Тук сме се събрали, фенове на Азиатски сериали!

• 75 028
  • 732
  •   1
Отговори
# 240
Малката Черна Шапчица
Hanazakari no Kimitachi e се казва сериала
и аз си го дърпам сега точно заради последното изречение от резюмето, което Коралче е написала ... и излезе ли целия го почвам
и аз основно по резюмето ги избирам затова много им се чудя понякога и ми е добре дошло тук някой като драсне нещо

за уикенда ще избирам нещо м/у Снежната кралица, Легендата за 4те бога и Бичунмо ... че отдавна отлежават на харда
до тогава ще карам на филми

звездичка ще почакам за рая не съм се разбързала прочетох, че сте почнали превода  Hug  Heart Eyes
пък и се позатрупах ... имам какво да гледам  Party

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 02:27 от castanea

# 241
  • DE
Аз напредвам като охлюв, ужас, а така искам да изгледам всичко! Приключих Бичунмо и сега със сигурност искам да гледам нещо весело  Cry Междувременно обаче ще уважа труда на звезди и ще изгледам A love, в Joo Jin Moo има нещо много невинно и в същото време изглежда като изсечен от камък, леко перверзен, ох... Embarassed И Secret ще изгледам, докато е на харда и после ще си избера някой приятен развлекателен сериал, че иначе съвсем ще се депресирам...

# 242
Добро утро!  Simple Smile

Аз, довърших Боговете, и съм много ама много доволна, много хубаво свърши...  Party
Каси почвай го, бързо летят сериите, няма да го усетиш  Simple Smile.

Сега освен, че ще изгледам някое филмче, се чудя кое сериялче да почна  Thinking. Мислех Кофи принс, ама така като ви чета, много противоречиви мнения има за него... Rolling Eyes Отдавна се замислям дали да не почна   Hwang Jin Yi  Thinking... е, ще се поровя и ще видя ...  Crazy

МЧШ  Hug

# 243
В момента гледам 3та серия на Take Care of the Young Lady и няма такъв смях !!!! Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Това ще е следващия хитов сераиал след ББФ, предричам аз!
Силно препоръчвам на всеки, който иска свежа комедийка, много е добър!  Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning
Актьорите са много добри!

Юн Санг Хюн (така ли се транскрибира?) какъв смях вади, направо падам като го чуя hahaha

Не е проблем, че се излъчва в момента, поне корейците дават по две серии от по един час чисто време на седмица, и нямат пропуск като американските сериали с техния един епизод на седмица и безкрайни  "ваканцийки" от по няколко седмици  Rolling Eyes Ако някой е следил американси сериали ще се сети за какво говоря.

Въобще корейците ме спечелиха!

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 10:37 от Burberry

# 244
Schmetterling мерси  bouquet  сложи край на чуденката ми ... него ще почна
Кофи принс според мен не е за пропускане ... ако чак толкова ти доскучее на пълнежа (мое мнение: не е много, съвсем в нормалното - аз не съм съкращавала моменти) винаги можеш да ги превъртиш сцените ... a Yoon Eun Hye е невероятна

Burberry ама недей така слънце  Heart Eyes  Heart Eyes ... не ме зарибявай допълнително  Rolling Eyes   Whistling не че ми трябва много  Joy  бързо се поддавам    tooth
за сега устисквам ... да напредне с излъчените епизоди ... ама трудно ... огромно изкушение е за мен, че е с Yoon Eun Hye
всъщност ясно ли е колко епизода ще е сериала  Thinking

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 11:58 от castanea

# 245
  • DE
Изгледах Sarang, звездичка, поздравления за превода, филмът наистина си заслужава, поредната силна драма и отново рев. Обаче забелязвам нещо, все си казвам, край, не искам да видя драма поне месец и не мога да се спра, пристрастена съм!  Embarassed Joo Jin Moo официално ми става номер 1, не е с толкова правилни черти, обаче изражението му е... отива му еднакво да е усмихнат и тъжен Heart Eyes. Историята не беше кой знае колко оригинална, но за мен силата на азиатското кино е в акцента, който се поставя върху образите, а не толкова върху сюжета.  Не ми хареса това, че той й прости безусловно за това, че тя не просто го изостави, ами стана държанка на богат човек, с други думи - продаде се. Някак си много скалъпено ми беше обяснението й. Но на фона на играта на актьорите тези слабости във фабулата някак си остават на заден план.

# 246
Аз изгледах Secret.Наистина е много хубав и мистериозен.До сега не бях гледала филм с подобен сюжет Sunglasses
Благодаря на тези, които го предложиха Hug

Сериал още не съм почнала  Outta Joint

ЕДИТ:
Гледам, че в замунда качват втори сезон на Hana Yori Dango.Честно казано, хич нямам намерение да го гледам  Tired

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 14:56 от Криси`

# 247
hahaha Ти затова ли си криеш нослето на аватарчето? Да не те виждаме като ти расте? Wink
Гледам, че в замунда качват втори сезон на Hana Yori Dango.Честно казано, хич нямам намерение да го гледам  Tired
Rolling Eyes Аз пък си мисля някой ден, като им дойде реда да изгледам всичките варианти, че и мангата да прочета... Така като си хваля ББФ да мога честно да си казвам, че съм видяла и другите и по- добър от корейския няма! *минутки за реклама* Laughing (не е вярно, не съм пристрасна! отричам!  Outta Joint)
...всъщност ясно ли е колко епизода ще е сериала  Thinking
Според сайта на KBS 16! Ето тук. Според Drama Wiki пък трябва да свърши на 8-ми октомври. Да видим дали ще устискам да излезе целия или ще се мъча на порцийки...  Whistling

# 248
Според Drama Wiki пък трябва да свърши на 8-ми октомври. Да видим дали ще устискам да излезе целия или ще се мъча на порцийки...  Whistling

Ами дайте да се съберем една българска агитка и да го преведем?
Сега е в началото, сериите илизат на по 6-7 части от по 15ина минути, ако се хванем 4-5 човека може да преведем цялата серия за час-два. От английски. Английския превод излиза много бързо. Супер лесно е да се превежда  - има си място където да въвеждаш субтитрите.
На viikii.net. Ако има навити казвайте да се хващаме?

# 249
 Laughing То по принцип аз съм навита, но досега не съм превеждала нищо и затова не се обаждам. Иначе за превод за час- два на серийка не 3-4 човека, ами и сама мога да го правя, но както казах не съм правила още субтитри и нито знам как да му настройвам тайминга, нито нищо. Бързо се уча обаче, така, че ако решите да се превежда съм в кюпа.   bouquet Честно казано ще е голямо удоволствие за мен. Simple Smile

# 250
http://www.viikii.net/channels/goto/LadyCastle

Нищо не се настройва тук, направо в браузера въвеждаш текста на български. На мен ми е бавно заради бебето, но един два сегмента от 7те ога да преведа Simple Smile Тр само да се съгласуваме как се превеждат обръщенията им, на Ийстърн спирит видях тема за това може да се водим по техните

# 251
  • DE
Момичета, имам питане, след финалните надписи на последния епизод на Бичунмo има реклама на някакъв сериал, който изглежда доста интересен, дали някоя от вас е обърнала внимание и най-вече знаете ли за кой сериал става дума?

# 252
hahaha Ти затова ли си криеш нослето на аватарчето? Да не те виждаме като ти расте? Wink
Гледам, че в замунда качват втори сезон на Hana Yori Dango.Честно казано, хич нямам намерение да го гледам  Tired
Rolling Eyes Аз пък си мисля някой ден, като им дойде реда да изгледам всичките варианти, че и мангата да прочета... Така като си хваля ББФ да мога честно да си казвам, че съм видяла и другите и по- добър от корейския няма! *минутки за реклама* Laughing (не е вярно, не съм пристрасна! отричам!  :outtajoint
Blush
Стигаше ми да изгледам две серии от японската версия, за да кажа, че не струва.Първо, актьорите са грозни Mr. Green ; второ, историята не се представя по същия интересен начин, както в корейската версия; трето, музиката беше гадна(още си слушам песничките от БОФ Heart Eyes ).Абе с една дума - не ми хареса Confused Дето ще си губя времето да гледам и втори сезон, по-добре да изгледам някой друг, по-хубав сериал Whistling

И аз поназнайвам малко английски.Ако трябва, мога да преведа туй-онуй Blush

# 253
Моми4ета, ако има някъде субтитри на руски и аз с удоволствие бих помогнала с превода, но с английския съм доста зле

# 254
Английските стават най-бързо, руски до сега не съм виждала на виикии-то. Започнах да превеждам 1/7 на 3та серия и сайта се скапа, ама че късмет.  Crazy
Като цяло тези субтитри са опън сорс - всеки който е регистриран може да преведе, а ако някой реши, че не е правилно, може да поправи Simple Smile
Ами давайте тогава да ги подхващаме. Хубавото е, че дори и малко да е преведено на съответния език, си пише в началото, че е еди колко си процента преведено, и преведеното си излиза. Тоест може да се чете.
Друг може да добавя още и така Simple Smile
Кой колкото разбира.

Вижте ей тая тема за обръщенията и популярни използвани фрази в корейски:
http://easternspirit.forumandco.com/forum-f17/topic-t626.htm

Общи условия

Активация на акаунт