Тук сме се събрали, фенове на Азиатски сериали!

• 74 988
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
  • София
и малко извън темата - прочетох темата за вредата от корейските сериали ... има да задобрявам в някои навици ... примерно все още не спя на пода и храненето с клечки не ми се отдава съвсем, но то е защото съм непостоянна
аз пък задобрявам Flutter - от една година спя на пода (по други причини) на легло де, ама съм практически на 7-8 см от пода, увеличих страшно китайските спагети и ориза (какво нещастие, че в мойта паланка не се намират повечето интересни корейски ингредиенти като рибен сос, корени джинджифил и разни други); в чуденка съм как да се гримирам така, че очите ми да изглеждат като техните, някакви идеи newsm78 Mr. Green
Janis_J, аз като се зарибих в началото, много ми се искаше да преведа нещо и аз(имам опит), ама не знам какво гледах с английски субки и корейско аудио - едвам хванах сюжета, даже трябваше от време на време да спирам да прочета, да връщам назад..
направо благородно завиждам, че знаеш корейски и можеш да превеждаш сериалчета Heart Eyes
за Хуанг Джин И ще се изкажа като го приключа, засега е интересен;
Относно Coffee Prince - не разбрах, излъчиха ли го целия, има ли си вече буквички? аз ще почакам докато трябва

Janis_J
 абсолютна си права... при превода се усеща сериала/ филма в много по голяма дълбочина Heart Eyes
подкрепям с 2 ръце и 2 крака Grinning

# 61
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green ама моля ви се ... не така .... аз превеждам от английски  Hug

Субтитрите на Coffee Prince ще излязат съвсем скоро. Видях, че превода е готов и голяма част от редакцията също!  Peace

# 62
  • София
Mr. Green Mr. Green Mr. Green ама моля ви се ... не така .... аз превеждам от английски  Hug
Shocked верно ли?  Mr. Green а аз какво си помислих! (може и аз да се пробвам тогава, ама това значи първо да изгледам каквото има нахвалено със субс, и после да се метна на нещо само с английски субс, то да вземе толкоз да ми хареса, че да седна да го преведа)
е, значи скоро ще захващам кофи принс отдавна му точа зъби Sunglasses

# 63
с Coffee Prince напреднах до 7 еп снощи - точно нещо такова ми се гледаше сега ... забавен ми е, гледам го с удоволствие и вече ми е доста любопитно как ще се развие ... аз го гледам с руските суб обаче
за My girl най-вероятно ще изчакам превода ... ще видим ... пък и аз някак не мога да гледам филми един след друг с един и същ актьор/актриса, т.е след Iljimae нямаше как да почна My girl. Full house съм го пропуснала като гледах за комедиен сериал - щом е комедия ще се гледа задължително ... благодаря
и на A moment to remember ще му дойде времето дори го дръпнах вече ... пълня харда успешно  Mr. Green ... не е истина просто как се прехласнах ... да пълня харда с азиатски сериали и филми ... че и ги гледам до скоро теглих по 5 филма на година - само ако някой ми препоръча нещо горещо, някои така и още не съм ги гледала

и съм ви много благодарна че ги превеждате   bouquet ... друго си е с бг суб

аз лично никога не съм превеждала и честно казано нямам представа точно за какво става на въпрос ... и малко сложно ми изглежда това с тайминга ... но като има желание човек ...

# 64
аз лично никога не съм превеждала и честно казано нямам представа точно за какво става на въпрос ... и малко сложно ми изглежда това с тайминга ... но като има желание човек ...

Всъщност е много елементарно. Заместваш буквичките във вече готовите субтитри с български. Проста, преводаческа работа. Вярно ... има тънкости и с тайминг се занимаваш от време на време, ама не е като да набиваш напълно нови субтитри.  Simple Smile

# 65
  • София
аа, преводаческата работа хич не е проста Naughty
аз съм превеждала американски сериал и си спомням, че за всяка поговорка или нещо по-образно казано се ровех по нета, освен това субс трябва да са колкото се може по-кратки (щото идеята е да гледаш, а само субтитри да четеш)

... пък и аз някак не мога да гледам филми един след друг с един и същ актьор/актриса
и аз така - затова и толкова си ги подбирам Simple Smile

# 66
здравейте
до 11ти еп (включително) на Coffee Prince съм и ако все още не беше разбрал, че е момиче ... аз щях да му кажа  Crazy  Whistling ... вече се съмнявах че чак в последния еп ще му стане ясно ... мислех, че няма да успее тя чак толкова да си мълчи  Thinking и да си каже още преди той да й(му) се обясни в лИбоФ  Mr. Green, че му е все тая в крайна сметка и че я(го) обича ... но пък драмата щеше да отиде на кино  Crazy ... не ми се и мисли каква борба води човек със себе си ако изпадне в неговото положение .... и тъкмо прие идеята че е влюбен в момче  Crazy  Mr. Green и малко след това разбра, че всъщност той е тя  Joy ... луда работа ...
и тази история с малкия брат ... да й се ядосва ли човек на героинята, да й съчувства ли ...
колкото е смешно, толкова е и трагично
но пък бяха много готини в сцената с телефонния разговор вечерта след като й се обясни

# 67
Викам да метна едно непретенциозно филмче на вниманието ви - Априлски сняг - http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=149891&hit=1.
Малко мудно действие, но пък в летните жеги идва екстра. Иначе е драма, романтика и радост за окото с Бе Йонг Джун (кралят от Четирите бога  Heart Eyes) .

п.п. Леле, божке, как никой не се е сетил да препоръча Четирите бога - ами той ми е любимият азиатски сериал, евър!
Има го в Замунда, само дето имената в превода не отговарят на действителните, ама се ядва. Айде, народе, първите две серии са чисто фентъзи, но нататък е пълно с драма и страхотни мъже!
http://www.DMCA-removal-from-Google/browse.php?incldead=1&se … r+gods&page=1
http://www.DMCA-removal-from-Google/browse.php?search=four+gods& … =0&incldead=1

# 68
Докато гледах резултатите от анкетата където повечето сериали имат само по един глас ...моят  Blush установих пропуска, за който пише Крал. Хора, гледайте Легендата за 4-те бога, този сериал ми е номер едно в класацията за исторически сериали и е твърда 5-ца.
А Априлски сняг е много чувствен филм, вълнуващ, но не ревлив. За Бе Йонг Джун ще кажа, че е великолепен, както винаги.  Heart Eyes Страхотен ...  Гарантирам ви, че ще искате още филми с него след като го гледате.
Вижте тези двете предложения, а после англоговорящите може да се прехвърлят на Winter Sonata. Еххххх, класика в жанра - романтична драма. Един от сериалите, които бих искала някой ден да преведа...

# 69
Аз съм на Shining inheritance  Sunglasses Обаче в началото много ми приличаше на БОФ особено триъгълника - девойчето и двамата младежи. Особено девойчето да ме прощават ама играе 1:1 с Джанди, почвам да се чудя дали имат други типажи в тия сериали  newsm78
И с разликата, че Мин Хо е по-добър актьор от този дето играе Хуан Опа, как може една физиономия през цялото време, то да му писне на зрителя направо.
Simple Smile
Иначе  фабулата стана бая завързана и интересна не може да се отрече Simple Smile

# 70
Burberry,аз съм в момента на 20 епизод и дотук така се заплете интригата,че още се задъхвам Twisted Evil
По-тежък е от момците-цветя по отношение на интрижки и драма Grinning

# 71
По-тежък е от момците-цветя по отношение на интрижки и драма Grinning

Да, липсва ми малко по-изразен комедиен елемент, но си струва Simple Smile
Ти на mysoju ли го следиш? Дискусията, която тече отгоре във viikii, просто ме убива от смях на моменти   hahaha

# 72

Ти на mysoju ли го следиш? Дискусията, която тече отгоре във viikii, просто ме убива от смях на моменти   hahaha

Не,аз го гледам с една китайска програмка Peace
Бих я пуснала тук,ако имаше смисъл-ама няма,защото е на китайски и всички филми и сериали са с китайски субчета.Иначе е много богата на филми и сериали Grinning

Ти до кой епизод стигна?

# 73
 #Crazy ама на китайски ли ги четеш! Браво!
вчера с нощното хранене минах 22 и 23 и днеска продължавам... голяма зарибявка  особено след първите 10 -12 епизода  Grinning

# 74
Феникс,  newsm20 .... абе това си е изкуство да научиш китайски без да ти е роден език!

Общи условия

Активация на акаунт