълтък.

Жълтъкът може да се замрази :
- твърдо сварен, без белтъка, внимателно завит или в плътно затворен съд (за да не изсъхне)
- твърдо сварен белтък може да се замрази, но става твърд и воднист след размразяване, по-добре да се замрази суров отделно от жълтъка
- суров жълтък, с добавка на щипка сол или захар (за да не е лепкав след размразяване), в плътнозатворен съд, трайност 3-4 месеца

И ето ви и поздравите:

Чао!

# 274
Сис, страхотни сте!!!!!!!! Калото е невероятен сладур!

Установих, че мосю Матей не харесва картофа, моркова, тиквичката, ябълката, крушата, а до момента само тиква и оризова каша. За последното не допусках, че може човешко същество да харесва вкуса на гол сварен ориз, ама ей на. Вкусове бебешки Simple Smile

# 275
Здравейте момичета!
Как сте в тази невероятна жега? Тук като цяло на фона на жегите в страната е поносимо, даже доста силен вятър духа, но не сме излизали на разходка, стоим си на барбекюто на нашите и пием сокчета. Александрина опита днес от диня и много и хареса, а това е вриант да приема течности, защото тя вода много малко пие.

Свате, ама много сте готини, бе, леле Кало какъв  сладур, последната снимка е страхотна и другите разбира се  Wink, но на последната така сладко се е усмихнал, ох, иде ми да му намачкам хубавите бузки  Heart Eyes. Сиси, изглеждаш много добре  Hug Мерси много за инфото за жълтъка  Hug

Бебче, ти от Якоруда ли си? От това градче са кумовете ни, които са невероятно готини хора, ще им ходим на гости другата седмица,

Пепи, браво на Анастасия за мерките и изследванията.

# 276
 Честито на днешните месечинковци!!!  
 Здравейте момичета къде прекарахте днешния горещ ден ние ходихме до река Струма цял ден на цър пър беше супер Денис се представи много добре беше прохладно  просто супер.
Ели да аз съм от Якоруда и от 1 август пак заминавам може и да ги познавам вашите кумове то градчето е малко и почти всички се познаваме аз от10 години съм в София но често си ходим.
Моряците изглеждат страхотно Кало е голям сладур.Лека за сега  отивам да къпа малчо че днес доста се повъргаля. Hug Hug Hug

# 277
Бебче, сигурно ги познаваш - Цецка и Владо, тя е зам. кмет на общината, с нея сме съученички от езиковата гимназия и страшно добри приятелки, много ги обичам и тях и прекраснте им дъщерички.

# 278
Добър вечер дами. Не съм чела назад, но чета и пиша през телефона и влизам основно в скай п. Ние сме много добре. Всеки ден сме на плаж, Ани направо с кошарата за ужас на бабите. Къпем я в морето, тя се кефи. Като се приберем ще пиша подробно. Засега основно ще чета. Целувки на всички

# 279
  • София
Привет, и аз да се отчета Hug
Sisi, голям сладур Калоянчо Peace
Еспа, дано Сами се успокои бързо Praynig
Ланг, странни вкусови предпочитания има твоя смпатяга Hug
Вярно голяма жега. Ние от няколко дни обикаляме да си търсим кола, че продадохме семейаната-голф 3 комби беше и сега искаме да вземем нещо по-комфортно и естествено пак голямо SunglassesБяхме в Дупница по автокъщите, ама раничко тръгнахме и по обяд се бяхме прибрали вече. Ще се похваля, като купим колата, че за момемнта само набелязваме  bouquet
Иначе за храненето-всичко яде мойто прасенце-картофи, тиквички, моркови, зелен боб, лук, чушка Laughing
От плодовете-диня и пъпеш. От ябълката нещо се дърпа и мисля, да не му давам известно време, че и колики получава от нея(поне така мисля, освен, ако не е съвпадение) Rolling Eyes
Преслав и аз съответно,(баща му избяга да спи в другата стая Rolling Eyes) не спим много през нощта-сънува ли, зъби ли са, що ли, ама се буди по 4-5 пъти на нощ, като му дам бибата и се успокоява. Честна дума, не помня откога не съм спала цяла нощ, а толкова си мечтая това да се случи ooooh!
Цикъл и аз нямам още, упорито кърмя само от дясната. Само не знам на плажа като се съблека с тези различки гърди:oops: какв ще се чувствам #Crazy, но това да е проблемът Mr. Green
Весело изкарване на всички, които се излежават на плажа и се спасяват от жегите в морската вода bouquet Heart Eyes

# 280
Здравейте, мале цял ден никакви ви няма ,много не ни върви темата нещо напоследък,всеки е нанякъде Thinking
Аз да ви питам от днес започнах да захранвам Габи и започнах както бях казала със ориз,обаче проблемът е ,че нали трябва да яде една седмица от ориза по една лъжичка ,на втория две после три и така една седмица увеличавам. После правим почивка от 2-3 дни и предлагам друго. Да ама аз не мога да намеря никъде например само картофено пюре ,има картофи със морков или мешано със други неща, а не трябва ли да е чисто например само картоф та ако стане някаква алергия за да знам от какво е.
Също да питам какво бихте ми препоръчали за второ ядене след ориза,аз хич не съм наясно уж чета ама пак нещо не мога да го схвана като хората.Пусти му 4% ( или 40%)

# 281
Били,, аз след ориза й дадох картофче, което аз й направих. Много е лесно, като го свариш го намачкваш с вода от варенето или с кърма до полутечно състояние. Аз й правех по две порции-едната за деня а другата в хладилника за следващия.

Мойта кокона хич не харесва готовите пюрета! Така че сега се ровя из форума за интересни идеи за домашни пюренца Grinning

Ланг, и Анджито е така, ако я оставя само оризова каша ще яде ooooh!

Нащо захранване върви мнооого бавно. Днеска е изяла около 20гр картоф и десетина лъжички круша на Хип. Като реши че не иска и стиска устичката и се хили...добре поне че си суче. Явно педагогическото е по-удачния вариант за нас, понеже като й давам да опита от нашта храна много се въодушевява. досега съм й давала диня, пъпеш и краставица. Нещо не ми е комфортно да й давам да опитва манджи... newsm78

Момичета, а как ги давате тиквичките? Моник и за чушката да те питам. Варена и пасирана ли? Или това са готови пюрета?

Смайлинг, много сте готини и двамата Hug
Вие морските да се топнете и заради нас  Heart Eyes

# 282
Добро утро.

Снощи загърмя, заваля и сега продължава. Беше доста силна буря. Сега е хладничко и е чудесно.
Вчера Марти падна от леглото  Cry. Много се уплаших. Има 2 синини  - на бузката и челцето. Малко върна храна, но беше 1-2 пъти по малко и не сме ходили на лекар. Сега е ок. Аз дето си мислех, че тоой не е от въртеливите и го бях оставила далеч от тази част на леглото, където може да падне, то какво се оказа....Както и да е, явно че така се случва при повечето, което не е успокоение.
Иначе Моник, и аз не съм спала не знам от кога. Като беше по-малък повече спях. Сега се върти и все по корем иска да спи, и се изправя на ръце и почва да мрънка  ooooh!.
Били защо даваш по една лъжичка цяла седмица  newsm78. Всеки ден увеличавай количеството с по 2-3 лъжички. И аз не правя пауза между въведените храни. Всъщност правя, защото все се запича и го оставям на кърма, за да се изака  ooooh!. Днес 3 ден пак не е /давам сокове слива, после круша, давам плод сутрин/. Явно картофът така му действа - а винаги е в комбинация  Tired. Каша ще дам след месото. А месо след още 2 зеленчука т.е. след около 10 дни максимум.
Моник и аз нямам цикъл и мойте гърди са видимо различни, но аз на плаж не съм и  ходила де /само веднъж, даже не се и събляках/.
Сиси - супер сте.
Това е май. Пращам прохлада на всички.

# 283
Добро утро! Ние днес ставаме на 6 месеца,повод да почерпим.

При нас захранването също не върви нещо,мръщи се на повечето зеленчукови пюрета единственото което харесва е тиква и картоф на Хип.
Мисля че някой беше питал за чист картоф има на Semper. Иначе харесва плодовите които и правя с праскова,ябълка и кайсия. А каша въобще не иска и да чуе, пробвах да давам готова на OVKO, от нея си хапна малко.
Няколко снимки и от нас.

# 284
Добро утро, егати неможах да спя от жега тая нощ , ставах 5 пъти и една глава ме цепеше.
Ама и Габи не спа спокойна.Вчера цял ден в майка ми сме я държали без памперс голичка ,да не се запарява и я дебнехме непрекъснато да я изпишкваме , ама тя ту пишка през час ту на 15  мин.Много трудна работа това да го дебнеш , на майките които го правят много им се възхищавам, че успяват, но поне разбрах ,че катои се пишка започва да си търка очичките.

Иначе аз си изкарах добре рожденния ден в семейна обстановка, не обичам да го празнувам шумно .
За захранването , наистина няма проблем да се увеличава новата храна с по няколко лъжички всеки ден , а не на седмица.Аз правих пюре онзи ден от спанак ,картоф , моркоф и чушка, всичко сварявам и почти да изври водичката и свалям от котлона ,беля чушката  и докато е топло слагам малко масалце и пасирам с остатъка от водичката, защото витамините са в нея.Но стана редичко и реших да добавя малко сварен ориз и се позапече малко Габи ,но и дадох слива и се оправихме.

искам да ви попитам някой знаели нещо за арсен стоматологично лекарство за омйртвяване на нерв,дали може да се кърми след като се използва благодаря ви предварително

Сиска  няма проблем да ти вадят нерви на бебка нищо и няма от арсена , на мен вече ми направиха такава манипулация преди около 4 месеца, но нервите ми ги вадиха без упойка и аз нищо не усетих изобщо не ме боля.

Смайлингче   много сте готини.
Как ви завиждам/ неблагородно/   Mr. Green

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ БЕБЧЕТА , ДА РАСТАТ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ

Общи условия

Активация на акаунт